Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
małaMyszka wrote:Ja już odkurzyłam, pranie nr 3 się robi, od czasu jak mi pralka padła nie mogę się uporać ze stertą prania, a codziennie przybywa.
Mały mi od wczoraj marudzi, kurcze nie wiem o co mu chodzi.
Brzuch mi twardnieje id jakiegoś czasu, luteine biorę jak już z bólu nie wytrzymuję, np teraz, młody mnie kopie w brzuch, skacze po mnie, jakaś masakra.
Śnieg znowu sypie jak dziki, a na spacer to mam taką energię, że tylko w łeb sobie strzelić.
Ty mnie juz nie denerwuj. Wrzucasz czasem post, czytam: pranie, odkurzanie, kurze, obiad z 2 dan a ja patrze na siebie a nadal w pizamie, w domu sifilis i jak tu nie miec kompleksow kury domowej
Ha za to juz dzisiaj mam.obiad na 2 dni, i ciacho marchewkowe juz w piekarniku. Maly wkoncu usnal i poleze
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
A mi sie nic nie chce:*
znaczy w domku czysto bo wczoraj sprzatalam, na szczescie pranie tez z kosza nie wychodzi:) czekam na brata bo musi mi pomoc choinke rozebrac bo zaczela sie sypac:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 13:06
Ja za to dziś mam w domu wszystkich Krzyśka, teściową także ja dzisiaj nic nie robię leże i pachne
i mam w głębokim poważaniu wszystko i wszystkich
rano był ksiądz na kolędzie potem tylko pojechaliśmy po zakupy i tak jak przyszłam tak olewam... ostatnio nawet mój K mówi ze teściowa to se chyba zapomniała ze jest gospodynią bo wszystko robie ja skoro jestem w domu na L4. o wszystkim pamiętam tez ja a ona jak do hotelu sobie przychodzi także skoro zbliża sie weekend a ja nie mam ani w tym tygodniu szkoly (bo mi sie uczyc na stare lata zachciało) ani nic ważnego do zrobienia, w te kilka dni za pełna aprobata mojego K odpoczywam.... normalnie aż nie wiem co robić z taka ilością wolnego czasu....!!!
-
ines. wrote:mówiłam, że kilka dni nie czułam ruchów to teraz tak się mały rozszalał, że się na pracy nie mogę skupić
cały czas mnie smyra od środka takie mizianie, drapanie delikatniutkie, kończę właśnie słabą kawę, ciekawe czy to przypadek czy kawusi nie lubi
Ines myślałam ze mam ostatnia polowkowe i ze za późno sie zapisalam ale widzę ze ty jesteś po mnie. Tez mam wizytę za dwa tyg ale na nfz wiec tam za wiele nie widacStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Totoja wrote:Gratuluje dziewczynek
Albo nie, nie lubie za dziewczynki. Czuje sie zazdrosna
. Lekarka dzisiaj powiedziala ze jak maz strzela tylko meskimi to nawet przy 10 razie buleczki nie bedzie.
No nic musze przespac babski wieczor. Jutro was dopisze na 1 strone, tylko ochlone troche
Totoja to nie prawda bo facet odpowiada za X i Y a my tylko za babskie chromosomy, może być tak tylko w drugą stronę czyli facet strzela samymi babami i nie ma skąd być chłopa bo kobiety odpowiadają tylko za rzenskie, tak będzie pewnie w moim przypadku,Ty masz jeszcze szanse na babeczke :)Mój mąż ma 3 braci i tylko jedna siostrę, z kolei teściowa ma 3 siostry i ani jednego brata, szwagier ma dwie córki, szwagierka tez dwie córki tylko jednemu się udało i ma dwie córki i dwóch synów a suma smaru wychodzi u rodzeństwa 8 dziewczynek i 2 chłopców no i pewnie 11 będzie dziewczynka:)I ktoś powie ze kobiety to słaba płeć. ?
-
Tak wogole to witam się w 17 tygodniu, niestety ruchy czuje słabo pewnie przez łożysko na przedzie choć w poprzedniej ciąży tez było z przodu a ruchy wyraźnie czułam juz w 15 tyg.
Odebrałam wczoraj wyniki testu pappa, jestem już spokojna, lekarz nie potrzebnie mnie nastraszyl, nt wyszło na wizycie u niego 2, 25 a tydzień później w szpitalu 1,6,ryzyko Trisomia 21 wyszło 1:700 a skorygować 3 razy mniejsze, także chyba jest ok,musi być
Czekam teraz na wizyte w przyszłym tygodniu aby dowiedzieć się płci. .
A Wy jak myślicie będzie 3 dziewczynka czy jednak siusiuk?kurcze nie mam już imion dla dziewczynki:(
-
To moj 17 tyg. Nie sadze zeby byly to skurcze bo bol jest ostry i punktowy. I dzine bo w roznych miejscach... caly czas biore witaminy w ktorych jest magnez. Zaraz zbieram sie do lekarza to ja przycisne troche. Ale w sumie jak bada ciagle malego na zasadzie tetno i sprawdza szyjke to co ona moze mi wiecej zrobic...
Co do szumisia kolezanki podostawaly w prezencie i bardzi sibie chwalily. Ja tez mam jakas zabawke do szumow i w sumie u mnie sie nie sprawdzily. Fakt faktem dobrze jest zrobic jak ktos tu juz zaproponowal, sprawdzic te szumy w tel. A pozniej inwestowac bo niestety takie bajery kosztuja hehe.
A co do luteiny to dalej nie moge tego zrozumiec. Polscy lekarze wydaja ja na prawo i lewo nawet jak nie ma wiekszej potrzeby. Tu jest wydawana w skrajnych przypadkach. Jeszcze nie slyszalam zeby ktos dostal na twardniejacy brzuch jesli nie ma do tego wskazan, w sensie wczesniejszych poronien czy czegoa takiego.
Ok. Trzymajcie kciuki zeby wszystko poszlo gladko. Straszny stres dla mnie przez te wizyty. Nie w sumie przez sama wizyte a przez te bieganie dookola zeby mala odstawic, pozniej zeby sie wyrobic i ja odebrac na czas a wiedzyczasie skupic sie na tym co w gabinecie... aj... -
Totoja wrote:Ty mnie juz nie denerwuj. Wrzucasz czasem post, czytam: pranie, odkurzanie, kurze, obiad z 2 dan a ja patrze na siebie a nadal w pizamie, w domu sifilis i jak tu nie miec kompleksow kury domowej
Ha za to juz dzisiaj mam.obiad na 2 dni, i ciacho marchewkowe juz w piekarniku. Maly wkoncu usnal i poleze
Ja właśnie wróciłam od ortodonty - pozbyłam się w końcu tego dziadostwa z zębów, będe mogła nareszcie chrupać, co tylko będę chciała
A tymczasem idę skrobać ziemniaki, bo dziś mnie na schabowe naszło (a normalnie nie przepadam, wolę filety z kurczaka) + marchewka z groszkiem mmmm....Liliaczerwcowa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a co do szumisia to Blanka dostała go w prezencie , powiem szczerze że wogóle się nie przydał jak dla mnie ten szum jest okropnie drażniący, nie powiem bo pamiątkę ma fajną dostała z grawerem imienia i daty urodzin, ma go włożonego między szczebelkami i tak sobie stoi już prawie półtora roku, gdybym sama go kupiła to była bym rozczarowana bo kwota jest spora i lepiej zainwestować ja w coś przydayniejszego np fajną matę do zabawy.Mi udało się właśnie kupić na allegro tiny love kick and Play za 60zl a Nowa kosztuje prawie 250zl, ponoć w stanie idealnym zobaczymy jak dotrze:)Wstawię foto.
-
ahisma wrote:Ja właśnie wróciłam od ortodonty - pozbyłam się w końcu tego dziadostwa z zębów, będe mogła nareszcie chrupać, co tylko będę chciała
A tymczasem idę skrobać ziemniaki, bo dziś mnie na schabowe naszło (a normalnie nie przepadam, wolę filety z kurczaka) + marchewka z groszkiem mmmm....
To świetnie, jesteś zadowolona z efektu?Spora miałaś wadę czy tylko kosmetyczna?Mi dołożyla we wtorek pierścień o to był jakiś koszmar nie mogłam wytrzymać z bólu dwa dni, jak bym miała aparat założony co dopiero,bosze żeby tylko dotrwać do czerwca..
-
caroline29 wrote:Mój maluch tez sie rozszalal , pojadlam właśnie cukierków czekoladowych i pewnie jest zadowolony:)
Ines myślałam ze mam ostatnia polowkowe i ze za późno sie zapisalam ale widzę ze ty jesteś po mnie. Tez mam wizytę za dwa tyg ale na nfz wiec tam za wiele nie widac
-
Liliaczerwcowa miałam stłoczenia, zwłaszcza w górnym łuku. Żałuję, że tak późno się za to zabrałam, bo już dawno miałabym spokój. Efekt jest, zwłaszcza jak spojrzę na zdjęcie przed założeniem aparatu
Jedyny minus jest taki, że na dwóch zębach, gdzie miałam pierścienie zrobiły mi się konkretne przebarwienia, które widać że są o włos od próchnicy
No ale niestety takie też było ryzyko, że przy niedokładnym myciu coś tam się może pojawić... Mimo wszystko uważam, że było warto. Teraz nareszcie będę mogła jeść wszystko z czym do tej pory miałam problem, żeby się "wgryźć" i używać ponownie szczoteczki elektrycznej
-
Hej,
Po wczorajszej wizycie (co niektóre z Was juz wiedza z fb) maluszek wazy 226 g, wszystko w porządku i najprawdopodobniej jest dziewczynka,mż czego sie niezmiernie ucieszyłam, ale poki co staram sie spokojnie do tego podchodzić bo 30.01 mam połówkowe, wiec wtedy juz na 100% potwierdza płeć
Co do badania krzywej: pobierają krew na czczo, po pobraniu wypija sie cały proszek rozpuszczony w szklance wody, ja Dodoalam sobie cytrynę, aby ta słodycz zminimalizować. Poszło szybko i sprawnie. Następnie od godziny po wypiciu glukozy stawiłam sie na kolejńy pobór krwi, i po dwóch godzinach kolejny. Cały czas siedząc na krześle przed labkiem. Zakaz wychodzenia z budynku. To moze zakłamać wyniki. No i wyszła cukrzyca. Wczoraj dostałam skierowanie od ginki, ale jako ze chodzę prywatnie, musze w poniedziałek zaliczyć rodzinnego aby wypisał mi skierowanie na NFZ. Wizyta u diabetologa we wtorek. Ciekawe jak to bedzie..... Juz mam wprowadzać dietę cukrzycowa. Zapisałam sie do grupy na fb cukrzyca w ciąży, niby ogromne wsparcie dla słodkich mamuś. Zobaczymy....
Poki co jestem po prawie 3 h spacerze z córka i psiakiem, ońi śpią a i ja powinnam zalęgnąć bo spojenie strasznie piecze.
Fajnie ze juz coraz wiecej nas czuje ruchy maluchów, świetne uczucie. Nie? Teraz to delikatne ale co bedzie pozniej? Hehehe
Dzis przyjeżdża moja mama aby pomoc mi w przeprowadzce, sprzątaniu i pomocy przy Ani, wiec jestem niesamowicie szćzesliwa. Troszkę odsapne.
Miłego dnia babeczki
Na fb fota podobno potwierdzenia laseczkichoc cieżko tam cos zobaczyć
małaMyszka, Merida86 lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. I jestem zalamana. Wyniki krwi zle, tsh wysokie, przepisala leki. Powiedziala ze jak bole brzucha i plamienia nie przejda, za dwa tyg klada mnie do szpitala... narazie wskazania do odpoczynku. Z 1.5 rocznym dziezkiem bapewno to mozliwe. ryczec mi sie chce... i zeby nie bylo malo to jeszcze zaspiewali ladna kwote za porod ktora musze zapłacić do maja. A ja pytam skąd...
-
Witam wpadłam się pochwalić, że kupiłam sobie na lumpku nosidełko babybjorn za 10 zł w świetnym stanie
Na fb są zdjęcia
U nas cisza z ruchami. Jak malec nie rozochoci się aby mocniej popukac do tygodnia to zacznę się martwić.
Dzisiaj obiad miałam z głowy bo do 16 z mamą jezdzilysmy po mieście aby pozalatwiac jej sprawy więc zjedliśmy sobie pieczona mirune z surowkami w knajpce.
Ależ mam ochotę na placki ziemniaczane! Chyba sobie zaserwuje. -
Hej, rowniez gratuluje udanych wizyt! Ja wczoraj poczulam pierwsze ruchy, takie male kopniaczki od srodka
cudowne uczucie!
Co do luteiny, to ja biore duphaston 2xdziennie. I do polowkowych mam brac, a potem sie zobaczy. Przed ciaza mialam bardzo niski progesteron wiec gin kaze brac dla swietego spokoju.Marutka lubi tę wiadomość
-
Mam dzisiaj takie gastro, że parówkę zagryzam czekoladą bleeere
Chyba pójdę pomalować kibelek z tego powodu...
W ogóle rano miałam mdłości jak w I trymestrze... takiego szoku doznałam, że po śniadaniu myślałam, że umieram.
Jak pomyślę co robiłam przez cały dzień to nie przychodzi mi nic innego jak: żarłaś, wszystko dookoła!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 18:13
Gracjanna lubi tę wiadomość
-
mala latynoska wrote:Jestem po wizycie. I jestem zalamana. Wyniki krwi zle, tsh wysokie, przepisala leki. Powiedziala ze jak bole brzucha i plamienia nie przejda, za dwa tyg klada mnie do szpitala... narazie wskazania do odpoczynku. Z 1.5 rocznym dziezkiem bapewno to mozliwe. ryczec mi sie chce... i zeby nie bylo malo to jeszcze zaspiewali ladna kwote za porod ktora musze zapłacić do maja. A ja pytam skąd...
Latynoska spokojnie, jak dostałaś leki to wyniki się poprawią. Ja cały czas biorę tabletki na niedoczynność, a endokrynolog co trochę podkręca mi dawki.
Musisz ograniczyć bieganie po placu zabaw i się wszystko wyprostuje
Kasa tez się znajdzie, wyskrobiesz gdzieś ze skarpety, głowa do góry :*
Nie martw się, bo maleństwo czuje Twoje emocje :* -
Ojej Latynoska, ale czemu masz placic za porod???? Zycze zeby wyniki się poprawily i uwazaj na siebie.
MalaMyszka ja loda zagryzlam kielbacha wiec wiem o czym mowisz. Ake mdlosci na razie nie mecza;)małaMyszka lubi tę wiadomość