Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
mala latynoska wrote:Dziewczyny moze takie nietypowe pytanie, ale temat jak najbardziej mnie nurtuje. Mamy tu tylu chlopcow to jednak moze kyos cos... co myslicie o obrzezaniu? Czy ktoras sie nad tym zastanawiala? Wiem ze w polsce to raczej temat tabu, moze jednak?
-
Latynoska ja tez uwazam, ze jezeli ktos to robi dziecku ze wzgledow religijnych, to oki. Szanuje. Ale no mi tez to przez mysl nie przeszlo:) jestem katoliczka, wiec mysle o chrzcinach pomalu:D
A do tego ciagle sie smieje ze do czerwca mam siusiaka:)i jak wypelniam ankiety tp powinnam obie plci zaznaczac:D wiem glupia jestem;)
Kocirozej witamy
mój też będzie miał na imię Adam
chociaż mąż coś ood wczoraj o Michale mówi, ale starszy syn się nie zgadza. Ja tam w ich męskie porachunki nie będę wchodzić hehe
100noga mam idendycznie od jakiegoś tygodnia, z reguły nie jem dużo, ale jak mnie weźmie, to wciagnę wszystko, co jest i chodzę i szukam hehe
Zwm gratulacje
Biedroneczka mój starszy mówi, ze będzie ze nami zawsze mieszkał i się nie ożenikiedyś mu to przypomnę hehe
Ezia mi ginekolog wodę morską polecił na katar, ale ja mam tylko z rana
Latynoska nawet o tym nie pomyślałam. Zresztą mąż by na to nie pozwolił.
Wczoraj przuszła poduchachłopcy ją przejęli, ale w nocy im nie dałam. Jestem z niej bardzo zadowolona
Właśnie robię zamówienie na gemini i z takich drobiazgów po 5-20 zł wyszło mi już prawie 400zł hehe
kupujecie aspirator do nosa? Jaki? Ja przy starszym nie miałam i nie potrzebowałam, wiec nie wiem czy jest sens kupować tak na wszelki.
-
Wlasnie tak myslalam ze nie wypowiecie sie za bardzo ale wolalam zapytac. Nie chodzi mi o kwestie religijne a wlasnie hignieniczne. I nie chce tez zeby moje dziecko bylo z jakiegos powodu pokrzywdzone bo wiem ze ogolnke tu robi sie ogromne zarty z tych co nie sa. Ja osobiscie mam ciagle myslenie polskie, ale musze wziac wszystko pod uwage. Musze pogadac z pediatra ktory bedzie prowadzi maluszka. On jest bardzi szczery i nie wybiera w slowach wiec zobaczymy. Tylko jak sie zdecyduje, nie wiem jak powiem o tym mojej mamie. Bedzie krzyk i lament. Naslucham sie jak nigdy
-
19Biedroneczka91 wrote:Z córki tez sie bedzie cieszyl:)
a coreczka to zawsze tatusiowa, syneczek jest mamusi;)
ja juz jestem zazdrosna o jego przyszłą żonę
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
A co do chrzcin to nie wiem jak to zrobic. Mala ochrzcilismy pozno no w 9 miesiacu
Czekalam az moja mama tu przyleci bo bardzo jej zalezalo zeby byc na chrzcinach. Teraz mama bedzie tu na poczatku ale jakos nie sadze zebym miala glowe z tygodniowym bobasem zeby zalatwiac to wszystko. Na szczescie przynajmniej mamy wybranych chrzestnych. Czekamy zeby zapytac zeby niezapeszac ale oni strasznoe chcieli byc przy malej, wszyszlo inaczej wiec teraz nie sadze zeby robili problem -
hej dziewczyny!
byłam tu na chwilę na początku przygody ciążowej, jestem wpisana w tabelkę na 27.06., ale od 3 usg poród mam wpisywany na 22.06 więc zobaczymy;)
Nie było mnie tu trochę bo powiem szczerze, że do 14 tygodnia nie rozstawałam się z kibelkiem...rzygałam jak kot, po wodzie nawet także nie będę wspominać początku ciąży zbytnio pozytywnie;p jak sobie przypomnę to aż mną trzęsie!
Na szczęście odżyłam i w pełni ciesze się ciążą, już nawet wstawanie siku i budzenie w nocy mi nie przeszkadza zniosę wszystko tylko nie wymiotów;D tak jak niektóre z was męczę się z katarem od kilku dni....budzę się w nocy kicham smarkam, masakra!
Co do płci to mąż od samego początku ciąży mówił do brzuch Kazikja też miałam przeczucie, że będzie chłopak. Na ostatnim usg płeć potwierdzona CHŁOPAK;d
Połówkowe mam 13.02 i już nie mogę się doczekać kiedy znowu zobaczę nasze dziecię
Mam nadzieje, że w pełni się zmobilizuje i będę tu na o dzień nie tylko czytać, ale i pisać!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 13:58
ines., Marutka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Aspirator przydał mi się, ale teraz rozważam kupno takiego z odkurzaczem
czy jak to się zwie ;P bo po samym takim na zasys płuca mi pod wieczór czasami nie pozwalały, a już tym gorzej jak sama miałam katar
Tak tego bąbla mojego onieśmielałam, myślałam, że może mi się wydawało, albo że jelita czy coś, a właśnie teraz czuję wyraźnie, jak wierci się i przeciąga po lewej stronie! Co za cudowne uczuciea zdaje się jutro 20 tydzień mi idzie
moje doczekanie
-
somebodytolove94 wrote:Aspirator przydał mi się, ale teraz rozważam kupno takiego z odkurzaczem
czy jak to się zwie ;P bo po samym takim na zasys płuca mi pod wieczór czasami nie pozwalały, a już tym gorzej jak sama miałam katar
Tak tego bąbla mojego onieśmielałam, myślałam, że może mi się wydawało, albo że jelita czy coś, a właśnie teraz czuję wyraźnie, jak wierci się i przeciąga po lewej stronie! Co za cudowne uczuciea zdaje się jutro 20 tydzień mi idzie
moje doczekanie
Dokładnie ja uważam że bez aspiratora ani rusz, lekarka na każdej wizycie mówi nam o czyszczeniu nosa mimo że dziewczyny to już nie niemowlaki, jak coś zalega w nosie i spływa z tyłu to tylko jakieś świństwo może się z tego rozwinąć,ostatnio zaopatrzylismy się w sprzęt do odkurzacza i jest super
-
Dziewczyny czy któraś ma problem z uporczywy kaszle. ? Ja już od ponad tygodnia kaszle jak gruzlik, biorę antybiotyk i tonę leków ale nic nie jest lepiej, mam takie ataki kaszlu jak bym miała płuca wypluc, już zaczynam myślec czy to nie krztusiec lub inne świństwo...
-
Hej.
Z opinii koleżanek Katarek jest przy Maluchu bardzo przydatny. Myślę, że warto go kupić bo infekcji katarowych pewnie w pierwszych 2-3 latach jest sporo... a im szybciej i dokladniej usunięte gluty tym mniej dalszych powikłań.
My mamy do na liście zakupów
Dziś zrobiliśmy 2 podejście do oglądania wózków i powiem szczerze- Coletto Florino tak nam się podoba, że chyba na niego postawimy.
Sprzedawca podpowiedział, że w marcu powinny wyjść nowe kolory. Po jakichś lutowych targach różni producenci wypuszczają nowości!
Fotelik Cybex Q po dzisiejszej wizycie mocno zapamietalismyAle nie był mierzony do auta a to bardzo ważne żeby dopasować do wykroju kanapy itp. Wstępnie to nasz faworyt!
Odpoczywam właśnie po pysznym i zdrowym obiadku, Maluch dokazuje- chyba glodomor rośnie :pDeedee87, ines. lubią tę wiadomość
-
Hej. Właśnie wróciłam z jednego ze sklepów w których odbywała się pogadanka i wyprawce dla dziecka. Oprowadzili nas po calym sklepie tlumaczac co jest najbardziej chodliwe itp. Do tego na koncu daja gadzety i losuja wieksze rzeczy. Takze dostalam butelke, jakis smoczek, zabawke do wozka, kilkanascie probek kremow, jakies husteczki nawilzane z dwochbroznych firm i wylosowalam ogromny kosz prezentowy z 40 roznymi produktami. W sumie to go jeszcze nie otworzylam, ale widzialam na opakowaniu jakies kremy, oliwki i tym podobne. Wartosc to jakies 80$ wiec nie ms co narzekac hege
Liliaczerwcowa, ahisma, Merida86, ines. lubią tę wiadomość
-
No właśnie nam nie był potrzebny w ogóle ten aspirator. Miałam gruszkę,ale nie była w ogóle używana. Młody raczej nie chorował, a potem potrafił z chusteczek korzystać.
A jaki konkretnie polecacie? W ogóle widze dużą rozbieżność cenową między nimi. Za sa 13zł, albo za 50zł