X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz po drugich prenatalnych. Piękna córcia... Mam zdjecie cipuszki :) hahahahahahahaahahahh cala zdrowa 316g a mamy początek 20 tygodnia także wszystko w normie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 19:13

blondas_, makatka, ahisma, 19Biedroneczka91, Madllene, VillemoVilo, Gracjanna, Ezia90, AgaSY, AgMB, Marutka, małamigotka, 100noga, Marisa, ines. lubią tę wiadomość

dev167pf___.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt:):) juz coraz większe te nasze Bąbelki:*

Deedee87 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jutro wizytę u endo i przy okazji chcę się zorientować jakie wózki są dostępne w najbliższym mi większym mieście, przeglądam modele różnych firm i opinie i im więcej czytam, tym mniej wiem :(
    Jak na początku byłam zauroczona coletto florino, tak teraz martwi mnie mała ilość opinii i przewaga negatywów. Przeglądałam te, które mi się jeszcze podobają: camarello, bebetto (torino), roan, anex (sport), adamex (barletta/aspena/vicco) i wszędzie historia się powtarza... albo prawie nie ma opinii w necie, albo większość negatywów (przynajmniej takie mam wrażenie po przewertowaniu kilkudziesięciu stron z wózkami). :/ :(

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduję się po polowkowych. Dziewczynka (jeszcze nie na 100% ale ja byłam pewna ze tak będzie) 390g, zdrowa, wszystko ma na swoim miejscu. (Chociaż mogłaby mieć siurka do kolekcji he he ) najważniejsze ze zdrowo rośnie :)

Madllene, ahisma, 19Biedroneczka91, AgaSY, AgMB, .kropka., Marutka, małamigotka, 100noga, Marisa, ines. lubią tę wiadomość

201706107251.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte w czwartek, jestem ciekawa jak rośnie mój Skarbuś:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i byłam dzisiaj w pracy zanieść nowe zwolnienie i moja dyrka powiedziała, że dobrze że tak szybko poszłam na zwolnienie, bo w mojej klasie same problemy.

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee bo dziewczynki widzę wszystkie większe bo moja też wykracza poza statystykę.

Ja od jakiegoś czasu popijm kawę 1/1 z mlekiem i to działa najlepiej bo czasami w połowie szklanki już idę na posiedzenie.

Kurna właśnie dociera do mnie ze mam zdrowe dzieciątko :) uważać dalej muszę ale za to mam tak dobre wyniki z moczu i krwi ze kazał mi odstawić witaminy. Zalecił już branie magnezu

201706107251.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wspaniałych wieści!!! :)
    ja już powoli zaczynam się stresować przed piątkiem. Nie wiem czemu. Przed pierwszymi prenatalnymi się tak nie stresowalam, bo wmawiałam sobie, że wszystko będzie dobrze, a teraz dopada mnie dziwny niepokój...

Ja też cierpię na zaparcia. Wczoraj sobie kupiłam lactulosum i trochę pomogło. Muszę zmienić dietę...

Wczoraj moja mama pytała się, gdzie będę rodzic. Uważa, że robię błąd chcąc rodzic w publicznej placówce, ona ma bardzo złe wspomnienia z mojego porodu choć miała swoją położną. No i teraz się zastanawiam co robić. Najbliższa prywatna klinika jest ok godzinę od mojej miejscowości, jakaś w Krakowie lub w Bielsku Eskulap. Czasem mi przyjdzie taka myśl, że może lepiej zapłacić i rodzic w godnych warunkach... sama nie wiem.
    Dzisiaj rozmawiałam z kuzynką, która mi oznajmiła, że dziewczyna z naszej miejscowości urodziła martwe dziecko i to może być z winy personelu, na co ja jej powiedziałam, że właśnie dlatego rozważam prywatną klinikę, na co ona znalazła mi tysiąc argumentów, że jednak ten szpital jest świetny,bo ona w nim rodziła. Ale to typ osoby, która po jednym porodzie pół rok temu stała się ekspertem od położnictwa i opieki nad dzieckiem. I jeszcze mi mówi,że ja na siebie za bardzo chucham skoro nie chcę nosić rzeczy cięższych niż 5 kg... nadmienić jedynie muszę,że ona na samym początku ciąży poszła na l4,a ja do chwili obecnej pracuję, a poza tym jej sie zdarzało popalać w ciąży papierosy,a innych będzie krytykować... sorry za żale,ale trochę mnie zdenerwowała.

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po połówkowych 21+6 , 470 gram szczęścia. Pomiary ok serce pięknie. Super uczucie. Każdej z was życzę tego samego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 20:36

ahisma, AgaSY, 19Biedroneczka91, Merida86, Madllene, Marutka, AgMB, Megi_Ka, Piegus, Aga_502, 100noga, Marisa, ines. lubią tę wiadomość

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję wszystkim dobrych wieści z badań :)

byłam w szkole rodzenia i jestem zachwycona, tyle się dowiedziałam nowych rzeczy - dziś akurat na temat laktacji :) były też zajęcia praktyczne z przystawiania do piersi i odbijania haha :D Niby czytam w internecie sporo, ale to widać nie to samo. Jeśli ktoś się waha (bo np nie chce mu się nigdzie chodzić) to polecam. Dostałam też siatkę próbek dla malucha (emolienty, kremy, pielucha itd, butelka z aventu i jakieś tam inne rzeczy) więc wiem, że przed porodem kosmetyków nie będę kupować maluchowi, bo najpierw przetestujemy i wybierzemy co nam pasuje :)

AgMB, Merida86, Nika8686 lubią tę wiadomość

• Gracja82 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt:) czysta radość oglądać malusxki:)

Nadrobilam kilka stron bo forum szybko działa, ostatnio bola mnie jajniki, najpierw jeden potem drugi czasem oba naraz.. chyba ze to nie jajniki, czytałam trochę i moga to być wiązadła albo rozciągające się macica, jutro chyba wybiorę się do lekarza bo ciutkę jestem niespokojna, poza tym czas umówić się na połowkowe bo widzę ze większość ma już terminy albo jest po.

Pozdrawiam ciepło w ten mroźny wieczor:)

Wiem, że nic nie wiem...
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia najlepsze wypicie duszkiem na czczo dużej szklanki ciepłej wody z miodem i cytryną :) Budzi jelita, uruchamia je, rozrzedza co trzeba ;)

USG mam w czwartek. Trochę się boję, po raz pierwszy chyba odkąd jestem w ciąży. Ten paciorkowiec, podwyższone TSH i ostatnie przeziębienie jakoś mnie niepokoją :/

tb7382c324e9cpbx.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Niestety nie czytam wszystkiego mega dokladnie wiec jie wiem na ile.jestem.do tylu co do.plci waszych maluchow. Dzisiaj wpisalam panienki, ale jak ktoregos z bobasow nie dopisalam to upomnijcie sie i dopisze.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po 10 zaczyna się rozowic he he :D

Szaron jutro dokładnie zobaczę w kartę ze szpitala ale ja chyba też mam paciorkowca. Gin mówił że jestem nosicielem i ze tego nawet się nie leczy. Nie wiem chyba przed porodem czy przy porodzie dostanę jakiś zastrzyk czy coś żeby na malucha nie przenieść. Ale nie jestem pewna czy na pewno dobrze zrozumiałam.

201706107251.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ja mam wizyte w czwartek, jestem ciekawa jak rośnie mój Skarbuś:*
    Ńo to w czwartek się łaczymy bobtez mam wizytę :) jeszcze nie połówkowe, zwykła rutynowa comiesieczna wizyta ale mam nadzieje ze podejrzymy maluszka

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się dzisiaj, że Antoś już był z nami :) <3

AgaSY, .kropka., Gracjanna, małamigotka lubią tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Przesiedziałam wczoraj pół dnia u koleżanki i jej 2 dzieci (2 lata, 6 m-cy)- miałam zaprawę bojową :p

Super wieści z wizyt! Coraz więcej dziewczynek się ujawnia :)
    Odliczam dni do połówkowych i zaczynam się mocno niecierpliwić mając nadzieję że Dziecina ładnie się pokaże :)

Co do zaparć i ogólnie historii jelitowych- jestem doskonałym przykładem ze ciąża to dziwny czas. U mnie biegunowo- raz rozwolnienie, raz zaparcia... Nie potrafię rozgryźć mojego organizmu :/ Sama nie wiem czy panujący wirus jelitowki nie nawraca, bo co kilka dni bez wyraźnej przyczyny żywieniowej mnie przeczyszcza...
    Na zaparcia pomagaja: suszone śliwki, owsianka, ewentualnie kawa.
    Na rozwolnienia kilka kostek gorzkiej czekolady...

Z innej beczki:nasz kocyk szydełkowy ma już 15cm długości! (szer. 60cm) Ale mam frajdę z tej robótki ;)

Miłego dnia Kochane

Gracjanna, .kropka. lubią tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon też się już przywitał kilka tygodni temu :-).

Dziewczyny na prawdę żadna z Was nie uskarza się na ból nerek w ciąży? Wszystkie pijecie wymagane min 2l dziennie?

Dzisiaj pierwszy raz nie wyrzuciłam rogala z łóżka :-P. Mąż mi ją kupił i obiecałam, że w końcu z nią zasnę :-). Ciężko było, ale dałam radę. I kręgosłup nie boli :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 10:28

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:

Dziewczyny na prawdę żadna z Was nie uskarza się na ból nerek w ciąży? Wszystkie pojęcie wymagane min 2l dziennie?

Dzisiaj pierwszy raz nie wyrzuciłam rogala z łóżka :-P. Mąż mi ją kupił i obiecałam, że w końcu z nią zasnę :-). Ciężko było, ale dałam radę. I kręgosłup nie boli :-).
    Nerki nie bolą :)
    Nigdy nie byłam typem "pijawki" i niespecjalnie dużo piłam, ale wyrobiłam sobie nawyk picia na czczo dużej szklanki/kubka wody z cytryną i miodem. Teraz nie jestem w stanie bez tego zacząć dnia. Pół h później śniadanko i do południa jeszcze 1 kubek picia. To taki rytuał i absolutne minimum.
    Później inka/kakao i po poludniu jakies 3-4 kubki wody/soku/herbaty...
    Wychodzi ponad 2l bo ja to mam solidne kubki :p

Jak to AgaSY, że wyrzucałaś rogala z łóżka? Ja gdybym miała wybrać Mąż czy rogal to bym się długo zastanawiała kogo w tym łóżku zostawić :p hehe

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:

Dziewczyny na prawdę żadna z Was nie uskarza się na ból nerek w ciąży? Wszystkie pijecie wymagane min 2l dziennie?

Mi w pierwszym trymestrze zdarzały się dni, że mnie pobolewały, ale to chyba były właśnie dni, gdy mniej płynów przyjęłam. Teraz też nie pilnuję się jakoś szczególnie co do ilości napojów, ale widocznie piję wystarczająco, bo póki co nic mi nie dokucza. Na szczęście lubię wodę i butelki mam zawsze porozstawiane po całym mieszkaniu :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ