X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Moi rodzice za Camarela 3w1 dali chyba 1500 jakos. A teraz jesli chodzi o podwojny to ogolnie najpierw chce popatrzyc uzywane. I Boze daj dobre amortyzatory!

Kupujesz podwojny?? Ja sie chyba zdecyduje na dostawke.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Gracja82 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te wozki:) dziękuję dziewczyny za inspiracje:) chetnie poczytam o kolejnych
    Dziś dowiedziałam się ze pierwsze ruchy to bąbelki w brzuszku:) gdy leze spokojnie delikatnie wyczuwam je pod dłonią po tej str brzucha na której leżę :)

Wiem, że nic nie wiem...
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jeszcze intensywnie mysle :D ale w sumie u nas na nasze wiejskie drogi nie wiem czy dostawka sie sprawdzi. Swoja droga Witek lubi mi pospac czasem. No i teraz kwestia przedszkola do ktorego mam ze 4 km. Tutaj przydaloby mi sie prawko. To wtedy dostawka faktycznie by sie sprawdzila. A jak ja na remonty i prywatnego gina nie mam jak wygrzebac to gdzie prawko. Ten wozek to wlasnie najwiekszy problem u mnie. Bo za cene dostawki widzialam uzywane podwojne ;)

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Zobaczyłam ten Wasz Coletto w kolorze FC-03 i namieszałyście mi w głowie :P
    My oszalelismy na punkcie FC-02 :)

dev167pf___.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)
    Ja też będę prowadzić auto aż do porodu. :D

Wózków mam dwa w domu i spacerowke. Ale dostanę jeszcze od kuzynki jeden wózek z wpinanym fotelikiem w stelaż bo jak dla mnie to super sprawa.
    Jula w nosidelku jeździła do pół roku więc jak przyszedł czas kurtek przesadzilam na fotelik z rregulacja ułożenia. Teraz będzie podobnie.

W biedrze była mega wyprzedarz kupiłam Juli dwie pary kamaszow za psie pieniądze. Były fajne butelki i smoczki ale typowo chłopięce lub dziewczęce więc nic nie wzięłam bo lekarz który na wyjście robił mi usg miał z nim jakieś problemy bo się zacinalo i nic nie dojrzał.

201706107251.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pochwalę się: mój mąż dzisiaj po raz pierwszy poczuł pod ręką malucha :-) fajna sprawa ;-) a ja nawet dostrzegłam wizualnie jednego kopniaka :-)

Byliśmy też dzisiaj przy okazji w Smyku, żeby zobaczyć czy mają nasz upatrzony Tako Acoustic, ale niestety nie dość, że wózków takiego producenta nie sprzedają, to jeszcze nie mają żadnych "retro", które są w zasięgu mojego zainteresowania... W konsekwencji, wyszłam stamtąd trochę zawiedziona. Będziemy musieli jechać do sklepu firmowego do Częstochowy, żeby go oglądać, a to niemal 3h jazdy w jedną stronę. Poza tym, mam jeden uciążliwy problem. Otóż chodzi o standardowe tkaniny wierzchnie wózków - gdy ich dotykam to od razu mam gęsią skórę, wiecie tak jak ktoś reaguje np na pocieranie styropianem o szybę itp. A wózki z innych tkanin są stosunkowo droższe... Ale.chyba nie przezwyciężę w sobie tej niechęci do tych tkanin... Na wózek chcielibyśmy dać max 2000 zł, no chyba że moja mama będzie chciała się dorzucić ;-)

Co do wagi, to ja stresuję się przed każdym ważeniem... Stwierdziłam poza tym, że po porodzie będę się odchudzać ;-) W 8 tygodniu ważyłam 63 kg, teraz ważę ok 70- 71 kg, więc dużo, a nie wiem jaka była waga startowa, ale przed ciążą też gwałtownie i niekontrolowanie przybrałam na wadze, bo sobie pofolgowałam ;-) W każdym razie, moja normalna waga to 58 kg i do tylu co najmniej po ciąży chcę wrócić. W każdym razie, porównując te pomiary, obecnie czuję się jak wieloryb... A mój kręgosłup i stawy już odczuwają to spore obciążenie.

Edit: mnie już na piersiach w okolicy sutków zrobiły się rozstępy pomimo codziennego smarowania balsamem przeciwko rozstępom, więc prawda jest taka, że choćby nie wiem jakie kremy się stosowalo to rozstępy i tak się pojawią, jeśli ma się do tego skłonności. Na brzuchu na razie cisza i oby tak zostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 23:27

ataeb, AgMB lubią tę wiadomość

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i witam się w 5 miesiącu ciąży według belly ;-) to już niemal połowa, kiedy to zleciało?!
    Kurczę, jutro ostatni dzień wolnego i w poniedziałek znowu na 7:30 do pracy :'( odzwyczailam organizm od tak wczesnych pobudek bo codziennie przez 2 tygodnie przed 10 nie wstawalam... Ale w pracy szybciej mija czas... Gdybym tylko mogła przychodzić np na 9 chociaż to już inaczej. W ogóle to nie wiem jak te 8 godzin przy biurku wysiedzę.

7u2290bvd63lv0ph.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, a ja ledwo żyję. Całe popołudnie pod kocem, z przerwami na sen, nudności i inne atrakcje :/ Podziubałam trochę gotowanego ryżu, parę krakersów i takie to dzisiaj jedzenie :/ Brzuch mnie boli, rozpycha wręcz od środka, muli i głowa tłucze, jakby miała eksplodować. Mam nadzieję, że jutro wrócę do żywych.

A pomidorówki po dzisiejszych sensacjach to chyba nie tknę do końca ciąży, brr :/ :(

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Kupujesz podwojny?? Ja sie chyba zdecyduje na dostawke.
    Co to jest ta dostawka?

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala latynoska wrote:
    Co to jest ta dostawka?

Taki podest na kółkach który montuje się przy tylnych kołach i jak dziecko nie chce już chodzić to może sobie na to stanąć, trzymać się wózka i jechać;p jak pracowałam w żłobku to mieliśmy takie i to jet dobrze rozwiązanie;p

mala latynoska lubi tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, my dzisiaj jedziemy po moje autko, więc dopiero wieczorem Was poczytam.

Zimaaaaaaa nie odpuszcza!

Sulimirka lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    independent właśnie nie koniecznie. właśnie moja koleżanka ma dostawkę dopinaną z boku. o coś takiego: https://www.babymama.pl/images/mini2/d201ccf7e9439807ad0b3f22f70f9c00.jpg

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    independent właśnie nie koniecznie. właśnie moja koleżanka ma dostawkę dopinaną z boku. o coś takiego: https://www.babymama.pl/images/mini2/d201ccf7e9439807ad0b3f22f70f9c00.jpg

Sa też takie co wyglądają jak rowerek biegóry i można sobie nawet usiąść:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    indepedent wrote:
    Sa też takie co wyglądają jak rowerek biegowy i można sobie nawet usiąść:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj chciałam zacytować a nie dodać nowego posta ;(

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info...

Moj biedny maz pojechal dzis o 5 rano do mcdonalda bo obudzialam sie glodna jak nie wiem a nic nie bylo hodnego uwagi w lodowce hehe

ahisma, Sulimirka lubią tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Mała latynoska, a ktora u ciebie jest godzina?

Wczoraj poczułam pierwsze pyknięcie/kopnięcie :)

AgMB, ataeb lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest 6.15

ve97xiu.png

hxdwe08.png

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jest 6 godzin roznicy

ve97xiu.png

hxdwe08.png

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polazlam do piwnicy podlozyc do pieca i wziac ziemniaki i tak mnie plecy rozbolaly i lewy jajnik ze leze i sie nie ruszam :D

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ