X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam Fridę i po roku kupiłam Katarek. Żałuję, że nie kupiłam go wcześniej. Teraz też będę go używać. Ma 2 końcówki, więc dwójkę dzieci obskoczy.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupiliśmy wózek :-D mieliśmy dzisiaj jechać pooglądać, ale tak nam się spodobał, że wzięliśmy od razu, z tym że wybór padł na Tako Dalga Lift :-) mama powiedziała, że sponsoruje, ale była przygotowana na większy wydatek, więc się zdziwiła :-D ale też się jej podoba. Dorzucili nam w gratisie parasolke i rękawiczki ;-) wiem, może za wcześnie, może jesteśmy szaleni, ale zakochalismy się w tym wózku, no i nie uśmiechałoby się nam znów jechać 120 km w jedną stronę :-) No więc jedna rzecz już z głowy :-)

Deedee87, ines., somebodytolove94, Merida86, Ezia90, AgMB, małaMyszka lubią tę wiadomość

7u2290bvd63lv0ph.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    Hej.
    Z opinii koleżanek Katarek jest przy Maluchu bardzo przydatny. Myślę, że warto go kupić bo infekcji katarowych pewnie w pierwszych 2-3 latach jest sporo... a im szybciej i dokladniej usunięte gluty tym mniej dalszych powikłań.
    My mamy do na liście zakupów ;)

Dziś zrobiliśmy 2 podejście do oglądania wózków i powiem szczerze- Coletto Florino tak nam się podoba, że chyba na niego postawimy.
    Sprzedawca podpowiedział, że w marcu powinny wyjść nowe kolory. Po jakichś lutowych targach różni producenci wypuszczają nowości!

Fotelik Cybex Q po dzisiejszej wizycie mocno zapamietalismy :) Ale nie był mierzony do auta a to bardzo ważne żeby dopasować do wykroju kanapy itp. Wstępnie to nasz faworyt!

Odpoczywam właśnie po pysznym i zdrowym obiadku, Maluch dokazuje- chyba glodomor rośnie :p

ooooo dobrze wiedzieć, że Coletto nie zawiódł - to też mój faworyt :) cudownie :) a o którym kolorze myślisz?

Madllene gratuluję udanego zakupu :D Tako też fajny tylko ten koszyk na dole mnie osobiście nie przekonuje.

dziewczyny dostałam od znajomej fajową listę wyprawkową w excelu, ogarnę ją trochę i mogę wrzucić, może się przyda, zwłaszcza pierworódkom bo jest wszystko dokładnie1 wypisane i rozłożone na czynnyiki pierwsze. w sumie około 100 pozycji hehehe i niestety, ja może kilka znalazłam których nie zamierzam posiąść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 20:17

Merida86 lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    Dziewczyny, kupiliśmy wózek :-D mieliśmy dzisiaj jechać pooglądać, ale tak nam się spodobał, że wzięliśmy od razu, z tym że wybór padł na Tako Dalga Lift :-) mama powiedziała, że sponsoruje, ale była przygotowana na większy wydatek, więc się zdziwiła :-D ale też się jej podoba. Dorzucili nam w gratisie parasolke i rękawiczki ;-) wiem, może za wcześnie, może jesteśmy szaleni, ale zakochalismy się w tym wózku, no i nie uśmiechałoby się nam znów jechać 120 km w jedną stronę :-) No więc jedna rzecz już z głowy :-)

Nie wiem czy to takie szalone :) gdyby to było zalezne ode mnie tylko to ja tez bym juz kupiła :) lubię miec wszystko pod kontrolą a skoro my juz tez mamy wybrany wózek to nie rozumiem podejscia Krzyska ze jeszcze za wcześnie.... gratuluję radości z zakupu :) jeżeli wy uwazacie ze to dobry moment to poprostu jest dobry moment i tyle :)

Madllene lubi tę wiadomość

dev167pf___.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene gratulacje zakupu. Czasem warto skorzystac z okazji niz pozniej żałować, takze dobrze ze kupilas. Szkoda tylko teoche gwarancji, ale pozniej rownie dobrze moglabys nieznalezc takiego modelu, coloru itp

Madllene lubi tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    mhm, a są tu jakieś mamy wierzące w przesądy i zabobony :D? Mały mi zasnął, tryskam energią, a że nie mam co ze sobą podziać to leżę z pączkami w standarcie i obrączką zawieszoną nad brzuchem. I skubana się kręci :D

A daj spokoj moja tez pokazala najpierw 2 chlopakow, ktorych mam a 3 dziewczyne. Eh tylko nadzieji mi narobila haha
    Moja mam za.to w jakies dziwne zabobony wierzy, wiesz typu chrzestna nie moze byc w ciazy, dziecko placze bo go ktos zaczarowal itp. Ja sie tylko lapie na tym, ze zawsze lubilam oblizac noz ;-) a teraz cofam.go bo.podobno moze miec rozszczep podniebienia. I zawsze sobie mowie ze to bujda, no ale ryzykowac nie bede ;-)

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines,
    Najbardziej widzi się nam obojgu kolor FC-01, no chyba że w marcu wyjdzie jakiś który go przebije :p -to będzie zagwozdka, hehe.
    A Ty na jakim zawiesiłaś oko???

Jak ogarniesz tą listę wyprawkową to bardzo chętnie skorzystam. Choć notuję skrupulatnie rady z forum to zawsze lepiej mieć wszystko w 1 miejscu- nawet dla porównania :)

km5sdf9h28k60y12.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt,stracimy pół roku z gwarancji, ale mam nadzieję,że nie będzie się trzeba do niej uciekać ☺ wiadomo,każdemu Podoba się coś innego, ja akurat szaleję za wózkami klasycznymi,więc ten kosz jak najbardziej mi się podoba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 21:20

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    Ines,
    Najbardziej widzi się nam obojgu kolor FC-01, no chyba że w marcu wyjdzie jakiś który go przebije :p -to będzie zagwozdka, hehe.
    No właśnie Ines na jakim. My sie zdecydowalismy juz na FC-02 widze ze nas tu wiecej zakochanych w Florino sie robi :)

dev167pf___.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też podoba się coletto :)

Deedee87 lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też z chęcią przygarnę listę wyprawkową;D

Madllene super, że macie już wózek! Ja się nie mogę doczekać aż my w końcu się na coś zdecydujemy..

totoja moja mama też zabobony wierzy to samo co u Ciebie mówi o chrzestnej, o zaczarowaniu dziecka o niepodnoszeniu rąk do góry ;D jak jestem u niej to chodzi za mną i gada;D czasami się idzie uśmiać, ale ja traktuje to z przymrużeniem oka ;) chociaż obrączka się sprawdziła bo pierwszy wychodził chłopak i jest chłopak ;)

p19u9jcgn14q5xd7.png

dVYCp1.png
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z wózków mi jak na razie podoba się Bebetto Luca SLine ;) ale mamy jeszcze trochę czasu więc może się coś zmienić ;)

p19u9jcgn14q5xd7.png

dVYCp1.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie wiem czemu ucięło mi post i mimo, że wyedytowałam i dodałam brakującą cześć to i tak jej nie ma.
    Pisałam tam, że my nie mamy nic przeciwko obrzezaniu,ale też się nie spotkałam z tym procederem wśród znajomych. Sami o tym też nie myśleliśmy.
    A co do przesądów- ja nie znam żadnych, więc chyba dzięki temu jestem względnie Spokojniejsza

7u2290bvd63lv0ph.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    Ines,

Jak ogarniesz tą listę wyprawkową to bardzo chętnie skorzystam. Choć notuję skrupulatnie rady z forum to zawsze lepiej mieć wszystko w 1 miejscu- nawet dla porównania :)

nie mam pojęcia jeszcze który kolor! chce porównać live z Roanem i Camarelo i kolory też najlepiej live zobaczyć a to pewnie gdzieś w lutym, na pewno kolor chce jakiś nuiwersalny bo planuje sobie parkę haha więc żeby i dla dziewczynki obleciało :D

a co do listy wyprawkowej to ogarnę to myśle, że jutro, chce wrzucić jako udostępniony plik żeby każda mogła dopisywać edytować wrzucać swoje uwagi itd :)

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa weszłam wreszcie na stronę Coletto i są już nowe kolory 2017 Florino Classic i Carbon

http://www.coletto.pl/aktualnosc/12/nowe-kolory-florino-carbon-i-florino-classic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 21:59

3i49o7esn08ndlz3.png
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwarancja dobra jest jak najdluzsza przy wozkach 3w1. Nam w spacerowce ten pret do regulacji siedzenia sie wygial, a za drugim razem pekl zabek.
    Moja mama jak byla ze mna w ciazy smazyla jajka i tluszcz prysnal jej na biodro. Mowi sie ze jak ciezarna sie wystraszy i sie zlapie za jakies miejsce to maluch bedzie mial znak. No i smiechem zartem mamie zeszlo a ja urodzilam sie i mam do dzis na biodrze takie..piegi jak od prysniecia tluszczu ;) ja ogolnie nie wierze w napuszczanie myszy, wieszanie obraczek na nitce czy chinskie kalendarze i zachcianki. Ale mama wlasnie dzwonila dzis i smiala sie ze nic mi nie zalowala a myszy ma w domu :D no a ze mi sie nudzilo to siedzialam, czytalam o przesadach i sie bawilam sobie z nudow :p

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też się pochwale że kupiłam wczoraj wózek :)Co prawda w domu man juz dwa ale co tam, trójka dzieci to czemu nie trzy wózki :)
    Udało mi się w śmieszne cenie kupić bugaboo caneleon zawsze o nim marzyłam ale cena odstraszala a tu taka okazja.Teraz jeszcze musimy go odebrać i wiadomo odświeżyć. Obiecuje wstawić foto.
    Chętnie zobaczę również wasze bryki:)

Madllene, nitta32, AgMB lubią tę wiadomość

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliaczerwcowa wrote:
    Dziewczyny czy któraś ma problem z uporczywy kaszle. ? Ja już od ponad tygodnia kaszle jak gruzlik, biorę antybiotyk i tonę leków ale nic nie jest lepiej, mam takie ataki kaszlu jak bym miała płuca wypluc, już zaczynam myślec czy to nie krztusiec lub inne świństwo...

Jaaa.. i teraz z antybiotykiem dzien 2
    Narazie tylko katar przeszedl :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 01:16

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie mam i ja! 3 miesiące czekania, ale warto. Jeżeli któraś jeszcze się nie zarejestrowała, to zachęcam. Na razie dostaliśmy taką niespodziankę:
    http://mama-to-ja.bloog.pl/id,358738449,title,Pierwsza-niespodzianka-z-firmy-HIPP,index.html

rrb7y10.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja się zastanawiam nad bebetto nico, ale u nas w sklepach szału z wózkami nie ma i porównując ceny w sklepie stacjonarnym a na necie jest spora różnica.

Ja tam za żadne zabobony nie wierzę, wszystkie zanki na ziemi i niebie wskazują mi córę hehe tak samo z tym ślubnymi- już dawno powinnam być po rozwodzie :P

Super, ze macie już wózki, a ja nad nie mam nic kupionego ani upatrzonego

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ