X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Sporo takie samopoczucia said to I ja sie pozale. Ten weekend to byla jakas katastrofa.strasznie bolal mnie brzuch, ciągle robilo mi sie slabo, a co najgrosze mialam dwa boloce skurcze, calkiem mocne, co przy tym tyg nie powinno sie raczej pojawic. Siedzialam spanikowana tym bardziej ze maluch jak na zlosc nie chcial sie odezwac a wczesniej czulam go w miare regularnie. Probowalam wszystkiego, cos slodkiego, cos ziemnego, staralam sie odpoczywac ale jakie to odpoczywanie jak tu moja maruda skacze dookola. Jeszcze jakis glupi nastruj mialam ze plakalam z byle powodu... maz na poczatku sie smial a pozniej juz ze juz za duzo, ze to nie ma sensu... oczywiscie to nie ma sensu... w ciazy jestem hehe... tak czy inaczej wkoncu wieczorem poczulam jakies ruchy takze troche sie uspokoilam. Wizyte mam dopiero w piatek. Bede dzis dzwonic i postaram sie zmienic na wczeaniejszy termin ale jakos watpie ze bedzie to mozliwe... maja zawsze tak zapchane ze nawet palca wetknac sie nie da

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie w krzyzu jak zaczelo kluc tak i ja marze zeby polezec :/ i zeby tak maly raczyl mi zasnac i nalesniki zrobily sie same :D Dzwonilam do przychodni i di tej babki mam na 23 stycznia. Akurat 19 bede u starego to dlugo czekac nie bede musiala ^^ moze zobacze mysze dwa razy i tak szybko :D? Nie moge sie doczekac! Gorzej ze dentysta 24. Boze jak ja sie tego boje..

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam ze tylko ja tak sie boje dentysty, ze wole rodzic niz isc do niego:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem Kochane!!!!!

Trochę się działo u mnie dlatego zaginęłam w akcji siedem heeheheh

Dziękuję za piękną pierwszą stronkę!!!!! Jest mega suuuuper!!!!!

Co do dostawki do wózka to ja znalazłam coś takiego, tyle że cena trochę zabójcza...
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6672685327

Na kaszel polecam syrop islandzki! 3x15 ml dwa dni i po kaszlu/dusznościach itp., bezpieczny dla kobiet w ciąży

duszka lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz trochę się usprawiedliwie za nieobecność.

Jak wspominałam wczoraj byliśmy po moje autko. Jeszcze rejestracja, papiery, wymiana płynów, części zawieszenia itp
    Ale prezent na urodziny od męża dostałam heheeheheh

Do tego zepsuła mi się pralka i jestem z tego powodu nieszczęśliwa. Mój tata może zajrzy do niej w środę.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png

Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi udalo sie jednak wcisnac do mojego lekarza ze wzgledu na to ze pilegniarka stwierdzila prze tel ze przy czyms takim to musimy sprawdzic czy wszytko ok. Takze siedze i czekam w poczekalni. Pedzilam na zlamanie karku bo musialam mala odstawic do opieki i teraz mam tylko godzine na jej odbior. Mam nadzieje ze sie wyrobie. Trzymajcie kciuki zeby wszytko bylo ok

ve97xiu.png

hxdwe08.png

Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latynoska trzymaj sie:* dawaj znac co i jak:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dawno się nie udzielalam bo ciągle coś albo dziewczyny chore a teraz ja dostałam zapalenia oskrzeli i antybiotyk na 10 dni.Przez to ze mam termin na koniec czerwca, mam wrażenie ze mnie wszystko mniej dotyczy,ale ruchy juz delikatnie czuje mimo łożyska na przedniej ścianie. W tym tygodniu mam odebrać wyniki pappa a za tydzień wizyta, mam nadzieje ze poznam juz plec, ale nastawiam się na panienka, mimo zapasów poczynilam juz małe zakupy bo była okazja, pstrykne zdjęcie i się pochwale:)
    Wiecie może czy z telefonu bezpośrednio tez można wrzucić?
    Co do wózków jestem zdecydowana na rok po roku graco quattro duo lub britax dual, mam też po córce emmaljunge EDGE duo combi i maclarena, zastanawiam się nad zakupem nowego fotelika samochodowego.
    Trzymam oczywiście kciuki za wizyty i waszerokości Maluszki!

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane :) malo pisze ale staram sie systematycznie czytać :
    Ja nadal w szoku ze bedzie syn próbuje to ogarnąć :)
    Nie wiem jakie imie mial być Leon ale nie podoba mi sie ze co drugi chłopczyk teraz będzie Leon a inne imiona srednio nam z mezem pasuja wiec nie wiem bedzie ciezko cos wybrac .

Córka lobuzuje i szaleje od rana do wieczora wiec mało czasu przy niej.

Pozdrawiam was ! ;)

ines. lubi tę wiadomość

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam 1 bułkę po powrocie od lekarza, wypiłam z trudem pół kubka tej nawadniającej, paskudnej mikstury i tradycyjnie pod koc, spać. Teraz męczę drugą bułkę, jak na razie żołądek daje radę. Już mi się tak nie przewala w kichach. :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png

Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:
    Nie wiem jakie imie mial być Leon ale nie podoba mi sie ze co drugi chłopczyk teraz będzie Leon a inne imiona srednio nam z mezem pasuja wiec nie wiem bedzie ciezko cos wybrac .

Pozdrawiam was ! ;)
    Hej;) jestem pewna, że Synek będzie Twoim oczkiem w głowie jak tylko się urodzi:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila26 wrote:

Pozdrawiam was ! ;)

Sorki Lila polubiłam chyba niechcący :) spokojnie ogarniesz i chłopaka, wszystko z czasem :)

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Hej;) jestem pewna, że Synek będzie Twoim oczkiem w głowie jak tylko się urodzi:*

Nie wątpię w to :) ale jednak ciężko sie przestawic jak sie ma corke , wiekszosc pragnie parki a ja chciałam corke kolejna słodka dziewczynke:p ale mysle ze syn tez super tylko musze w głowie sobie zaklepac syn syn syn hehe

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie wybiera się położnej, jest rejonizacja i nie mam wpływu na to, kto do mnie przyjdzie. Ale akurat babeczka jest ok, o ile się przez te 6 lat nie zmieniła.
    Szkoła rodzenia tylko jedna przy szpitalu, od któregoś tam tygodnia bezpłatna, 5 lat temu chodziliśmy, teraz nie będziemy.

Dziś byłam oglądać wózki z chłopakami i powiem Wam, że nic nam się nie podoba. Przed ciążą ochy achy, jak to będzie wspaniale, a teraz jakoś nie potrafię zdecydować się na nic. Nawet miałam w planach zakupić jakieś wdzianko dla maluszka, ale po obejrzeniu kilku body stwierdziłam, że mam jeszcze duuuuużo czasu. Chociaż jestem osobą w gorącej wodzie kąpaną i zawsze wszystko muszę mieć na już. Aż mąż się dziwi, że nie katuję, nie oglądam stron, nie wołam co 5 minut "popatrz, popatrz jakie słodkie" :) Jak nie ja :)

Lila
    mi się marzy trzech synów <3 a nikt nie chce uwierzyć w to, że to mąż chce córki, bo to takie niemęskie, a to, ze ja chcę 3 chłopaków to takie niekobiece... Kurde, ważne, zeby było zdrowe, szczęśliwe i kochane.
    Ale przyznam się, że każdy mówił, ze będzie córa, ja też przeczuwałam córkę i ciężko mi się przestawić, ze jest kolejny facet. Za to mąż i syn nie mają z tym problemu.

Nawet syn wczoraj mówił do brzucha "a wiesz Adasiu, że niedługo będziemy mieli siostrzyczkę Kornelkę?" Myślałam, że zejdziemy ze śmiechu z mężem. Ale coś w tym jest, bo Adasia też sobie tak "wygadał"

Co do imienia, to my nie mamy nic do powiedzenia. Syn tak wybrał i nie ma mowy o zmianie.

Dziewczyny kurujcie się, teraz musicie być zdrowe :*

• Madllene Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy uważacie, że ta promocja na stronie empiku odnośnie fotelika: http://m.empik.com/maxi-cosi-pebble-fotelik-samochodowy-0-13-kg-graphic-purple-maxi-cosi,p1115994505,dziecko-p jest warta uwagi? Według Ceneo nie ma nigdzie taniej... Jak powiedziałam o tym mężowi, to stwierdził, że za wcześnie na zakupy. Tak mnie jakoś tym zdenerwował, że stwierdziłam, że już nic nie będę kupować i wszystko będzie na jego głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 19:05

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene tez sie zastanawialan nad nim, i gdyby nie to, ze chce miec kompatybilny z wozkiem a nie wiem jeszcze na 100% jaki wozek to sobie odpuszczam. Ale wczoraj mnie kusil ostro.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Marisa Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    Dziewczyny, czy uważacie, że ta promocja na stronie empiku odnośnie fotelika: http://m.empik.com/maxi-cosi-pebble-fotelik-samochodowy-0-13-kg-graphic-purple-maxi-cosi,p1115994505,dziecko-p jest warta uwagi? Według Ceneo nie ma nigdzie taniej... Jak powiedziałam o tym mężowi, to stwierdził, że za wcześnie na zakupy. Tak mnie jakoś tym zdenerwował, że stwierdziłam, że już nic nie będę kupować i wszystko będzie na jego głowie.
    Najlepiej zrob dla Meza szczegolowa lists zakupow wraz z przyblizonymi cenami I zsumoj cala kwote I zapytaj czy chce to kupic na ostatnia chwilke czy woli zebys ty to kupila jak nadazaja sie okazje cenowe pozwalajace zaoszczedzic I rozlozyc zakupy na raty by budzet tego tak nie odczul. U mnie zadzialalo.

ines. lubi tę wiadomość

km5st5odva4wb8we.png
    2nn3skjoo67ix2iz.png

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie. Z malenstwem wszytko ok. Gin podejrzewa ze mam anemie stad te zaslabniecia. Ale na wszeliki wypadek mam ciagle wizyte w piatek zeby skontrolowac czy jest ok. Pobrali 3 probowki krwi bo czegos tam jeszcze brakowalo. Wylecialam stamstad jak z procy bo bylam juz spozniona zeby odebrac mala i myslalam ze padne w drodze do samochodu... ppbranie tyle krwi od kogos komu jest slabo tak czy inaczej to jednak nienajlepszy pomysl. Jestem strasznie zmeczona ale naszczescie wymeczyli mi tak mala ze padla 2 min po tym jak przyjechalismy do domu

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • blondas_ Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewuszki :) ja dzis po wizycie: maluch rosnie i jak dotad nie pokazal plci.. wstydziocha straszna! Zazdroszcze Wam ze juz prawie wszystkie wiecie! Poza tym wszystko dobrze, mamy sie oszczedzac i ciagle zero seksu. Polowkowe umowione na 6lutego, moze wtedy sie dowiemy co tam rosnie w brzuchu :)

Madllene, małaMyszka, 100noga lubią tę wiadomość

0d1yqqmzbofgm5gk.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:

Ja myślę, ze to dobra cena, a okazja może się nie powtórzyć. Dziewczyny dobrze piszą- zrób mężowi listę zakupów i powiedz, ze na początku maja chcesz mieć wszystko gotowe, bo jak nie daj Boże wcześniej urodzisz albo będziesz w szpitalu, to sam będzie musiał to ogarnąć.

Mała Latynoska
    Przepisał Ci witaminy i zelazo tylko czy coś jeszcze?

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ