X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzy tygodnie czułam się dobrze a teraz wrócił 1 trymestr, nawet mdlosci i wymioty wróciły, nie mam na nic siły. .

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nissiia wrote:
    Dziewczyny jak z Waszym samopoczuciem?
    Mówią wszędzie, że w 2 trymestrze dostaje się zastrzyku energi a ja takowego zastrzyku miałabym chyba tylko miesiąc a teraz czuję się jakbym znowu była na początku ciąży-ciągle chce mi się spać, rano jestem nieprzytomna jakbym w ogóle w nocy nie spała, a po każdym posiłku muszę utrzeć sobie chociażby 30 minutową drzemkę. Nawet kawka nie pomaga :(

Ja mam wrażenie, ze całą ciążę jestem ospała, bez sił i energii, wyjątkiem są pojedyncze dni, kiedy mam więcej siły, żeby cokolwiek zrobić. Dzisiaj nawet słońce mnie nie dopinguje do czegokolwiek :/

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Nissiia Debiutantka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli widzę, że nie jestem sama. W nocy też się po co chwilą budzę żeby obrócić się na drugi bok. Brzuch nie jest duży a co dopiero bedzie potem...ach życie kobiety ciężarnej :D na szczęście ruchy dziecka wszystko wynagradzają :)

• Merida86 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nissiia wrote:
    Mówią wszędzie, że w 2 trymestrze dostaje się zastrzyku energi a ja takowego zastrzyku miałabym chyba tylko miesiąc a teraz czuję się jakbym znowu była na początku ciąży-ciągle chce mi się spać, rano jestem nieprzytomna jakbym w ogóle w nocy nie spała, a po każdym posiłku muszę utrzeć sobie chociażby 30 minutową drzemkę. Nawet kawka nie pomaga :(
    U mnie z samopoczuciem jest spoko :)
    Może nie biegam jak szalona, ale czuję się zdecydowanie bardziej rześko niż w 1 trym.
    Początek zmian w mieszkaniu poczynionych w kierunku nowego lokatora bardzo mnie cieszy!
    Nowe pojemne łóżko, komoda ktora wietrzy się w sypialni, hihi!
    Jutro przyjeżdża meblarz na pomiary salonu, ale jestem tym podekscytowana :P
    I świadomość, że większą część ciąży już za nami też napawa optymizmem :)
    Czasem zgaga i sprawy jelitowe dokuczają, ale nie są w stanie zepsuć mi humoru :)

Także dziewczyny- wysyłam pozytywną energię do wszystkich czujących się średnio! :*

Nissiia, AgaSY, ahisma, annamaria83 lubią tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nissiia wrote:
    Mam tak samo. Jeden wielki przymuł.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej... Ja sie czuje jak zombie:) zazdroszczę tym pełnym energii:D najchętniej ciagle bym spala, lezala, odpoczywala, a tu nie ma tak dobrze:D

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadam glupie pytanie :D czy tylko ja jestem taka owłosiona na brzuchu jak sarna? ;/ czy po ciąży wróci to do normy?

Gracjanna lubi tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Niki ty tez jestes pierworodka tak?
    Rltak, tak dokładnie ;)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Zadam glupie pytanie :D czy tylko ja jestem taka owłosiona na brzuchu jak sarna? ;/ czy po ciąży wróci to do normy?

Nie jestes sama. Chociaz w poprzedniej bardziej malpke przypominalam. Nagle zaczely rosna na brzucju takie brzydkie czarne. Ale spokojnie po ciazy wszystko sie unormuje.

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jakos nie odczuwam specjalnie radosci 2 trym. Spac mi sie chce najchętniej bym sie nie ruszala tylko spala musze sie zmuszać zeby obiad zrobic i cos posprzątać bo przecież samo sie nie zrobi... Poza tym to glupio mi tak ciągle sie obijac jak ten moj biedny chłop tak zapiernicza... a jak wroci do domu to tez ciagle cos robi bo mu szkoda dzien przesypiac....

Niki no to pewnie temu tak sie tym marywimy wszystkim.. W koncu to nieznane nam dotąd wszystko jest. Tak sie ataram uspokoic... Ze to przecież normalne i ze awiruje bez powodu.... :) ale moglaby juz wreszcie dawac o sobie porzadnie znać... Tak zebym byla pewna ze jest z nia ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 13:06

dev167pf___.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Niee kochana nie tylko Ty...ja też. Nie podoba mi się i krępuje mnie to. nawet mam zamiar je ogolić kremem ale boje sie czy to nie zaszkodzi dziecku... i po ciąży ponoć to znika...miejmy nadzieję :) i nie tylko my dwie tak mamy...ahh te hormony

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Ja tez jakos nie odczuwam specjalnie radosci 2 trym. Spac mi sie chce najchętniej bym sie nie ruszala tylko spala musze sie zmuszać zeby obiad zrobic i cos posprzątać bo przecież samo sie nie zrobi... Poza tym to glupio mi tak ciągle sie obijac jak ten moj biedny chłop tak zapiernicza... a jak wroci do domu to tez ciagle cos robi bo mu szkoda dzien przesypiac....

Niki no to pewnie temu tak sie tym marywimy wszystkim.. W koncu to nieznane nam dotąd wszystko jest. Tak sie ataram uspokoic... Ze to przecież normalne i ze awiruje bez powodu.... :) ale moglaby juz wreszcie dawac o sobie porzadnie znać... Tak zebym byla pewna ze jest z nia ok
    No dokładnie tak jak mówisz...to dla mnie nowość nie wiem jak to byc powinno itp i zaraz się denerwuje czy wszystko jest ok...tez bym chciała już czuć ze dzieciątko we mnie się rozwija i daje o sobie znać, ale staram sie być spokojna zeby dzidzi nie denerwować ;) musimy byc spokojne i dobrej myśli ;)

Deedee87 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam włosów na brzuchu i na rękach, masakra :O myślę, czy nie wydepilowac, ale boję sie, że będzie tylko gorzej :-P. Zobaczymy co będzie po ciąży :-)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie ryzykowala z goleniem. Prawdą jest ze juz blizej niz dalej a podobno to znika po ciazy. I byłabym sie ze jak to ogole to zrobia sie twardsze i mi juz nie znikną...

dev167pf___.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to dobrze że zanika:) ale z kolei na nogach mam mniejsze owłosienie. Gole nogulce RAZ w miesiącu a i tak wiele włosków nie widać. To tak jakby się przeniosły z nóg na brzuch :D

Niki69, Madllene lubią tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znika znika, ja może jak małpa nie wyglądałam, ale miałam trochę i wsiąkło gdzieś. mam za to tragedię z małym, ma jakiś głupi etap, że bije. kuchenkę, lodówkę, a już najbardziej to lubi podejść i mi strzelić z wierzchu. unosi ręce, robi minę jakby go coś podnieciło, "atyjo" i jeb. nie wiem, czy to taki etap, nie wiem jak na to reagować. nie miał kontaktu raczej z biciem, my sami też go nie bijemy, bo ogólnie grzeczny z niego dzieciak..na początku klepnęłam go po ręce i wytłumaczyłam, że nie można, że go nikt nie bije i żeby on nie bił nikogo chyba, że ktoś mu będzie robił krzywdę..ale nie działa. wkońcu przybrałam..ekhem..bardziej stanowczy ton. ale młody to stworzenie, które się nie boi niczego i nikogo dosłownie. jak krzyknę, to się ze mną przekamarza. jak klepnę to albo dalej bije, albo idzie sobie i nic mu to nie daje. jak go ściągam na przykład z kolan i mówię, że dopóki nie przestanie niech nawet nie podchodzi do mnie to beczy i dalej bije, jakby nie docierało do niego, że tak nie można i jakby myślał, że to jest ok..jak żyć?

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomocy;-). Macie jakies fajne pomysly na imie dla dziewczynki? mnie podoba sie Nadia lub Ada, mezowi Kaja. Kazdy trzyma sie przy swoim.Tez macie takie klopoty z dogadaniem sie z druga polowa? Co robic?;-)

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Co do l4 to macie bardzo dobrze. Tu nie ma czegos takiego. Jest ogolnie 3 mieisiace wolnego na ciaze i czas po porodzie. Im wiecej wykorzysta sie w ciazy tym mniej ma sie czasu z maluchem
    I takim oto sposobem spotkalam ostatnio babke w przedszkolu za biurkiem. Na poczatku nawet nie zauwazylam ze w ciazy. Jak zapytalam w ktorym miesiacu to powiedziala ze za tydz ma termin na porod. I tak tu jest. Pracowala tam do konca, a przenosila kilka dni...
    Co do samopoczucia to noe jest tak zle. Gorzej z kondycja i bolem plecow. Musze jednak dzis sie zmobilizowac i troche zrobic w domu dookola bo ostatnio zaniedbalam troche
    U mnie ruchy tez sa bardzo delikatne, zadnego mocnoejszego kopania, smeranie ale zawsze coa jest.

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witamy sie w 22 tygodniu i juz 6 miesiacu Wierzyc sie nie chce :-) :-D
    Ja tez nie czuje przyplywu energii,tez bym ciaglw spala,czuje sie zmeczona jakbhu dziecko wysysalo ze mnie cala energie :-(
    Dodatkowo znow wracaja bole glowy,takie az migrenowe przy ktorych chce mi sie az wymiotowac
    Co do owlosienia tez mi sie pojawilo,glownie wokol pepka W pierwszej ciazy mialam podobnie i zniknelo Wiec spokojnie zniknie ;-)
    Co do imienia u Nas dalej dylemat Mial byc Aleksander, ale mnie sie odmienilo i teraz wole Mateusza ale biore tez pod uwage Pawla Mam nadzieje, ze nieglugo sie na jakies juz zdecydujemy :-)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to u nas z męskim nie było problemu, ale dla dziewczynki nie mogliśmy się zdecydować. Ale pewnie i u Was uda się dojść do porozumienia:):)

annamaria83, nitta32 lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ