X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Hej kochane :*
    Ja mam jutro usg połówkowe 3d 4d i nie moge sie doczekac!!! stresik jest, ale to chyba normalne;)
    Jutro mam 21+1 bo tak mnie zapisał doktorek, ale mam nadzieje ze nie bedzie to za wczesno i dzidzi nie bedzie za małe.
    Trzymajcie kciuki!!!
    Oczywiście jestem z Toba:):) wszystko bedzie dobrze;)
    Szaron wszystko mozliwe, moze Dzidziuś wyjdzie w maju:)

Ezia90 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam jutro 2 prenatalne i tez mam cykora ;)

dev167pf___.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Ja za to mam jutro 2 prenatalne i tez mam cykora ;)
    Oo to jutro bedziemy zaciskac mooocno kciuki i czekac na wiesci:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaz jedna dobra nowina dzisiejszego dnia. Wlasnie dzwonili z gabinetu mojej lekarki - wyniki na down syndrome przyszlym w notice czyli jedno zmertwienie z glowy :)

ahisma, 19Biedroneczka91, Gracjanna, Deedee87, annamaria83, 100noga lubią tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Wczoraj umieralam z bólu bo spuchlo mi pół twarzy od wyrastajacej ósemki. Dzisiaj jest już lepiej no i dzisiaj połówkowe :D !!! Yupijajej :) idziemy razem z moją Jula bo mąż będzie niestety w pracy.
    Ezia ja mam 20+1 i idę z wiarą ze będzie wszystko ok.

Deedee może coś w tym jest jak pisze Szaron, ja przed egzaminem jak czekałam po pisemnych na jazdę to ze stresu w 2h paczkę fajek prawie wypalilam. Ogólnie tam gdzie zdawałam jest jedną egzaminatorka, którą nie przepuszcza dziewczyn , więc jak mnie wyczytala wydobylam z siebie głośne " ja pierdole" i poszłam jak na ścięcie łba ale jak wsiadlam stres całkowicie mi minął. Zdałam za pierwszym podejściem.

Deedee87 lubi tę wiadomość

201706107251.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie słowa pocieszenia.... No zobaczymy... Nastepny raz dopiero za miesiąc.... :( trudno...

Na ten moment trzeba się skupić juz na innych sprawach.... Tak jak pisalam dzis drugie prenatalne.... zeby tylko wszystko bylo dobrze i to będzie najważniejsze reszta się jakoś ułoży

dev167pf___.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee a moja rada jest taka: mów do siebie typu skręcam w jednokierunowa,stop, kierunek w prawo, ustąp pierwszeństwo itp. I to wszystko na głos. Ja jeździłam po 40 kilka minut i na koniec zawsze coś. Dopiero jak zaczęłam do siebie mówić i baba widziała że nie dam się oblac to niecałe 40 minut i wychodziłam z pozytywnym wynikiem

• annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze badania :-)
    Deedee nic sie nie martw, ja zdawalam 4 razy i po 3 chcialam juz calkiem odpuscic ale sie uparlam, nie poddalam i sie wkoncu udalo :-D Za miesiac dasz rade !!
    A ja sie musze poskarzyc na mojego syna ;-) matk go nosi w brzuch,meczy,poswieca,znosi rozne nieprzyjemnosci ale ze mna nie chce gadac A jak moj maz wieczorem przylozyl glowe do brzucha i zacza z nim rozmawiac od razu bylo szalenstwo i uderzenie za uderzeniem Nie ma to jak meska solidarnosc ;-)

Deedee87 lubi tę wiadomość

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i witamy sie dzis na polmetku Jak to szybko leci Byle do czerwca :-)
    Zaczynamy dzis 21 tydzien Jupi Jupi Jupi :-D :-D B-)

Deedee87, Merida86 lubią tę wiadomość

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia, Deedee, Gracjanna- trzymamy kciuki. Pochwalcie się później wieściami :)

Ja dzisiaj po pierwszej nocy z kojcem Motherhood. Zasnęłam niemal natychmiast, bo tak wygodnie mi było :) Gorzej w trakcie nocy, bo kilka razy się budziłam i musiałam zmieniać bok. Powiem nawet, że budziłam się częściej niż standardowo. Ale, co najważniejsze, szyja przestała boleć i obudziłam się nawet względnie wyspana :)

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    No to połówkowe rozkrę rozkręcają się na dobre ;) Kciuki za dzisiejsze wizyty!

Annamaria83- u nas jest odwrotnie. Maluch kopie jak szalony, a jak tatuś przylozy rękę to cisza :p
    Jeśli potwierdzi się dziewczynka to Twoja teoria z solidarnoscią płci się sprawdzi :p

Pora wstawać bo Dzieć już głodny i kopie nisko- za czym średnio przepadam... chyba wygania z wyra na śniadanie ;)
    Miłego dnia !

Deedee87, annamaria83 lubią tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • Lila26 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane
    Podczytuje was !
    Powodzenia na wizytach
    Ja sie witam w 19tc
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2c7c4c821a3.jpg

Gracjanna, małaMyszka, Nissiia, Gracja82, Marisa, 100noga lubią tę wiadomość

Lila

4c3t3e3kw88kz09h.png

10.11.16 SERDUSZKO <3

iv09vcqggbuo5eac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj byłam u swojego gina, mierzył dziecku główkę, sprawdził bicie serduszka, wszystko wygląda ok :) Płci powiedział że niestety nie widać, bo bobas sobie usiadł na mojej miednicy i nie chciał się pokazać (to już druga wizyta gdy dziecko jest w takiej pozycji, chyba jej tak wygodnie) :D Tak więc cierpliwie czekamy do 9.02 (połówkowe) na ostateczne potwierdzenie, że będzie córa.

trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze połówkowe :)

na 17:30 idę na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia, umieram z ciekawości jak to będzie :D

aha i dostałam skierowanie na krzywą cukrową, trzeba będzie iść i się przemęczyć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 09:58

Merida86, Deedee87, annamaria83 lubią tę wiadomość

• Merida86 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .kropka. wrote:
    ja wczoraj byłam u swojego gina, mierzył dziecku główkę, sprawdził bicie serduszka, wszystko wygląda ok :) Płci powiedział że niestety nie widać, bo bobas sobie usiadł na mojej miednicy i nie chciał się pokazać (to już druga wizyta gdy dziecko jest w takiej pozycji, chyba jej tak wygodnie) :D Tak więc cierpliwie czekamy do 9.02 (połówkowe) na ostateczne potwierdzenie, że będzie córa.

trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze połówkowe :)

na 17:30 idę na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia, umieram z ciekawości jak to będzie :D

aha i dostałam skierowanie na krzywą cukrową, trzeba będzie iść i się przemęczyć :(
    Czekałam na wieści od Ciebie :)
    Mamy ten sam TP i najprawdopodobniej Córki... byłam ciekawa czy się potwierdzi...

My jutro mamy 2 zajęcia w SR,tematy jeszcze ciążowe... Położna stwierdziła, że ostatnie nudne zajęcia, choc mnie sie podobały te ostatnie :p Później wyprawka i Dzidziuś!

.kropka. lubi tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że się dowiem dziś na polowkowym 3D kto siedzi w moim brzuszku? Bo czuje że nie nie pokaże

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • małamigotka Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny ! Witam się po ponad dwóch tygodniach nieobecnośći.Dużo działo się u mnie przez ten czas: choroba, wypadek, pobyt mojego Taty w szpitalu i nieprzyjemne zachowanie moego szefa na moje zwolnienie lekarskie.
    Postaram się Was "nadrobić" ostatnie wpisy pamiętam o wózkach :)
    Nadal nie wiemy kto mieszka w moim brzuszku :/ ale pewnie dowiemy się już 08.02 na połówkowych :)

hchyyx8dax6r5i5c.png
  • małamigotka Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    No dziewczyny niestety mimo waszych kciukow niezdalam... Ale zadne kciuki nie pomoga kiedy egzaminator chce cie oblac a ze jezdzilam juz pol godziny i powoli byl czas by wracac do osrodka to doczepil sie ze 5 metrow przed pasami wyprzedzilam rowerzyste ktory jechal na drodze rowerowej po mojej prawej.... Juz od początku wymyslal a to ze np za dlugo miga mi ktoś kierunkowskaz przy skrecie no kurde az mi rece opadaly... Jestem juz w domu i topie sie w moim nieszczęściu

jazdawalam aż 8 razy razy, a rada aby mówić do siebie jest super tak właśnie zrobiłam na ostatnim egzaminie i udało się :)

hchyyx8dax6r5i5c.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mowie do siebie nawet na jazdach :) instruktor sie zawsze ze mnie smial z tego... :) no ale czasem trzeba tez troche szczęścia

dev167pf___.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Super, że wizyty się udają i maluszki się ujawniają. Ja jeszcze muszę czekać 2 tyg na poznanie płci. Nie mogę się doczekać.

Deedee, ja rzuciłam zdawanie prawka po 4 oblanym egzaminie, ale myślę, aby znów zacząć. Dwoje dzieci bez samochodu to koszmar logistyczny. Za miesiąc będziesz miała piękny brzuszek, wyeksponuj go, to może egzaminator przychylnym okiem spojrzy i nie będzie wredny.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 23:18

AgaSY, Marutka, 19Biedroneczka91, małaMyszka, Gracjanna, VillemoVilo, annamaria83, Madllene, Piegus, 100noga, małamigotka, ines. lubią tę wiadomość

‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ