X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Madlene a czy czujesz to obniżenie w ten sposób jakby ten brzuszek był delikatnie bardziej ociezaly?

Rzeczywiście, mam takie lekkie odczucie, ale najbardziej to odczuwam taki napór na spojenie łonowe, ale tak bardziej od góry (jakby od brzucha), a nie od środka... Trudno to wytłumaczyć. W każdym razie, coś się zmieniło.

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    Rzeczywiście, mam takie lekkie odczucie, ale najbardziej to odczuwam taki napór na spojenie łonowe, ale tak bardziej od góry (jakby od brzucha), a nie od środka... Trudno to wytłumaczyć. W każdym razie, coś się zmieniło.
    Uff to nie jestem sama:) to Napewno jest wszystko dobrze:)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia, spokojnie.
    To jak odczuwamy ruchy nie znaczy, że są w tym konkretnym miejscu. Tzn kopnięcie tak, ale inne fikołki muszą trochę przekładac się na sąsiednie narządy. Ja zazwyczaj czułam wyraźne kopniaki niżej a lżejsze ruchy bliżej pępka. Dziś pukanie tuż pod pępkiem... Dzieć mój upodobał sobie lewą stronę brzuszka, dziś siedzi po prawej- nawet widać wzniesienie jak leżę na płasko... Także póki ma dużo miejsca to wariuje i wędruje :)

Ezia90 lubi tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzidzia już wyczula ze mama się zaniepokoila i już powędrowała do góry:D i tancuje teraz po całym brzuszku, lobuziak mały;)
    To dobranoc najdroższe!
    Przede mną bezsenna długa noc (zatkany nos itp) ehh

Merida86 lubi tę wiadomość

• mala latynoska Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    Wpadnij do mnie, mam jeszcze rożki, wiewiorkę i lody w kubełku :) :D

Na rozki to i ja bym soe skusila. Mam 3 rozne pojemniki lodow a zadnego nie chce mi sie tknac bo w rozku nie ma hehe

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to u mnie jest na zero poki co. W sumie to zalezy na jakiej wadze. Bo bedac w szpitalu u lekarza wazyla mnie.polozna na tych starych wagach duzych i tam jest taka sama jak przed ciaza. Pytalam sie jej i mowila ze te najlepsze sa. A na domowej tego samego dnia popoludniu juz bylo wiecej. Licze ze ta domowa kiepska.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po południu będziesz ważyć więcej bo w międzyczasie coś tam zjesz i woda w organizmie też się zbiera. Najlepiej ważyć się z rana na czczo, bez ciuszków :)

U mnie po całym dniu (a szczególnie wieczorze) jedzenia zawsze pokazuje o ok 2kg więcej :P ale rano jak zaliczę kibelek (a zaliczam codziennie regularnie rano jak w zegarku) to waga wraca do normy. Na razie tylko pół kg na plusie, chociaż ostatni raz ważyłam się z 4-5 dni temu, bo bateria w wadze mi padła... Po tych wieczornych wyżerkach może już poszło w górę :)

Co do napierania to też mam to dziwne uczucie. W ogóle mimo że brzuszek mały to od 2-3 dni zaczął mi tak bardziej ciążyć. Nawet jak w łóżku leżę na boku to czuję się jakbym miała kamień przywiązany. Chyba muszę w końcu zamówić tą poduchę albo chociaż podkładać sobie jakąś zwykłą żeby było lżej.

Miłego dnia! Ja spadam na moją trzecią 12-godzinną dniówkę. Jeszcze tylko jutro i dwa dni odpoczynku :)

9f7janlii84l7liv.png
  • Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    Dziewczyny,
    Ja to się zastanawiam czy jestem jakaś dziwna czy co?
    Piszecie, że wcinacie lody, kiełbasę, hot dogi i cukierki... wszystko to w jakimś napadzie chęci itd...
    Ja nie mam zachciewajek, jem tyle co kiedyś albo i mniej bo częściej narzekam na żołądek, czuję się pełna i wtedy nie chce mi się jeść... :/
    Dziś się ważyłam i wyszło, że schudłam przez jelitówke 1.5 kg :(
    Czyli na plusie mam tylko 1kg... trochę się martwię :/
    Poczekaj, poczekaj, też tak miałam do czasu kiedy to wczoraj obudziłam się o 4 rano i myślałam że oszaleje jak nie zjem croissanta z czekoladą, którego to nie miałam i nie zjadłam i chyba zaraz jadę po niego ;)

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • Megi_Ka Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Dziewczynki, czy to normalne że czuje dziś dzidziusia nisko? Do tej pory czułam go wyżej, nawet w okolicy pępka a teraz zaraz nad spojeniem lonowym. Wiem że może zmieniać pozycję ale żeby aż tak?

Myślę że to jak najbardziej normalne. Przed Sylwestrem miałam usg i bobas był ułożony główką w dół a w ten wtorek główką w górę. Jeszcze są maleńkie te nasze bobaski i mają dużo miejsca na szaleństwa więc sobie fikaja radośnie ;)

f2w3skjo22jnu1a7.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za szybciutka organizacje z tym Fb :)

ja wczoraj dla odmiany zasnelam jak dziecko (jak w pierwszym trymestrze) i spalam jak zabita nie obudzilo mnie siku ani zatkany nos!!! Za to rano myslalam ze nie wstane tak mnie pecherz bolal az z pelnosci :) ale warto bylo bo sie naprawdę wyspalam :)

dostalam wczoraj od mojego K prezent w postaci Opla Corsy :) co prawda prawko zdaje dopiero 23.01 (drugi raz- za pierwszym pod samym WORDem wracajac juz zapomnialam z tej radości o kierunkowskazach!!!) ale jak to moj K powiedział to byla okazja a miejsca na placu jest to sobie moze poczekac :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

dev167pf___.png
  • Marutka Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Uff to nie jestem sama:) to Napewno jest wszystko dobrze:)

Mam dokladnie tak samo :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za szybciutka organizacje z tym Fb :)

ja wczoraj dla odmiany zasnelam jak dziecko (jak w pierwszym trymestrze) i spalam jak zabita nie obudzilo mnie siku ani zatkany nos!!! Za to rano myslalam ze nie wstane tak mnie pecherz bolal az z pelnosci :) ale warto bylo bo sie naprawdę wyspalam :)

dostalam wczoraj od mojego K prezent w postaci Opla Corsy :) co prawda prawko zdaje dopiero 23.01 (drugi raz- za pierwszym pod samym WORDem wracajac juz zapomnialam z tej radości o kierunkowskazach!!!) ale jak to moj K powiedział to byla okazja a miejsca na placu jest to sobie moze poczekac :)

Wspaniałe uczucie sie wyspać:D ja wczoraj myslalam ze kolejna noc nie przespana, a tym czasem spałam cale 8 godzin mimo siku,kataru i kaszlu :D

Deedee87 lubi tę wiadomość

• zwm Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I będzie 2syn

19Biedroneczka91, VillemoVilo, AgMB, Madllene, ines., Marutka, Gracjanna, LaRa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejny chlopak:) gratulacje:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwm wrote:
    I będzie 2syn

Gratulacje! :)
    Mój mąż mówi, że jego babcia powtarzała, że jak się dużo chłopców rodzi to wojna będzie.

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwm wrote:
    I będzie 2syn
    Gratulacje :) jednak przewaga chłopców, kurczę ciekawe co u nas się kryje , mój mąż byl by przeszczęśliwy jak by to byl chlopiec :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Gratulacje :) jednak przewaga chłopców, kurczę ciekawe co u nas się kryje , mój mąż byl by przeszczęśliwy jak by to byl chlopiec :)
    Z córki tez sie bedzie cieszyl:):) a coreczka to zawsze tatusiowa, syneczek jest mamusi;);) ja juz jestem zazdrosna o jego przyszłą żonę:D

małaMyszka lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze takie nietypowe pytanie, ale temat jak najbardziej mnie nurtuje. Mamy tu tylu chlopcow to jednak moze kyos cos... co myslicie o obrzezaniu? Czy ktoras sie nad tym zastanawiala? Wiem ze w polsce to raczej temat tabu, moze jednak?

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latynoska no wlasnie w Polsce to raczej twgo tematu nie ma bo tego sie u nas nie praktykuje. Mi to nawet przez mysl nie przeszlo, za to jak ktos chce,z powodu religii itp to ja nie mam nic przeciwko.

Co.do przewagi chlopcow to na.majowkach bylo to samo do czasu, potem dziewczymki sie ujawnily i nawet bylo ich wiecej.Wiec i u nas powinno sie w miare wyrownac.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale źle się czuje. Przez zatkany nos słabiej się dotleniam i co chwilę mi słabo się robi. Prawie mdleje

‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ