X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzy tygodnie czułam się dobrze a teraz wrócił 1 trymestr, nawet mdlosci i wymioty wróciły, nie mam na nic siły. .

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nissiia wrote:
    Dziewczyny jak z Waszym samopoczuciem?
    Mówią wszędzie, że w 2 trymestrze dostaje się zastrzyku energi a ja takowego zastrzyku miałabym chyba tylko miesiąc a teraz czuję się jakbym znowu była na początku ciąży-ciągle chce mi się spać, rano jestem nieprzytomna jakbym w ogóle w nocy nie spała, a po każdym posiłku muszę utrzeć sobie chociażby 30 minutową drzemkę. Nawet kawka nie pomaga :(

Ja mam wrażenie, ze całą ciążę jestem ospała, bez sił i energii, wyjątkiem są pojedyncze dni, kiedy mam więcej siły, żeby cokolwiek zrobić. Dzisiaj nawet słońce mnie nie dopinguje do czegokolwiek :/

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Nissiia Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli widzę, że nie jestem sama. W nocy też się po co chwilą budzę żeby obrócić się na drugi bok. Brzuch nie jest duży a co dopiero bedzie potem...ach życie kobiety ciężarnej :D na szczęście ruchy dziecka wszystko wynagradzają :)

• Merida86 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nissiia wrote:
    Mówią wszędzie, że w 2 trymestrze dostaje się zastrzyku energi a ja takowego zastrzyku miałabym chyba tylko miesiąc a teraz czuję się jakbym znowu była na początku ciąży-ciągle chce mi się spać, rano jestem nieprzytomna jakbym w ogóle w nocy nie spała, a po każdym posiłku muszę utrzeć sobie chociażby 30 minutową drzemkę. Nawet kawka nie pomaga :(
    U mnie z samopoczuciem jest spoko :)
    Może nie biegam jak szalona, ale czuję się zdecydowanie bardziej rześko niż w 1 trym.
    Początek zmian w mieszkaniu poczynionych w kierunku nowego lokatora bardzo mnie cieszy!
    Nowe pojemne łóżko, komoda ktora wietrzy się w sypialni, hihi!
    Jutro przyjeżdża meblarz na pomiary salonu, ale jestem tym podekscytowana :P
    I świadomość, że większą część ciąży już za nami też napawa optymizmem :)
    Czasem zgaga i sprawy jelitowe dokuczają, ale nie są w stanie zepsuć mi humoru :)

Także dziewczyny- wysyłam pozytywną energię do wszystkich czujących się średnio! :*

Nissiia, AgaSY, ahisma, annamaria83 lubią tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nissiia wrote:
    Mam tak samo. Jeden wielki przymuł.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej... Ja sie czuje jak zombie:) zazdroszczę tym pełnym energii:D najchętniej ciagle bym spala, lezala, odpoczywala, a tu nie ma tak dobrze:D

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadam glupie pytanie :D czy tylko ja jestem taka owłosiona na brzuchu jak sarna? ;/ czy po ciąży wróci to do normy?

Gracjanna lubi tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Niki ty tez jestes pierworodka tak?
    Rltak, tak dokładnie ;)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Zadam glupie pytanie :D czy tylko ja jestem taka owłosiona na brzuchu jak sarna? ;/ czy po ciąży wróci to do normy?

Nie jestes sama. Chociaz w poprzedniej bardziej malpke przypominalam. Nagle zaczely rosna na brzucju takie brzydkie czarne. Ale spokojnie po ciazy wszystko sie unormuje.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jakos nie odczuwam specjalnie radosci 2 trym. Spac mi sie chce najchętniej bym sie nie ruszala tylko spala musze sie zmuszać zeby obiad zrobic i cos posprzątać bo przecież samo sie nie zrobi... Poza tym to glupio mi tak ciągle sie obijac jak ten moj biedny chłop tak zapiernicza... a jak wroci do domu to tez ciagle cos robi bo mu szkoda dzien przesypiac....

Niki no to pewnie temu tak sie tym marywimy wszystkim.. W koncu to nieznane nam dotąd wszystko jest. Tak sie ataram uspokoic... Ze to przecież normalne i ze awiruje bez powodu.... :) ale moglaby juz wreszcie dawac o sobie porzadnie znać... Tak zebym byla pewna ze jest z nia ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 13:06

dev167pf___.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Niee kochana nie tylko Ty...ja też. Nie podoba mi się i krępuje mnie to. nawet mam zamiar je ogolić kremem ale boje sie czy to nie zaszkodzi dziecku... i po ciąży ponoć to znika...miejmy nadzieję :) i nie tylko my dwie tak mamy...ahh te hormony

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Ja tez jakos nie odczuwam specjalnie radosci 2 trym. Spac mi sie chce najchętniej bym sie nie ruszala tylko spala musze sie zmuszać zeby obiad zrobic i cos posprzątać bo przecież samo sie nie zrobi... Poza tym to glupio mi tak ciągle sie obijac jak ten moj biedny chłop tak zapiernicza... a jak wroci do domu to tez ciagle cos robi bo mu szkoda dzien przesypiac....

Niki no to pewnie temu tak sie tym marywimy wszystkim.. W koncu to nieznane nam dotąd wszystko jest. Tak sie ataram uspokoic... Ze to przecież normalne i ze awiruje bez powodu.... :) ale moglaby juz wreszcie dawac o sobie porzadnie znać... Tak zebym byla pewna ze jest z nia ok
    No dokładnie tak jak mówisz...to dla mnie nowość nie wiem jak to byc powinno itp i zaraz się denerwuje czy wszystko jest ok...tez bym chciała już czuć ze dzieciątko we mnie się rozwija i daje o sobie znać, ale staram sie być spokojna zeby dzidzi nie denerwować ;) musimy byc spokojne i dobrej myśli ;)

Deedee87 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam włosów na brzuchu i na rękach, masakra :O myślę, czy nie wydepilowac, ale boję sie, że będzie tylko gorzej :-P. Zobaczymy co będzie po ciąży :-)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie ryzykowala z goleniem. Prawdą jest ze juz blizej niz dalej a podobno to znika po ciazy. I byłabym sie ze jak to ogole to zrobia sie twardsze i mi juz nie znikną...

dev167pf___.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to dobrze że zanika:) ale z kolei na nogach mam mniejsze owłosienie. Gole nogulce RAZ w miesiącu a i tak wiele włosków nie widać. To tak jakby się przeniosły z nóg na brzuch :D

Niki69, Madllene lubią tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znika znika, ja może jak małpa nie wyglądałam, ale miałam trochę i wsiąkło gdzieś. mam za to tragedię z małym, ma jakiś głupi etap, że bije. kuchenkę, lodówkę, a już najbardziej to lubi podejść i mi strzelić z wierzchu. unosi ręce, robi minę jakby go coś podnieciło, "atyjo" i jeb. nie wiem, czy to taki etap, nie wiem jak na to reagować. nie miał kontaktu raczej z biciem, my sami też go nie bijemy, bo ogólnie grzeczny z niego dzieciak..na początku klepnęłam go po ręce i wytłumaczyłam, że nie można, że go nikt nie bije i żeby on nie bił nikogo chyba, że ktoś mu będzie robił krzywdę..ale nie działa. wkońcu przybrałam..ekhem..bardziej stanowczy ton. ale młody to stworzenie, które się nie boi niczego i nikogo dosłownie. jak krzyknę, to się ze mną przekamarza. jak klepnę to albo dalej bije, albo idzie sobie i nic mu to nie daje. jak go ściągam na przykład z kolan i mówię, że dopóki nie przestanie niech nawet nie podchodzi do mnie to beczy i dalej bije, jakby nie docierało do niego, że tak nie można i jakby myślał, że to jest ok..jak żyć?

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomocy;-). Macie jakies fajne pomysly na imie dla dziewczynki? mnie podoba sie Nadia lub Ada, mezowi Kaja. Kazdy trzyma sie przy swoim.Tez macie takie klopoty z dogadaniem sie z druga polowa? Co robic?;-)

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Co do l4 to macie bardzo dobrze. Tu nie ma czegos takiego. Jest ogolnie 3 mieisiace wolnego na ciaze i czas po porodzie. Im wiecej wykorzysta sie w ciazy tym mniej ma sie czasu z maluchem
    I takim oto sposobem spotkalam ostatnio babke w przedszkolu za biurkiem. Na poczatku nawet nie zauwazylam ze w ciazy. Jak zapytalam w ktorym miesiacu to powiedziala ze za tydz ma termin na porod. I tak tu jest. Pracowala tam do konca, a przenosila kilka dni...
    Co do samopoczucia to noe jest tak zle. Gorzej z kondycja i bolem plecow. Musze jednak dzis sie zmobilizowac i troche zrobic w domu dookola bo ostatnio zaniedbalam troche
    U mnie ruchy tez sa bardzo delikatne, zadnego mocnoejszego kopania, smeranie ale zawsze coa jest.

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witamy sie w 22 tygodniu i juz 6 miesiacu Wierzyc sie nie chce :-) :-D
    Ja tez nie czuje przyplywu energii,tez bym ciaglw spala,czuje sie zmeczona jakbhu dziecko wysysalo ze mnie cala energie :-(
    Dodatkowo znow wracaja bole glowy,takie az migrenowe przy ktorych chce mi sie az wymiotowac
    Co do owlosienia tez mi sie pojawilo,glownie wokol pepka W pierwszej ciazy mialam podobnie i zniknelo Wiec spokojnie zniknie ;-)
    Co do imienia u Nas dalej dylemat Mial byc Aleksander, ale mnie sie odmienilo i teraz wole Mateusza ale biore tez pod uwage Pawla Mam nadzieje, ze nieglugo sie na jakies juz zdecydujemy :-)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to u nas z męskim nie było problemu, ale dla dziewczynki nie mogliśmy się zdecydować. Ale pewnie i u Was uda się dojść do porozumienia:):)

annamaria83, nitta32 lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ