X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie. A nie wiem kiedy polowkowe bo z terminu na 11 czerwca i okresu 4 wrzesnia wychodzi 18 tydzien a jemu 15. Takze w poniedzialek sie przepisuje chyba ;)

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w poniedzialek na łowy:) moze ktos ma chłopięce rzeczy na 0-6miesiecy i chcialby sie wymienic na dziewczynkowe:):)?

AgMB lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Marutka Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dzisiaj zostalam oficjalnie po raz pierwszy "pokopana" :)

Nawet golym okiem bylo widac kopniecia.

Merida86, 100noga, 19Biedroneczka91, LaRa, Madllene, annamaria83, małaMyszka, ataeb, AgMB lubią tę wiadomość

• Merida86 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    A ja jadę jutro do Megaurwisa w Katowicach :))) i coś czuję, że wrócę z niezłym bólem głowy haha :-D
    My jutro uderzamy do sklepów z zamiarem kupna łóżka do sypialni z podnoszonym stelażem i pojemnikiem. Jak starczy czasu i siły to też mi się marzy pierwsza wizyta w Megaurwisie we Wrocku. Jest 7 minut od nas więc może może ???

Somebodytolove, zmieniaj tego oszołoma na kogoś wartego zaufania... A co do połówkowych -najlepszy jest przełom stycznia/lutego z naszą datą porodu ;)

Dziewczyny, ja piję kawkę z ekspresu ok raz na tydzień (najsłabszą z możliwych w ustawieniach) W pierwszym trymestrze odpuscilam całkiem i nawet mnie strasznie nie ciągnęło...
    Dziecina moja po wczorajszej kawie i pączku dała o sobie znać, więc chyba lubi -po rodzicach :)

km5sdf9h28k60y12.png

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cukierki te kwasne z biedronki. Mam chipsy. A tak mi sie chce paczkow, mleka w tubce, albo czekolady z mieta jakby od tego moje szczescie zalezec dzisiaj mialo :D i juz sie cieszylam ze maz do olecka pojechal a to trzech kroli :/ ja przed ciaza bylam uzalezniona od kawy. 8 dziennie to podstawa tylko ze rozpuszczalnych. Potem mnie od kawy odrzucalo ale juz organizm sie domagal. Kupilam sobie Inke, a i tak jej nie pije :D Tak samo bylo z papierosami niestety. Zoladek krzyczal nie, a pluca chociaz jednego sie domagaly. Mam nadzieje ze tym razem bede madrzejsza i nie wroce znowu jak po ciazy z Witkiem. Oby maz przestal palic, bo niestety to on mnie skusil :p

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ja idę w poniedzialek na łowy:) moze ktos ma chłopięce rzeczy na 0-6miesiecy i chcialby sie wymienic na dziewczynkowe:):)?

Oj mawet nie wiesz jak bym chciala sie wymienic :-) jesli z Bruna zrobi sie Bronka to sie.odezwe do Ciebie :-) Wlasnie u nas plus chlopaka to kilka kartonow wypasionych ciuchow po Leonie. Nic nie.poradze ze ja dzieciowo ubrankowa zakupocholixzka

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U know to tak calkiem przypadkiem Fla dziewczybki nazbieralo sie strasznie duzo ciuchow. Moja mama bylam przerazona jak zobaczyla razy jak duzo z prania wyjmuje hehe. Ale w sumie nie moja wina. Kupilam to co bylo potrzebne a pozniej mamuska duzo doslala z polski, znajomi sporo kupili tym bardziej ze dla dziewczynki tak franca kupowac... tyle fajnych rest jest. Teraz Fla chlopca przegladalam I wszystko w strasznie ciemnych kolorach cargo nienawidze dla dzieci. Coraz bardziej mnie kusi zeby otworzyć walizke z ciuchami malej do 6 miesiecy i posortowac co moze isc dla chlopca ale jeszcze sie wstrzymam, jeszcze za wczesnie

ve97xiu.png

hxdwe08.png

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze. Kupilam sobie Vita miner z dha (chlop zdecydowal ze maluch ma miec lepsze i wszystko czego potrzeba ;D) i czuje sie o niebo lepiej

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Kurcze. Kupilam sobie Vita miner z dha (chlop zdecydowal ze maluch ma miec lepsze i wszystko czego potrzeba ;D) i czuje sie o niebo lepiej
    Tez go biore:) fajne witaminy. Warto:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion najpierw wiadomo ta jedynke a od miesiaca 2 tez właśnie z DHA i tez sobie chwale. Myślę ze dobrze jest sie troche wspomagać napewno nie zaszkodzi

dev167pf___.png

Wysłany: 6 stycznia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Ja biorę Femibion najpierw wiadomo ta jedynke a od miesiaca 2 tez właśnie z DHA i tez sobie chwale. Myślę ze dobrze jest sie troche wspomagać napewno nie zaszkodzi
    Ale masz piękny suwaczek:*:)

Deedee87 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Gracja82 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) chciałam się przyłączyć bo widzę ze jest tu wiele ciekawych kobietek:) termin mam na 22.06 i z przyjemnością czytam ważę posty bo szczerze mówiąc kompletnie jestem zielona w temacie..

Marutka, annamaria83, AgMB lubią tę wiadomość

Wiem, że nic nie wiem...

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracja82 wrote:
    Witajcie:) chciałam się przyłączyć bo widzę ze jest tu wiele ciekawych kobietek:) termin mam na 22.06 i z przyjemnością czytam ważę posty bo szczerze mówiąc kompletnie jestem zielona w temacie..
    Witaj w gronie czerwcowek:) my sie tu uczymy od siebie wzajemnie:D

Gracja82 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Sulimirka Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Do warszawy mam jakies 60 km ale jeżdżę prywatnie na wizyty do gin który pracuje na karowej bo właśnie tam bym chciała rodzic.

Też ma lekarza z Karowej i zamierzam tam rodzić :)

Wysłany: 6 stycznia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracja82 wrote:
    Witaj ;)

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Gracja :-)
    Fajnie, że tak dużo z Was już wie mniej więcej na jaką płeć się nastawiac. U nas 50% szans, bo na prenatalnych pani dr nie potrafiła powiedzieć jaka płeć, mówiąc że jest za wcześnie, a moja gin powiedziała wskazując na punkcik monitora, że.to siusiak albo pepowina się tak ułożyła :-D
    .
    Dziewczyny wczoraj miałam taką zgagę przed snem, że myślałam że zwymiotuję, nigdy czegoś takiego nie miałam, a nic pod ręką żeby się poratować. Dzisiaj mam już migdały na wszelki wypadek.

Dzisiaj byliśmy u rodziny, w tym dwóch dzieciatych kuzynek, które miały dla mnie tysiąc rad, w tym przyglądałam się kąpieli 6-miesięcznego bobasa... :-D były też prawie 4 latka i 2 latka i powiem Wam, że mam dość i już odpoczywam w domku w spokoju :-) doceniam teraz taką możliwość bardziej niż zwykle ;-) z dwójką dzieci to jak dla mnie hardcore :-D
    Dzisiaj wydawało mi się też, że poczułam kopniaka pod ręką, ale nie jestem pewna :-) jak już będę leżeć e łóżku z mężem to zweryfikujemy, ale najpierw będę musiała zjeść coś słodkiego ;-)

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój mąż wyjeżdża do szkoły policyjnej we wtorek na pół roku a nawet 7 miesięcy i powrót w sierpniu. Wiadomo będzie wracał od czasu do czasu ale rodzić będę sama:( zostanę tylko w domu z tesciem i szwagrem A teść.pracuje a szwagier studiuje. Teściowa w tym czasie będzie w Niemczech:( boję się tego:( płacze na sama myśl o tym:( nie wyobrażam sobie tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 22:32

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia, a daleko będzie miał dojeżdżać? Poród też nie trwa raz dwa trzy co do zasady, więc myślę, że zawsze ktoś zdąży do Ciebie, żeby przewieźć do szpitala, czy to teść, czy szwagier.
    Mój już jest dawno po szkole policyjnej, ale planuje przenieść się do żandarmerii wojskowej i boję się, że wyślą go na jakieś szkolenie albo nie daj Boże misję.

blondas_ lubi tę wiadomość

7u2290bvd63lv0ph.png

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Dziewczyny, mój mąż wyjeżdża do szkoły policyjnej we wtorek na pół roku a nawet 7 miesięcy i powrót w sierpniu. Wiadomo będzie wracał od czasu do czasu ale rodzić będę sama:( zostanę tylko w domu z tesciem i szwagrem A teść.pracuje a szwagier studiuje. Teściowa w tym czasie będzie w Niemczech:( boję się tego:( płacze na sama myśl o tym:( nie wyobrażam sobie tego
    Ojej... To trochę słaba opcja... No ale dasz radę. Dla Maluszka:* przy porodzie może byc jakaś dobra przyjaciolka lub ktos bliski, wiadomo to nie to samo, ale zawsze cos:*
    A od czerwca juz nie bedziesz sama. Nawet do toalety bedziesz chodzic w asyscie:):)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, współczuje Ci Ezia. Mi bez mojego ciężko 24 godziny wytrzymać (pracujemy razem), nawet sobie nie wyobrażam tak długiej rozłąki i to jeszcze w takim czasie... Mam nadzieję że chociaż szwagier i teściu na tyle ogarnięci żeby w miarę umilić Ci czas, uspokoić, pomóc w pracach domowych, a nie odwrotnie. Trzymaj się.

9f7janlii84l7liv.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ