Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedroneczka ja mam za 2 tyg. wizytę u gina to jakoś muszę wytrwać. Mam nadzieję, że do tego czasu Antoś postanowi dać znać o sobie, żebym była spokojniejsza. A później za kolejne 2 tyg. prenatalne, więc teraz to już od wizyty do wizyty.
Postanowiłam sobie, że jak będę po najbliższym badaniu i będzie wszystko ok to wezmę się za pranie i sortowanie ciuszków, które dostałam od koleżanki, żeby wiedzieć co ewentualnie powoli sobie dokupić. A poza tym rozglądam się za fotelem do karmienia, ale albo nic mi się nie podoba, albo ceny są z kosmosu. -
Właśnie miałam pytać, czy wykonujecie jakieś ćwiczenia i jeżeli tak, to jakie? Ja dziś się załamałam, że aktywność mam ograniczającą się jedynie do spaceru dziennie plus domowe czynności. A nie chcę po porodzie wszystkiego nadrabiać, wolałabym już teraz troszkę poćwiczyć. Doradźcie coś, podzielcie się własnymi pomysłami
-
aaagaaa89 wrote:Właśnie miałam pytać, czy wykonujecie jakieś ćwiczenia i jeżeli tak, to jakie? Ja dziś się załamałam, że aktywność mam ograniczającą się jedynie do spaceru dziennie plus domowe czynności. A nie chcę po porodzie wszystkiego nadrabiać, wolałabym już teraz troszkę poćwiczyć. Doradźcie coś, podzielcie się własnymi pomysłami
Tez zamierzam po prenatalnym przejrzeć ciuszki jakie mam, ktore moge uzyc ktore nie. Juz tez mi porzadnie sie chce za to zabrac ale jeszcze poczekam...
U mnie oprocz spacerow dochodza bieganie za mala na placu zabaw, bo ma takie nieziemskie pomysly ze ciezko upilnowac, takze i zjazdzam na slizgawkach zeby szybciej bylo i biegam pod domkami zabaw... pelna gimnastyka hehe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja mialam odwrotnie. Mialam calkiem niezla prace i niezla pozycje. W koncu jednak uleglam. Jak tu juz bylam, nienawidzilam tego miejsca, poczatki sa bardzo trud e, do temp tez ciezko sie przyzwyczaic bo latem jest ponad 40 st i wilgotnosc dochodzaca do 98% wychdzisz z domu i jestes cala mokra w minute... ale w koncu poznalam mojego meza i jakos tak juz zostalo. Teraz narzne przy tem 20st i niewyobrazam powrotu do Polski. Boli mnoe tylko to ze jak narazie nie moge meza tam zabrac nawet pokazac gdzie sie wychowalam bo on mocno sniady jest i niewiadomo co ludziom do glowy strzeli
-
nick nieaktualnyJa zawsze chciałam do Irlandii, byłam tam 2 miesiące na okres zorientowana się co gdzie i jak. Miałam wrócić do Polski na jakieś max 2 tygodnie, żeby się przygotować do przeprowadzki, ale rozstałam się z chłopakiem (takim z tamtejszego czasu) i jakoś odechciało mi się jechać z nim a po drugie głupio by było mieszkać u jego siostry, bo wtedy właśnie mieszkaliśmy u niej te 2 miesiące. Z jednej strony dobrze, bo poznałam normalnego faceta a z drugiej cały czas żałuję że mimo to nie wyniosłam się tam sama. Przecież mogłam sobie wyjąć własny pokój i nie wchodzić byłemu w drogę. On wkoncu też nie pojechał wtedy ;p
-
Na poczatke zawsze jednak lepiej miec wsparcie kogos kto tam byl jakis czas. Zajmuje jedank troche zanim sie zoorientujesz co i jak. Wydaje mi sie ze jednak zycie w swoim kraju jest latwiejsze. Tu zawsze bede obcokrajowcem. Mimo ze angielski niezle opanowalam to niektorzy nadal traktuja mnie z dystansem ze wzgledu na akcent... ale co cie nie zabije to wzmocni heheh... a tak naprawde to wszedzie dobrze gdzie nas nie ma hehe. Tesknie bardzo za rodzina bo tu nikogo nie mam a do polski jednak nie tak latwo sie wybrac tym bardziej z malym dzieckiem, a z dwojka to juz w ogole nie chce myslec.
-
ahisma wrote:Biedroneczka masz detektor tętna? Ja rozważałam zakup, ale w moim przypadku (panika na każdym kroku + czarnowidztwo) to chyba niekoniecznie dobry pomysł. Dopiero dostałabym w łeb, jakby za ktorymś razem odwrócił się tyłkiem i nic nie byłoby słychać. Próbowałam szukać stetoskopem, ale chyba mam za dużą warstwę tłuszczu, albo jest jeszcze za wcześnie, bo nic z tego
ja mam ten sam co Biedroneczka - Angel Sound, i nie ma dnia żebym malucha nie znalazła. nawet jak odwróci się pupą to i tak słychać tylko tak jakby z oddali. Maluch jest bardzo ruchliwy i buszuje to słychać jego każdego kopniaka
może na wcześniejszym etapie tak do 12-13 tygodnia zdarzało się, że nie mogłam go namierzyć, teraz za każdym razem mi się udaje.19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
aaagaaa89 wrote:Właśnie miałam pytać, czy wykonujecie jakieś ćwiczenia i jeżeli tak, to jakie? Ja dziś się załamałam, że aktywność mam ograniczającą się jedynie do spaceru dziennie plus domowe czynności. A nie chcę po porodzie wszystkiego nadrabiać, wolałabym już teraz troszkę poćwiczyć. Doradźcie coś, podzielcie się własnymi pomysłami
plany miałam, niestety nie ma szans, ze względu na upierdliwy ból w pachwinie. odpuszczam całkowicie, dziudziuś wazniejszy. po porodzie wracam do ćwiczeń i biegania.
poszukaj, jest duzo pragramów chocby na yt dla kobiet w ciąży, np sprawdź Angelikę Pióro.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Czesc kochane witam sie w 17tygodniu dopirto haha
Moja mala znow chora także mam dosc 3 raz w ciagu ostatnich dwóch miesięcy...
A oto my
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/437d1f22d672.jpgDeedee87, małaMyszka, Madllene, somebodytolove94, AgaSY, Merida86, ahisma, annamaria83, Gracjanna, Marutka, Marisa, LaRa, 100noga, Gracja82 lubią tę wiadomość
-
ja Cię, duszka trzymaj się
!
Mi się kiedyś Islandia marzyła, ale nie wiem, czy dałabym radę z 4godzinnym dniem i co chwilowymi sztormamico nie zmienia faktu, że piękna jest!
Miałam dziś taki piękny sen! Śniło mi się, że zrobili mi cesarkę i urodziłam ślicznego chłopca! Mąż był taki szczęśliwy i uśmiechnięty, non stop go przytulał, przebierał i nosiłi ni z tego ni z owego obudził mnie taki skurcz łydki, że do tej pory kuśtykam
duszka lubi tę wiadomość
-
duszka wrote:Jednak jadę do lekarza , czekam na taksówkę , bo mój mąż dziś w pracy i nie ma mnie kto zawieźć...
Duszka co się dzieje? bo chyba coś mi umknęło...Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
duszka wrote:Dzień dobry ! Dziś jest mi odrobinę lepiej . Wczoraj było strasznie . Myślałam , ze będę już jechać na pogotowie. Dziś też nie wychodzę z łóżka. Zobaczę jak będę się potem czuła . Jak coś to idę do przychodni . Miłego dnia
Właśnie doczytalam ze zmykasz jednak do lekarzadaj znac jak po wizycie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 09:32
duszka lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość