Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas mały rozkręcił się na całego, kopie, bije, pręży się Cieszy mnie to bardzo bo jeszcze niedawno zamartwiałam się co on taki cichutki.
Troszkę mnie dziewczyny przerażacie tymi wyprawkami Za miesiąc to już chyba wszystkie wszystko będziecie miały tylko ja zostanę jako jedyna nieprzygotowana. Może to głupie ale wolę zacząć się szykować dopiero w kwietniu i maju. Obecnie jestem na etapie spisywania tego co nam jest potrzebne i odkładania kasy na całą wyprawkę
Boję się już zacząć wszystko kupować Jakaś głupio przesądna jestem
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt.
.
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
ahisma wrote:Porównywałam wizualnie w sklepie i jak dla mnie mają bardzo podobne parametry/funkcje, jednak w roanie ta przedłużana budka mnie przekonała.
Co do koloru to jeszcze nie jestem zdecydowana, bo podobają mi się szarości, ale i blue/cognac, więc sama nie wiem
Kupujesz online czy stacjonarnie? Moza wiedzieć jaką masz cenę za roana?Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
annamaria83 wrote:U nas mały rozkręcił się na całego, kopie, bije, pręży się Cieszy mnie to bardzo bo jeszcze niedawno zamartwiałam się co on taki cichutki.
Troszkę mnie dziewczyny przerażacie tymi wyprawkami Za miesiąc to już chyba wszystkie wszystko będziecie miały tylko ja zostanę jako jedyna nieprzygotowana. Może to głupie ale wolę zacząć się szykować dopiero w kwietniu i maju. Obecnie jestem na etapie spisywania tego co nam jest potrzebne i odkładania kasy na całą wyprawkę
Ja tez nic nie mam. Kupilam tylko bodziaki ze spodenkami ale to na 6 miesiecy bo akurat fajne byly i na przecenie. I to by bylo na tyle. Nawet nie chodzi o zabobony, a o to ze w ogole mnie nie ciagnie. Fakt, mam troche rzeczy po malej ale i tak sporo trzeba nowego dokupic.
A i zapomnialam wspomniec ze maluch ma juz 340g. To chyba sporo jak na 19t5d19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
ines. wrote:Kupujesz online czy stacjonarnie? Moza wiedzieć jaką masz cenę za roana?
)
Teraz nie pamiętam jaka była cena, chyba ok. 1600-1700 2w1, wiem że jakoś podobnie jak w necie, bo byłam zadowolona jak sprawdziłam po powrocie do domu
-
ahisma wrote:Chcę kupić w sklepie stacjonarnym, czekamy na 13-tkę męża
)
Teraz nie pamiętam jaka była cena, chyba ok. 1600-1700 2w1, wiem że jakoś podobnie jak w necie, bo byłam zadowolona jak sprawdziłam po powrocie do domu
Dziękimam coletto za 1450 2w1 więc jak mówisz że są bardzo podobne to chyba nie będę kombinować tylko zdecyduje się na Coletto
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:Dzięki
mam coletto za 1450 2w1 więc jak mówisz że są bardzo podobne to chyba nie będę kombinować tylko zdecyduje się na Coletto
Ale jest masa wózków w tym stylu, jak dla mnie różnice są niewielkie, np. w kolorystyce, czy bagażnikach pod wózkiem. Trzeba mocno się zagłębić w parametry każdej firmy, żeby wyłapać w których miejscach są różnice.
Tak naprawdę to chyba cena i wygląd zewnętrzny mają największy wpływ na wybór
Ja jeszcze zwracałam uwagę na długość budki, amortyzatory i bagażnik, a w spacerówce, czy przy nóżkach jest ciemny kolor materiału
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 19:35
-
nick nieaktualnyJa narazie mam tylko kilka ubranek,nikomu nie mówię, że jakieś mam bo jak wyczają że zbieram i zaczną zwozić rzeczy to będę musiała się wyprowadzić z własnej szafy :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 19:52
Deedee87 lubi tę wiadomość
-
annamaria83 wrote:U nas mały rozkręcił się na całego, kopie, bije, pręży się Cieszy mnie to bardzo bo jeszcze niedawno zamartwiałam się co on taki cichutki.
Kochana ja mam dokładnie to samo:)
Ciut ciut mnie przeraża ze wszystkie dziewczyny mają coś juz gotowe a ja nic, czekam na połowę lutego na połowkowe, a zakupy planuje zacząć w marcu, wózek możliwie najpóźniej żeby utrzymać gwarancję najdłużej jak się da, lista zakupów jest koszmarnie długa, ale liczę ze dam rade;)Wiem, że nic nie wiem... -
Gracja upewnij się, że wózek dostaniesz od ręki przy zakupie, bo jeżeli danego modelu nie ma na stanie w sklepie, to czas oczekiwania może wynieść nawet 9 tygodni (przynajmniej tak mi w sklepie powiedzieli, jak zapytałam o dostępność) no i warto, żeby troszkę "wywietrzał", zawsze jednak jest taki fabryczny zapach nowości
-
Szaron wrote:Dziewczyny doświadczone - ponawiam pytanie Ines - laktator ręczny czy elektryczny? coś polecacie konkretnego, model?
Wszystko zależy od tego jak często będziesz używała. Czy planujesz szybki powrót do pracy i chcesz odciągać, czy sporadycznie w razie wyjścia albo do stymulacji laktacji. Jeśli będziesz używać często to lepiej elektryczny, jeśli sporadycznie to wystarczy ręczny. Z niektórych firm ręczny można podłączyć do elektrycznej dźwigni. Taki jest Avent. Można kupić ręczny a moduł elektryczny np. używany odkupić w razie potrzeby. Ta cześć nie ma kontaktu z mlekiem.
Ja miałam ręczny Avent, odciagalam okazjonalnie i wystarczał. Karmiłam dwoje dzieci po 1,5 roku.Szaron lubi tę wiadomość
-
Szaron wrote:Dziewczyny doświadczone - ponawiam pytanie Ines - laktator ręczny czy elektryczny? coś polecacie konkretnego, model?
To zalezy jaka kto dysponuje kase na laktator. Ja sama kupilam medele minielectric. Podolal zadaniu, troszke glosny. Gdybym miala troszke wiecej funduszy to kupilabym medela swing. Jak.juz mialam rozbujana laltacje, po cc troszke to trwalo to nawet avent reczny dawal radeSzaron lubi tę wiadomość
-
annamaria83 wrote:Ja bym chętnie dołączyła Tylko mi proszę przypomnij jak mam to zrobić