X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziś mam połówkowe i w końcu dowiem się, kto w brzuchu mieszka. Jak na razie wielka niewiadoma:)

Marutka, małaMyszka, małamigotka, ahisma, 19Biedroneczka91 lubią tę wiadomość

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Życzę Wam miłego dnia i udanych wizyt ♡

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia wczoraj rozmawiałam właśnie z pania w sklepie na temat proszku i płynów do prania. Pani poradziła mi żeby kupić płyn bo proszek może się nie wyplukac do końca . Podobno teraz mamy kupuja płyny

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musze przetestować na sobie, bo mnie wszystkie płyny uczulają. zobaczymy jak będzie z tymi dziecięcymi.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee wyobraź sobie, że zwolnienie miałam do 3 lutego i Zus zapłacił mi już dziś :) ale widzę ,że dostaję około 70zł mniej :( trudno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 08:37

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines ja kupowałam przy pierwszym dziecku Dzidziuś i teraz też taki planuje kupić

agniesia0491 lubi tę wiadomość

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny, śnieg pada!!!!!!!

My już po śniadaniu :-)

Co do prania, to mój mały ma AZS więc dostałam zalecenie od dermatologa, żeby unikać lanoliny, także sprawdzam skład każdego proszku i płynu.
    Ostatnio kupiłam lovela w rodzinie, ale płyny do białego i do koloru, a do płukania mam bobini, bo miałam zapas :-)
    Nie dzielę już prania, tylko piorę w tych samych płynach, prasuje cały czas jakoś tak z przyzwyczajenia chyba. Poza tym uważam, że te ciuchy są inne w dotyku po prasowaniu.

Co do pozycji spania, to obojętnie jak nie śpię drętwieją mi ręce. Z Sebastianem też tak miałam...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka mi też ręce drętwieją i ogólnie wstaję połamana , wszystko mnie boli. Mój mąż stwierdził ostatnio , że tylko narzekam , wkurzył mnie na maxa!

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio słabo się wysypiam, ale to wszystko przez to, że najem się przez dzień nie wiadomo ile, a potem zgaga, duszności, cieżkość w brzuchu, wzdęcia i leżenie cały czas na lewym boku jest już męczące, a zmienić pozycję na prawy bok mogę tylko na chwilę. Obiecałam sobie, że dość obżarstwa i będę jeść lekko strawnie i unikać posiłków powodujących zgagę. No oprócz herbaty i kawy ;)

Powodzenia wizytującym dzisiaj :)

Wczoraj tak się wkurzyłam w pracy, że ze złości i bezsilności ledwo się nie pobeczałam... Ach te hormony. Mam nadzieję, że dzisiaj nic nie wyprowadzi mnie z równowagi. Przez niektórych w tej robocie będę miała znerwicowane dziecko...

7u2290bvd63lv0ph.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene ja nie chodzę do pracy, a i tak się denerwuję :P :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny wy już pierzecie ciuszki? Tzn chyba wstępnie bo nasze dzieci maja jeszcze czas na ich ubranie. Ja narazie kompletuje wyprawkę i tylko składam w 1 miejscu. Tez będę prac w płynach proszków nie używam od lat. Odnośnie ruchów moje się nasilają śle najbardziej syn szaleje po 22 jak już leżę dłużej w łóżku. Dziś idę do szkoły rodzenia na zajęcia z porodu ciekawe jak bedzie

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszka to mnie zaskoczylas. Ja mialam do pierwszego i dalej nic nie dostałam jeszcze. Zobaczymy jak to będzie :)

Ja tam nie piore narazie nic bo mam dopiero dwie pary spodni i z 5 bodziakow. Moj K bardzo buczy ze jest czas a ja ze musze cos kupic bo oszaleje bo potem będzie za dużo na raz... No to umowa jest taka ze jeżeli kupie cos z mysla o sobie to wtedy moge cos kupić dla małej hahahahahahahaahahahh bo moj K narzeka ze jeszcze nie urodzilam a juz zachowuje sie jak kazda matka i zamiast o siebie zadbac teraz w ciąży to juz bym mala obkupila :) on poprostu nie rozumie jeszcze do końca bo tego nie czuje (malej jak sie rusza) tak mowi ze ciezko mu mnie zrozumieć bo dla niego to wciąż trochę abstrakcyjne choc gada do brzucha....

Takze żeby się nie klocic o bzdury tego nie warte poszlismy na kompromis. Bluzka dla mamusi to bluzka dla malej sukienka lub tunika dla mamusi to sukienka dla malej :)

dev167pf___.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika8686 wrote:
    Cześć Dziewczyny wy już pierzecie ciuszki? Tzn chyba wstępnie bo nasze dzieci maja jeszcze czas na ich ubranie. Ja narazie kompletuje wyprawkę i tylko składam w 1 miejscu. Tez będę prac w płynach proszków nie używam od lat. Odnośnie ruchów moje się nasilają śle najbardziej syn szaleje po 22 jak już leżę dłużej w łóżku. Dziś idę do szkoły rodzenia na zajęcia z porodu ciekawe jak bedzie
    Ja tez dopiero kompletuje wyprawke i mimo ze mam ich juz sporo to na pranie jest za wczesnie, bo zdążą sie zakurzyc ;) pranie ciuszków mysle dopiero w maju, nie ma co wczesniej ;)

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie piorę, bo okazało się, że mam już taką ilość, że tylko pojedyncze rzeczy muszę dokupić jeśli chodzi o dziecięcą garderobę :) Poprasuję i poukładam w komodzie, nic im nie będzie. W maju to ja już zamierzam na walizkach siedzieć :P Cały czas sobie tłumaczę, że lepiej trochę prędzej się przygotować, bo nigdy nic nie wiadomo... A jak czytam, że jedna majówka urodziła to mam dreszcze...

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez piore i będę prasowac :) ostatni miesiąc to wogole ustanie przy żelazku raczej niemożliwe. A ja mam synka jeszcze i czas przecieka przez palce. Poza tym ja lubie byc wcześniej gotowa :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina :* wrote:
    Ktoras dziewczyn mowila o torbielkach w główce. Mój synek mial dwie. Wszystko sie wchlonelo. Na usg w 3 trymestrze juz ich nie było. Dobrze, ze masz zaplanowane echo serduszka :). Ważne jest to ze te torbielki nie przeszkadzają w rozwoju - generalnie niegroźne są :) staraj sie nie myslec i cieszyć ciąża :)

Karolina, bardzo dziękuję za wsparcie. To bardzo pocieszające, że u Twojego synka historia z torbielkami skończyła się pozytywnie. Jutro z samego rana idziemy na echo serduszka. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Na badaniu połówkowym pani dr wymieniła chyba wszystkie choroby (łącznie z trisomią 18), z którymi wiążą się te torbielki, więc się trochę przeraziłam:/ Póki co wszystkie inne badania są prawidłowe, dzidzia ładnie się rozwija i nie ma innych markerów chorobowych. Serduszko też wygląda prawidłowo, ale dla pewności robimy echo, żeby wykluczyć wszystkie wady.

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZWM bardzo mi przykro:((((( dopiero teraz doczytałam, przesyłam mocne uściski:*

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • makatka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, chciałabym dołączyć do facebooka, co dalej zrobić?

Będę potrzebowała wsparcia, bo nigdy z facebooka nie korzystałam (nie śmiejcie się:P). Zmobilizowałyście mnie i specjalnie dla Was założyłam konto:D

Gracjanna, 19Biedroneczka91, Deedee87, małaMyszka, Merida86 lubią tę wiadomość

h84fanlifj6ps8sf.png
    h84fcwa1b8cv6fcl.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ubrań dla mam ja kupiłam 3 pary spodni ciążowych na zalando w niskich cenach bo dwie pary za 76 a jedna za 119zl. New look Maternity. Tam często są wyprzedaże i w weekendy bywają obniżki. T shirty dla mam tez nawet po 30zl tylko trzeba trochę poszukać poprzeglądać. Rozmiar brałam spodni jak przed ciąża o były ok bo maja te pasy na brzuch

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee spoko ja miałam zwolnienie do 24.01 i niby miałam mieć dzisiaj wypłatę a tu dupa. A kasę z Duszka dostajemy z tego samego oddziału ZUSU bo mieszkamy blisko siebie :)

Ja właśnie nie lubię proszków za to ze czasami zostają na ubraniach bo się źle splukuja chociaż nie wiem czy to nie przez stara pralkę bo odkąd mam nową chyba nie było problemu.
    Ogólnie do ubrań do pracy np w polu czy takich "koło domu" używam proszku bo jest taniej a do reszty płynu.

Prac ubranka będę dopiero na przełomie kwietnia i maja. Chyba że.mi się odmieni. :P

201706107251.png
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ