X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Mam dzisiaj takie gastro, że parówkę zagryzam czekoladą bleeere
    Chyba pójdę pomalować kibelek z tego powodu...

W ogóle rano miałam mdłości jak w I trymestrze... takiego szoku doznałam, że po śniadaniu myślałam, że umieram.
    Jak pomyślę co robiłam przez cały dzień to nie przychodzi mi nic innego jak: żarłaś, wszystko dookoła!

Ja tak wczoraj miałam... Wymyśliłam hot dogi homemade, potem zachciało mi się sałatki owocowej, więc mąż chciał, czy nie poszedł do sklepu w poszukiwaniu brzoskwiń i ananasa, a na koniec najadłam się cukierków (piekielnie słodkie, klejące dumle), napchałam się po sufit i siedząc na kanapie myślałam co by tu jeszcze... :)
    Najśmieszniejsze, że mąż je razem ze mną :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Mój maluch tez sie rozszalal , pojadlam właśnie cukierków czekoladowych i pewnie jest zadowolony:)
    Ines myślałam ze mam ostatnia polowkowe i ze za późno sie zapisalam ale widzę ze ty jesteś po mnie. Tez mam wizytę za dwa tyg ale na nfz wiec tam za wiele nie widac :)

Wiesz co mój prowadzący robi połówkowe i prenatalne, ma te wszystkie certyfikaty itd wiele kobiet do niego tylko na USG się dobija i ciezko z terminami, i on sam sobie taki termin połówkowego wybrał, mi tez się wydaje późno, wręcz za późno bo dzień po tym co piszą w internetach, ale widocznie wie o robi i trzeba zaufać :D w międzyczasie jeszcze sobie zwykła wizytę ustalił, ale wtedy robi na małym USG więc się na widoki nie nastawiam.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ojej Latynoska, ale czemu masz placic za porod???? Zycze zeby wyniki się poprawily i uwazaj na siebie.
    MalaMyszka ja loda zagryzlam kielbacha wiec wiem o czym mowisz. Ake mdlosci na razie nie mecza;)

Standard w stanach... place ubezpieczenie, ktore jednak nie pokrywa kosztow w 100% wiec reszta nalezy do mnie. I tak norma jest ze placi sie dla lekarza jeszcze przed porodem, w razie wypadku jak pisala gracjanna maja to gdzies, kasa przepada. Do tego dochodzi oplata za szpital dla mnie i dla dziecka i oplata za personel szpitalny. Ogolnie spodziewalam sie oplaty za lekarza ale nie az tak wysokiej a juz teraz jestesmy ciazko z kasa. Ogolnie bez ubezpieczenia placi sie od 30000$ w wzwyż. Z ubezpieczeniem wyjdzie pewnie z jakies 2500 plus lekarz

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak was znalezx na tym FB

małaMyszka lubi tę wiadomość

dev167pf___.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra.... To nie wiedzialam ze tak to wyglada, to mam nadzieje, ze opieka chociaz dobra:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee nie znajdziesz bo grupa jest tajna zaproś Mysze do przyjaciółek tutaj i ona ci napiszę co i jak.

Mała latynoska o masakra ale pewnie macie inne płace niż my tutaj i tylko się wydaje tak dużo na nasze. Jak pomyślę ze miałabym zapłacić chociaż 2500 ZL za poród to mocno bym się zastanawiała czy mnie na to stać. Ale taka nasza płaca za pracę szczególnie tutaj niedaleko Ukrainy
    ....
    Ja właśnie zagryzlam placki ziemniaczane galaretka w czekoladzie.
    Dostałam kopa karate przed chwilą :)

201706107251.png

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracjanna wrote:
    Deedee nie znajdziesz bo grupa jest tajna zaproś Mysze do przyjaciółek tutaj i ona ci napiszę co i jak.

Mała latynoska o masakra ale pewnie macie inne płace niż my tutaj i tylko się wydaje tak dużo na nasze. Jak pomyślę ze miałabym zapłacić chociaż 2500 ZL za poród to mocno bym się zastanawiała czy mnie na to stać. Ale taka nasza płaca za pracę szczególnie tutaj niedaleko Ukrainy
    ....
    Ja właśnie zagryzlam placki ziemniaczane galaretka w czekoladzie.
    Dostałam kopa karate przed chwilą :)
    Jak ja uwielbiam te kopniaki:) znaczy na razie to sa pukniecia, biorac pod uwage to co bedzie pozniej:D

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opieka dobra, szpital jesli porownac z polskimi marzenie. Placa pewnie tez lepsza ale tylko maz pracuje bo tu nie ma mozliwosci wziac zwolnienia w ciazy czy nawet zostac na dluzej z dzieckiem po porodzie. Dla nich najchetniej zeby kobieta z porodowki do pracy leciala. Przez cala ciaze i po porodzie przysluguje 12 tyg zwolnienia. Wiec jak ktos zle sie czuje w ciazy to obcinaja z czasu jaki mozesz zostac po potodzie. I dodam ze cale te 12 tyg sa nieplatne

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala latynoska wrote:
    Jestem po wizycie. I jestem zalamana. Wyniki krwi zle, tsh wysokie, przepisala leki. Powiedziala ze jak bole brzucha i plamienia nie przejda, za dwa tyg klada mnie do szpitala... narazie wskazania do odpoczynku. Z 1.5 rocznym dziezkiem bapewno to mozliwe. ryczec mi sie chce... i zeby nie bylo malo to jeszcze zaspiewali ladna kwote za porod ktora musze zapłacić do maja. A ja pytam skąd...
    Oj mala latynosko...
    Nie ma co załamywać rąk... obmyśl z mężem najlepszy plan, żebyś dała radę odpoczywać. Córkę może częściej podrzucaj do tej opieki którą masz na godziny, albo bliskim znajomym (nawet 2-3h to dużo żeby trochę odsapnąć) Wierzę że znajdziecie jakieś wyjście!
    :*

km5sdf9h28k60y12.png

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra:* to ja tam wole nasze polskie standardy. Szczegolnie ze np u nas na szpital nie moge narzekac:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche spanikowalam po wizycie. Rozmawialam juz z mezem... on jest zawsze spokojny niewazne co sie dzieje co i mnie uspokaja, takzw jest lepiej... bedzie dobrze, musi byc

ve97xiu.png

hxdwe08.png

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala latynoska wrote:
    Troche spanikowalam po wizycie. Rozmawialam juz z mezem... on jest zawsze spokojny niewazne co sie dzieje co i mnie uspokaja, takzw jest lepiej... bedzie dobrze, musi byc
    I dobrze. Fajnie ze maz potrafi Cie uspokoic. Potrzebne Ci takie wsparcie

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracjanna wrote:
    Deedee nie znajdziesz bo grupa jest tajna zaproś Mysze do przyjaciółek tutaj i ona ci napiszę co i jak

Ale rzecz w tym ze ja juz wysłałam zaproszenie Myszce no i mi nie odpowiedziala.... :(

dev167pf___.png

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Ale rzecz w tym ze ja juz wysłałam zaproszenie Myszce no i mi nie odpowiedziala.... :(
    Pewnie nie wchodziła teraz na wiadomosci, na pewno jak zobaczy to zaakceptuje:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:

Napisalam Myszce by zerknela na belly wiec niedlugo Cie ogarnie :-)

Deedee87 lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Ja to się zastanawiam czy jestem jakaś dziwna czy co?
    Piszecie, że wcinacie lody, kiełbasę, hot dogi i cukierki... wszystko to w jakimś napadzie chęci itd...
    Ja nie mam zachciewajek, jem tyle co kiedyś albo i mniej bo częściej narzekam na żołądek, czuję się pełna i wtedy nie chce mi się jeść... :/
    Dziś się ważyłam i wyszło, że schudłam przez jelitówke 1.5 kg :(
    Czyli na plusie mam tylko 1kg... trochę się martwię :/

km5sdf9h28k60y12.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee myszka Cie zaakceptowala.musisz jej teraz wyslac wiadomosc na belly i dac jej namiary na siebie na fb a ona reszte zrobi

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Dziewczyny jak was znalezx na tym FB
    Kochana prześlij mi link twojego profilu do wyślę zapro

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    Dziewczyny,
    Ja to się zastanawiam czy jestem jakaś dziwna czy co?
    Piszecie, że wcinacie lody, kiełbasę, hot dogi i cukierki... wszystko to w jakimś napadzie chęci itd...
    Ja nie mam zachciewajek, jem tyle co kiedyś albo i mniej bo częściej narzekam na żołądek, czuję się pełna i wtedy nie chce mi się jeść... :/
    Dziś się ważyłam i wyszło, że schudłam przez jelitówke 1.5 kg :(
    Czyli na plusie mam tylko 1kg... trochę się martwię :/
    Ty sie nic nie martw. Ja jestem 1 na minusie..... I lekarz mowi ze jest oki. :)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida przyjdzie czas na zachcianki i u Ciebie :) Ja w I-wszym trymestrze prawie nic nie jadłam, bo takie mdłości mnie męczyły, że spadło mi 5kg. Teraz też miałam jelitówkę i mimo że mam dziwne apetyty to nadal ważę mniej niż przed ciążą.

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ