X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej zola :)

Witam resztę :) trzymaj kciuki za wizytę :)
    Ja już zaliczyłam odwiedziny w ZUSIE bo gnebilo mnie wypłacanie kasiory kiedy i w ogóle no i nie wiedziałam czy pensja mi wzrośnie po nowym roku.

Odebrałam też wypis. W zaleceniach mam oszczędny tryb życia, zbilansowana dieta i właściwa troska o okolice intymne czy jakoś tak. ( Bo wyrosła mi bakteria z wymazu)
    Chyba jak bym musiała leżeć plackiem to by mi tak napisali co nie??

W Tesco są wyprzedarze słodkich ubranek ale nie znam tej płci :(((
    A propo: malz kupił mi patelnię grillowa z tefala za jedyne 29.zł właśnie w Tesco :D

Somebody ja gdzieś w przepisie na syrop z cebuli miałam właśnie miód. A tak swoją drogą to ja właśnie słyszałam ze miód łagodzi podraznione gardło.

Trzymaj kciuki za wasze wizyt i powroty do zdrowia :*

201706107251.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milk@ wrote:
    Ahisma nie musisz wykupować wszystkich rzeczy zapisanych na recepcie. możesz z części zrezygnować.

Totoja mi możesz dopisać syna w pierwszym poście :)

co do wagi ja mam od początku ciąży jakieś 4,5kg na plusie.

Ruchy czuję już wyraźnie, ale w poprzedniej ciąży czułam wcześniej i mocniejsze. łożysko miałam wtedy z tyłu, a teraz z przodu i wyraźnie "tłumi".

Dopisuje. Gratulacje kolejnego siusiorka ;-) imie juz wybrane??

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową koleżankę. My właśnie w drodze na polowkowe! Trzymajcie kciuki!
    Wczoraj mój M tak gadał do brzucha że płakałam ze śmiechu. A potem miałam bolesny skurcz. I bądź tu mądrą...
    Chyba też w weekend wybierzemy się gdzieś na oględziny wózków. Narobilyscie smaku ;)

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi trzymam kciuki:* udanej wizyty samych dobrych wieści:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zr70_20170110_141518pajace.jpg

mala latynoska, Merida86, Groszka, Marisa, annamaria83, ines. lubią tę wiadomość

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Strasznie skomplikowane to dodawanie zdjęć,ale się udało:)
    Chwale się moimi pierwszymi zakupami,których w sumie nie powinnam robić z nadmiaru towaru:)
    Ale niestety taka choroba zawodowa,mimo że nie znam płci była okazja więc nabyłam,w razie gdyby jakimś cudem miał być synek ,łupy będą na sprzedaż:)
    Witam nowe czerwcówki!
    Życzę wszystkim udanych wizyt i zdrowia dla wszystkich ciężarówek bo niestety zaraza panuje wszędzie.
    Ja puki co muszę się zadowolić dziś wizytą u ortodonty,gin dopiero za tydzień.
    Trzymajcie się ciepło!

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Tu Lutówka 2016. Może któraś z was byłaby zainteresowana ciuszkami dla dziewczynki? Rzeczy nie są drogie bo najbardziej zależy mi na tym, żeby nie zalegały w szafie i żeby jakaś cudna dziewczynka mogła z nich skorzystać. Jeśli któraś z was byłaby zainteresowana, to proszę o zaproszenie do przyjaciółek i wiadomość na priv. Podeślę wtedy fotki ciuszków. Na zdjęciu przykładowe ubranka. W razie pytań można mnie też znaleźć na lutówkach 2016. Pozdrawiam :)

e48ef0b5828f9953med.jpg
    888cde48eced8eebmed.jpg

Marisa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Dziewczyny kaszlace! Uzywacie miodu? Jak my kaszlelismy i zapytalam czy do syropu z cebuli zamiast cukru mozna dac miod to rodzinna doradzila ze miod jest zdrowotny ale tez drazni gardlo ;)
    Można , ja sobie tak robiłam ;)

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilia a skad takie cuda????

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja zaczęłam, bo jest na pewno zdrowszy jak cukier. Tylko właśnie coś ona mi mówiła, ża na noc na przykład miodu nie koniecznie, bo może drażnić. Ale to patrzę co lekarzy to opinii ;D

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chyba zlapałam infekcje bakeryjna pochwy :( nie jestem pewna, ale mimo dbania o higiene osobista czuje nieswiezy zapach jesli wiecie o czym mowie. Swiadu i pieczenia brak, upławow brak- chyba ze jedynie wodniste? bo czasem cos wyleci ala krople wody wiec nie wiem

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i witam sie w 20 tygodniu ciąży! :D połowa pykła jak w pysk strzelił :D ale czas leci :)
    Dzidzius moj kochany coraz smielej buszuje w brzuszku, juz nawet gołym okiem widac :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Strasznie skomplikowane to dodawanie zdjęć,ale się udało:)
    Chwale się moimi pierwszymi zakupami,których w sumie nie powinnam robić z nadmiaru towaru:)
    Ale niestety taka choroba zawodowa,mimo że nie znam płci była okazja więc nabyłam,w razie gdyby jakimś cudem miał być synek ,łupy będą na sprzedaż:)
    Witam nowe czerwcówki!
    Życzę wszystkim udanych wizyt i zdrowia dla wszystkich ciężarówek bo niestety zaraza panuje wszędzie.
    Ja puki co muszę się zadowolić dziś wizytą u ortodonty,gin dopiero za tydzień.
    Trzymajcie się ciepło!

Oo... czyli nie tylko ja jestem "zadrutowana" :D Całe szczęście w piątek ściągam to ustrojstwo po prawie 1,5 roku noszenia. Już nie mogę się doczekać <3

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    cześć Zolla :)

aaa robie dziś wózkowy rekonesans :D od rana w wózkach siedzę :D czy obczajała już któraś na żywo?
    Znalazłam Camarelo i Coletto niedaleko mnie w jednym sklepie, musze koniecznie małża wyciągnąć :D
    tylko Roan Bass nie moge niestety znaleźć, a na zakup bez 'macania' na pewno sie nie zdecyduje.
    Ines,
    Widzieliśmy Coletto Florino na żywo i prezentuje się naprawdę dobrze :)
    Ma dużą gondole, która u nas jest priorytetem- chcemy przezimowac jeszcze w gondoli, a Dzieć zapowiada się na długiego po Tacie ;)
    Sprytnie się montuje, składa stelaż itp., ale to większość wózków jest na podobnych patentach.
    Ja zwracam uwagę na takie drobiazgi jak np kolor plastików na stelażu ... tu są czarne- mega praktyczne, boję się ze biale po 2 latach mogą zżółknąć :/ Trochę mało wygodny wydaje się sposób pakowania rzeczy do schowka pod wózkiem, ale ja mam sklep 10m od wejścia do bramy wiec jest to bez znaczenia :)
    Roana planuje oglądać niebawem ale wirusy i smogi niech się najpierw uspokoją-wtedy wychyle nos z domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 15:26

ines. lubi tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia to piąteczka, bo to co byłam u lekarza, to chyba będzie infekcja. Również niemiły zapach, również mokro i chyba dochodzi świąd :/ Ostatnim razem w aptece (gin był na urlopie) babka mi dała Clotrimazolum. A ogólnie to Tantum Rose poszło w ruch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 15:13

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila sliczne te ciuszki. Czesc spokojnie mozesz uzyc i dla chlopca. Kusicie mnie tymi ciuchami ze mi coraz bardziej chce sie przejzec te co juz mam. Na szczescie do kupna mnie jakos nie ciaglnie. Moze dlatego ze juz pare razy mialam okazje chodzac po dzialach dzieciecych z mala ale jakos nic mi nie wpadlo w oko tak ze musze koniecznie miec... takze i nie kupywalam. Maz nie robi problemu, sam jeszcze zacheca zaby cos kupic ale jakos az tak bardzo mi sie nie chce

ve97xiu.png

hxdwe08.png

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w jaki sposob wy uzywacie tych detektorow? Smarujecie czyms? Blizej spojenia czy pepka? Bo kurde mam a nic nie slysze. Bable tylko czasem i to nie wiem czy to maluch czy jelita :D

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez żelu do usg albo oliwki dla dzieci nic nie usłyszysz :-) przynajmniej mi się nigdy nie udaje, w końcu wszystko musi być tluste :-P. U mnie jest mniej więcej w połowie między pepkiem, a spojeniem, czasem z lewej, czasem z prawej strony :-)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zel do usg. Kupilam duza butelke;) i tez tak pare cm nad linia wloskow po lewej lub prawej stronie:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 10 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie detektor to mogę z mojego doświadczenia powiedzieć jeśli nie macie detektora z wyświetlaczem pokazujący tetno to tetno dziecka słychać jak taki stukot małych kopytek a z kolei po bokach odgłos typu szuszuszu to nic innego jak nasze tetnic.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ