X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam Fridę i po roku kupiłam Katarek. Żałuję, że nie kupiłam go wcześniej. Teraz też będę go używać. Ma 2 końcówki, więc dwójkę dzieci obskoczy.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupiliśmy wózek :-D mieliśmy dzisiaj jechać pooglądać, ale tak nam się spodobał, że wzięliśmy od razu, z tym że wybór padł na Tako Dalga Lift :-) mama powiedziała, że sponsoruje, ale była przygotowana na większy wydatek, więc się zdziwiła :-D ale też się jej podoba. Dorzucili nam w gratisie parasolke i rękawiczki ;-) wiem, może za wcześnie, może jesteśmy szaleni, ale zakochalismy się w tym wózku, no i nie uśmiechałoby się nam znów jechać 120 km w jedną stronę :-) No więc jedna rzecz już z głowy :-)

Deedee87, ines., somebodytolove94, Merida86, Ezia90, AgMB, małaMyszka lubią tę wiadomość

7u2290bvd63lv0ph.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    Hej.
    Z opinii koleżanek Katarek jest przy Maluchu bardzo przydatny. Myślę, że warto go kupić bo infekcji katarowych pewnie w pierwszych 2-3 latach jest sporo... a im szybciej i dokladniej usunięte gluty tym mniej dalszych powikłań.
    My mamy do na liście zakupów ;)

Dziś zrobiliśmy 2 podejście do oglądania wózków i powiem szczerze- Coletto Florino tak nam się podoba, że chyba na niego postawimy.
    Sprzedawca podpowiedział, że w marcu powinny wyjść nowe kolory. Po jakichś lutowych targach różni producenci wypuszczają nowości!

Fotelik Cybex Q po dzisiejszej wizycie mocno zapamietalismy :) Ale nie był mierzony do auta a to bardzo ważne żeby dopasować do wykroju kanapy itp. Wstępnie to nasz faworyt!

Odpoczywam właśnie po pysznym i zdrowym obiadku, Maluch dokazuje- chyba glodomor rośnie :p

ooooo dobrze wiedzieć, że Coletto nie zawiódł - to też mój faworyt :) cudownie :) a o którym kolorze myślisz?

Madllene gratuluję udanego zakupu :D Tako też fajny tylko ten koszyk na dole mnie osobiście nie przekonuje.

dziewczyny dostałam od znajomej fajową listę wyprawkową w excelu, ogarnę ją trochę i mogę wrzucić, może się przyda, zwłaszcza pierworódkom bo jest wszystko dokładnie1 wypisane i rozłożone na czynnyiki pierwsze. w sumie około 100 pozycji hehehe i niestety, ja może kilka znalazłam których nie zamierzam posiąść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 20:17

Merida86 lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    Dziewczyny, kupiliśmy wózek :-D mieliśmy dzisiaj jechać pooglądać, ale tak nam się spodobał, że wzięliśmy od razu, z tym że wybór padł na Tako Dalga Lift :-) mama powiedziała, że sponsoruje, ale była przygotowana na większy wydatek, więc się zdziwiła :-D ale też się jej podoba. Dorzucili nam w gratisie parasolke i rękawiczki ;-) wiem, może za wcześnie, może jesteśmy szaleni, ale zakochalismy się w tym wózku, no i nie uśmiechałoby się nam znów jechać 120 km w jedną stronę :-) No więc jedna rzecz już z głowy :-)

Nie wiem czy to takie szalone :) gdyby to było zalezne ode mnie tylko to ja tez bym juz kupiła :) lubię miec wszystko pod kontrolą a skoro my juz tez mamy wybrany wózek to nie rozumiem podejscia Krzyska ze jeszcze za wcześnie.... gratuluję radości z zakupu :) jeżeli wy uwazacie ze to dobry moment to poprostu jest dobry moment i tyle :)

Madllene lubi tę wiadomość

dev167pf___.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene gratulacje zakupu. Czasem warto skorzystac z okazji niz pozniej żałować, takze dobrze ze kupilas. Szkoda tylko teoche gwarancji, ale pozniej rownie dobrze moglabys nieznalezc takiego modelu, coloru itp

Madllene lubi tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    mhm, a są tu jakieś mamy wierzące w przesądy i zabobony :D? Mały mi zasnął, tryskam energią, a że nie mam co ze sobą podziać to leżę z pączkami w standarcie i obrączką zawieszoną nad brzuchem. I skubana się kręci :D

A daj spokoj moja tez pokazala najpierw 2 chlopakow, ktorych mam a 3 dziewczyne. Eh tylko nadzieji mi narobila haha
    Moja mam za.to w jakies dziwne zabobony wierzy, wiesz typu chrzestna nie moze byc w ciazy, dziecko placze bo go ktos zaczarowal itp. Ja sie tylko lapie na tym, ze zawsze lubilam oblizac noz ;-) a teraz cofam.go bo.podobno moze miec rozszczep podniebienia. I zawsze sobie mowie ze to bujda, no ale ryzykowac nie bede ;-)

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines,
    Najbardziej widzi się nam obojgu kolor FC-01, no chyba że w marcu wyjdzie jakiś który go przebije :p -to będzie zagwozdka, hehe.
    A Ty na jakim zawiesiłaś oko???

Jak ogarniesz tą listę wyprawkową to bardzo chętnie skorzystam. Choć notuję skrupulatnie rady z forum to zawsze lepiej mieć wszystko w 1 miejscu- nawet dla porównania :)

km5sdf9h28k60y12.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt,stracimy pół roku z gwarancji, ale mam nadzieję,że nie będzie się trzeba do niej uciekać ☺ wiadomo,każdemu Podoba się coś innego, ja akurat szaleję za wózkami klasycznymi,więc ten kosz jak najbardziej mi się podoba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 21:20

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    Ines,
    Najbardziej widzi się nam obojgu kolor FC-01, no chyba że w marcu wyjdzie jakiś który go przebije :p -to będzie zagwozdka, hehe.
    No właśnie Ines na jakim. My sie zdecydowalismy juz na FC-02 widze ze nas tu wiecej zakochanych w Florino sie robi :)

dev167pf___.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też podoba się coletto :)

Deedee87 lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też z chęcią przygarnę listę wyprawkową;D

Madllene super, że macie już wózek! Ja się nie mogę doczekać aż my w końcu się na coś zdecydujemy..

totoja moja mama też zabobony wierzy to samo co u Ciebie mówi o chrzestnej, o zaczarowaniu dziecka o niepodnoszeniu rąk do góry ;D jak jestem u niej to chodzi za mną i gada;D czasami się idzie uśmiać, ale ja traktuje to z przymrużeniem oka ;) chociaż obrączka się sprawdziła bo pierwszy wychodził chłopak i jest chłopak ;)

p19u9jcgn14q5xd7.png

dVYCp1.png
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wózków mi jak na razie podoba się Bebetto Luca SLine ;) ale mamy jeszcze trochę czasu więc może się coś zmienić ;)

p19u9jcgn14q5xd7.png

dVYCp1.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie wiem czemu ucięło mi post i mimo, że wyedytowałam i dodałam brakującą cześć to i tak jej nie ma.
    Pisałam tam, że my nie mamy nic przeciwko obrzezaniu,ale też się nie spotkałam z tym procederem wśród znajomych. Sami o tym też nie myśleliśmy.
    A co do przesądów- ja nie znam żadnych, więc chyba dzięki temu jestem względnie Spokojniejsza

7u2290bvd63lv0ph.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    Ines,

Jak ogarniesz tą listę wyprawkową to bardzo chętnie skorzystam. Choć notuję skrupulatnie rady z forum to zawsze lepiej mieć wszystko w 1 miejscu- nawet dla porównania :)

nie mam pojęcia jeszcze który kolor! chce porównać live z Roanem i Camarelo i kolory też najlepiej live zobaczyć a to pewnie gdzieś w lutym, na pewno kolor chce jakiś nuiwersalny bo planuje sobie parkę haha więc żeby i dla dziewczynki obleciało :D

a co do listy wyprawkowej to ogarnę to myśle, że jutro, chce wrzucić jako udostępniony plik żeby każda mogła dopisywać edytować wrzucać swoje uwagi itd :)

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa weszłam wreszcie na stronę Coletto i są już nowe kolory 2017 Florino Classic i Carbon

http://www.coletto.pl/aktualnosc/12/nowe-kolory-florino-carbon-i-florino-classic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 21:59

3i49o7esn08ndlz3.png
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwarancja dobra jest jak najdluzsza przy wozkach 3w1. Nam w spacerowce ten pret do regulacji siedzenia sie wygial, a za drugim razem pekl zabek.
    Moja mama jak byla ze mna w ciazy smazyla jajka i tluszcz prysnal jej na biodro. Mowi sie ze jak ciezarna sie wystraszy i sie zlapie za jakies miejsce to maluch bedzie mial znak. No i smiechem zartem mamie zeszlo a ja urodzilam sie i mam do dzis na biodrze takie..piegi jak od prysniecia tluszczu ;) ja ogolnie nie wierze w napuszczanie myszy, wieszanie obraczek na nitce czy chinskie kalendarze i zachcianki. Ale mama wlasnie dzwonila dzis i smiala sie ze nic mi nie zalowala a myszy ma w domu :D no a ze mi sie nudzilo to siedzialam, czytalam o przesadach i sie bawilam sobie z nudow :p

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też się pochwale że kupiłam wczoraj wózek :)Co prawda w domu man juz dwa ale co tam, trójka dzieci to czemu nie trzy wózki :)
    Udało mi się w śmieszne cenie kupić bugaboo caneleon zawsze o nim marzyłam ale cena odstraszala a tu taka okazja.Teraz jeszcze musimy go odebrać i wiadomo odświeżyć. Obiecuje wstawić foto.
    Chętnie zobaczę również wasze bryki:)

Madllene, nitta32, AgMB lubią tę wiadomość

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Dziewczyny czy któraś ma problem z uporczywy kaszle. ? Ja już od ponad tygodnia kaszle jak gruzlik, biorę antybiotyk i tonę leków ale nic nie jest lepiej, mam takie ataki kaszlu jak bym miała płuca wypluc, już zaczynam myślec czy to nie krztusiec lub inne świństwo...

Jaaa.. i teraz z antybiotykiem dzien 2
    Narazie tylko katar przeszedl :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 01:16

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mam i ja! 3 miesiące czekania, ale warto. Jeżeli któraś jeszcze się nie zarejestrowała, to zachęcam. Na razie dostaliśmy taką niespodziankę:
    http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358738449,title,Pierwsza-niespodzianka-z-firmy-HIPP,index.html

rrb7y10.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja się zastanawiam nad bebetto nico, ale u nas w sklepach szału z wózkami nie ma i porównując ceny w sklepie stacjonarnym a na necie jest spora różnica.

Ja tam za żadne zabobony nie wierzę, wszystkie zanki na ziemi i niebie wskazują mi córę hehe tak samo z tym ślubnymi- już dawno powinnam być po rozwodzie :P

Super, ze macie już wózki, a ja nad nie mam nic kupionego ani upatrzonego

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ