Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
Młody śpi, bo byliśmy zarejestrować auto, a ja korzystam i leżę na kanapie. Wczoraj miałam takie bóle, że musiałam wziąć no spe, wieczorem myślałam, że mam skurcze, poszłam się położyć i zasnęłam. Obudziłam się po 1, mąż kimał na kanapie, chyba za strachu hehehehehehe
Ja poza ciuszkami, które upolowałam w ciuchy, nic na razie nie kupuję.
A ciążę przeżywamy razem, mąż ma czasem gorsze gastro niż ja, w I trymestrze miał mdłości i wymioty, ogólnie złe samopoczucie
Chyba się zdrzemnę na chwilę.ahisma lubi tę wiadomość
-
Ja też mam detektor Angel Sounds
Nie pamiętam od kiedy słucham serduszka, ale dość wcześnie, bo mieliśmy problemy ze znalezieniem pamiętam
. Sama słucham rzadko, jak mnie coś męczy to proszę męża żeby posłuchał. Mówi mi, że wszystko ok i to mi wystarczy
. Czasem nawet sam powie "posłuchamy dzisiaj małego?"
Co do ćwiczeń to tak jak pisałam wczoraj, zamówiłam sobie DVD właśnie Angeliki Pióro i chyba kurier je podpieprzył dla żony. Dzwoniłam już dziś do InPostu to tylko centrala wysłała ponaglenie do oddziału w Katowicach i tyle... Tylko Paczkomaty mają dobre w tej firmie, jeszcze żadna przesyłka kurierska nie dotarła do mnie tak jak powinna.
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Dziękuję Wam wszystkim !!!
Po wizycie, płuca i oskrzela czyste. Ja przed świętami miałam zatoki , więc ten kaszel z tego , że z zatok spływa. Dostałam tabl ziołowe na zatoki i Flegaminę, muszę kilka dni to pobrać , mam nadzieję , że pomoże. Przed świętami jak byłam u innego lekarza , to też kazał mi to brać ale bałam się bo jest przeciwwskazanie w ciąży, ale nie mam teraz wyboru . Ile można być chorym ?? Lekarka kazała mi jeszcze robić inhalacje z Berodualu , ale to sobie na razie odpuszczę bo to steryd. Mam nadzieję , że mi przejdzie . Teraz sobie coś zjem i uciekam w betyAgaSY, Merida86, annamaria83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny to kurujcie się, oczywiście odpowiednio do swojego stanu. Życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia.
Mnie rano męczył katar, ale to prawie codziennie tak mam, ale teraz jestem trochę bardziej przewrażliwiona, bo w pracy szef chory i trochę osób też, więc boję się, że ten powrót z L4 skończy się kolejnym chorobowym, ale pochłaniam rutinoscorbin, więc może jakimś cudem przetrwam.
Lila, super brzuszek! U mnie trochę mniejszy chyba, ale trochę już opina luźne bluzki. Jak wrócę do domu i nie zapomnę oraz będę umiała, to wrzucę fotkę swojego
Dzisiaj rano jak mąż się obudził a ja już zbierałam się do pracy, to ni z tego, ni z owego wspomniał, że była jakaś promocja w Pepco na ubranka dziecięce. Na to ja- urażona jeszcze wczorajszą fotelikową akcją - mówię, że mnie już nie interesują zakupy dziecięce, na co on, że w takim razie pojedzie coś kupić z mamą (nawet nie wiem, którą miał na myśli), ale już to widzę...Chciał się po prostu jakoś zreflektować, ale nie będzie tak łatwo
Poza tym, jeśli chodzi o jego stosunek do ciąży, to on się bardziej cieszy niż ktokolwiek, całuje brzuszek i mówi, że czeka na swoje Kochanie
No i raz już poczuł kopniaka i mówi, że zazdrości, że mogę to czuć. Zsolidaryzował się też ze mną i porzucił picie kawy, choć ja do teraz już 3 razy się wyłamałam
Najgorsze, że co rusz kupuje mi jakieś słodycze, bo wie, że strasznie mnie teraz do nich ciągnie, a nie powinien, bo gdybym nie miała, to bym nie jadła. Sam słodkiego nie je, bo obecnie się odchudza, więc on chudnie proporcjonalnie do mojego przybierania na wadze
19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
A my sie witamy w 19 tygodniu Ale to szybko leci Zazdroszcze tym dziewczynom co juz wiedza co maja w brzuszkach. My dzis mamy wizyte to moze I nam uda sie odkryc ta tajemnice
Dzis mam dzien pod znakiem zawrotow glowy I zatkanego nosa :-(Chyba wciaz probuje mnie dopasc przeziebienie a ja sie nie daje Lykam Rutinoscorbin I walcze
Ja tez nasze malenstwo podsluchuje detektorem ,ale robie to tylko wtedy gdy przez kilka dni malenstwo nie dokazuje
Trzymajcie kciuki za nasza dzisiejsza wizyte
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt.
.
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
Annamaria trzymam kciuki za wizytę:* bardzo możliwe, ze juz bez problemu poznasz płeć:* pozdrawiam serdecznie:*
annamaria83 lubi tę wiadomość
Cześć dziewczyny. Od jakiegoś czasu Was podczytuję i bardzo fajnie tu u Was więc pomyślałam, że w końcu dołączę i ja
Może kilka informacji o mnie skoro jestem tyle do tyłu z tematami z forum. Aktualnie jestem w 19 tygodniu (choć jak chodzę normalnie ubrana to nawet nic jeszcze za bardzo nie widać, choć bez bluzki jest już troszeczkę zarysowany), termin wyznaczony mam na 9 czerwca i póki co przytyłam wg mojej wagi jakiś kilogram, ale dość długo dokuczały mi mdłości. Według w sumie dwóch lekarzy ginekologów - jeden na 1 badaniach prenatalnych i potem mój ginekolog prowadzący ciąże na wizycie jakieś 3 tyg później- będzie synuś - tak też od początku przeczuwałam. To nasza pierwsza ciąża:) Przed ciążą leczyłam się na nadczynność tarczycy. Po kilku (jakichś 4) miesiącach starań okazało się, że mam właśnie problem z tarczycą. Endokrynolog mówił, że w takim przypadku trzeba się liczyć z rokiem leczenia przed możliwością zajścia w ciążę, bo wcześniej będzie ciężko zajść. Jakie więc było nasze zdziwienie gdy w październiku na teście pokazały się dwie grube krechy zanim zdążyłam wodę w toalecie spuścić
. Było to kilka dni po spodziewanym terminie @, ale do głowy mi nie przyszło, że to może być ciąża, bo to dopiero pół roku leczenia a do tego w tym cyklu nawet specjalnie się nie staraliśmy i z tego co wiem nawet jakiś nie wstrzeliliśmy się w owulacje tylko ze 2 dni wcześniej:) Jak widać wystarczyło
Endokrynolog mogła odstawić mi leki na tarczycę i będąc pod ścisłą kontrolą wszystko jest ok i ze mną i z maluchem. A tabletki jemy tylko te dla kobiet w ciąży. Powoli z mężem przy okazji rozglądamy się za rzeczami dla małego. Ostatnio oglądaliśmy np wózki, foteliki i inne rzeczy w Smyku
Ale się rozpisałam... Mam nadzieję, że żadnej nie zanudziłam
Przeczytałam też gdzieś na forum, że założyłyście profil na FB - fajna sprawa, też chętnie bym dołączyła, tylko nie wiem jakannamaria83, makatka, Marisa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Madllene,
Ale słodkie te Wasze gierki... ja mam ze swoim podobnie. Też na chwilę się postawie i buntuje, ale z reguły szybko mi przechodzi bo zaraz mnie Mąż czymś miłym udobruchaTwój widze- ten sam typ
Oni po prostu wolniej myślą, a następnego dnia jak coś dociera to załagadzają szybko sytuację, hehe...
Za to zaangażowanie w rolę przyszłego Tatusia jest super
annamaria83- trzymam kciuki, Ty chyba chciałabyś dziewczynkę, tak coś kojarzę z postów... To żeby się spelnilo :*
Ja dziś leniuchuje pod kocem, wczoraj wieczorem znów wyskoczyła mała gorączka, chyba za szybko po niedzielnej jelitówce wskoczylam na normalne obroty i organizm się zbuntowal...
Widocznie- jak nie wyleże to do końca nie odpuści... trudno-leżę więc i szperam na allegroannamaria83 lubi tę wiadomość
-
Cześć Zolla,
jak chcesz dołączyć do grupy na fb to zaproś do przyjaciółek- malamyszka. Ona Cię wkreci do tajnej grupy
Kolejny Chlopak do dopisania... no pięknie -robi się już jakieś 70% do 30% :p
Ja już przywykłam do myśli o Dziewczynce, oby nic się nie zmieniło na połówkowych bo chyba oszaleje!!!
19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
Ahisma nie musisz wykupować wszystkich rzeczy zapisanych na recepcie. możesz z części zrezygnować.
Totoja mi możesz dopisać syna w pierwszym poście
co do wagi ja mam od początku ciąży jakieś 4,5kg na plusie.
Ruchy czuję już wyraźnie, ale w poprzedniej ciąży czułam wcześniej i mocniejsze. łożysko miałam wtedy z tyłu, a teraz z przodu i wyraźnie "tłumi".
-
Dzięki za informacje. To zgłoszę się do niej. Ja też już się przyzwyczaiłam do myśli, że chłopak i nie chciałabym już zmian w tym temacie. Zawsze chciałam mieć trzech synów, ale będąc teraz w ciąży dochodzę do wniosku, że jednak fajnie byłoby, żeby przy ewentualnej następnej ciąży była córcia
-
cześć Zolla
aaa robie dziś wózkowy rekonesansod rana w wózkach siedzę
czy obczajała już któraś na żywo?
Znalazłam Camarelo i Coletto niedaleko mnie w jednym sklepie, musze koniecznie małża wyciągnąć
tylko Roan Bass nie moge niestety znaleźć, a na zakup bez 'macania' na pewno sie nie zdecyduje.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
My właśnie ostatnio oglądaliśmy na żywo i póki co najbardziej podobają mi się dwa modele: Anex Sport i Adamex Aspena. Po wyglądzie, funkcjach i opisie to są faworyci. Myślę, że będziemy wybierać właśnie między nimi. Mnie najbardziej przypadają do gustu te w kolorach biało-jasnoszarych:) Tylko Anex odrobinę droższy z tego co się orientowałam.