X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta:) Mnie chwilę nie było, bo lenistwo mnie dopadło. Zapalenie zatok i inne infekcje wyssały ze mnie resztki energii, ale już wracam:) Czy mogę prosić o dopisanie na pierwszą stronę? Termin na 16 czerwca, synek. Z tego co doczytałam to niezła banda chłopaków nam rośnie.

Zakupów dla Maleństwa póki co nie robię, rozglądam się na razie i chętnie podczytuje jakie wózki wybieracie. Także piszcie dziewczyny i wrzucajcie fotki:) Mieszkanko mam niezbyt duże, bagażnik też nie za wielki. Chciałabym jakoś rozsądnie podejść do ilości i wielkości rzeczy, ale i tak pewnie skończy się na zakupowym szaleństwie ;)

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Mam to samo :/ wstanie z podłogi to głownie jęk... Pozatym od wczoraj wlazło mi cos do tyłka, w lewy poldupek, boli jak cholera :/
    Starość nie radosc. Dobrźe ze spojenie mi trochę puściło.przeprowadzka przedemna, sprzątanie a ja sie czuje jak stary dziad :(

o temat na czsie. mnie od wczoraj dokucza ból w lewej pachwinie, jak tak dalej pójdzie zacznę mieć problemy z chodzeniem. Nie jest to jakiś przeazliwy ból ale dość dokucza.

Wcześniej się zdarzalo ale tylko po jakimś dłuższym chodzeniu. Dziwne że tylko lewa strona, akurat tam gdzie jest maluszek. Kurcze mam nadzieję że to normalne :(

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najchętniej wycielabym sobie kręgosłup gdyby się dało :-P

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, ja się wykończę...
    Sensacje z wczoraj ustąpiły, ale odrzuca mnie od wszystkiego jak na początku ciąży. Nawet z herbatą mam problem :(
    I spałam dzisiaj ponad 2h w ciągu dnia.
    Normalnie deja vu :/

edit:
    Żeby nie było za dobrze, wymioty przed snem :( :( :(
    Jelitówka, jak nic. 37°C :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 00:27

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    edit:
    Żeby nie było za dobrze, wymioty przed snem :( :( :(
    Jelitówka, jak nic. 37°C :(

Mialam jelitowke już w 10 tygodniu. Idz jutro od razu do swojego lekarza bo zwykly to ci co najwyzej pic kaze i skierowanie do szpitala da. Ja tak miałam wiec popołudniu do mojego poszlam on zaraz bezpieczne leki na uspokojenie brzucha i jelit dal i inne wspomagające. Prawdą jest ze większość lekarzy (oprócz ginekologa oczywiście) boi sie cokolwiek przepisywac kobiecie w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 01:00

ahisma lubi tę wiadomość

dev167pf___.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee tak myślę, że jak jutro nadal będę tak się męczyć, to we wtorek pójdę na kasę chorych, bo do mojego jeżdżę 40km prywatnie :/

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Ja już też chyba się wykoncze. Drugi raz mam przeziębienie . Teraz mam straszny kaszel. Wszystko mnie boli, nie mam siły , brzuch skacze do góry i zaczynam się martwić bo nie czuję jeszcze ruchow :(

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nieciekawie... obudziłam się zlana potem =37,4°C. Brzuch mi rozpycha z glodu, a odbija nawet po łyku wody. Czekam godzinę aż rejestracja na nfz ruszy i dzwonię umawiać się do jakiegokolwiek gina :(
    Duszka ja też się martwię, bo nadal nie czuję ruchów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 06:58

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana!
    Tez nadal nie czuje ruchów , mam nadzieje ze w tym tyg juz poczuje, tlumacze sobie ze to przez nadmiar tluszczyku.
    Jej tez nieraz mam problemy żeby sie podnieś , najgorzej wieczorem jak polize sie po całym dniu to mnie kupie cos w posladku, jedna z was o tym pisala ze tez tak mam, mam taki ból ze nie mogę się przekręcić ale po chwili przechodzi, mysle ze to jakiś ucisk, przyziebionym zdrówka życzę oby szybko przeszło , ja staram sie puc herbatę z duza ilością cytryny i soku malinowego ale nie wiem czy miodu nie zacznę dodawać bo po tych mrozach nadają sniegi wiec bedzie fala przyziebien, oby mnie nie dopadlo:)
    Miłego dnia !

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • duszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahisma życzę Ci dużo zdrowia ! Ja mam lozysko na przedniej ścianie i to podobno dlatego nie czuje się ruchów ale i tak się martwię . W piątek mam wizytę coś tam się dowiem. Martwi mnie też ten kaszel

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gońcie do ginekologów. Mój też, jak byłam chora przepisał mi leki, normalny rodzinny by się bał. Lepszy antybiotyk niż niewyleczona infekcja, która może być niebezpieczna dla dziecka.

Na ruchy macie jeszcze czas, sporo z nas już ma dziecko, więc te ruchy są wcześniej. Wszystko to kwestia indywidualna, zależy i od budowy ciała i od ruchliwości maleństwa.
    Ja jestem w 19tc, mąż jeszcze nie czuje, ja też nie czuję ich często. Albo mi się trafiło spokojne dziecko, albo ma jeszcze dużo miejsca.

• Totoja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Zdrowka kobitki dla was. Ja ruchu poczulam ok 17tc, dwa dni wczesniej bylam na usg i dowiedzialam sie ze mam lozysko na tylenj scianie. Bylam zawiedziona ze jeszcze nie czuje bo z synem juz czulam a bylo na przedniej. 2 dni pozniej maluszek zaczal sie odzywac i to odrazu kopniaczkami a nie smyraniem. U was tez lada dzien dzieciaczki sie odezwa.
    W czwartek mam polowkowe :-) Jak lekarz potwierdzi plec to zabieram sie za szycie poscieli i kocyka.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jak ktos mam karte empik to sa fajne promocje. Ja kupilam dostawke do wozka Lascal sporo taniej, widzialam w super cenie foteliki maxi cosi i gdyby nie to, ze chyba wezme z wozkiem chicco komplet to bym zamowila juz.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze tylko ja nie czuję . Pozostaje cierpliwie czekać ... jak mi nie przejdzie do środy to pójdę do lekarza , bo już nie daje się żyć ...

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży było jakoś tak łatwiej , teraz chyba za dużo wiem ...

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszka, Ahisma ja niestety tez jeszcze nie czuje... :/ tez zaczynam sie martwic. W czwartek mam wizytę oby wszystko było ok. Któraś z was tu pisala, ze przed kazda wizyta ma stresy. No ja niestety tez mam takie czarnowidzenie. Już dzisiaj spac nie mogłam... A gdzie tam do czwartu. Juz w głowie robie liste o co mam zapytac czy napewno wszystko dobrze bo tych ruchów dzieciątka nie ma... Ehhh kilka kiepskich nocy mnie czeka :)

dev167pf___.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee i ja tak mam . Wydaje mi się , ze jakbym czuła ruchy to bym była spokojniejsza

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, macham z labu, z krzywej cukrowej, po wypiciu glukozy 75g jest ok. Za 20 minut kolejne pobranie.

Co do nie odczuwania ruchów, dziewczyny, nie panikujcie, to wszystko jest indywidualne, nie każda musi czuć w 15-17 tc , w pierwszej ciąży poczułam ok 21 tc. Nie nakręcajcie sie bo stres maluchowi nie potrzebny.

Moze sie zdziwicie ale ja w drugiej ciąży juz sie tak nie stresuje każda wizyta jak to było w pierwszej ciąży, teraz czasami zapominam ze w niej jestem. Ale pamietam jak to było w ciąży z Ania. Przeglądanie internetu, czytanie forum, co tydzień nowe wiadomości o rozwijającym sie płodzie.... A teraz przy starszym dziecku czas leci tak szybko, ze szok.

Co do Jelitowki, przechodziłam ja w tej ciąży juz dwa!!! Razy. Oprócz nawadniania, picia orsalitu czy Enterolu, i brania nospy, nic innego lekarz nie przepisze.

Przeziębionym rownież pozostają domowe sposoby, chyba ze antybiotyk, ale to juz decyzje musi podjąć lekarz.

Zdrówka!!!@

małaMyszka lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Hej, macham z labu, z krzywej cukrowej, po wypiciu glukozy 75g jest ok. Za 20 minut kolejne pobranie.

Co do nie odczuwania ruchów, dziewczyny, nie panikujcie, to wszystko jest indywidualne, nie każda musi czuć w 15-17 tc , w pierwszej ciąży poczułam ok 21 tc. Nie nakręcajcie sie bo stres maluchowi nie potrzebny.

Moze sie zdziwicie ale ja w drugiej ciąży juz sie tak nie stresuje każda wizyta jak to było w pierwszej ciąży, teraz czasami zapominam ze w niej jestem. Ale pamietam jak to było w ciąży z Ania. Przeglądanie internetu, czytanie forum, co tydzień nowe wiadomości o rozwijającym sie płodzie.... A teraz przy starszym dziecku czas leci tak szybko, ze szok.

Co do Jelitowki, przechodziłam ja w tej ciąży juz dwa!!! Razy. Oprócz nawadniania, picia orsalitu czy Enterolu, i brania nospy, nic innego lekarz nie przepisze.

Przeziębionym rownież pozostają domowe sposoby, chyba ze antybiotyk, ale to juz decyzje musi podjąć lekarz.

Zdrówka!!!@

Ja dostalam np przy jelitowce tez DIPHERGAN 10 bo miedzy innymi ma działać uspokajajaco na organizm. I spisz w chwili po wzięciu. Jak to ktoras napisala nie ma lepszego leku niz sen tylko zeby zasnac trzeba wytrzymac choc chwilę poza toaleta. Takze nie ma co czekać zeby dziecka nie odwodnic. Dla niego to jest mega niebezpieczne przecież...

LaRa dzięki za słowo wsparcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 09:19

dev167pf___.png
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:31

‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ