X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Myszo no to poszalalas :)
    U nas Julka goraczkuje od rana. Dla pocieszenia i przez moja zachcianke zamówiłam pizzę właśnie :P

201706107251.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annamaria83 wrote:
    U nas mały rozkręcił się na całego, kopie, bije, pręży się Cieszy mnie to bardzo bo jeszcze niedawno zamartwiałam się co on taki cichutki.

Troszkę mnie dziewczyny przerażacie tymi wyprawkami Za miesiąc to już chyba wszystkie wszystko będziecie miały tylko ja zostanę jako jedyna nieprzygotowana. Może to głupie ale wolę zacząć się szykować dopiero w kwietniu i maju. Obecnie jestem na etapie spisywania tego co nam jest potrzebne i odkładania kasy na całą wyprawkę :)
    Boję się już zacząć wszystko kupować Jakaś głupio przesądna jestem :/
    Kochana nie jesteś sama ja też nie mam jeszcze nic prócz dwóch szt body z przeceny z Pepco :) też jestem taka jak Ty i boję się, że za szybko kupie a potem coś złego się stanie bo zapeszę...
    Ja dalej nie czuje ruchów i czekam z niecierpliwością, ale może to kwestia łożyska na przedniej ścianie (tak czytałam)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Ja dalej nie czuje ruchów i czekam z niecierpliwością, ale może to kwestia łożyska na przedniej ścianie (tak czytałam)

Ja w pierwszej ciąży od 18tc czułam już mocne kopniaki, łożysko miałam na tylniej ścianie. Teraz zaczynam właśnie 23 tc i czuję tylko delikatne kopbiaki u dołu wcześniej czasami czułam rozpieranie w okolicach pępka. Łożysko mam na przedniej ścianie więc coś w tym musi być. Czytała też ze między 22 a 24 tc dziecko się wycisza/ mniej kopie/ a potem znowu zaczyna harce. Ale nie wiem ile w tym prawdy...

201706107251.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaale mi się synio rozszalal w brzuchu. Już półtorej godziny dosłownie tłucze sie aż brzuch podskakuje:D wszystko pięknie fajnie jakby nie fakt że na weekend przyjechał niespodziewanie mąż i całe dwa dni cisza, dosłownie kilka razy dał znaki i tyle. A mąż tak tylko czekał i trzymał rękę na brzuchu co chwila i nic. No jak na złość:D dziś już pojechał to ten nagle harce w brzuchu urządza, lobuziak jeden;) tatuś chciał się pocieszyć a ten żarty mu robi ehh

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, wczoraj wieczorem siedziałam wpatrzona w brzuch nie mogąc uwierzyć, że tak faluje od ruchów małego, a jak dzisiaj tatuś był w domu, to jakoś się uspokoił :)

P.S
    Od jutra leci 23 tydzień!!! :D

P.S 2
    W czwartek połówkowe!!!
    Odliczam, z delikatnym lękiem, czy aby wszystko jest ok. Mam nadzieję, że tak <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 23:21

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisma trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :)

U nas rewolucja z imieniem hahaha dzisiaj mój mąż stwierdził, że on sam nie wie bo mu się Michalina chyba nie bardzo podoba i Julcia wypalila że może Kaja i oboje się uparli tak ze żyć nie dają. A ja już jak coś to gadam ze Michalina to czy tamto i nie wiem jak miałabym się przestawić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 23:31

201706107251.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, życzę miłego dnia (i tygodnia :) )

my dziś witamy się w 6 miesiącu <3 niesamowite, ale to leci.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część kobiety ciężarne!!!

My jak zawsze zaczynajmy od prania, sprzątania i prasowania.

Później ogarnę jakiś obiadek, bo mam całą w lodówkę żarcia, w końcu heheheheheheehheeh
    Wczoraj nawet ją rozmroziłam i umyłam, takie echo w niej było hahahaha

Życzę wam pięknego tygodnia!

Aaaaaahahahaahahahahah no i wspaniała matka zgubiłam nożyczki do paznokci młodego i za cholerę nie mogę ich znaleźć... Będę zmuszona kupić nowe hyhyhyhy

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracjanna wrote:
    Agisma trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :)

U nas rewolucja z imieniem hahaha dzisiaj mój mąż stwierdził, że on sam nie wie bo mu się Michalina chyba nie bardzo podoba i Julcia wypalila że może Kaja i oboje się uparli tak ze żyć nie dają. A ja już jak coś to gadam ze Michalina to czy tamto i nie wiem jak miałabym się przestawić :/

U nas właśnie będzie Michalina co zresztą zgodnie wybralismy w 3 sekundy na początku i jak tylko się dowiedzielismy ze dziewczyna to tak jiz do niej mowimy... I właśnie nie wyobrazam sobie teraz nagle imienia zmienić.... chyba bym się juz nie przestawila...:) jak sie juz rozmawia z brzuchem po imieniu to tak sie nie da potem inaczej :)

nitta32 lubi tę wiadomość

dev167pf___.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Mi po głowie chodzi Melania ;)

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracjanna wrote:
    Ja w pierwszej ciąży od 18tc czułam już mocne kopniaki, łożysko miałam na tylniej ścianie. Teraz zaczynam właśnie 23 tc i czuję tylko delikatne kopbiaki u dołu wcześniej czasami czułam rozpieranie w okolicach pępka. Łożysko mam na przedniej ścianie więc coś w tym musi być. Czytała też ze między 22 a 24 tc dziecko się wycisza/ mniej kopie/ a potem znowu zaczyna harce. Ale nie wiem ile w tym prawdy...
    Wiesz co wczoraj w nocy miałam wrażenie że czuję jakieś ruchy ale właśnie tak dosyć nisko I zastanawiałam się czy to możliwe czy może już sobie mam urojenia bo chciałabym czuć ruchy ale skoro ty piszesz że masz porównanie co do łożyska z przodu i z tyłu to chyba naprawdę coś w tym jest

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa chociaż czytam to forum juz od jakiegoś czasu :) Widze, ze Wasze maleństwa bardzo ruchliwe. U mnie chyba to jakis leniuszek a jestesmy w 23 tc, mam wrazenie ze bardziej ruchliwy byl 18-20 tc. Nie wiem czy to normalne bo to moja pierwsza ciaza.
    Pozdrawiam Was goraco :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 ja właściwie cały czas czuję tak nisko, nawet bardzo nisko aż czasami się zastanawiam czy nóżki małej tak nisko sięgają czy to jest podobnie jak w przypadku bólu ze czujesz w innym miejscu bo promieniuje... nie wiem czy dobrze się wyslowilam.

Duszka Mela mi się podoba :)

Witaj myszko30 :) na kiedy masz termin? To całkiem normalne ze raz mocno czujesz kopbiak a następnych kilka dni słabiej bo dziecko wierci się w brzuszku jeszcze :)

201706107251.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracjanna dzięki ;) chyba już tak zostanie
    Myszka witamy

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Witam po przerwie, jakos intensywny ten weekend byl. Mater, wlasnie sie dowiedzialam ze ten lekarz mnie przyjmie, jutro dadza mi znac kiedy dokladnie! Boze genialnie! Miesiac temu pisalam ze brzuch mnie pobolewa okresowo i ktoras pisala ze tak moze byc. No to jest bo mnie znow pobolewa ;D wczoraj przejrzalam ubrania po synu i w sumie doszlam do wniosku ze poza wozkiem, lozeczkiem i wanienkami nie mam nic ;D takze mamy bez wyprawek nie martwcie sie bo serio jest na to czas! Lece robic pancakesy ;) z lodami! Truskawkowymi :p z wlasnego polaaaa heheheheh ;D Buziaki sle!

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laseczki:) wizytujacym życzę samych dobrych wiesci:):) i wszystkim wielu kopniakow w dniu dzisiejszym:) pozdrawiam:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wnioskuję o wyproszenie Somebody z forum za opisy jedzenia, przez które jestem ciągle głodna i tyje!!!

Ahhaahaha( somebody oczywiście żartuje więc bez urazy ) :*

Ezia90, Deedee87, somebodytolove94, ahisma, 100noga, małaMyszka lubią tę wiadomość

201706107251.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha:) Gracjanna czytam i nie dowierzam:)) a tu sie komuś na żarty zebralo;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 15:23

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dzis mam tez straszna ochote na truskawki. Na szczescie u nas sezon caly rok wiec zaraz zrobie platki owsiane z polwa truskawkowa i dodatkiem calych. Gracjanna specjalnie dla ciebie hehe. Po za tym maly zrobil sie juz zupelnie ruchliwy i rusza sie na calego. W weekend troche przesadzilam z robota wiec dzis bedzie relaksik. Pozdrawiam

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracjana termin według OM mam na 09.06 :) z Tego co widze to dzień przed Toba :)

Gracjanna lubi tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ