X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataeb wrote:
    Witam dziewczyny, jeśli chodzi o ubranka dla maluszka to gdzie kupujecie może coś polecić?

Hej. Ja glownie w h&m. Kiedys w c&a ale jakos przestaly mi sie podobac. Piekne ciuszki maja w kappahl ale ceny jeszcze ladniejsze. Ale mam ciuchy od nich, ktore mlody nosi od 6m i nadal stan idealny. Czesto maja promocje 3za2 i wtedy kupuje. Do tego smyk, teraz w primocji body i pajace sie oplaca, na wyprzedazach w smyku mozna naprawde upolowac sporo. A i jeszcze reserved, chociaz u nich to nie dla noworodka ale tak od rozm 74 mamy troche perelek.
    A jak masz duzo kasiory to jeszcze next ;-)
    A jak.masz malo kasiory to pepco, czesto mozna trafic cuda za grosze. Podobno w ten weekend jest giga wyprzedaz i body sa np po 2 zl.
    Pomoglam?

małaMyszka lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee ja rez sobie maszyne zazyczylam i teoche poszylam i teraz stoi i sie kurzy.ale mam sporo materialow na ubrania to uszyje cos maluszkowi. I zamowilam material na poszewki jedna uszyje Leonowi. A druga Brunkowi :-)

Deedee87 lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://blanca-baby.pl/produkt/Zdrowie-i-higiena-pl,akcesoria-dla-mamy-pl,poduszki-do-karmienia-pl/blanca-poduszka-ciazowa-do-spania-i-karmienia-190cm-bawelna-polska-blanca/46545/44527

ja mam taką, czy się sprawdza, ciężko powiedzieć, bo syn często do nas przychodzi i pomimo dużego łóżka poducha już się nie mieści, szczególnie, że śpię w środku. Ale syn ją strasznie w dzień maltretuje i wygląda swietnie.
    Poleciła mi ją koleżanka, poducha była używana przez ciążę i teraz sprawdza się przy dziecku.

Ezia ja takie koszmary przed ślubem miałam i na początku ciąży. To pewnie podświadomość, ale słyszałam, ze ponoć sny są zaprzeczeniem rzeczywistości, więc czekamy na dobre wiadomości z połówkowego :)
    Ja mam w ten piatek - 20+6tc i już odliczam, zeby zobaczyć maluszka i upewnić się co do płci, połowa ciąży minęła a ja nie mam jeszcze nic oprócz wyprawki od Ines hehe :)

• AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataeb
    ja często młodemu coś w pepco kupuje, mają super dzinsy na gumce za 30zł, ale np dresy tylko w h&m, bo te z pepco tragedia.
    Za to na koszulki musisz uważać. Są świetne jakościowo- 100% bawełny i nie da rady ich zniszczyć, pomimo prania raz w tygodniu, a wiesz jak to dzieciaki- wiecznie brudne, zwłaszcza latem. ale są też takie, co 2x w praniu i na szmatki do warsztatu się nawet nie nadają. Ja się nauczyłam w rękach wyczuwać.
    Na rzeczy dla maluszków nie patrzyłam, więc nie wiem, ale podejrzewam, ze jest podobnie.

Jak kupowałam body dla meża, żeby mu radosną nowinę przekazać, to zaważyłam, że wbrew pozorom w droższych sklepach jest taniej niż w tych tanich, więc trzeba patrzeć. I tak np w hurtowni dziecięcej body 15zł, w chińczyku 18zł, a w mamokupmi za 11zł, przy czym wiadokomo jak to jakościa w chińczyku- nigdy tam ubrań się nie kupuje, zwłaszcza dzieciom. sklepów typu smyk czy h&m nie ma u nas, wiec nie wiem jak cenowo.

Totoja a to w każdym pepco? bo na stronie nic nie piszą o tym Kurcze, może bym skoczyła :)

• Merida86 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamcie!
    Ależ wczoraj miałam intensywny dzień- zakupy, sprzątanie, wizyta Księcia i odwiedziny i babci... Dziś nadrabiam czego wczoraj nie zdążyłam doczytać ;)

Ines- jesteś wielka za tą listę wyprawkową! :*

Ahisma- jaka piękna lampka! Uwielbiam kotki i handmade!!!
    Od razu się pochwale- zaczęłam wczoraj przed spaniem szydełkowy kocyk do wózka :) Czuję przypływ energii robótkowej wiec mam nadzieje ze sprytnie mi będzie szło :p

Poducha do spania : C z firmy Dreamland! (Taka jak Biedroneczki) Za 99 zl na allegro z takim miękkim materacykiem dla Malucha. 1 noc-na przyzwyczajenie, 2 noc już super! Polecam!

AgaSY- siostro moja najdroższa!!! Właśnie szukam farby mietowej do sypialni :) Jaka Wam tak ładnie wyszła? Możesz wrzucić nazwę i może fotkę efektu?

Aaaaa i witam się w 21 tygodniu! Jupijajej!!!

ahisma, ines. lubią tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pepco to rzeczy sa oki. Sa bawelniane wiec nie ma problemu, a ceny ekstra. Teraz warto u nich kupic cos na 6-9 miesiecy bo sa fajne zimowe wyprzedaze:) nie wiem ja wychodze z zalozenia ze nie stac mnie na takie drogie ubranka, na poczatek. Dzidzius szybko wyrosnie, ubranka nie zdaza sie sprac. A wygladaja naprawde fajnie za spoko cene:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Mój też w domu i przy samochodzie wszystko robi sam (mechanik ;-)). Jak w poniedziałek wymienili nam wszystkie okna w mieszkaniu tak wziął tydzień urlopu i wytynkowal, wygipsowal, wygladzil i pomalowal caaaale mieszkanie :-). Może to nic takiego, ale większość naszych znajomych wzięłaby ekipę :-P.
    I tym oto sposobem doczekałam się w sypialni pięknego mietowego koloru na ścianach <3. Dziś musi mi przekręcić karnisze, gniazdka, telewizory itp, jutro wpadają obie mamy pomoc posprzątać, a potem czekam na dostawę łóżeczka, komody i zaczynam aranżacje naszej bialo-mietowo-szarej sypialni :-). Cały czas chciałam drzewo nad łóżeczkiem maluszka, potem miałam chęć na dmuchawce, a teraz myślę o namalowaniu domku/daszku dla łóżeczka :-). Boję się co jeszcze wymyślę :-)

Biel-mięta-szarość <3
    Ja chcę Antosiowi pokój urządzić w tych kolorach :)
    Meble białe, a pozostałe rzeczy w mięcie i szarości. Jedynie ścian nie tykam, bo niedawno mieliśmy remont generalny i delikatna brzoskwinia zostaje. :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida to dla Ciebie :). Nawet dobrze wyszło, mi podoba się bardzo bardzo :)

fa08acd9310bda3emed.jpg

Farba z Castoramy, o ta: https://www.castorama.pl/produkty/wykonczenie/malowanie/farby-wewnetrzne/farby-kolorowe/farba-colours-premium-mietowy-2-5-l.html (nie wierz, że jest bezzapachowa, śmierdzi niemożliwie :P).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 11:39

Madllene, ahisma, 100noga, Merida86 lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super ,ze możecie już urządzać pokoik dla malucha. Ja będę miała mały problem logistyczny, gdzie w naszym pokoju w ogóle upchnąć dziecia :D mieszkamy w moim pokoju u moich rodziców, a jak mąż dowiózł swoje meble to już nie ma wolnego kąta ... będzie trzeba jakichś mebli się pozbyć i nie wiem jakich,bo wszystkie wydają się potrzebne. Pewnie jakbym miała gdzie urządzać to miałabym większą potrzebę kupowania mebelków. Ciuszków w ogóle jakoś na razie nie mam siły kupować i w ogóle innych rzeczy też. Nie wiem czemu taka niemoc mnie dopadła. Może po polowkowych jak wyjdą dobrze to euforia zakupowa wróci.
    Mamie mam tylko pokazać jakieś strony z kocykami np Effi, bo ją takie wybieranie cieszy ,a może będę miała coś z głowy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 11:41

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgMB chyba jestesmy w dokładnie tym samym tygodniu i dniu ciąży i mamy w tym samym dniu badania polowkowe (27.01.)?

AgMB lubi tę wiadomość

7u2290bvd63lv0ph.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene dziś 20+1, a połówkowe 27.01. o 8.00 :)wiec wszystko się zgadza
    ciekawe, która z nas pierwsza powita maluszka na świecie :)

Ja liczę na popołówkowy szał zakupów. Nie mam jeszcze nic, a ciągle w głowie mam myśl, ze jeszcze tyyyyle czasu, co jest dziwne, bo tak normalnie jestem osoba, która wszystko musi mieć na już. Jak to ciąża zmienia człowieka.

Madllene lubi tę wiadomość

• Szaron Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgMB wrote:
    Ja liczę na popołówkowy szał zakupów. Nie mam jeszcze nic, a ciągle w głowie mam myśl, ze jeszcze tyyyyle czasu, co jest dziwne, bo tak normalnie jestem osoba, która wszystko musi mieć na już. Jak to ciąża zmienia człowieka.

Ja podobnie. Nawet ostatnio poszłam w H&M na dział z ciuszkami i nic nie kupiłam - gotowe, urodzone dziecko to dla mnie jeszcze mentalnie tak daleka perspektywa, że nie mogę. Może nie chcę zapeszyć, ale poczekam na remont w marcu, żeby wtedy zacząć urządzać pokoik, zacząć kupować ubrania, wanienki, itd.

tb7382c324e9cpbx.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgMB podobno w kazdym tylko to zalezy jaki asortyment maja i czy jeszcze cos zostalo.
    Co do jakosci to wlasnie roznie z ciuchami jest. Mam kilka koszulek z pepco dla malego ktore byly po 9.99 i nadal sa jak nowki, a mam tez koszulki z zary, ktore po pranii wygladaja jak szmaty. A w zarze maja dajne kurtki i spodenki, reszta srednia.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja, właśnie uświadomiłam sobie, ze dziś niedziela, więc nici z zakupów.

Szaron pomimo tego, że to drugie dziecko, to wizja realnego noworodka w domu wydaje mi się taka abstrakcyjna i odległa. Z pierwszym tak nie miałam, kupowałam na bieżąco, wiedziałam, ze za chwilę będzie maluszek w domu, a teraz czasem zdarza mi się funkcjonować tak, jakbym zapominała, że jestem w ciąży

• Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wpadam żeby napisać że ciuszki kupuje dla dziewczyn głównie w Next, Zarze i czasem H&M na wyprzedaży bo man wątpliwości co do jakości rzeczy szczególnie dla starszych bo dla niemowalkow są w miarę. W pepco nie kupuje, kilka razy kupiłam i oddawał bo w domu okazywało się ze ubranka są krzywe i zle uszyte,może akurat zle trafilam bo znam osoby ktore tylko tam kupuja.Oczywiście nie kupuje tylko nowych rzeczy, większość to rzeczy używane z lumpeksu lub od zaprzyjaźnionych Pan na allegro :)

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilia no Ty to wiedzialam, ze napiszesz next. Musze kiedys zbajerowac siostre meza, ktora mieszka w UK by mi zrobila skok na nexta w wyprzedaz. Tam grosze kosztuja. Ale juz kiedys pisalam on uparla sie na gap, i dla mnie srednie rzeczy kupuje tam. Moze poprostu takoe wybiera, eleganckie a malo wygodne to i w nexcie by mi nie dogodzila ;-)

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Merida to dla Ciebie :). Nawet dobrze wyszło, mi podoba się bardzo bardzo :)

fa08acd9310bda3emed.jpg

Farba z Castoramy, o ta: https://www.castorama.pl/produkty/wykonczenie/malowanie/farby-wewnetrzne/farby-kolorowe/farba-colours-premium-mietowy-2-5-l.html (nie wierz, że jest bezzapachowa, śmierdzi niemożliwie :P).

My mamy dokladnie taki kolor w pokoju ktory bedzie dla bobasa. Mi tez sie bardzo podoba jak to wyglada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 16:14

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahisma lampka cudna. Uwielbiam takie. Pozazdroscic... wyslij mi taka albo chociaz wzor z jakiego robilas... moze sie pokusze na wlasna robote.

A my dzis odpoczywamy. Przeziebieni oboje, do tego zmeczeni bo probowalismy zbyc temp u corki ktora dochodzila prawie do 40 st. Dopiero po polnocy mala zaczela odpowiadac na leki.
    Ale w takich sytuacjach naprawde doceniam jak bardzo dobrego meza mam. Jakie mam w nim wsparcie i pomoc

ahisma lubi tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Wybaczcie nieobecność, ale jak nie koncerty, to remonty, urodziny, próby i wszystko po kolei.
    Deedee, piątka! Mój chłop jest stolarzem :) Łóżko dla nas zrobił na przykład sam, podobnie jak stoły i inne takie pierdółki, także czekam, aż nam się uzbiera na trak, las swój ma, będę mogła mieć meble i podłogi nie dość, że drewniane, to jakie sobie wymarzymy. W wieku 18 lat umarł mu ojciec i gospodarka została na jego praktycznie głowie, więc i mnie jego zdolności czasem niesamowicie zaskakują. Tak jak mówisz, czego się nie tknie zaraz znajdzie na to rozwiązanie. Właśnie zrobił hydraulikę w łazience, teraz robi podłogi i ściany, żeby wszystko podłączyć, potem dalej hydraulika w kuchni i zrobimy w przedpokoju małą suszarnię z pralką, a dalej podłogi, ściany, jakąś kanapę i stop, bo wyjdzie maluch. Ogólnie za rok planuję przenieść dzieci do naszego pokoju, bo jest duży, a w Wiktora nie pomieści się dwójka :D Potem jak czas pozwoli, bo gdzie ogród, pole i ten trak właśnie, to zabierzemy się za robienie góry, także kiedyś jeśli któreś z naszych dzieci będzie chciało zostać, to zamieszka sobie na dole, a my na górze będziemy mieli zrobione sobie ;) Kwestia czasu i mamony, a będziemy mieli wymarzony dom i za to kocham wieś, za nieograniczoną ilość możliwości i spokój!
    Ja przed jutrzejszą wizytą u nowej złapałam stresa. Chyba przez tamtego dziada, bo jakoś nie mogę przestać o tym myśleć i martwię się jakby nie wiem co się miało dziać. Dziwne, to nie w moim typie.
    Ubrania kupuję na lumpku, bo mam akurat taki jeden z towarem serio..fantastycznym. Z Witkiem w ciąży kupiliśmy tam kosz na pampersy tomme tippi, niańkę elektroniczną, mnóstwo super ubranek w stanie idealnym, zabawek z fisher price'a i innych znanych marek, większość upolowane za 2 zł :) ale zdarza nam się iść do pepco jak ostatnio, albo do tesco.
    Jak to jest, że jak już zacznę pisać, to mi wychodzi postu na pół strony ;D Buziaki :*

Deedee87 lubi tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latynoska przepis na lampkę bardzo prosty -starą drewnianą nóżkę od prl-owskiej lampki przemalowaliśmy na inny kolor, kabel, ktory był pierwotnie dwukolorowy został wymieniony na biały, podobnie włącznik, a klosz z pepco za ok. 6zł. :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ