X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • avera27 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freska wrote:
    Ja też miałam podobną sytuacje z ginekolog na NFZ, która zakładała mi kartę ciąży. Już do niej nie chodzę, bo bardzo źle wspominam te wizyty. Zlecała mi co prawda podstawowe potrzebne badania, ale jej podejście i sposób traktowania był okropny. Na zasadzie wczesna ciąża jak się coś z tego rozwinie to będziemy prowadzić, nawet nie pokazała mi dziecka na monitorze USG podczas pierwszych badań, nie powiedziała czy serce bije i nie udzielała mi odpowiedzi na pytania. Mdlałam w pracy,wymiotowałam całe dnie, ale odmówiła mi wypisania L4. " Nie krwawi Pani, a wyniki badań są w normie. A jak coś się Pani stanie to proszę jechać do szpitala to Pani wypiszą"

Dopiero gdy poszłam prywatnie do innego lekarza poczułam się potraktowana jak człowiek.

u mnie niestety było podobnie, dodatkowo lekarz nie dał skierowania np na hiv hcv czy tokso.

avera27

Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia
  • Freska Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    avera27 wrote:
    u mnie niestety było podobnie, dodatkowo lekarz nie dał skierowania np na hiv hcv czy tokso.
    masakra, ciekawi mnie czy tylko my miałyśmy takie przejścia.

s1985 lubi tę wiadomość

p19u9jcg3k1skenj.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy czujecie jakaś więź ze swoją kruszyna??:) bo ja jakoś narazie nadal nie odczuwam że jestem w ciąży, wiem bo wiem że jest tam moje ukochane dzieciątko ale jakoś tak...nie umiem tego opisać. Czytałam że to normalne że dopiero w 2 trymestrze pomału ta więź się tworzy. :)

s1985, Marutka lubią tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 12+1 mialo 6cm.

Ginka lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Kochane, czy czujecie jakaś więź ze swoją kruszyna??:) bo ja jakoś narazie nadal nie odczuwam że jestem w ciąży, wiem bo wiem że jest tam moje ukochane dzieciątko ale jakoś tak...nie umiem tego opisać. Czytałam że to normalne że dopiero w 2 trymestrze pomału ta więź się tworzy. :)

Ja mam podobnie, ale nie miałam jeszcze USG. Czasem jak się dobrze czuję to zapominam że jestem w ciąży :P Myślę że jak zobaczę maluszka na USG to moje podejście troszkę się zmieni :) A jeszcze bardziej jak poznam płeć. Wtedy już nie będzie takie bezosobowe maleństwo tylko taka "prawdziwa" córcia albo synuś ;)

9f7janlii84l7liv.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Zazdroszczę że już część z Was po wizytach prenetalnych.Ja dopiero za 2 tygodnie i nie mogę się już doczekać.
    Ja też kilka dni się nie oddzywalam bo mała się przeziebila.Wprawdzie nic groźnego ale miała tak mocny katar i kaszel że budziła się co chwilę i płakała.nie mogłam jej uśpić więc kilka nocy za nami nieprzespanych.
    Co do testu pappa ja robię bo gin który mi robi genetyczne twierdzi, że wynik jest bardziej miarodajny a test wysyłają do diagnostyki więc kasy dodatkowej z tego nie ma
    Co do imion my już w poprzedniej ciąży mieliśmy wybranego Leona dla chłopczyka więc gdyby się tak okazało to już zmieniać nie będziemy

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór. O matko, znowu się nie odzywałam tyle czasu i w życiu Was nie nadrobię. Widziałam, że stworzone zostało jakieś prywatne forum i powstał mały podział. No ale ważne, żeby się dziewczyny czuły swobodnie w rozmowach.
    Wpadłam tu, bo jestem już po badaniach prenatalnych. Pewnie cześć z Was już tez jest po badaniu, ale niestety nie śledziłam jak tam dzieciaczki Wasze. U mnie na szczęście wszystko w porządku, kość nosowa widoczna, NT 1,22 mm. Wg lekarza wszystko super pięknie. A i ja inaczej zupełnie się czuje jak już widziałam moją kruszyne jak macha rączkami i nóżkami. :) Ogolnie tego badania się obawiałam, bo mam w sobie duży strach jeśli chodzi o zdrowie mojego dziecka. No nic, teraz już staram się myśleć tylko pozytywnie.
    Nie zaglądałam tez dlatego, ze jesteśmy w trakcie przeprowadzki i trochę przy tym zamieszania, pakowanie itd. Teraz mąż kończy remontowanie a ja się z małym zaszyłam u mojej mamy. Ale nie ma to jak u siebie w domu. :P
    Mam nadzieje, ze ciąże Wam przebiegają bez problemów. :*

małaMyszka, ines. lubią tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja po biopsji. Wiec tak balam sie jak niewiem ale okazuje sie ze sporo dziewczyn to robilo. Jak weszlam zrobili usg. Kosc nosowa wyraźnie obecna normalnie nosek widac. Serduszko sprawdzili. Pozniej sie okazalo ze nie ma jeszcze wynikow krwi ktorej wynik pozytywny moglby byc przyczyną przeziernosci. Ale ja nie mialam kontaktu z tym wirusem - podobno dobrze. Wiec na te wyniki czekalam godzine z ktorej zrobilo sie 1.5h. Juz podczas usg lekarz zobaczył ze mam łożysko na przedniej ścianie więc biopsja będzie latwiejsza i nie będzie trzeba przebijac sie przez worek owodniowy co podobno działa na moją korzyść. Samo pobranie materialu najpierw podają znieczulenie, moim zdaniem takie jak u dentysty tak samo czułam efekt działania i zaraz potem igla. Samo pobranie juz komórek łożyska to uczucie jakby skrobniecia. I to by bylo na tyle. Teraz czekanie na wyniki ok 2 tygodnie. Wizyte mam 14.12 i juz wtedy na pewno powinny byc. Lekarz powiedział ze jesli nie zadzwonia w piatek ani w poniedziałek to dobry znak... także czeka nas stresujący czas... Buziaki

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mnie dopadł jakiś dziwny kac-nie kac, pulsowanie w głowie, zły posmak w ustach i ciężki żołądek. Paradoksalnie jak leżę i nic nie robię to czuję się gorzej niż w pracy, w ciągłym ruchu.
    Nie mogę się doczekać drugiego trymestru, żeby te głupie objawy zniknęły. Jestem już po oznajmieniu w pracy o ciąży - wszyscy pełna radość, gratulacje, szefostwo jest bardzo pro-rodzinne, więc wręcz mieli łzy w oczach ze wzruszenia ;) Mam szczęście ;)

Odliczam dni do prenatalnych (8.12), mam oczywiście głupie lęki, że coś będzie nie tak- tfu tfu, odpukać

tb7382c324e9cpbx.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, twarda babka z Ciebie. Dzięki za relacje. Trzymaj się ciepło i nie daj się stresom! Razem jakoś przetrwamy te 2 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 21:59

Karolina :* lubi tę wiadomość

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sharon, ja dzisiaj też mam gorszy dzień i też odliczam dni do drugiego trymestru. Fajnie, że w pracy tak dobrze przyjęli wiadomość o ciąży. Tylko się cieszyć. Czas do łóżka...

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • pannaaga Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron świetnie, że masz tak wyrozumiałe szefostwo <3 takich ze świecą szukać, tak mi się wydaje. Ja jeszcze czekam póki nic nie widać, ale znajomi już się dopytują czemu przestałam palić i pić (w sensie na spotkaniach weekendowych jak się widzimy u nas w domu) coś przeczuwają, ale nikt jeszcze nie zapytał wprost ;p
    Dzidzia nasza ma się dobrze, badania okej, już nie mogę doczekać się czerwca :D

• moniska4444 Znajoma

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane, nie udzielam się na forum z braku czasu:) równiez jestem czerwcówka i meczy mnie zdjevie usg jakie dostalam na prenatalnym dokladnie bylo to 11+3 ale wg usg 12+1 i lekarz stwierdzil ze to chlopiec. Jednego synka juz mam w tej ciazy czuje sie inaczej i obstawialam na dziewczynke :) ale wiadomo ze dzidzius najwazniejszy. Ale powiedzcie mi to juz moze byc jego męskośc czy tzw wyrostek pluciowy?

http://m.fotosik.pl/zdjecie/62a44b1eab8df804

7df0b099ebf0667bm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 23:23

1kbjeug.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane, my już buszujemy...
    Wczoraj mały nie spał w ciągu dnia, więc na wieczór był Armagedon. Kąpiel jak nigdy o 19 spał niecałą godzinkę, potem godzina płaczu i w końcu zasnął, ale od 3:30 już nie śpimy.

Karolina jesteś dzielna! Te dwa tygodnie szybko zlecą. Trzymam kciuki, żeby telefon milczał :-)

Czas się ogarnąć i śmigam po świeże bułeczki dla mężusia do pracy. Niech ma...
    Ja już wciągnęłam kanapeczki to mogę funkcjonować

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się z Wami. Od czasu do czasu tu zaglądam ale jakoś tak ostatnio rzadziej bo czasu brakuje... chyba za dużo śpie w dzień ;)

Ja po badaniu krzywej cukrowej, wyniki ok wiec kamień z serca :) Jutro na 16 USG prenatalne :)

Życzę miłego dnia wszystkim!!!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniska4444 wrote:
    Witajcie Kochane, nie udzielam się na forum z braku czasu:) równiez jestem czerwcówka i meczy mnie zdjevie usg jakie dostalam na prenatalnym dokladnie bylo to 11+3 ale wg usg 12+1 i lekarz stwierdzil ze to chlopiec. Jednego synka juz mam w tej ciazy czuje sie inaczej i obstawialam na dziewczynke :) ale wiadomo ze dzidzius najwazniejszy. Ale powiedzcie mi to juz moze byc jego męskośc czy tzw wyrostek pluciowy?

http://m.fotosik.pl/zdjecie/62a44b1eab8df804

7df0b099ebf0667bm.jpg

Hej. W tym tc to podobn9 tylko wyrostek. No ale moze lekarz sie zna i poznal po kacie nachylenia. Ja bym jednak poczekala do nastepnego usg i wtedy bedzie jasne. A co do czucie sie inaczej w tej ciazy to chyba nie ma to znaczenia.

moniska4444 lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus aby remont szybko i pomyślnie przebiegł - nie ma jak u siebie :)
    X
    Karolina - trzymam mocno kciuki .
    X
    Wizytujacym dzis udanych wizyt życzę :)

Piegus, Karolina :* lubią tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, coś mi mignęło, ze ktoś miał niepokojące wyniki jeśli chodzi o prenatalne. Sądzę, ze cokolwiek bym nie napisała i tak nie uspokoi Teoich nerwów, wiec tylko trzymam mocno kciuki za pozytywne wieści. I żeby ten czas czekania szybko zleciał. Wierze, ze będzie dobrze.
    Nas w nocy zaskoczył katar, mały jak nie miał nic przez cały dzień tak nagle w nocy cały zatkany i musiałam go lulac w pionie, bo inaczej nie mógł oddychać. :/
    Miłego dnia wszystkim, postaram się teraz częściej zaglądać. Zalogowałam się tu na telefonie, wiec teraz będzie mi łatwiej. :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • dzastina89 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w II trymestrze :)
    Podczytuje Was na bieżąco, ale nie mam czasu nawet się udzielać. Ja od soboty plamię na różowo, wcześniej się to nie zdarzało, nie mam pojęcia czemu tak późno, może ktoś z Was ma jakiś pomysł? Gratuluje Wszystkim prenatalnych mnie to czeka w ten piątek dopiero, już mam stresa...

małaMyszka lubi tę wiadomość

7v8rdqk35ythyclv.png
  • MagM Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczora miałam wizytę u diabetologa. Tak, że pierwszy raz w życiu zaczęłam przygodę z cukrzycą. Dzisiaj już po pierwszych pomiarach cukru itd. Muszę się kłuć 6 razy dziennie, no i 2 testy z moczu robić.
    Byle tylko wszystko było dobrze. Za 2 tygodnie do kontroli, a 14.12 mam prenatalne u mojej ginekolog. Już nie mogę się doczekać :)

Karolina, trzymam kciuki za wynik biopsji.

Karolina :*, Asikkk lubią tę wiadomość

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ