Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Duszka nie tylko rozmiary, ale i jakość różna. Ja mam 10 pieluch 115g/m2 w rozmiarze 60x80cm oraz 10 pieluch 140g/m2 też w rozmiarze 60x80cm.
Wysyłka jest darmowa od 299zł, na początku myślałam, ze ne da ray tyle uzbierać hehe, ale jak podliczyło się wszystko to 444,12zł wyszło. Z tym, ze mam już chyba wszystkie rzeczy dla siebie i zapas witamin do końca ciąży
-
Dziewczyny odnośnie III usg tzw prenatalne to zachęcam do zrobienia. Mój lekarz mówił mi ze niektóre wady serca czy aorty wychodzą dopiero po 24 tyg dlatego on zaleca badanie układu krwionośnego po 24 tyg może być tez tzw 30. Gratuluje udanych połówkowych. Miłego dnia ps. Ktoś kupił spodnie w lidlu? Fajne są?
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Duszka sama nie wiem, te 140g/m2 są po prostu gęściej splecione, przy pierwszym nawet nie zwracałam na to uwagi. Przed praniem ciężko wyczuć różnicę, na pewno po pierwszym praniu się okaże, które są delikatniejsze. Wydaje mi się, ze te 140g są po prostu bardziej wytrzymałe.
A flanelka będzie bardziej służyć jako kocyk do nakrycia czy, żeby maluszka na łóżku położyć.
Dzieczyny, a jaką butelkę zamierzacie kupić? Ja zamówiłam z lovi, pani w sklepie bardziej chwaliła tę niż z aventu ze względu na smoczek. Butelka będzie pewnie tylko kilka razy użyta lub nawet wcale, ale jednak lepiej mieć niż nie mieć.duszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zapraszamy jak najwiecej z was do nas na fb. Jest naprawde fajnie, nie martwimy sie, ze ktos nieroszony bedzie czytal o roznych naszych dolegliwosciach itp, mozna latwo fotki wrzucac no i jest juz nas spora grupka.
Piegus ja nie bede ryzykowac sn, zreszta moze to zabrzmi jak nie powinno ale ja wole cc. Meczylam sie 12h z pierwszym synem, a moje rozwarcie wynioslo 4cm a bolalo jak nigdy. Skonczylo sie i tak cc.Piegus lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja
U nas czas jakby się zatrzymał.
Buzie też mi wypryszczylo, ale chyba miałabym jakoś teraz okres.
Butelkę też kupuję Tomme Tippe.
Madllen ja za każdym razem jak wydmuchuje nos to z krwią i powiem że ostatnio jest jej sporo. Właśnie zastanawialam się czy to też nie jest związane z zatokami, które mnie ostatnio dopadly.
-
Totoja wrote:Dziewczyny zapraszamy jak najwiecej z was do nas na fb. Jest naprawde fajnie, nie martwimy sie, ze ktos nieroszony bedzie czytal o roznych naszych dolegliwosciach itp, mozna latwo fotki wrzucac no i jest juz nas spora grupka.
Piegus ja nie bede ryzykowac sn, zreszta moze to zabrzmi jak nie powinno ale ja wole cc. Meczylam sie 12h z pierwszym synem, a moje rozwarcie wynioslo 4cm a bolalo jak nigdy. Skonczylo sie i tak cc.
Chętnie bym dołączyła na fb, ale ktoś musi mnie zaprosić
A co do porodu - też bym wolała cc, ale nie będę miała chyba nic do gadania...
Edit. Co do butelek, też chyba kupujemy tomme tippe, choć może nie będzie potrzebna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 10:57
-
o mamusiu naprawde musze przyspieszyc z wyprawką, wy tak, długo nikt nic nie miał, nikt nie kupował a teraz już nawet butelki macie
ja tylko troszkę ciuszków i stoje...
Mała Myszko wysyłam zaproszeniemałaMyszka lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:o mamusiu naprawde musze przyspieszyc z wyprawką, wy tak, długo nikt nic nie miał, nikt nie kupował a teraz już nawet butelki macie
ja tylko troszkę ciuszków i stoje...
u mnie butelki od grudnia leżąbenefity do empiku wykorzystane na poduchę rogal i butelki
-
Ja mam laktator z akuku i butelkę z lovi i o dziwno wszystko do siebie idealnie pasuje
ja już w pierwszą noc po wyjściu ze szpitala korzystałam z laktatora i butelki. Miałam taki nawał, zrobił mi się zastój i nic nie leciało. Mąż na szybko w nocy jechał do całodobowej apteki po butelkę. Pamiętam do dziś, ze 50zł za nią dał, chociaż normalnie z 20zł kosztują.
Teraz mam nadzieję, ze żadnego zastoju nie będzie, ale jak mąż z dzieckiem zostanie to będę musiała ściągnąć pokarm i mu zostawić.
Ines to ja Cię pocieszę- mam tylko kilka drobiazgów z gemini, 1 body, czapeczkę i 2x półśpichy
Gdyby nie te zakupy na gemini to nic bym nie miała hehe
Ale już zrobiłam listę wyprawkową w dość szczegółową na wzór Twojej Inesi mam nadzieję, że do maja się uda wszystko kupić.
p.s. mała Myszko, Totoja zaproszenie wysłaneWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 12:35
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Eh wy szalone!
Ja z wyprawki nie mam jeszcze nic! Mama dostała od koleżanki ubranka po wnuczce i dopiero pod koniec lutego je zobaczę. Planuję zacząć w marcu. Na razie ciągle gryze się z myślami w sprawie wózka. Nadal do żadnego nie jestem w pełni przekonana...
-
wózek na szczescie chyba zdecydowałam.
ale jeszcze łóżeczko materacyk i mnóstwo innych rzeczy. miałam zacząć w lutym ale bardzo dużo wydatków się szykuje więc nie wiem czy tak na poważnie nie zaczne gromadzić dopiero w marcu...Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
a doświadczone mamusie możecie polecić jakieś laktatory i nianie elektroniczne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 13:23
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]