Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaSY wrote:Ale Wam hormony szaleją, kłócicie się o głupie fora
No chociaz licze ze to przez podwojne zenskie hormony haha
No i dzisiaj mam zly dzien bo we snie maz sie nie chcial ze mna bzykaca to lotr, nie dosc zee i tak rzadko w realu to nawet we snie dupa z tego wyszla
oj nie daruje mu dzisiaj.
-
małamigotka wrote:hej, mi od rana dokucza ból głowy
a w zasadzie od nocy, po dwóch pobudkach. W biurze pracuję przy zgaszonym świetle.
Co do prenatalnych czy na nich trzeba mieć kartę ciąży?
Nie, u mnie nie była potrzebna, ale miałam w razie W przy sobie.
Co do prywatnego forum, to niestety nie każdy ma czas siedzieć cały dzien na kompie, lapku czy innymurzadzeniu i być aktywna. Zwłaszcza jak pracuje czy ma dziecko itd. No ale spoko, z tego powodu sie zamęczać nie bede. Rownież życzę spokojnych i zdrowych ciąż.
-
Oh właśnie nadrobiłam... przykra sprawa no ale niestety nie mogłam ostatnio być cały czas częścią forum czy tego czy prywatnego ze względu na to, że cały czas byłam aktywna zawodowo, pracowałam od 7 do 15.30 i wracając do domu zazwyczaj padałam spać, nie mówiąc o innych domowych obowiązkach
teraz za to mam mnóstwo czasu przez przymusowe L4 od gina, chciałam nadrobić a tu taka niespodzianka
no cóż, trudno
Synek 17.06.2017r
Maleństwo w drodze ❤ -
Groszka wrote:Oh właśnie nadrobiłam... przykra sprawa no ale niestety nie mogłam ostatnio być cały czas częścią forum czy tego czy prywatnego ze względu na to, że cały czas byłam aktywna zawodowo, pracowałam od 7 do 15.30 i wracając do domu zazwyczaj padałam spać, nie mówiąc o innych domowych obowiązkach
teraz za to mam mnóstwo czasu przez przymusowe L4 od gina, chciałam nadrobić a tu taka niespodzianka
no cóż, trudno
Groszka ja wiem, o czym mówisz, tak samo pracuje... i chyba tak samo śpię :Da co u Ciebie? wszystko ok? dzieje się coś niepokojącego, że przymusowe L4?Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
U nas wszystko okej, L4 dostałam dlatego, że po 8h za biurkiem bolał mnie brzuch. Moja lekarka już w zeszłym miesiącu kazała mi przemyśleć L4 no i w końcu mnie dopadła
teraz mam tyle wolnego czasu że nie wiem co z nim zrobić. Chyba nie jestem do tego nieprzyzwyczajona... do tego ciągłe zmęczenie wcale nie minęło wraz z I trymestrem
W sobotę mieliśmy badanie genetyczne, NT wyszło 1.0, kość nosowa bardzo widoczna (chyba nosek po tacie) maluch ruszał się jak szalony, więc jesteśmy bardzo zadowoleni i uspokojeni. Wczoraj byłam na badaniu PAPP-A i trochę się stresuję wynikiem, który odbieram dopiero za 2 tygodnie. Problemy z hormonami mam od zawsze i bardzo się stresuję, że się załamię jak zobaczę wynik...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 09:53
małaMyszka, makatka lubią tę wiadomość
Synek 17.06.2017r
Maleństwo w drodze ❤ -
Groszka ale juz samo usg dalo super wynik. Mysle ze pappa nic nie zmieni. Co do czasu wolnego to odpoczywaj ile mozesz
jeszcze pol roku laby a potem jazda na calego
Czasem mowie mezowi ze chyba do pracy wrocs, ja po calym dniu moja maruda o 21 nadal nie chce spac. Ale rano mi mija.
-
Ja chyba nadal się nie odzwyczaiłam od porannego wstawania, zazwyczaj jestem na nogach już od wyjścia męża do pracy (ok.6) i nie mogę zasnąć. Do tego rano jestem tak strasznie głodna, że nie zasnę za nic, aż nie zjem śniadania. Ostatnio buszowałam w lodówce o 4.30...
Pani doktor powiedziała na ostatniej wizycie, że nie będzie oceniać płci dziecka bo jest jeszcze wcześnie i łatwo się pomylić, ale coś jej mignęło, że chyba chłopak. .. dla mnie nie było to zaskoczeniem, od samego początku ciąży wiedziałam, że będziemy mieli syna
mąż znów upierał się przy córce
mówiłam mu że z instynktem mamy nie wygrasz... stwierdził, że czekamy do kolejnej wizyty zanim przyzna mi rację
makatka lubi tę wiadomość
Synek 17.06.2017r
Maleństwo w drodze ❤ -
Hej wam, o kurczę ale nerwowka
ale czego się spodziewać po tylu babeczkach w ciąży
Ze swojego obiektywnego punktu widzenia powiem wam o tych forach tyle, że coraz więcej osób nie będzie miało czas na forum bo zbliżają się święta, może ktoś zobaczy jakieś źle wyniki bo wiadomo więcej badań i zechce kilka dni w samotności spędzić (ptfu) z resztą każdy może mieć gorszy dzień czy problemy o których nie zechce mówić. Dziwne że piszecie sobie na jakich prywatnych forach a potem wywalacie. Chyba też poczulabym się urazona bo jestem tylko człowiekiem. Bez sensu są te oskarżenia ze odzywasz się tu czy tu bo jedne dziewczyny zbliża się do siebie bardziej inne mniej. Czy mogę mieć pretensje np do totoja że nie odpowiada na moje posty a na innej dziewczyny tak?(tylko przykład taki)
Dziewczyny wg list jest tu prawie 100 babeczek!!! Mnie nie było 2 dni bo rzygalam a tu kilka stron do nadrobienia. Ciężko potem spamietac aby o każdym coś napisać. -
nick nieaktualny
-
Mam nadzieję że w miarę oddałam sens tego co chciałam napisać.
Ps co takiego się stało że boicie się wstawić tu zdjęcia? Mnie np to ze ktoś sobie je skopiuje ani grzeje ani ziebi. Nie podaje danych, nie pokazuje twarzy. Jak ktoś zazdrości wam figury czy zdjęcia dziwI to o nim swiadczy.
Ps2 mnie nie a na liście którą wklejka totoja ale jestem na pierwszej stronie. Udzielam się w miarę możliwości. -
Ulkaa wrote:Hej ja czytam codziennie, czasem coś polubie, ale ostatnio mam dołek psychiczny i mnie wprowadziło to z równowagi i nie gadam z nikim.
-
nick nieaktualny
-
A ja chcę sobie spokojnie pogadać o ciąży i macierzyństwie bez wątów i pretensji o ilość postów, bo człowiek i tak ma masę problemów i nie chcę sobie złych emocji dokładać
Odkryłam sposób na zgagę. Szklanka wody i pół łyżeczki sody. Cuda u mnie to działa:)ines., Marutka lubią tę wiadomość
-
Gracjanna kurcze cos mialam napisac i zapomnialam
A juz wiem. Z rok temu na grudniowkach i styczniowkach 2015 i 2016 byla panna, ktora udawala kogos kim nie jest. A dokladniej chyba na grudniowkach byla mama blizniakow, zdjeciu ukradla chyba z insta jakies dziewczynie. Przez cala ciaze i po porodzie sciemniala, udawala jakie to ma super zycie itp itd. Ja np moge wrzucic fotw z usg bo guzik to komus da ale foty dzieci itp poprpstu juz strach. Niby na fb jest podobnie, ale jak tworzysz grupe tajna to.tyljo ktos z grupy moze wyniesc.
Z dziewczynami na wrzesniowkach mamy zasade ze usuwamy posty starsze niz tydzien a wraz z nim wszystkie foty itp
-
VillemoVilo to stary domowy (i bardzo skuteczny) sposób, ale nie dla ko0biet w ciąży! Też dałam się na to naciąć! https://www.doz.pl/czytelnia/a11932-Czy_soda_oczyszczona_to_skuteczny_sposob_na_zgage
Moja lekarka powiedziała, że jak mnie męczy to mam brać Manti albo Ranigast bo są bezpieczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 10:34
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Ulkaa nie powazny ten lekarz. W czasach kiedy kobiety rodza dzieci glownie po 30 on takie bzdury gada.eh. Co do ryzyka to 2 lata roznicy w ciazach i ryzyko wad u mnie juz o polowe wyzsze. Mam 33 lata (jeszcze) i te ryzyko nie jest jakies mega wysokie, a i nt nie bylo super male. Ale luzik
-
ej też mam 30tke i to pierwsza ciąża. ani nie czuje sie stara ani żaden lekarz mi tego nie zasugerował. niestety takie czasy, zresztą osobiście nie wyobrażam sobie zachodzić wcześniej, po prostu nie byłam gotowa...Córcia
16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
AgaSY wrote:VillemoVilo to stary domowy (i bardzo skuteczny) sposób, ale nie dla ko0biet w ciąży! Też dałam się na to naciąć! https://www.doz.pl/czytelnia/a11932-Czy_soda_oczyszczona_to_skuteczny_sposob_na_zgage
Moja lekarka powiedziała, że jak mnie męczy to mam brać Manti albo Ranigast bo są bezpieczne.