Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, kupiliśmy wózek
mieliśmy dzisiaj jechać pooglądać, ale tak nam się spodobał, że wzięliśmy od razu, z tym że wybór padł na Tako Dalga Lift
mama powiedziała, że sponsoruje, ale była przygotowana na większy wydatek, więc się zdziwiła
ale też się jej podoba. Dorzucili nam w gratisie parasolke i rękawiczki
wiem, może za wcześnie, może jesteśmy szaleni, ale zakochalismy się w tym wózku, no i nie uśmiechałoby się nam znów jechać 120 km w jedną stronę
No więc jedna rzecz już z głowy
Deedee87, ines., somebodytolove94, Merida86, Ezia90, AgMB, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Merida86 wrote:Hej.
Z opinii koleżanek Katarek jest przy Maluchu bardzo przydatny. Myślę, że warto go kupić bo infekcji katarowych pewnie w pierwszych 2-3 latach jest sporo... a im szybciej i dokladniej usunięte gluty tym mniej dalszych powikłań.
My mamy do na liście zakupów
Dziś zrobiliśmy 2 podejście do oglądania wózków i powiem szczerze- Coletto Florino tak nam się podoba, że chyba na niego postawimy.
Sprzedawca podpowiedział, że w marcu powinny wyjść nowe kolory. Po jakichś lutowych targach różni producenci wypuszczają nowości!
Fotelik Cybex Q po dzisiejszej wizycie mocno zapamietalismyAle nie był mierzony do auta a to bardzo ważne żeby dopasować do wykroju kanapy itp. Wstępnie to nasz faworyt!
Odpoczywam właśnie po pysznym i zdrowym obiadku, Maluch dokazuje- chyba glodomor rośnie :p
ooooo dobrze wiedzieć, że Coletto nie zawiódł - to też mój faworytcudownie
a o którym kolorze myślisz?
Madllene gratuluję udanego zakupuTako też fajny tylko ten koszyk na dole mnie osobiście nie przekonuje.
dziewczyny dostałam od znajomej fajową listę wyprawkową w excelu, ogarnę ją trochę i mogę wrzucić, może się przyda, zwłaszcza pierworódkom bo jest wszystko dokładnie1 wypisane i rozłożone na czynnyiki pierwsze. w sumie około 100 pozycji hehehe i niestety, ja może kilka znalazłam których nie zamierzam posiąść...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 20:17
Merida86 lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Madllene wrote:Dziewczyny, kupiliśmy wózek
mieliśmy dzisiaj jechać pooglądać, ale tak nam się spodobał, że wzięliśmy od razu, z tym że wybór padł na Tako Dalga Lift
mama powiedziała, że sponsoruje, ale była przygotowana na większy wydatek, więc się zdziwiła
ale też się jej podoba. Dorzucili nam w gratisie parasolke i rękawiczki
wiem, może za wcześnie, może jesteśmy szaleni, ale zakochalismy się w tym wózku, no i nie uśmiechałoby się nam znów jechać 120 km w jedną stronę
No więc jedna rzecz już z głowy
Nie wiem czy to takie szalonegdyby to było zalezne ode mnie tylko to ja tez bym juz kupiła
lubię miec wszystko pod kontrolą a skoro my juz tez mamy wybrany wózek to nie rozumiem podejscia Krzyska ze jeszcze za wcześnie.... gratuluję radości z zakupu
jeżeli wy uwazacie ze to dobry moment to poprostu jest dobry moment i tyle
Madllene lubi tę wiadomość
-
somebodytolove94 wrote:mhm, a są tu jakieś mamy wierzące w przesądy i zabobony
? Mały mi zasnął, tryskam energią, a że nie mam co ze sobą podziać to leżę z pączkami w standarcie i obrączką zawieszoną nad brzuchem. I skubana się kręci
A daj spokoj moja tez pokazala najpierw 2 chlopakow, ktorych mam a 3 dziewczyne. Eh tylko nadzieji mi narobila haha
Moja mam za.to w jakies dziwne zabobony wierzy, wiesz typu chrzestna nie moze byc w ciazy, dziecko placze bo go ktos zaczarowal itp. Ja sie tylko lapie na tym, ze zawsze lubilam oblizac noza teraz cofam.go bo.podobno moze miec rozszczep podniebienia. I zawsze sobie mowie ze to bujda, no ale ryzykowac nie bede
-
Ines,
Najbardziej widzi się nam obojgu kolor FC-01, no chyba że w marcu wyjdzie jakiś który go przebije :p -to będzie zagwozdka, hehe.
A Ty na jakim zawiesiłaś oko???
Jak ogarniesz tą listę wyprawkową to bardzo chętnie skorzystam. Choć notuję skrupulatnie rady z forum to zawsze lepiej mieć wszystko w 1 miejscu- nawet dla porównania
-
Fakt,stracimy pół roku z gwarancji, ale mam nadzieję,że nie będzie się trzeba do niej uciekać ☺ wiadomo,każdemu Podoba się coś innego, ja akurat szaleję za wózkami klasycznymi,więc ten kosz jak najbardziej mi się podoba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 21:20
-
Merida86 wrote:Ines,
Najbardziej widzi się nam obojgu kolor FC-01, no chyba że w marcu wyjdzie jakiś który go przebije :p -to będzie zagwozdka, hehe.
-
ja też z chęcią przygarnę listę wyprawkową
Madllene super, że macie już wózek! Ja się nie mogę doczekać aż my w końcu się na coś zdecydujemy..
totoja moja mama też zabobony wierzy to samo co u Ciebie mówi o chrzestnej, o zaczarowaniu dziecka o niepodnoszeniu rąk do góryjak jestem u niej to chodzi za mną i gada;D czasami się idzie uśmiać, ale ja traktuje to z przymrużeniem oka
chociaż obrączka się sprawdziła bo pierwszy wychodził chłopak i jest chłopak
-
Kurcze, nie wiem czemu ucięło mi post i mimo, że wyedytowałam i dodałam brakującą cześć to i tak jej nie ma.
Pisałam tam, że my nie mamy nic przeciwko obrzezaniu,ale też się nie spotkałam z tym procederem wśród znajomych. Sami o tym też nie myśleliśmy.
A co do przesądów- ja nie znam żadnych, więc chyba dzięki temu jestem względnie Spokojniejsza -
Merida86 wrote:Ines,
Jak ogarniesz tą listę wyprawkową to bardzo chętnie skorzystam. Choć notuję skrupulatnie rady z forum to zawsze lepiej mieć wszystko w 1 miejscu- nawet dla porównania
nie mam pojęcia jeszcze który kolor! chce porównać live z Roanem i Camarelo i kolory też najlepiej live zobaczyć a to pewnie gdzieś w lutym, na pewno kolor chce jakiś nuiwersalny bo planuje sobie parkę haha więc żeby i dla dziewczynki obleciało
a co do listy wyprawkowej to ogarnę to myśle, że jutro, chce wrzucić jako udostępniony plik żeby każda mogła dopisywać edytować wrzucać swoje uwagi itdCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
aaa weszłam wreszcie na stronę Coletto i są już nowe kolory 2017 Florino Classic i Carbon
http://www.coletto.pl/aktualnosc/12/nowe-kolory-florino-carbon-i-florino-classicWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 21:59
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Gwarancja dobra jest jak najdluzsza przy wozkach 3w1. Nam w spacerowce ten pret do regulacji siedzenia sie wygial, a za drugim razem pekl zabek.
Moja mama jak byla ze mna w ciazy smazyla jajka i tluszcz prysnal jej na biodro. Mowi sie ze jak ciezarna sie wystraszy i sie zlapie za jakies miejsce to maluch bedzie mial znak. No i smiechem zartem mamie zeszlo a ja urodzilam sie i mam do dzis na biodrze takie..piegi jak od prysniecia tluszczuja ogolnie nie wierze w napuszczanie myszy, wieszanie obraczek na nitce czy chinskie kalendarze i zachcianki. Ale mama wlasnie dzwonila dzis i smiala sie ze nic mi nie zalowala a myszy ma w domu
no a ze mi sie nudzilo to siedzialam, czytalam o przesadach i sie bawilam sobie z nudow :p
-
Dziewczyny ja też się pochwale że kupiłam wczoraj wózek :)Co prawda w domu man juz dwa ale co tam, trójka dzieci to czemu nie trzy wózki
Udało mi się w śmieszne cenie kupić bugaboo caneleon zawsze o nim marzyłam ale cena odstraszala a tu taka okazja.Teraz jeszcze musimy go odebrać i wiadomo odświeżyć. Obiecuje wstawić foto.
Chętnie zobaczę również wasze bryki:)Madllene, nitta32, AgMB lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLiliaczerwcowa wrote:Dziewczyny czy któraś ma problem z uporczywy kaszle. ? Ja już od ponad tygodnia kaszle jak gruzlik, biorę antybiotyk i tonę leków ale nic nie jest lepiej, mam takie ataki kaszlu jak bym miała płuca wypluc, już zaczynam myślec czy to nie krztusiec lub inne świństwo...
Jaaa.. i teraz z antybiotykiem dzien 2
Narazie tylko katar przeszedl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 01:16
-
ja się zastanawiam nad bebetto nico, ale u nas w sklepach szału z wózkami nie ma i porównując ceny w sklepie stacjonarnym a na necie jest spora różnica.
Ja tam za żadne zabobony nie wierzę, wszystkie zanki na ziemi i niebie wskazują mi córę hehe tak samo z tym ślubnymi- już dawno powinnam być po rozwodzie
Super, ze macie już wózki, a ja nad nie mam nic kupionego ani upatrzonego