Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No wraca ale to czy sie uda mnie wcisnac to nie jest pewne przeciez. Ona dopiero 6 sie z nim zgada. A nie dosc ze kontroluja ponoc ostatnio ostro, to u niego nawet po 3 godziny w kolejce sie czeka, wiec ciekawe czy sie zgodzi ;/ mam wielka nadzieje no ale ta bardziej negatyqwna mysl mnie meczy. Kolezanka z marca chciala u niego potwierdzic ciaze i prywatnie sie pisac..no to kolejki ma na za 2 miesiace..bo rozwazalam ewentualne prywatne, maz dostal prace wiec jakos by sie ulozylo ;/ grunt ze nie mam dzis spokoju jakos.
-
W ogole ja bym siadla zalamala rece pomarudzila ponarzekala pojeczala poskarzyla sie i wszystkie cuda. Jakos zgnilo mi dzisiaj. Jeszcze pogoda do dupy za oknem mam taki kipisz na drodze, a u mamuski w Holandii kuzwa 8stopni piekne sloneczko i zero sniegu. Ojciec robi przy scince kwiatow a ze jak maja paki to ida na odpad wiec ojciec wiadrami do domu przywozi..Mlody zapieprza jak samochodzik, sama chyba dzis przecholowalam z robota, bo mnie reby bola, a nie dosc ze ciaza to skolioza, maz po robocie taki padniety ze zjadl i poszedl w kime, jutro jazdy caly dzien a tez mial cos kiedys z kolanem i po dluzszym czasie odczuwa bol..no czuje sie dzis fizycznie i psychicznie jak gowno
-
Narzekaj do woli. Mamy prawo miec gorszy dzien:* jutro na pewno będzie lepiej. A skoro mąż dostał pracę to może rzeczywiście zapisz sie gdzies prywatnie. Niech zrobią brakujące badania:*
Ezia90 wrote:Poprosiłabym o przepisanie terminu porodu, bo mam aż 3 ALE nie wiem jak Wy sobie wpisywałyscie??? Ja mam :
05.06 wpisane w karte ciazy przez położną
08.06 termin wg USG
10.06 termin wg USG z połowkowego
Przepisywac czy zostawic na 05.06 ?
Kochana termin jest tylko umowny. Musialabys naprawde.miec szczescie bys urodzila z terminu nawet z usg prenatalnego. Ja tez mam teraz termin na koncowke maja, rodze ok 15 maja ale.nic nie zmieniam.wpisze juz prawidlowa date jak maluch bedzie juz z nami
-
U nas w karcie wpisywana jest data wyznaczona z pierwszego USG i jej się trzymają w szpitalu i w pracy (na jej podstawie wylicza sie kiedy można iść na macierzyńskie itp). Mi wyszło 4 dni przed datą z OM, ale nic nie zmieniam bo i tak pewnie się nie wstrzelę
Ja mam połówkowe już jutro i tak jak do tej pory się nie stresowałam tak teraz umieram ze strachu. Tym bardziej że nadal nie czuję ruchów, ale brzuch rośnie więc chyba dzieciątko też się rozwija
Ostatnio pisałam Wam jak spuchła mi noga w kostce. Na szczęście do tej pory to się nie powtórzyło mimo że nadal sporo chodzę (czasem i po 4 godziny jak zapuszczę się gdzieś dalej w miasto ).
Wczoraj zauważyłam kolejny dziwny objaw. Wchodzę pod prysznic a tam na trzech palcach u nogi (od dużego po kolei) tak jakby krew pod paznokciem na 1/3 jego powierzchni (od strony opuszka). Chciałam to wytrzeć, ale ta krew nie wyciekała spod tego paznokcia, tylko tak jakby była pod nim. Pomyślałam że może gdzieś się uderzyłam i nie pamiętam, ale patrzę, na drugiej stopie to samo. Taki żywy czerwony kolor. Dzisiaj już jest trochę mniej, żałuję że wczoraj nie zrobiłam zdjęcia bo byłoby wyraźnie widać. Może któraś spotkała się z czymś takim? -
Jestem po "rutynowej" wizycie u mojej gin prowadzącej. Przeglądnęła wyniki połówkowych i również stwierdziła,że wszystkie pomiary idealne:) mierzyła też szyjkę- 3 cm więc w porządku. Pobrała mi też próbkę do analizy biocenozy pochwy czy nie ma tam jakiejś bakterii na G... - która jest dość groźna dla dziecka i może wywołać przedwczesny poród. Na wynik pewnie poczekam z 2 tygodnie ... niestety nie najlepsze wieści przyniosło ważenie- przybyło mi + 4 kg od ostatniej wizyty w grudniu... kurde, obiecałam sobie, że będę się już pilnować,zobaczymy co z tego wyjdzie.
Dostałam też skierowanie na krzywą cukrową, którą mogę zrobić od 24 tygodnia czyli pod koniec lutego + mocz, morfologia i tokso.
Dowiedziałam się też, że najprawdopodobniej miewam skurcze braxtona- hicksa, są niegroźne,na brzuchu czuć jakby się robiła kulka- tak twardnieje, ale skurcze te nie bolą, a przynajmniej nie powinny. Gdyby były częste to będziemy wkraczać z magnezem.
Gin powiedziała mi też, że w związku z prawidłowymi pomiarami nie muszę robić tego badania prenatalnego III trymestru, ale chyba i tak zrobię dla spokoju
Już jutro piątek i weekend!!! takim oto sposobem człowiek żyje od weekendu do weekendu i czas zapieprza jak szalony. A tymczasem idę w kimono,bo jutro zaś trzeba wstać o barbarzyńskiej porze: 6:45...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 23:14
-
100noga, nie stresuj się- jutro okaże się, że wszystko jest dobrze zobaczysz:) do tego dostaniesz na pewno śliczne zdjęcie maluszka
Co do tych dolegliwosci, mnie też wczoraj lekko spuchly nogi, dzisiaj mniej. Z tą krwią pod paznokciami to trochę strasznie musi wyglądać. Nie miałam czegoś takiego, za to jak wydmuchuję nos to często z krwią, ale to chyba normalne.100noga lubi tę wiadomość
-
Witajcie,
Trochę mnie nie było i widzę, że sporo się zmieniło Przeglądam posty i nie poznaję nicków dosłownie kilka tylko znajomych.
Ja już po połówkowych i będzie Julek ostatnie pomiary to 440 g i wszystkie wymiary w normie. Dr była bardzo dokładna i nawet przezierność soczewek w oczkach sprawdzała. Chyba z godzinę u niej byłam i wprost nie wierzę, że to na NFZ było.
Teraz jestem kilka dni na zwolnieniu, bo przeziębienie złapałam, ale poza tym pracuję cały czas i tak myślę, że jeśli wszystko będzie dobrze to może w kwietniu odpoczynek zrobię. Dr od początku pyta czy nie chcę na zwolnienie, ale jakoś mi się nie spieszy.
W domu skończyliśmy mały remont, malowanie i przemeblowanie itp.
U nas teraz ferie. Dzieci pojechały na obozy zimowe a my z mężem mamy czas dla siebie: kino, wyjścia, kolacje, teatr jest milutko.
No a w planie kolejna cesarka.
Pozdrawiam wszystkie brzuszkimałaMyszka, 19Biedroneczka91, 100noga, annamaria83 lubią tę wiadomość
-
mala latynoska wrote:Totoja co znaczy ze rodzisz 15 maja? Masz cesarke? Jakies wskazania? Cos ominelam?
To bedzie 3 cc, odstep pomiedzy nia a ostatnia bedzie tylko 20m wiec nie ma szans na sn. Do tego mam cukrzyce ciazowa nainsulinie i u nas ze wzgl bezpieczenstwa rozwiazuja ciaze w 38tc a to wypadawlasnie w polowie maja
-
Ezia90 wrote:Deedee, to super ze córa zdrowa a jaka duza niunia
To tylko mój synio taki malutki? tydzien temu w 21+1 miał 336g
Uuuu to moja rzeczywiście duza w porównaniu do twojego i biedroneczki dziecia. Ja mialam wczoraj 20+5 a mala 420g.... Ciekawe czy będzie powtorka z rozrywki
Bo jak sie urodzilam to mialam 59 cm i 4900 takze duuuuza bylam
Madlene ja 3kg w 3 tygodnie....
Somebody a narzekaj dowoli... Gdzie się moze tak pozloscic jak nie tutaj... Witsj w drużynie. Nigdy nie miałam przyszczy... w ciazy do tej pory mialam ze dwa ale ten co mi wyskoczyl w poniedziałek... Nr 3.... Matlo jest wielki na 1 cm i wystaje tak mocno a nawet wycisnac się nie da chyba podskorny jakis.... I tak boli....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 08:26
-
ines. wrote:fajne rady poza emolientem. jeśli nie ma problemów skórnych nie powinno się go wprowadzać bez potrzeby. lepiej kosmetyki na naturalnych składnich. każdy farmaceuta to mówi ale mamusie przychodzą i chcą koniecznie, a potem problem. np taki, że jak rzeczywiście zaczną się alergie i zapalenia skóry to nie ma czym leczyć bo do emolientów skórka przyzwyczajona i wtedy tylko sterydy....
ale to tylko moja opinia jako doświadczonego alergika
Miałam to samo napisać ponoć najlepiej dziecko kąpać w wodzie z dodatkiem swojego mleka,ale można poczytać o różnych płynach kąpieli na blogu srokao. My zastanawiamy się między hipp a babydream.
Ja płeć mam już 5 razy potwierdzoną, więc chcę już powoli chłopięcą wyprawkę kupować. Wszyscy mówią Adaś o dziecku, ale jak się okaże dziewczynka, to też będzie fajnie, chociaż będę w wielkim szoku.
Ja zamówiłam 20 pieluch tetrowych. Przy pierwszym miałam ich 60 i wszystkie poszły, ale to przez to, ze przez rok syn bardzo ulewał, a że to była późna jesień, to rzadziej się pranie robiło i gorzej schły. Zamierzam dokupić 5 tetrowych kolorowych i 5 kolorowych flanelowych. Nie wiem, czy nie przesadzam
Megi to się psina bardzo przejęła Twoim stanem.
to mój 20+6 miał 380g, a 21+4 miał 421g także rośnie nam bąbelek
Przyszła mi niedawno paczka z gemini spokojnie już można zamawiać, wiekszość rzeczy ważna do połowy 2019 roku, a trochę się bałam tej daty ważności -
hej dziewczyny
jak w I trymestrze waga poszła tylko 0,5 kg tak teraz jestem przerażona liczyłam się z tym oczywiście, że w końcu zacznę tyć, ale to tempo mnie przeraża, codziennie jest więcej i sie nie mysli zatrzymać... niby 4 kg na plusie więc tragedii nie ma ale kurczę 3 kg w 2 tygodnie już nie wygląda najlepiej
ahhh gratuluję wszystkich udanych połowkowych ja to chyba ostatnia jestem bo dopiero 13go
Ezia raczej przyjmuję się datę z OM. czyli tą wyznaczoną przez położną. późniejsze wyznaczanie terminu nie ma sensu bo dzieciaczki różnie rosną. spokojnie i tak urodzisz w innym terminie
ja z OM mam na 12.06, z 1go usg na 08.06 a z prenatalnego na 07.06. lekarz cały czas mówi, że trzymamy się 12.06 a i tak w innym urodze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 09:31
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
No bo Witek nigdy nie wnikal a wczoraj caly dzien mnie po tych prycholach smyral. W ogole zacukrzam sie, a dalej chce mi sie slodkiego. Nie wiem czy to normalne
Totoja wlasnie wczoraj ten artykul ktory czytalam, chcialam zobaczyc jakie sa wskazania do cesarki po cesarce i zekomo najbezpieczniej tak jest, bo przy skurczach blizna moze sie rozejsc. U mnie tez jest rowno rok roznicy a co lekarz to opinia. My juz w trasie, kierunek Olsztyn, no a potem Wegorzewo :p buzka!
-
Dzień dobry!
Mam do Was pytanie , jaki rozmiar pieluch tetrowych kupujecie ? Z Miłoszem nawet nie wiedziałam , że są różne rozmiary ...
AgMB czy w tej aptece Gemini za jakaś kwotę jest darmowa wysyłka ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 09:38
-
Witam się przy śniadaniu,
Noc fatalna, od 1 znowu nie spałam, bo młodemu idzie 5 zębów na raz, obudził się po 1, zasnął ok.4. rzeź...
Na 11:30 mam USG piersi, bo te zgrubienia są i bolą, dlatego muszę to sprawdzić.
Do Sebastiana przychodzi szwagierka, mam nadzieję, że nie będzie siedziała pół dnia, bo ok. 13 muszę pojechać po fotelik
Miłego dnia Kochane!!!
Czy któraś jest zainteresowana dołączeniem do grupy na fb? Zapraszam