Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba was nie potrzebnie zaniepokoilam.. Makatka nie martw się. Ja nie jestem lekarzem, wiem tyle co obserwowałam w szpitalu jedną i drugą ciążą. Tam np kazali zgłaszać jeśli brzuch twardnial. Nie wiem czy takie twardnienie brzuszka jes normalne na tym etapie ciazy. Podobno jakieś skurcze się pojawiają i są ok. Wcześniej jak pisałam miałam na uwadze tylko branie tych medykamentow jeśli są zlecone przez doktora.
-
indepedent wrote:Ja mam przychodnie pod blokiem i na badanie z krzywej cukrowej przyjdę do domu hahah
Leżę sobie z gorączka 38 stopni, kaszlem i glutami do podłogi;(
Przyjęło się że po wypiciu nie należy chodzić bo spalasz cukier we krwi i badanie jest niewiarygodne.
Dlatego ciężarne siedzą pod labo z książką i czekają na kolejne pobranie. -
Dziękuję Gracjanna za wyjaśnienie. Nie martwię się jakoś strasznie, ale dobrze wiedzieć co jest naturalnym przebiegiem ciąży a na co zwrócić uwagę. To moja pierwsza ciąża i zielonego pojęcia nie mam czego się spodziewać, a u lekarza raczej nie jestem zbyt gadatliwa. W poniedziałek mam kolejną wizytę, to przynajmniej będę wiedziała o co zapytać lekarza i położną
-
ale naprodukowałyście, nadrobiłam chyba z 20 stron!
gratuluję i zazdroszczę wszystkich połówkowych.
moje dopiero 13.02, oszaleje, za 2 tyg normalna wizyta, ale to nie ten sam sprzęt, na tym gabinetowym to ja niewiele widzę
dziękuję za wszelkie listy wyprawkowe i intrukcje porodowe, jestem jak dziecko we mgle, czytam troche z przerażeniem.... i na pewno jeszcze nie raz będę pytać. jak szpitala się nie boje, to poród sam w sumie mnie przeraża. nie mam pojęcia jak do tego podejść i czego się spodziewać. a czas za szybko leci. dopiero był test a juz połowa!
u mnie 2,8 kg na plus, ale brzuszek już wyraźnie widoczny. maluch też daj o sobie co raz częściej znać, najczęściej po jedzeniu albo jak jeżdze autem, jak nie daje to i tak śledze dziada detektorem co wieczórmąż nie może się doczekać kiedy poczuje, mam nadzieje, że już niedługo bo aż mi głupio, że ja czuje a on z boku
co do wyprawki to kupiłam jakieś pojedyncze ciuszki na wyprzedażach, a od lutego planuje co miesiąc kupowac coś z tych większych rzeczy, bo potem się na raz nie wypłace.
te które mają dzieci - macie jakieś doświadczenia z misiem szumisiem z Whisbear? warto?małaMyszka lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
nick nieaktualnyco do misia szumisia, cena trochę odstrasza.. ja mam zamiar najpierw sprawdzić czy szumy działają na nasze dziecko (są darmowe aplikacje na telefon, które generują takie dźwięki) - jak dziecko potwierdzi pozytywne działanie to dopiero kupimy misia
jak nie zadziała to te pieniądze przeznaczymy na coś bardziej przydatnego
Żyjemy w czasach gdzie wszystko można zamówić przez internet i kurier przyniesie pod drzwi za 2 dni, więc chyba nie ma co się spieszyć z takimi zakupami
-
Totoja wrote:Wiesz to tak z przymruzeniem oka, bo decydujac sie na 3 mialam swiadomosc, ze mam wieksza szanse na chlopaka
liczylam na panne, no ale coz najwyzej bede miala trzy synowe i bede ta zla tesciowa haha
Ja właśnie myślę, że jakby było 3 to też facecikAgMB lubi tę wiadomość
-
Poza tym, jakiś dzisiaj wyjątkowo ostry zapach śluzu mam od rana (sorry za niesubtelny temat), nie wiem czy to jakaś infekcja się nie przypałętała... zobaczę co będzie jutro.[/QUOTE]
Hej tę w poniedziałek miałam taka akcję ( może nie ostry zapach ale coś tam poczułam, kiedy normalnie nie czuję nic) i w poniedziałek akurat robiłam badanie moczu i wyszło że mam podwyższone leukocyty 10-20 a powinno być 5-10 prawidłowo i dostałam w środę od lekarza przykazanie brać urosept to dzisiaj zaczęłam i w środę muszę powtórzyć znowu badanie moczu czy po leku wróciło do normy.
-
nick nieaktualnyTotoja wrote:Wiesz to tak z przymruzeniem oka, bo decydujac sie na 3 mialam swiadomosc, ze mam wieksza szanse na chlopaka
liczylam na panne, no ale coz najwyzej bede miala trzy synowe i bede ta zla tesciowa haha
więc czasami do 4 razy sztuka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 11:44
-
Marisa wrote:
Hej tę w poniedziałek miałam taka akcję ( może nie ostry zapach ale coś tam poczułam, kiedy normalnie nie czuję nic) i w poniedziałek akurat robiłam badanie moczu i wyszło że mam podwyższone leukocyty 10-20 a powinno być 5-10 prawidłowo i dostałam w środę od lekarza przykazanie brać urosept to dzisiaj zaczęłam i w środę muszę powtórzyć znowu badanie moczu czy po leku wróciło do normy.
ja też miałam złe wyniki moczu, leukocyty i bakterie i się okazało, że badanie w warunkach domowych, po podmyciu, ze środkowego strumienia wyszło idealnie. warto sprawdzić przed lekami czy to czasem nie taka przyczyna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 11:53
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ezia90 wrote:Kochane która z Was bierze luteine? Mi lekarz przepisał
bo mam twardy i.napięty brzuch rano. Nie chce tego brać
bo podobno do końca ciąży się już bierze:(
Wczoraj rozmawiałam z lekarzem. Luteiny po 16 tygodniu nie ma potrzeby brać, chyba ze były wcześniejsze poronienia to zaleca się dłużej.W późniejszym czasie bierze się luteinę na skracającą się szyjkę i właśnie na twardniejący brzuch. W tych dwóch przypadkach ja bym się nie zastana wiłą tylko grzecznie łykała. Luteina nie jest szkodliwa. Lekarz tak mi w skrócie powiedział i ja tej wersji się trzymamJa jeszcze swoją lutke dokańczam po 1 tabletce dziennie i dalej już nie dostałam zaleceń do kontynuacji.
-
nick nieaktualnyines. wrote:ja też miałam złe wyniki moczu, leukocyty i bakterie i się okazało, że badanie w warunkach domowych, po podmyciu, ze środkowego strumienia wyszło idealnie. warto sprawdzić przed lekami czy to czasem nie taka przyczyna.
-
Ja już odkurzyłam, pranie nr 3 się robi, od czasu jak mi pralka padła nie mogę się uporać ze stertą prania, a codziennie przybywa.
Mały mi od wczoraj marudzi, kurcze nie wiem o co mu chodzi.
Brzuch mi twardnieje id jakiegoś czasu, luteine biorę jak już z bólu nie wytrzymuję, np teraz, młody mnie kopie w brzuch, skacze po mnie, jakaś masakra.
Śnieg znowu sypie jak dziki, a na spacer to mam taką energię, że tylko w łeb sobie strzelić.
-
ines. wrote:ja też miałam złe wyniki moczu, leukocyty i bakterie i się okazało, że badanie w warunkach domowych, po podmyciu, ze środkowego strumienia wyszło idealnie. warto sprawdzić przed lekami czy to czasem nie taka przyczyna.
Chyba Tak zrobię jak mówisz. Zrobię w poniedziałek powtórkę. Dzięki.
-
Marisa wrote:Chyba Tak zrobię jak mówisz. Zrobię w poniedziałek powtórkę. Dzięki.
nie ma za coumyć się najpierw, mocz z pierwszego porannego sika, środkowy strumień, pojemnik kupić a aptece, nie macać nie otwierać wcześniej.
taką instrukcję dostałam wtedy to przekazujeCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
nick nieaktualny
-
Zapomniałam wam napisać, że jak szukacie czegoś w promocji to jest fajna strona
promobaby.pl
A jak nie macie to jest fajna apka blix tam są wszystkie gazetki promocyjne sieci marketów -
Co do luteiny przyjmuje ja od początku ciąży ze względu na niski poziom progesteronu. Nie jest taka zła
ja się przyzwyczailam a i bezpieczniej się czuję
Co do napinania i twardnienia brzuszka też to przerabiam wieczorami. Mam zalecane branie magnezu trzy razy dziennie oraz no spa doraźnie gdy się napina. -
mówiłam, że kilka dni nie czułam ruchów to teraz tak się mały rozszalał, że się na pracy nie mogę skupić
cały czas mnie smyra od środka takie mizianie, drapanie delikatniutkie, kończę właśnie słabą kawę, ciekawe czy to przypadek czy kawusi nie lubi
19Biedroneczka91, .kropka. lubią tę wiadomość