X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Gracja82 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie NIE JEZDZIC samochodem, również mam zamiar jeździć póki się będę mieścić za kierownica;)
    Jeśli chodzi o ubrania to narazie radze sobie jeszcze z tym co miałam przed ciążą, choć martwię się strasznie przyrostem wagi.. ważyłam 51 a teraz już 57.. trochę dużo i szybko.. a jak Wasze wagi? Boję się rozstępów, stosuje od czasu do czasu Mustella albo koncentrat Palmers;

Wiem, że nic nie wiem...
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze Twoja waga jest oki:* jestes szczuplutka to troche musisz przybrac:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka..tak spojrzalam na twoj suwaczek i pozazdroscilam ci slyszanego serduszka ;( siedze ze stetoskopem i detektorem ale gdzie..za gruba jestem :p
    Gracja ja na poczatku ciazy schudlam a teraz waga stoi w miejscu. Z Wiktorem przytylam 12 kg i tydzien po ciazy wrocilam do poprzedniej wagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 12:42

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracja82 wrote:
    Nie wyobrażam sobie NIE JEZDZIC samochodem, również mam zamiar jeździć póki się będę mieścić za kierownica;)
    Jeśli chodzi o ubrania to narazie radze sobie jeszcze z tym co miałam przed ciążą, choć martwię się strasznie przyrostem wagi.. ważyłam 51 a teraz już 57.. trochę dużo i szybko.. a jak Wasze wagi? Boję się rozstępów, stosuje od czasu do czasu Mustella albo koncentrat Palmers;

Gracja ja rozmawiałam o wadze z ginekologiem. Też szybko rosnę :( ale on powiedział, żeby się tym nie martwić, bo niektóre kobiety po prostu tak mają. Jeśli zdrowo się odżywiasz, masz jakiś tam ruch, nie puchniesz, a z dzieckiem wszystko jest ok, to nie masz powodu do zmartwień.
    Ja z około 52,5 skoczyłam na 59,7. W pierwszej ciąży 20kg na plusie, ale chyba dzięki kp szybko zrzuciłam bez diety i ćwiczeń. Mam nadzieję, że i tym razem szybko zrzucę, bo przewiduję 20-30kg na plusie.
    A dodam, ze dziecko w 39 tc urodzone i ważyło niecałe 3kg, 10pkt Apgar, a poród błyskawiczny

• ahisma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracja82 wrote:

U mnie z wagą to są przeboje. Przed ciążą ważyłam więcej, niż teraz. Na samym początku tak mnie mdliło, że prawie nic nie jadłam, spadło mi 5kg i od tamtej pory przybrałam ok. 1,5kg a czasami waga wskazuje 2kg na plusie. Z jednej strony cieszy mnie to, bo jakbym zaczęła od początku tyć, to szybko osiągnęłabym wynik trzycyfrowy, a z drugiej trochę mnie to martwi, bo jak oglądam się w lustrze, to jakoś nie widzę, żeby mój brzuch był "ciążowy", tylko wydaje mi się, że cały czas wygląda tak samo jak i przed... a niestety chucherkiem to ja nie jestem.

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Biedroneczka..tak spojrzalam na twoj suwaczek i pozazdroscilam ci slyszanego serduszka ;( siedze ze stetoskopem i detektorem ale gdzie..za gruba jestem :p
    Gracja ja na poczatku ciazy schudlam a teraz waga stoi w miejscu. Z Wiktorem przytylam 12 kg i tydzien po ciazy wrocilam do poprzedniej wagi
    Data na suwaczku to uslyszenie serduszka na usg. :) ale na detektorze slucham codziennie. Jako masz detektor?

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    U mnie z wagą to są przeboje. Przed ciążą ważyłam więcej, niż teraz. Na samym początku tak mnie mdliło, że prawie nic nie jadłam, spadło mi 5kg i od tamtej pory przybrałam ok. 1,5kg a czasami waga wskazuje 2kg na plusie. Z jednej strony cieszy mnie to, bo jakbym zaczęła od początku tyć, to szybko osiągnęłabym wynik trzycyfrowy, a z drugiej trochę mnie to martwi, bo jak oglądam się w lustrze, to jakoś nie widzę, żeby mój brzuch był "ciążowy", tylko wydaje mi się, że cały czas wygląda tak samo jak i przed... a niestety chucherkiem to ja nie jestem.

Ja też od początku ciazy schudłam 5 kilo w czwartek ide do gina to zobaczymy co dalej z ta waga. Tez chudzinka nie jestem no 83 kilo tetaz mam. Ale brzuch juz widzę ze robi sie inny. Taki bardziej jedrny okragly a nie lejacy jak wcześniej :) najbardziej to wyczekuje tych ruchów dzieciątka ;) niestety narazie nie czuje....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 13:04

dev167pf___.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Ja też od początku ciazy schudłam 5 kilo w czwartek ide do gina to zobaczymy co dalej z ta waga. Tez chudzinka nie jestem no 83 kilo tetaz mam. Ale brzuch juz widzę ze robi sie inny. Taki bardziej jedrny okragly a nie lejacy jak wcześniej :) najbardziej to wyczekuje tych ruchów dzieciątka ;) niestety narazie nie czuje....

Nie wiem... może za często gapię się w lustro :P
    I ruchów też wyczekuję, ale przy dużej wadze to mówią, że nawet dopiero w 20-21 tyg. mogę poczuć :(

A w ogóle to od wczoraj chodzę jakaś poddenerwowana, martwię się, czy wszystko jest ok, a dopiero 23.01 mam wizytę.
    Wczoraj jak robiłam obiad musiałam się położyć na 5 minut, bo tak mi się słabo zrobiło, że myślałam że fiknę w tej kuchni.
    A dzisiaj od rana jakoś mnie muli, jestem głodna, a nie mogę nic w siebie wcisnąć :(

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za wsparcie:* może jakoś to będzie ale tak jak mówicie to mąż powinien być przy rodzącej żonie a nie mama czy teść. Może jakoś się ułoży.
    Dziękuję raz jeszcze!

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahisma nie jesteś sama. Ja się w pierwszym trymestrze ogólnie dobrze czułam tylko dużo spałam. A teraz to sie zmierzła czuje czasem nie mi słabo w głowie mi się kręci... Nawet Krzysiek sie smieje ze wolał jak spalam bo mniej marudziłam :) hahahahahahahaahahahh

ahisma lubi tę wiadomość

dev167pf___.png

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja nawet na usg ani nie slyszalam ani nie widzialam bo nie bylo badane ;) a detektor kupilysmy z mama na szmatlandzie za 2 zl i ogolnie dziala bo jedna ze sprzedawczyn byla wtedy tez w ciazy tylko ze no jest chudsza ode mnie. Summer infant prenatal sie nazywa ;)

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    Hej.
    Megaurwis jest na Żmigrodzkiej- na przeciwko Hasco Leku. Tj. jakbyś na Poznań chciała wylecieć ;)
    Nie wiem jakich jesteś rozmiarów, ale mam fajna sukienkę ciążowa ala jeans w rozmiarze XL.(dostalam od siostry) Ja jestem S, wiec calkiem sie w niej topie. Gdybys byla L to chetnie Ci ja dam przy okazji pobytu w mojej okolicy (mieszkam przy Pelczynskiej) tj. wylot na Oborniki Sl.
    A to wiem gdzie jest Żmigrodzka tylko nie kojarzę tam tego sklepu trzeba będzie się rozejrzeć po okolicy :)
    No ja jestem sporych rozmiarów ;) XL było by jak znalazł
    Dziękuję za propozycję i jak uda mi się trafić w tamte okolice to odezwę się
    Obecnie to głównie kursuję między trasą S8 po mieszkam pod Oleśnicą a Bielanami bo tam mam ginekolog i endokrynolog i tam też jeździmy na szkolenie z naszym psiakiem :)

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 i Ahisma życzę Wam poczucia maleństwa w jak najszybszym czasie. Ja jestem zdziwiona bo jestem też sporych rozmiarów Obecnie mam ponad 80 kg a czuję już maleństwo. Jest to moja druga ciąża W pierwszej ciąży małego poczułam dopiero w 20 tyg, a teraz pierwsze bąbelki wyczuwałam nim skończyłam 16 tydz Ciekawe jak to jest. Może zależy to od ułożenia dziecka Nie są to częste i intensywne kopniaczki ale już się pojawiają i cieszą :)

Deedee87 lubi tę wiadomość

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annamaria83 wrote:
    Deedee87 i Ahisma życzę Wam poczucia maleństwa w jak najszybszym czasie. Ja jestem zdziwiona bo jestem też sporych rozmiarów Obecnie mam ponad 80 kg a czuję już maleństwo. Jest to moja druga ciąża W pierwszej ciąży małego poczułam dopiero w 20 tyg, a teraz pierwsze bąbelki wyczuwałam nim skończyłam 16 tydz Ciekawe jak to jest. Może zależy to od ułożenia dziecka Nie są to częste i intensywne kopniaczki ale już się pojawiają i cieszą :)

Ponoć w drugiej ciąży czuć szybciej. No i mama już wie czego się spodziewać, jakie to uczucie.

Deedee87, annamaria83 lubią tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Kochana ja nawet na usg ani nie slyszalam ani nie widzialam bo nie bylo badane ;) a detektor kupilysmy z mama na szmatlandzie za 2 zl i ogolnie dziala bo jedna ze sprzedawczyn byla wtedy tez w ciazy tylko ze no jest chudsza ode mnie. Summer infant prenatal sie nazywa ;)

Jal to nie slyszalas serduszka I nie bylo badane. To pierwsze co sprawdzaja jak tylko serduszko sie pojawia...

Biedroneczka sorki ze pytam ale czy lekarze odkryli co bylo przyczyna ze serduszko stanelo u Twojej coreczki?

U mnie jezeli chodzi o prowadzenie auta to troche skomplikowane. Przez problemy z nadcisnieniem pod konic pierwszej ciazy maz jezdzil ze mna do lekarza i wieczorami na zakupy, ale mial inna prace i nie bylo nigdy problemu na wyrwanie sie na ta godzinke zeby u lekarza byc. Tym razem nie wiem jak to zrobimy jak sytuacja sie powtorzy. Tu nigdzie piechota sie nie da. Do glupiego sklepu musze brac samochod, a teraz jeszcze z mala. Jak jade do lekarza to odstawiam ja do opieki na godzine i lece... wiec jezdzenia jest sporo. Noe tyle obawiam sie samego jezdzenia w ciazy jak wlasnie tego nadcisnienia. Ja mam bardzo nadzieje ze uda sie na porod z mezem bo tu jest bardzo wygodnie... maz zostaje w tym samym pokoju i ma kanape dla siebie. Ja po porodzie znow dostane magnez wiec 24 godz w lozku wiec maz moze sie malym zajac. Problem z kim mala zostanie przez ten okres. Juz kilku znajomych i kuzynka mowila ze sie zajma ale jakos nie chce ich obarczac to bo jednak 3 dni. Mam nadzieje ze mama przyleci i ona wtedy bez problemu zostanie

ve97xiu.png

hxdwe08.png

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie normalnie. Nigdy nie widzialam i nie slyszalam serducha malucha. Pierwsze usg mialam potwierdzajace ciaze to byl gdzies 3, 4 tydzien, miesiac pozniej dal termin i stwierdzil ze tydzien 11 ale ja sie specjalnie ulozylam nizej zeby cokolwiek widziec. I widzialam tylko jajasie kreci, macha raczkami i nozkami na wszystkie strony. On zmierzyl tylko go i wsio ;) a ostatnio przeciez tylko po badania mu poszlam on powiedzial co mial powiedziec. Dlatego w poniedzialek dzwonie do tej babki. Ruchy i ja juz czulam ale ogolnie to i moje malenstwo niesmiale jest ;) pozostaje mi czekac :p

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latynoska niestety albo stety sekcja nic nie wykazała. Przyczyną mogło byc to, że Córka byla duża i przy schodzeniu w kanał rodny przycisnela sobą pepowine, bo ja juz jechalam ze skurczami do szpitala.
    Somebodytolove to koniecznie zmien lekarza. Przecież to dosyc istotne czy tętno jest prawidlowe...... A jak na usg nie ma mozliwosci wysluchania to powinien chociaz swoim detektorem sprawdzać...

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Somebotytolove mam nadzieję, że ta lekarka będzie lepsza.
    Nie wyobrażam sobie pójść na wizytę i nie usłyszeć serduszka, nie zobaczyć dziecka. Ja już od kilku wizyt podsłuchuję małego, już 2 x mi narządy płciowe syna pokazywał, zawsze serduszko pozuje i mówi co gdzie jest. Ostatnio się nawet pytał, co mu takiego zrobiłam, że na USG za głowę się trzyma, jakby się czymś martwił :)
    Koniecznie dzwoń i umów się gdzie indziej.

• ahisma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak wcześniej pisałam, od rana kiepsko się czułam, było mi niedobrze, a przed chwilą haftowałam :( Mam nadzieję, że z małym wszystko ok, bo ja jestem takim czarnowidzem, że zaraz sobie dopowiadam Bóg wie co... :(

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahisma ja tez jestem glownie z tych czarnowidzacych ale w ciazy staram sie myslec tylko pozytywnie. Moze zlapals jakiegos witusa albo po prostu masz jeszcze jakies pozostalosci mdlosci z pierwszego trym. Tak czy inaczej nie denerwuj sie, z malenstwem napewno wszystko dobrze... twoje nerwy moga bardziej zaszkodzic jak to ze gorzej sie poczulas... bedzie dobrze

ahisma lubi tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ