Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ahisma wrote:Z wymienionych przez Ciebie to chyba Oskar i Filip najbardziej mi się podobają
U nas powstała lista imion, z której systematycznie skreślaliśmy jakieś aż zostały 3: Tomasz, Maciej i Antoni. Myślałam, że to ja jestem wybredna, ale okazało się, że to mój mąż był bardziej niezdecydowany i marudny przy wyborze. Za każdym razem porównywał ludzi o danym imieniu i dość szybko Tomek i Maciek odpadli - został tylko Antoni.
Ha! i tu mąż miał zagwostkę, bo żadnego nie zna
Jedyne, co mu przyszło do głowy, to hasło, że mały będzie nosić imię na cześć jego wodza - Macierewicza (mąż jest żołnierzem)
Na szczęście jest lepsza wersja, że to po moim dziadkuahisma lubi tę wiadomość
nitta32 wrote:Powiedzcie mi prosze co myslicie o tych imionach : Oskar, Błażej, Filip, Ada, Nadia, Iga. mnie najbardziej podoba sie Oskar i chyba Nadia ale ciagle sie zastanawiam. Jeśli macie ochote powiedzcie jakie imiona wybralyscie dla swoich maluszkow;-) Miłego dnia życze wszystkim
ahisma wrote:Ja o 5 nie mogłam zwlec się z łóżka do toalety, ból brzucha, bardziej podbrzusza nad spojeniem łonowym i prawego jajnika. Uczucie rozepchania, szłam po ścianach zgięta w pół Coś na kształt wzdęcia, ale tak nisko (?)
-
ahisma wrote:U nas powstała lista imion, z której systematycznie skreślaliśmy jakieś aż zostały 3: Tomasz, Maciej i Antoni. Myślałam, że to ja jestem wybredna, ale okazało się, że to mój mąż był bardziej niezdecydowany i marudny przy wyborze. Za każdym razem porównywał ludzi o danym imieniu i dość szybko Tomek i Maciek odpadli - został tylko Antoni.
Ha! i tu mąż miał zagwostkę, bo żadnego nie zna
ahisma lubi tę wiadomość
-
Mi dla chłopca też się podoba Leon i Ignacy, Ksawery ale jeśli się potwierdzi chłopiec to będzie Jasiek, mąż ma głos decydujący przy imieniu dla syna, ja wybierałam dla córek , mamy Maje i Blanke, jeśli była by trzecia to Lenka, Gaja lub Laura.
Podoba mi się jeszcze Marianna, Martyna, Liliana ale w najblizszej rodzinie juz pozajmowane prz starsze kuzynostwo.19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
Z imionami my mamy podobnie. Umowilismy sie ze dla chlopca pierwsze wymysla maz a ja dla dziewczynki. U niego jest tradycja ze jest tez drugie imie wiec nawet nie walczylam. I tak mamy juz Julie Zofie a teraz ma byc Patric Timothy. Na drugie narazie maz sie nie zgadza ale jakos mysle ze przejdzie. Gdyby byla dziewczynka to miala byc Maya. Uwielbiam te imie ale maz cos nosem krecil wiec bylaby walka. Nie lubie tylko odpowiednika tego imienia w jego kraju bo oni mowia jakos jak Madzia
-
nick nieaktualnyu nas, po kilku tygodniach dyskusji i wykreślania, na liście pozostały dwa imiona dla dziewczynki (Ola i Hania) - oba mi się podobają, więc powiedziałam przyszłemu ojcu żeby wybrał... i wiecie co? nie potrafi wybrać Jak do połówkowych nie podejmie męskiej decyzji, to ja to zrobię
-
Nitta32,
Z podanych propozycji Filip i Iga.
U nas jeśli będzie chłopczyk to właśnie Filip- to wybór Męża, a jak dziewczynka to Milenka, choć jeszcze Martynkę biorę pod uwagę
Dziewczyny- ogłoszenie duszpasterskie dla wszystkich które chodzą do lekarzy specjalistów. Położna na SR poinformowała, że mamy specjalne prawa!!! Teraz od stycznia wszedł przepis który włącza nas do grupy uprzywilejowanej (jak np kombatanci, honorowi dawcy itp.) Powołując się na niego mamy prawo domagać się rejestracji do specjalisty w terminie błyskawicznym tj ok tygodnia. A nie czekać po kilka m-cy jak to czasem bywało...
Mam nadzieję, że któraś skorzysta
19Biedroneczka91, makatka, Madllene lubią tę wiadomość
-
Hej:) jeszcze nie zaczęłam myśleć o szkole rodzenia a Wy już o porodzie:) Nie nadążam za ciążą. Jak ktoś poleca jakąś szkołę rodzenia/szpital z Wrocławia to chętnie poczytam. U mnie dzisiaj kolejne chwilowe zasłabnięcie. Mam już ciśnieniomierz i okazuje się, że w chwili słabości miałam 85/53 i tętno 114. Chyba nie najlepiej. Przy normalnym samopoczuciu mam średnio 93/53, więc cały czas niskie. Pomierzę kilka dni a potem idę z tym do internisty. Jakieś pomysły/ doświadczenia z niskim ciśnieniem?
19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
Ja dziś mam nagły przypływ energii ( w końcu!). Zmywarka i pralka chodzą, kuchnia i łazienka w trakcie sprzątania, ścieranie kurzy w toku.
Jedyna dolegliwość jak na razie to zawroty głowy i mroczki przed oczami jak muszę się wyprostować/wstać po pochyleniu, czy kucnięciu -
A ja dzisiaj siedze jak na szpilkach
Moja mala dostala w nocy goraczki i wsumie niebyloby nic dziwnego, zadrza sie ale jej zachowanie jest strasznie dziwne
Zazwyczaj nawet z wysoka goraczka mala boegala i bawila sie dookola. Dzis zjadla sniadanie i nie chciala sie bawic, przytulila sie i zasnela na kolanach. I spi tak juz od godziny. Nigdy tak nie bylo. Do drzemki tez daleko. Chodze i sprawdzam co 10 min ale w sumie nic sie nie dzieje... spi... i to jest dziwne -
makatka wrote:Hej:) jeszcze nie zaczęłam myśleć o szkole rodzenia a Wy już o porodzie:) Nie nadążam za ciążą. Jak ktoś poleca jakąś szkołę rodzenia/szpital z Wrocławia to chętnie poczytam. U mnie dzisiaj kolejne chwilowe zasłabnięcie. Mam już ciśnieniomierz i okazuje się, że w chwili słabości miałam 85/53 i tętno 114. Chyba nie najlepiej. Przy normalnym samopoczuciu mam średnio 93/53, więc cały czas niskie. Pomierzę kilka dni a potem idę z tym do internisty. Jakieś pomysły/ doświadczenia z niskim ciśnieniem?
Merida86 wrote:Taaaak?
O jak fajnie
Nic o tym nie słyszałam...Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Piątek, piąteczek, piątunio!!! w końcu weekend, jutro i pojutrze się wyśpię!!! :Do kocham tę wizję
Co do imion, to my dla chłopca mamy Mikołaj, a dla dziewczynki Gabriela albo Alicja
Za godzinę jedziemy do mojej chrześnicy, ale jako że nie bardzo przepadam za zabawą z dziećmi to będę miała wymówkę, że w kucki nie dam rady i zginac za bardzo się nie mogę do zabawy zostanie zaprzęgnięty mój mąż