Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
annamaria83 wrote:U nas mały rozkręcił się na całego, kopie, bije, pręży się Cieszy mnie to bardzo bo jeszcze niedawno zamartwiałam się co on taki cichutki.
Troszkę mnie dziewczyny przerażacie tymi wyprawkami Za miesiąc to już chyba wszystkie wszystko będziecie miały tylko ja zostanę jako jedyna nieprzygotowana. Może to głupie ale wolę zacząć się szykować dopiero w kwietniu i maju. Obecnie jestem na etapie spisywania tego co nam jest potrzebne i odkładania kasy na całą wyprawkę
Boję się już zacząć wszystko kupować Jakaś głupio przesądna jestem
Ja dalej nie czuje ruchów i czekam z niecierpliwością, ale może to kwestia łożyska na przedniej ścianie (tak czytałam) -
Niki69 wrote:Ja dalej nie czuje ruchów i czekam z niecierpliwością, ale może to kwestia łożyska na przedniej ścianie (tak czytałam)
Ja w pierwszej ciąży od 18tc czułam już mocne kopniaki, łożysko miałam na tylniej ścianie. Teraz zaczynam właśnie 23 tc i czuję tylko delikatne kopbiaki u dołu wcześniej czasami czułam rozpieranie w okolicach pępka. Łożysko mam na przedniej ścianie więc coś w tym musi być. Czytała też ze między 22 a 24 tc dziecko się wycisza/ mniej kopie/ a potem znowu zaczyna harce. Ale nie wiem ile w tym prawdy...
-
Aaale mi się synio rozszalal w brzuchu. Już półtorej godziny dosłownie tłucze sie aż brzuch podskakuje:D wszystko pięknie fajnie jakby nie fakt że na weekend przyjechał niespodziewanie mąż i całe dwa dni cisza, dosłownie kilka razy dał znaki i tyle. A mąż tak tylko czekał i trzymał rękę na brzuchu co chwila i nic. No jak na złość dziś już pojechał to ten nagle harce w brzuchu urządza, lobuziak jeden;) tatuś chciał się pocieszyć a ten żarty mu robi ehh
-
U mnie podobnie, wczoraj wieczorem siedziałam wpatrzona w brzuch nie mogąc uwierzyć, że tak faluje od ruchów małego, a jak dzisiaj tatuś był w domu, to jakoś się uspokoił
P.S
Od jutra leci 23 tydzień!!!
P.S 2
W czwartek połówkowe!!!
Odliczam, z delikatnym lękiem, czy aby wszystko jest ok. Mam nadzieję, że takWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 23:21
-
Agisma trzymam kciuki aby wszystko było dobrze
U nas rewolucja z imieniem hahaha dzisiaj mój mąż stwierdził, że on sam nie wie bo mu się Michalina chyba nie bardzo podoba i Julcia wypalila że może Kaja i oboje się uparli tak ze żyć nie dają. A ja już jak coś to gadam ze Michalina to czy tamto i nie wiem jak miałabym się przestawićWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 23:31
-
cześć dziewczyny, życzę miłego dnia (i tygodnia )
my dziś witamy się w 6 miesiącu niesamowite, ale to leci.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Część kobiety ciężarne!!!
My jak zawsze zaczynajmy od prania, sprzątania i prasowania.
Później ogarnę jakiś obiadek, bo mam całą w lodówkę żarcia, w końcu heheheheheheehheeh
Wczoraj nawet ją rozmroziłam i umyłam, takie echo w niej było hahahaha
Życzę wam pięknego tygodnia!
Aaaaaahahahaahahahahah no i wspaniała matka zgubiłam nożyczki do paznokci młodego i za cholerę nie mogę ich znaleźć... Będę zmuszona kupić nowe hyhyhyhy -
Gracjanna wrote:Agisma trzymam kciuki aby wszystko było dobrze
U nas rewolucja z imieniem hahaha dzisiaj mój mąż stwierdził, że on sam nie wie bo mu się Michalina chyba nie bardzo podoba i Julcia wypalila że może Kaja i oboje się uparli tak ze żyć nie dają. A ja już jak coś to gadam ze Michalina to czy tamto i nie wiem jak miałabym się przestawić
U nas właśnie będzie Michalina co zresztą zgodnie wybralismy w 3 sekundy na początku i jak tylko się dowiedzielismy ze dziewczyna to tak jiz do niej mowimy... I właśnie nie wyobrazam sobie teraz nagle imienia zmienić.... chyba bym się juz nie przestawila... jak sie juz rozmawia z brzuchem po imieniu to tak sie nie da potem inaczejnitta32 lubi tę wiadomość
-
Gracjanna wrote:Ja w pierwszej ciąży od 18tc czułam już mocne kopniaki, łożysko miałam na tylniej ścianie. Teraz zaczynam właśnie 23 tc i czuję tylko delikatne kopbiaki u dołu wcześniej czasami czułam rozpieranie w okolicach pępka. Łożysko mam na przedniej ścianie więc coś w tym musi być. Czytała też ze między 22 a 24 tc dziecko się wycisza/ mniej kopie/ a potem znowu zaczyna harce. Ale nie wiem ile w tym prawdy...
-
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa chociaż czytam to forum juz od jakiegoś czasu Widze, ze Wasze maleństwa bardzo ruchliwe. U mnie chyba to jakis leniuszek a jestesmy w 23 tc, mam wrazenie ze bardziej ruchliwy byl 18-20 tc. Nie wiem czy to normalne bo to moja pierwsza ciaza.
Pozdrawiam Was goraco -
Niki69 ja właściwie cały czas czuję tak nisko, nawet bardzo nisko aż czasami się zastanawiam czy nóżki małej tak nisko sięgają czy to jest podobnie jak w przypadku bólu ze czujesz w innym miejscu bo promieniuje... nie wiem czy dobrze się wyslowilam.
Duszka Mela mi się podoba
Witaj myszko30 na kiedy masz termin? To całkiem normalne ze raz mocno czujesz kopbiak a następnych kilka dni słabiej bo dziecko wierci się w brzuszku jeszcze -
Czesc. Witam po przerwie, jakos intensywny ten weekend byl. Mater, wlasnie sie dowiedzialam ze ten lekarz mnie przyjmie, jutro dadza mi znac kiedy dokladnie! Boze genialnie! Miesiac temu pisalam ze brzuch mnie pobolewa okresowo i ktoras pisala ze tak moze byc. No to jest bo mnie znow pobolewa wczoraj przejrzalam ubrania po synu i w sumie doszlam do wniosku ze poza wozkiem, lozeczkiem i wanienkami nie mam nic takze mamy bez wyprawek nie martwcie sie bo serio jest na to czas! Lece robic pancakesy z lodami! Truskawkowymi :p z wlasnego polaaaa heheheheh Buziaki sle!
-
Hej. Ja dzis mam tez straszna ochote na truskawki. Na szczescie u nas sezon caly rok wiec zaraz zrobie platki owsiane z polwa truskawkowa i dodatkiem calych. Gracjanna specjalnie dla ciebie hehe. Po za tym maly zrobil sie juz zupelnie ruchliwy i rusza sie na calego. W weekend troche przesadzilam z robota wiec dzis bedzie relaksik. Pozdrawiam