X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Merida to dla Ciebie :). Nawet dobrze wyszło, mi podoba się bardzo bardzo :)

fa08acd9310bda3emed.jpg

Farba z Castoramy, o ta: https://www.castorama.pl/produkty/wykonczenie/malowanie/farby-wewnetrzne/farby-kolorowe/farba-colours-premium-mietowy-2-5-l.html (nie wierz, że jest bezzapachowa, śmierdzi niemożliwie :P).
    Dzięki!
    Kolorek rzeczywiście bardzo fajny. Możliwe, że odgapimy ;) Ale z malowaniem czekamy do marca, póki co bierzemy się za meble... Koniecznie musimy kupić komodę dla Dziecia bo ciuszków, które sukcesywnie gromadzę już nie mam gdzie schować... hehe. Szafy mam wypakowane po brzegi swoimi ciucheksami i od początku ciąży obiecuję sobie, że coś wywalę... Hmmm słabo z tym u mnie...

km5sdf9h28k60y12.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    własnie motherhood mnie nie przekonuje, bo strasznie wielkie te poduchy mi się wydają i mało poręczne do karmienia później. chciałabym coś mniejszego chyba znaleźć :/

co do tego boxa to nie wiem :D mnie trochę nie przekonuje właśnie dlatego, że "jak to dziecko w pudełku trzymać" ale pewnie to głupie :D

tak samo jak wiadra do kąpania mnie nie przekonują.

Ines ja mam właśnie taką duużą z MH i jestem bardzo zadowolona. Bardzo dobrze się śpi i leży. Na karmienie chcę kupić taką poduszkę a la kura :-D ale póki co komfort spania najważniejszy

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    Latynoska przepis na lampkę bardzo prosty -starą drewnianą nóżkę od prl-owskiej lampki przemalowaliśmy na inny kolor, kabel, ktory był pierwotnie dwukolorowy został wymieniony na biały, podobnie włącznik, a klosz z pepco za ok. 6zł. :)

Aaa ja zrozumialam ze klosz sama tak pomalowalas. I dlatego o wzor prosilam ;)

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super jest ta lista wyprawkowa :) Ines dziekujemy <3 jestes wielka <3

Aczkolwiek ja jestem przerazona :D serio! Jest tego taaaak dużo, ze nie wiem kiedy zacząc to wszystko kupowac! I nawet nie wiem gdzie to wszystko kupowac! Jeju...a ja matka chce byc, jak mnie zakupy przerazaja i nie ogarniam tematu ;/ coś ze mną jest nie tak

ines. lubi tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Super jest ta lista wyprawkowa :) Ines dziekujemy <3 jestes wielka <3

Aczkolwiek ja jestem przerazona :D serio! Jest tego taaaak dużo, ze nie wiem kiedy zacząc to wszystko kupowac! I nawet nie wiem gdzie to wszystko kupowac! Jeju...a ja matka chce byc, jak mnie zakupy przerazaja i nie ogarniam tematu ;/ coś ze mną jest nie tak
    Wiekszosc rzeczy znajdziesz przez Internet:) albo apteki internetowe albo przez allegro ja u jednego sprzedawcy duzo znajdowalam wiec na przesylke tez duzo nie idzie. Nie przejmuj sie. Damy rade ze wszystkim. Kazda z nas:):)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia po to jest rubryka polecam i linki z czasem mam nadzieję że się zapełni :)

Dzięki za polecenia poduch muszę wreszcie któraś zamówić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 20:13

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    W Super Pharm jest teraz gazetka Mamy Dziecko i kosmetyki dla nas i Maluszków 30-40% taniej. Smarowidła do brzucha Palmersa, Bio oil itp.

Używała któraś z Was kosmetyków Momme dla dzieci? Słyszałam że sa fajne i bardzo naturalne... Co myślicie?

km5sdf9h28k60y12.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala latynoska wrote:
    Aaa ja zrozumialam ze klosz sama tak pomalowalas. I dlatego o wzor prosilam ;)
    No niestety w kwestii klosza poszłam na łatwiznę. Pierwsza wersja miała inaczej wyglądać - miałam zrobić wykrój z materiału (też miał być w koty) i do starego klosza przykleić butaprenem, no ale ten mi się nawinął i nastąpiła zmiana, zwłaszcza że to tańsza wersja :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Ezia po to jest rubryka polecam i linki z czasem mam nadzieję że się zapełni :)

Dzięki za polecenia poduch muszę wreszcie któraś zamówić
    Hehe moze niech sie juz nie zapełnia bo glowa peka od nadmiaru tego wszystkiego :):):)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Dziewczyny, kiedy macie zamiar zacząć kupować wyprawkę i urządzać pokoiki/sypialbie już tak na całego? My do tej pory mamy trochę ciuchów, fotelik, kosz wiklinowy i tak zastanawiam się jak to wszystko zaplanować żeby wyrobić się czasowo :-/
    Groszka,
    U nas to będzie tak:
    Luty: przebudowa szafy w sypialni-robimy miejsce na łóżeczko, zakup komody.
    Marzec: malowanie sypialni, kompletowanie ciuszków od koleżanki i siostry żeby wiedzieć co dokupić a co mam.
    Na przełomie marzec/kwiecień zamawianie wózka.
    Kwiecień: kupno łóżeczka i większości drobiazgów: kosmetyki, pościel, ubranka itp.
    Maj: odbiór wózka i kupno fotelika.
    Mając TP na 11.06 chciałabym mieć wszystko gotowe w połowie maja... :)

Groszka lubi tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane,
    Nadrobiłam Was, w końcu jestem po sesji i mogę odetchnąć z ulgą. Czekam już tylko na oceny i w połowie marca wracam na zajęcia heehhehe

Już wiem czym były spowodowane drzemki po 18, Sebastian ma dwie górne czwórki!!! Heheehheeh nie daje sobie zajrzeć w paszczę i podczas zabawy i śmiechu zauważyłam zebiska

Ines super lista!!!
    Za tydzień w poniedziałek wizyta, a we wtorek połówkowe... zaczyna się stres...

ines. lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Merida, mamy ten sam termin :-) dobrze wiedzieć, jak to mniej więcej planujesz, ja jestem w rozsypce emocjonalnej jak o tym wszystkim pomyślę. Ciągle się boję, że nie odrobię dobrze pracy domowej i o czymś zapomnę :-/ Chyba im bliżej tym zaczynam bardziej panikować :-)
    Oj Kochana,
    grunt to spokój i dobry plan ;)
    Masz wsparcie rodziców i na pewno dacie radę!
    Zobaczysz- 1 ogromne zamówienie z Gemini i wszystko higieniczno-kosmetycznego załatwisz, wózek masz już upatrzony, łóżeczko z kompletem pościeli zamówimy na allegro i będzie git :)
    Nic się nie martw tylko ciesz z tych pięknych przygotowań!

:* :*

km5sdf9h28k60y12.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia odesłałam info

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Przepraszam za slownictwo ale juz inaczej nie mozna. Jak sie kurwa nie denerwowac..maz ok.8jedzie rozmawiac o pracy. Ma stad doslownie 10 min.drogi gora. Wstaje kawa papieros naciaga spodnie i wychodzi czyli jakies 5 minut. Tesciowa nie raz upominalam, zeby odpuscila i nie wtracala sie, ze teraz ja jestem zona, no szlag..7.30 zona z mezem w lozku, budze meza i slysze telefon. Odbiera - no zgadnijcie kurwa kto. MAMUSIA BO BARTUS TY NA 8 DO PRACY MIALES CZEMU NIE WSTAJESZ BO JECHAC TRZEBA...dziewczyny ja nie wyobrazam sobie ciagnac dlugo w tak chorym jak dla mnie trojkacie. Mam dosyc wkurzylam sie niesamowicie rozbolal mnie z tego wszystkiego brzuch ciagnie mnie na wymioty jak ja mam rozmawiac i prosic..mieszkamy przez sciane dalej swoje robi! Czy to to naprawde musi kopyta wyciagnac zeby byl swiety spokoj? No do cholery..kim ja jestem w tym domu..

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W taki poniedziałek jak dziś dziękuję, że jestem w domu i mogę odespać nieprzespaną noc....nie wiem czy też tak macie, ale ja od kilku dni budzę się co chwilę w nocy albo na siku i potem nie mogę zasną, a jak jeszcze mąż ma wartę tak jak dziś to już w ogól sama nie mogę spać;/
    Też macie wzmożone sny//koszmary? Ja czasami mam takie, że szok dzisiaj mi się śniło, że urodziłam i dziecko miało tak długie paznokcie, że każdy się dziwił i potem położna mówi, że musi go zabrać, a ja mówię, że pamiętam jak moje dziecko wygląda i żeby przyniosła takie samo z powrotem i nie podmieniała ;D masakra!
    My z wyprawką czekamy bo czek nas jeszcze przeprowadzka na większe mieszkanie w lutym, na razie kilka bodziaków mam kupionych z f&f i hm. Nie mogę się doczekać większych zakupów! <3

p19u9jcgn14q5xd7.png

dVYCp1.png
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 współczuje.....ja do teściowej mam 500km i jesteśmy tam max 2 razy w roku, a potrafi zajść za skóre i nie wyobrażam sobie mieć ją za ścianą.....myślę, że to mąż powinien porozmawiać na poważnie z mamą, że teraz ma żonę i sobie sami radzicie a przez nią nie potrzebnie się stresujesz;/ masakra...juz sobie wyobrażam jak Ci ciesnienie podniosłą

p19u9jcgn14q5xd7.png

dVYCp1.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszka wrote:
    Dziewczyny, kiedy macie zamiar zacząć kupować wyprawkę i urządzać pokoiki/sypialnie już tak na całego? My do tej pory mamy trochę ciuchów, fotelik, kosz wiklinowy i tak zastanawiam się jak to wszystko zaplanować żeby wyrobić się czasowo :-/ przeraża mnie to trochę!

ja termin na 12.06

w lutym po połówkowych planuje kupic łóżeczko i materacyk, będzie sobie stało.
    no i zrobić przegląd ciuszków które mam i które dostaje żeby sie ogarnąc co musze dokupić. generalnie koleżanki doradziły mi żeby łózeczko kupić wcześniej żeby sobie 'wywietrzało'

teraz rozglądam się za wózkiem ale zamówię go dopiero w maju bo gwarancja.
    marzec kwiecień sobie daje na kompletowanie całej reszty powoli, typu laktatory, kocyki pościelki itd.

tak sie wydaje ale tego jest strasznie dużo, więc generalnie rozkładam od połówkowych wydatki bo potem na raz to nie da rady :)

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wszedl przed chwila i pyta co sie stalo. Po krotce wyjasnilam mu o co mi chodzi ale on staje zawsze pomiedzy "oj kochanie no nie denerwuj sie ona ma takie odruchy ona taka jest taki charakter, oj bo no zadzwonila" i sie smieje. Ja patrze ze on ma podobny mechanizm do mojego jak sie pieprzyc zaczyna to sie smiechem broni. Wizyta dzisiaj a mnie palcem lepiej nie tykaj.

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Somebody mam dokładnie to samo. Gdy K nie wstaje do pracy tak jak zawsze to mamusia przychodzi na gore sprawdzić czy synek niezaspal.... Bo przecież powinien powiedzieć mamusi,ze dzisiaj idzie do pracy później.... Ale juz ma to zlewam bo szkoda moich nerwów

Dziewczyny zaraz wychodzę z domu i jade zdać egzamin na prawo jazdy... także trzymajcie kciuki zebym zdala...zaczynam się denerwować...

dev167pf___.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Czesc. Przepraszam za slownictwo ale juz inaczej nie mozna. Jak sie kurwa nie denerwowac..maz ok.8jedzie rozmawiac o pracy. Ma stad doslownie 10 min.drogi gora. Wstaje kawa papieros naciaga spodnie i wychodzi czyli jakies 5 minut. Tesciowa nie raz upominalam, zeby odpuscila i nie wtracala sie, ze teraz ja jestem zona, no szlag..7.30 zona z mezem w lozku, budze meza i slysze telefon. Odbiera - no zgadnijcie kurwa kto. MAMUSIA BO BARTUS TY NA 8 DO PRACY MIALES CZEMU NIE WSTAJESZ BO JECHAC TRZEBA...dziewczyny ja nie wyobrazam sobie ciagnac dlugo w tak chorym jak dla mnie trojkacie. Mam dosyc wkurzylam sie niesamowicie rozbolal mnie z tego wszystkiego brzuch ciagnie mnie na wymioty jak ja mam rozmawiac i prosic..mieszkamy przez sciane dalej swoje robi! Czy to to naprawde musi kopyta wyciagnac zeby byl swiety spokoj? No do cholery..kim ja jestem w tym domu..

nie próbowałaś powiedzieć wprost żeby się nie wtrącała?

3i49o7esn08ndlz3.png
    82do3e5e29ddmi8b.png
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ