X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Asikkk Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne ze pobolewa brzuch.rozciaganie,klucie i lekkie bole jak na @.jesli bole sa silne i dodatkowo boli krzyz i np plamienie/krwawienie wtedy IP

w57vvfxmyn5tyz7o.png
    nzjddqk3ryvdff49.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    Cześć ! Czy Was też od czasu do czasu pobolewa brzuch lekko jak na @? Albo w ogóle zdarzają się Wam jakieś bóle brzucha? :)
    Hey. wczoraj tu nie zaglądałam ale dzis mogę ci osp, mnie tak boli od terminu @ , ciągną mnie caly czas jajniki jakby zakuwały .

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Biedne jestescie z tymi przeziebieniami, ta cholera potrafi niezle wymeczyc szczegolnie jak malo mozna sobie ulzyc.
    Ile mamy dzisiaj wizyt??? Czekamy na wiesci.

Karolina jak bedziezz miala sile tes sie do nas odezwij i daj znac co u was.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,

Udanych wizyt dzisiaj :)
    A chorowitkom zdrówka!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki które w czwartek miały 12 tydz i 3 dzień ciąży a ich maleństwo miało tak jak moje 53 mm, chyba koleżanka ines i ktoś jeszcze.. czy to nie za mało? Czy można sugerować się tymi cotygodniowymi informacjami od bellybestfriend?
    Bo dziś zaczęłam wspaniały drugi trymestr:) i tam pisze ze dziecko mierzy 8-9 cm a to moje by było o 2 cm za małe.

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia chyba na kazdej z tych aplikacji i na suwaczkach sa za duze wartosci. Moj mial pow 7cm i lekarz wyliczyl go na 13tc4d a bylam w 12 z hakiem. Wiec mysle ze u was jest calkiem ok. Zreszta na usg masz napisane jaki jest termin porodu wg usg i zerknij czy sie pokruwa z om.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś o 13.40 prenatalne! :)

;oniqa, małaMyszka, małamigotka, annamaria83 lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tu nie chorować , w sobotę pogoda piekna sloneczna, wczoraj deszcz a dzis snieg .
    Również życzę przyziebionym mamuskom zdrówka a za wizytujace trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości.

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Ezia chyba na kazdej z tych aplikacji i na suwaczkach sa za duze wartosci. Moj mial pow 7cm i lekarz wyliczyl go na 13tc4d a bylam w 12 z hakiem. Wiec mysle ze u was jest calkiem ok. Zreszta na usg masz napisane jaki jest termin porodu wg usg i zerknij czy sie pokruwa z om.
    Sęk w tym ze nie ma napisane

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Dziewczynki które w czwartek miały 12 tydz i 3 dzień ciąży a ich maleństwo miało tak jak moje 53 mm, chyba koleżanka ines i ktoś jeszcze.. czy to nie za mało? Czy można sugerować się tymi cotygodniowymi informacjami od bellybestfriend?
    Bo dziś zaczęłam wspaniały drugi trymestr:) i tam pisze ze dziecko mierzy 8-9 cm a to moje by było o 2 cm za małe.
    Kochana ja byłam w 12+2 i miało 53,1, dr powiedział, że wymiary są w tzw. widełkach przyjęto nawet do tygodnia różnicy między crl także nie martw się.
    Belly podaje wymiar następnego tygodnia ciąży, dlatego dzidzia jest większa. Jakbyś chciała porównywać z belly, to musisz czytać tydzień wcześniej.
    Ja też miałam z tym problem, bo nagle dzidzia ma mieć więcej a na USG wychodzi tyle mniej... Spokojnie

Karolina bądź dzielna!!! Trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku!!! Odezwij się jak będziesz po.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry nie umie doczkac sie juz srody mam prenatalne moze uda sie po z-ca nac płeć

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Miuczek Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie juz człowiek ma 5,25 według usg 12t0d ;)

małaMyszka, LaRa, Ezia90, caroline29, annamaria83, ;oniqa, Totoja, 100noga, ines. lubią tę wiadomość

• Milk@ Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia ja miałam wizytę 12+3 i maluch miał 5,51 i wyprzedzał termin o dwa dni według usg.więc wszystko u Ciebie ok

Ezia90 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • Sulimirka Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Hej dziewczyny czy któraś z was była możesz tak wczesnej w ciąży przeziębiona?? Nie od wczoraj byłam z gardła miałam stan podgorączkowy dzisiaj dalej ból gardła gorączki nie ma Ale doszedł lekki katar Ogólnie czuję się nawet zmęczony najbardziej doskwiera mi to gardło... póki co przez weekend stosuje różne sposoby domowe mleko miód czosnek herbata z sokiem malinowym płukanie gardła woda z solą... bardzo o ciebie pytałam a teraz nie mogę sobie wybaczyć że jednak dopadło ją przeziębienie i coś się może stać z dzieckiem co o tym myślicie??

Niki, ja w zeszłym tygodniu -11/12 tydzień ciąży- złapałam zapalenie zatok. mimo walki skończyło się antybiotykiem i sterydami bo inaczej nie dawało rady. Lekarz mówił, że w takich wypadkach jest to bezpieczniejsze niż nie wzięcie antybiotyku. Ale jeżeli to tylko zwykłe przeziebienie, to polecam sarty imbir zalany wrzatkiem potem jak przestygnie troszkę to miód i cytryna. Syrok z cebuli, imbiru i miodu i ssanie plasterków cytryny. Dużo zdrowia. Na pewno wszystko będzie dobrze :)

• małamigotka Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,
    ja niestety nie wizytowałam w piątek, zostałam chamsko potraktowana przez ginekolożkę.
    Z naszego ustnego umówienia się czekałam od 13.00 na wejście pomiędzy innymi kobietkami jednak jak przyszło do wejścia to usłyszałam,że nie przyjmie mnie bo ma dużo pacjentek a do tego chore dziecko :/ (pomijam fakt,że spóżniła się 40 min. a przyjmuje od 13-14:30). Czekałam do godziny 14:51 tylko po to aby to usłyszeć że nici a wyniki i kartę ciąży za tydzień jak teraz między pacjentkami. Podziękowałam i wyszłam z gabinetu... od razu zapisałam się na wizytę do ordynatora oddziału 13.12 dzień po prenatalnych.

Czy któraś z Was, założyła kartę ciąży prywatnie a następne wizyty na nfz, były na niej uzupełniane?

hchyyx8dax6r5i5c.png
  • Milk@ Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamigotka strasznie chamsko zostałaś potraktowana :/
    jeśli chodzi o kartę ciąży, to wypełnia ją lekarz u którego prowadzisz ciążę, także nie ma znaczenia czy ją założyłaś na wizycie prywatnej, czy na nfz. kontynuuje lekarz na którego się zdecydujesz.

3jgx3e3kwiaavgi0.png
    zrz6j44jecrp7bwo.png
  • małamigotka Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda, było to nietaktowne zwłaszcza, że zwolniłam się wcześniej z pracy a na dodatek musiałam dojechać 30 km na wizytę i wrócić do domu. Po wejściu do auta rozpłakałam się ale to chyba hormony :)

hchyyx8dax6r5i5c.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sulimirka wrote:
    Niki, ja w zeszłym tygodniu -11/12 tydzień ciąży- złapałam zapalenie zatok. mimo walki skończyło się antybiotykiem i sterydami bo inaczej nie dawało rady. Lekarz mówił, że w takich wypadkach jest to bezpieczniejsze niż nie wzięcie antybiotyku. Ale jeżeli to tylko zwykłe przeziebienie, to polecam sarty imbir zalany wrzatkiem potem jak przestygnie troszkę to miód i cytryna. Syrok z cebuli, imbiru i miodu i ssanie plasterków cytryny. Dużo zdrowia. Na pewno wszystko będzie dobrze :)
    Oj to u Ciebie niefajnie z tymi zatokami :/ wiadomo jak jest mus to trzeba wziąść leki. U mnie gardło już mija teraz został katar ale robię napady z majeranku ;) ogólnie najważniejsze dla mnie to że temperatura spadła ze stanu podgorączkowego na normalny poziom :) wczoraj trochę się przejmowałam bo mnie cały czas niezbyt mocno ale pobolewa na dole krzyż bałam się że to przez chorobę coś tam się dzieje z dzieciaczkiem :/ ale mam nadzieję że wszystko jest okej

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Ja mam dziś o 13.40 prenatalne! :)
    Trzymam kciuki mocno i czekamy na pozytywne wieści:*

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Freska Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamigotka wrote:
    to prawda, było to nietaktowne zwłaszcza, że zwolniłam się wcześniej z pracy a na dodatek musiałam dojechać 30 km na wizytę i wrócić do domu. Po wejściu do auta rozpłakałam się ale to chyba hormony :)

Ja też miałam podobną sytuacje z ginekolog na NFZ, która zakładała mi kartę ciąży. Już do niej nie chodzę, bo bardzo źle wspominam te wizyty. Zlecała mi co prawda podstawowe potrzebne badania, ale jej podejście i sposób traktowania był okropny. Na zasadzie wczesna ciąża jak się coś z tego rozwinie to będziemy prowadzić, nawet nie pokazała mi dziecka na monitorze USG podczas pierwszych badań, nie powiedziała czy serce bije i nie udzielała mi odpowiedzi na pytania. Mdlałam w pracy,wymiotowałam całe dnie, ale odmówiła mi wypisania L4. " Nie krwawi Pani, a wyniki badań są w normie. A jak coś się Pani stanie to proszę jechać do szpitala to Pani wypiszą"

Dopiero gdy poszłam prywatnie do innego lekarza poczułam się potraktowana jak człowiek.

p19u9jcg3k1skenj.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ