Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
o. ja chciałam sprzedać kiedyś swojego camarella. i jakiś frajer przede mną palił, zleciał mu żar i mam dziurę w budzie od spacerówki :c no ja sama paląca byłam, ale wyobraźcie sobie moje rozjuszenie jak ja potem to zobaczyłam. W razie co z reklamacji dupa. Ale dobrze, że jest dobry
my się chyba jednak na dostawkę zdecydujemy
-
ines. wrote:Jest w Krośnie w sklepie Oskar. Wszystkie modele i kolory do wyboru.Oglądałam, spoko ale mi sie bardziej coletto i anex podoba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 19:34
-
mala latynoska wrote:I tez nie mozna powiedziec ze "zadna przyszla mama" bo skoro taka byla moja rada to zdaje soe ze nie zadna... a to mnie czyni jakas gorsza...? Jakos dziwnie mi tozabrzmialo. Z reszta ja dalej znam takie mamy ktore nie kupuja nic do porodu zeby nie zapeszyc.
czekamy ba polówkowe 10lutego ale po tej ostatniej przygodzie chyba do końca nie uwierzę w ocenianą płeć mojego dziecka... dr 3 razy sprawdzał mówił mi że jest 100% będzie dziewczynka więc przez miesiąc miałam córeczkę teraz jest synek zobaczymy co za ponad tydzień wyjdzie... W każdym razie dobrze że jeszcze wstrzymywał am się z zakupami planowałam zacząć właśnie po połówkowych Ale znając moje schizy to będę czekać żeby nie zapeszyć i okaże się że kupię wszystko na ostatnią chwilę he he
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 09:16
-
Piszecie to dużo ciekawych informacji o wózkach dobrze że można poczytać Bo szczerze mówiąc jestem w tym temacie ciemba i nawet nie pomyślałam o wielkości gondoli Teraz sprawdzę czy mój wybrany wózeczek będzie odpowiedni... piszecie o różnych modelach ale jeszcze nie słyszałam zeby ktoś wspominał o Anex cros (poza jedną tu koleżanką) bardzo mi się podoba wizualnie ale Czytałam też że jest dobry jakościowo zaraz Muszę posprawdzać jak to z wielkością gondoli... ja to nie mam głowy szukać używanych... A tak w ogóle może to mam głupie myślenie ale to moje pierwsze dziecko i chciałabym żeby miało wszystko nowe...
mój partner zawsze mówił że pracuje całe dnie na gospodsrstwie dla swoich przyszłych dzieci to teraz ma okazję to wykorzystać
-
To wszystko chyba zależy od indywidualnego podejścia, jedni wolą używki, bo sprawdzone, inni z powodów finansowych zmuszeni są do takiego rozwiązania, inni jeszcze wolą wszystko nowe. Ja np. wolę nowe. Oczywiście, nie chodzi o jakieś rzeczy z górnej półki jak np. wózki Stokke- swoją drogą nie bardzo mi się nawet podobają, ale istotne dla mnie, żeby jednak było nowe. Sama nie potrafię chodzić w używanych ciuszkach, więc i dziecku wolałabym kupić nowe. Pewnie mam to po mamie, bo ona w ogóle mi zabroniła brać używanych, ale doszłam do wniosku, żeby nie robić przykrości kuzynce, że pożyczę, ale w pierwszej kolejności będę dziecko ubierać w moje ciuszki, tamte schowam osobo, żeby się nie pomylić i będę ubierać jak zabraknie już moich. Może to dziwne, ale takie mam podejście. Poza tym myślę też o drugim dziecku, więc to nie będą rzeczy na jeden raz. A jeśli nawet, to chętnie komuś odstąpię jak ktoś będzie chętny. Moja kuzynka chciałaby mi praktycznie wszystko pożyczyć, skompletować całą wyprawkę, ale przez to odbierze mnie tą przyjemność, więc muszę ją stopować. Ostatnio dzwoniła do mnie, że mi kupiła używany przewijak, co mnie bardzo wkurzyło, bo nie raz mówiłam, że nie chcę rzeczy używanych, a już przewijak to w ogóle.
Co do zakupów. Być może gdzieś z tyłu głowy jest obawa, że można zapeszyć, ale uważam, że jak ma się coś stać to i tak się stanie mimo to, czy coś wcześniej kupię, czy nie. Jeśli się nie daj Boże stanie, to przecież kiedyś znów postaramy się o dziecko i może się uda, więc rzeczy się przydadzą. Poza tym, co najważniejsze ja biorę pod uwagę różne sytuacje, tzn. albo mogę końcówkę ciąży przeleżeć, albo może dojść do przedwczesnego porodu, więc nie warto odkładać wszystkiego na ostatnią chwilę. Powiem Wam, że już teraz mi ciężko łazić za tymi wszystkimi rzeczami, a co dopiero w 8 miesiącu z wielkim brzucholem... Dodatkowym argumentem jest rozłożenie zakupów w czasie tak, żeby nie kupować wszystkiego na raz i ogołocić się z kasy. Takie jest moje zdanie. Ale prawda jest taka, że każda z nas ma swoje poglądy na różne tematy i każda zrobi po swojemu, co nie znaczy gorzej, czy lepiej
Ja jak zwykle w robocie, katar mnie dzisiaj męczy. Mam nadzieję, że nie złapałam jakiegoś paskudztwa. Tak ciężko się jest skupić na pracy...
-
Ezia90 wrote:Hmm w takim razie jaki wybrac wozek by nie odstraszał wygladem a przede wszystkim byl dobrej firmy, solidny i niezawodny w cenie do 1500zł ?
istnieje taki?
-
ines. wrote:Jest w Krośnie w sklepie Oskar. Wszystkie modele i kolory do wyboru.Oglądałam, spoko ale mi sie bardziej coletto i anex podoba.
-
małaMyszka wrote:Również polecam sklep internetowy Oskar. My Lupo kupiliśmy za 1250 zł chyba z gratisami typu parasolka, moskitiera i coś tam jeszcze... Zastanawiam się też nad zakupem fotelika u nich
ja u nich byłam ostatnio. na allegro ceny są już dobre. w sklepie ich online jeszcze lepsze, za to Pani polecała wybrac się stacjonarnie jak ktoś ma blisko po ostateczny zakup bo jeszcze jakiś rabat albo gratis może dać. no i naprawde dość duży wybór.
także Ezia są sklepy dobre i u nas, wystarczy poszukać. a czym się różni Adamex od Anexa, Coletto, Bebetto czy Camarelo niech już każdy sobie indywidualnie porównuje. powiedziałam tylko, że mi się coś bardziej podoba, to już subiektywna rzecz gustu. nie, że jest lepsze czy gorsze
no i wg belly my też w 6 miesiącu... choć chyba to za tydzień dopiero wg takiego standardowego liczenia
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Nika u mnie podobnie. Ponoć, gdy odpoczywamy zwracamy większą uwagę na ruchy dziecka, bo w ciągu dnia, podczas ruchu możemy nie odczuwać tak wyraźnie, a poza tym dziecko jest kołysane i podczas naszej aktywności często śpi.
Po jedzeniu i po czymś słodkim jest pobudzone -
Nika8686 wrote:Dziewczyny jak często odczuwacie ruchy? Ja głównie gdy leżę lub po posiłkach i wieczorem mój syn jest b aktywny. A tak w ciągu dnia gdy chodzę to raczej spokój.
na ogól kilka razy dziennie, ale wlasnie w srodku dnia jakby mniej