Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ja się zastanawiam nad bebetto nico, ale u nas w sklepach szału z wózkami nie ma i porównując ceny w sklepie stacjonarnym a na necie jest spora różnica.
Ja tam za żadne zabobony nie wierzę, wszystkie zanki na ziemi i niebie wskazują mi córę hehe tak samo z tym ślubnymi- już dawno powinnam być po rozwodzie
Super, ze macie już wózki, a ja nad nie mam nic kupionego ani upatrzonego -
Cześć dziewczyny, ja mam możliwość kupna od koleżanki używanego Xlandera: http://www.babyland.pl/pl/product/51867,x-lander-x-move-wozek-wielofunkcyjny?gclid=CIvqspG6utECFQplGQodmnUBuQ
Za niecały tysiąc złotych, więc zastanawiam się nad tym...
Czy któraś doświadczona mama może doradzić czy w ogóle rozważać kupno używanego wózka? Bo ten model jest faktycznie porządny i "terenowy" (czyli na polskie dziurawe chodniki...), ale nie wiem na ile wózek się eksploatuje w trakcie i czy np. coś mi się za pół roku nie połamie i tak czy inaczej będę musiała kupić nowy.
-
Szaron wrote:Cześć dziewczyny, ja mam możliwość kupna od koleżanki używanego Xlandera: http://www.babyland.pl/pl/product/51867,x-lander-x-move-wozek-wielofunkcyjny?gclid=CIvqspG6utECFQplGQodmnUBuQ
Czy któraś doświadczona mama może doradzić czy w ogóle rozważać kupno używanego wózka? Bo ten model jest faktycznie porządny i "terenowy" (czyli na polskie dziurawe chodniki...), ale nie wiem na ile wózek się eksploatuje w trakcie i czy np. coś mi się za pół roku nie połamie i tak czy inaczej będę musiała kupić nowy.
Po wozku widac czy jest znuszczony czy nie. Ja kupilam wczesniej bebetto od znajomych, bardzo dobry stan. Po 8m sprzedalam go do komisu za tyle samo. W ogole go nie zuzylaam, uwazam ze warto kupowac uzywki.
-
Szaron wrote:Cześć dziewczyny, ja mam możliwość kupna od koleżanki używanego Xlandera: http://www.babyland.pl/pl/product/51867,x-lander-x-move-wozek-wielofunkcyjny?gclid=CIvqspG6utECFQplGQodmnUBuQ
A mi się udało właśnie kupić xlandera move kolor asia dla siostry bo ma termin na przyszły tydzień. Wyobraźcie sobie ze ponoć stan idealny za 500zl razem z przesylka. Pewnie będzie mi żal oddać ale mam juz 3 wózki
Wszystkie kupowałam używane nigdy nie miałam nowego. Pierwszy był maxi cosi mura 3 totalny nie wypal na szczęście z małą strata po roku odsprzedalam potem maclaren xt ktory używamy do dziś, emmaljunga stoi schowana i teraz będzie bugaboo.Emmaljunge pewnie sprzedamy bo po co nam tyle wózków, a zastanawiałam się jeszcze nad podwójnym ale puki co musze zrezygnować bo to by była przesada.Szaron lubi tę wiadomość
-
gdyby mi się trafiła używka taka jak chce w dobrym stanie to na pewno brałabym używkę, jak nie kupię nowy to mi planowaną dwójkę obleciCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ezia90 wrote:dziewczynki w jakim budzecie myslicie sie zmiescic kupujac wózek? nie wiem ile warto na to przeznaczyc
No właśnie... co jakiś czas przeglądam wózki w internecie i ceny przyprawiają o zawrót głowy.
Podobają mi się coletto i podobne, a że chciałabym od razu 3 w 1 z fotelikiem, to wychodzi na to, że ok. 1800zł muszę miećWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 15:14
-
Szaron X-landery dobre są. A jeśli masz możliwość zobaczenia przed zakupem jego stan to tym bardziej
na pewno mąż będzie pomocny, oni się tam na 4 kółkach bardziej znają
My kupujemy wózek tylko na 1 dziecko, ale mąż stwierdził, ze musi być nowy i tyle, wiec i ja zaczęłam tak myśleć. Zresztą wszystko kupujemy nowe z wyjątkiem niektórych ubranek, np jakieś podomowe spodenki
Ezia zależy jaki chcesz fotelik. Na początku myśleliśmy, ze wydamy max 2,5 tys z dobreym fotelikiem, ale na allegro można kupić wózek 2w1 z bardzo dobrym fotelikiem do 2 tys, więc taka kwotę przeznaczamy.
Na całą wyprawkę myślimy wydać około 5-6 tysięcy, łącznie z rzeczami dla mnie typu koszula do karmienia.
W koszyku gemini mam już rzeczy za 500zł, a ciagle dokąłdam jakieś rzeczy heheSzaron lubi tę wiadomość
-
Ja uważam że to też zależy jaki chce się kupić wózek bo wszystkie nasze wózki nowe kosztowały ponad 3000 dlatego wolałam kupić lepszy ale używany i tak np za uzywana emmaljunge i maxi cosi placilam 1500 zł, jak ktoś chce kupić nowy wozek do kwoty 2000zl to czemu nie, no ale są też takie osoby które stać na wózki za 4tys.
-
Ashima tylko popatrz jaki to fotelik, bo jeśli ten pasujacy do wózka to on nie przechodzi testów. Lepiej popatrzeć na lepsze, bezpieczniejsze foteliki, które też można w komplecie z wózkiem kupić. Popatrz na ilość gwiazdek ADAC
https://fotelik.info/pl/testy/
my chcemy włąśnie kupić wózek 2w1 w komplecie z fotelikiem cybex aton 5 i wychodzi sporo taniej niż sam wózek+fotelik+adaptery do wózka. Popatrz na allegro, sporo taniej wychodzi -
A wydatków tak do końca nigdy nie da się dokładnie zaplanować bo zawsze wypadnie coś co trzeba dokupić, no chyba ze ktoś ma ściśle określony budżet i musi się w mieścić, w wyprawce jest wiele rzeczy zbędnych z których zawsze można zrezygnować lub zmienić na tańsze np używane.
-
Liliaczerwcowa zgadzam się, teraz mozemy sobie gdybać, ale może być tak, ze dziecku coś nie podpasuje i trzeba od nowa np. kosmetyki kupować albo butelkę. Niby drobiazgi, ale tu 10zł, tam 30zł i się zbiera.
Na samym początku, jeszcze jak nie byłam w ciąży myślałam, ze wydam max 3-4 tysiące, ale stwierdziłam, ze na foteliku nie maco oszczędzać, potem stwierdziłam, ze fajnie by było mieć to czy tamto i tak się uzbierało 2 tysiace więcej. A na jakiej kwocie się skończy- nie mozna tego przewidziec. -
AgMB wrote:Ashima tylko popatrz jaki to fotelik, bo jeśli ten pasujacy do wózka to on nie przechodzi testów. Lepiej popatrzeć na lepsze, bezpieczniejsze foteliki, które też można w komplecie z wózkiem kupić. Popatrz na ilość gwiazdek ADAC
https://fotelik.info/pl/testy/
my chcemy włąśnie kupić wózek 2w1 w komplecie z fotelikiem cybex aton 5 i wychodzi sporo taniej niż sam wózek+fotelik+adaptery do wózka. Popatrz na allegro, sporo taniej wychodzi -
Dzięki, wózek mam obejrzeć w tym tygodniu więc zobaczymy na ile jest zniszczony.
U nas "w rodzinie" właśnie są raczej wózki za 4-5 tysięcy, zwykle w prezencie od teściów i rodziców, ale przyznam że czułabym się skrępowana tak drogim prezentem. Więc nie wiem czy nie ubiec wszystkich i nie kupić używany wózek od kumpeli (jeśli jest w dobrym stanie)
Poza tym i tak dostaniemy właśnie od rodziny mebelki, tony ciuszków, więc już co jak co, ale wózek kupimy sobie sami. Będziemy odstawać "klasą" wózka od braci i szwagierek, ale jakoś mnie takie rzeczy jak wyścig zbrojeń na kosztowne gadżety nie interesuje.
Pozdrawiam Was znad niedzielnego kapuśniaku zagryzanego misiami Haribo. Moja faza na żelki nie przemija...
Merida86, Sulimirka lubią tę wiadomość
-
A jeśli chodzi właśnie np o kosmetyki to nie warto robić zapasów bo nie wiadomo co dziecku przypasuje, nie wiem jak w innych szpitalach ale u nas dają po porodzie dwa pudła różnych próbek (m.in smoczek aventu, pieluszki pampers i dada, zestaw kosmetyków mustella -super ale drogie, Nivea, johnson, emolium
, krem hipp na oparzenia, mustella na brodawki,dwa razy rodziłam i zawartości były podobne)także naprawdę wszystko można wypróbować i zobaczyć co lepsze dla malucha:)
-
O Jezuniu, jakie kwoty wy tu piszecie
aż mnie scieło. Ale chyba jestescie z wyszej sfery, z wiekszych miast gdzie wiecej zarabiacie
Moja przyjaciolka kupila na allegro wozek z firmy Karex i dala za niego juz z przesyłka 1000zł takze ja tez sie szykuje na taki wydatek -
Ceny calej wyprawki moga sie diametralnie roznic, to zalezy wlasnie na jak drogie rzeczy sie nastawiacie. Ja planowalam tym razem kupic wozek podowojny i w sumie znalazlam dwa. Jeden bardziej mi sie podoba ale musze dokupic do noego fotelik, do drugiego fotelik juz mam. Ale jak popatrzylam ile miejsca zajmuje po zlozeniu to tak naprawde mi sie odechcialo. I ciezko to jak nie wiem.
A ja dzisiaj happy. Bylismy ogladac meble do pokoju mojej corki i w sumie znalezlismy wszystko co chcialam i powinnismy zmiescic sie do 300$ prze co jestem mega zadowolona, bo maz nie marudzi a i pokoj bedzie wygladal tak jak chce. Musze jeszcze tylko poczekac z kupnem, bo najpier musimy pomierzyc wszytsko dokladnie i zrobic miejsce na lozeczko, ktore wyniesiemy z jej pokoju -
Ja mam wózek viking. Zamawialam ma allegro w tamtym roku za tysiaka. Teraz kosztuje 920;)jest fajny wiec dla mnie bomba:)
Ezia90 lubi tę wiadomość