X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Makatka na pewno na facebooku sobie poradzisz:) pomozemy:):) fajnie ze dla nas zalozylas konto:)
    Co do ubranek to jak mi przyjdzie ta paka która zamowilam to posegreguje i 56-62 popiore i poprasuje jakos w marcu:) jak tylko sloneczko nas zaszczyci:)
    Na razie znow u nas snieg sypie, cos ta zima nie ma ochoty spadac na drzewo. A ja mam dosyc zimowych butow, wskoczylabym juz w adidaski:):)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sieemanko :D Ja miałam dzidziusia bodajże bo preferuję płyny ogólnie :D i prałam wszystko. Razem. Tak. Co do ubrań - legginsy zawsze spoko! Akurat znalazłam duże rozmiary na nowej dostawie w lumpku i mi tam wygodnie :D a że ja człowiek czerni jestem, także koszulki czarne i do tego narzuty jakieś też bezproblemowo.
    No i mam i ja! Lekarz przyjmie mnie we wtorek o 18! Hurraaa :D Chociaż! Mam swoje głupie intuicje i nawet mi się przyśniło, że faktycznie mnie przyjął, ale stwierdził, że mam tak mało badań i jeszcze od grudnia ta infekcja, że wypisał mnie do szpitala. I wiecie co? Wczoraj musiałam siedzieć, tak mi się w głowie pierdzieliło. Nogi jak z waty miałam. Martwię się, bo niby biorę ten vitaminer dha ale zawsze miałam problemy z anemią.

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie skompletuje wszystko a potem jak słonko zacznie grzać, to wypiorę i powywieszam sobie na podwórku. małego puszczę niech sobie lata, a ja wezmę przedłużacz to od razu poprasuję sobie na werandzie ^^

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 23:18

• ahisma Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika8686 wrote:
    Odnośnie ubrań dla mam ja kupiłam 3 pary spodni ciążowych na zalando w niskich cenach bo dwie pary za 76 a jedna za 119zl. New look Maternity. Tam często są wyprzedaże i w weekendy bywają obniżki. T shirty dla mam tez nawet po 30zl tylko trzeba trochę poszukać poprzeglądać. Rozmiar brałam spodni jak przed ciąża o były ok bo maja te pasy na brzuch
    Ja pod koniec roku kupiłam jedne z C&A, gdy była przecena prawie o połowę, też w rozmiarze jaki dotąd nosiłam i póki co leżą, jeszcze ten pas na brzuch jest za luźny :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Karolina :* Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makatka wrote:
    Karolina, bardzo dziękuję za wsparcie. To bardzo pocieszające, że u Twojego synka historia z torbielkami skończyła się pozytywnie. Jutro z samego rana idziemy na echo serduszka. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Na badaniu połówkowym pani dr wymieniła chyba wszystkie choroby (łącznie z trisomią 18), z którymi wiążą się te torbielki, więc się trochę przeraziłam:/ Póki co wszystkie inne badania są prawidłowe, dzidzia ładnie się rozwija i nie ma innych markerów chorobowych. Serduszko też wygląda prawidłowo, ale dla pewności robimy echo, żeby wykluczyć wszystkie wady.

Najważniejsze czy występuja jakieś inne anomalie jesli nie to z tego co mówiła mi lekarka te torbielki to żaden marker także glowa do góry :). Ja to miałam u synka a teraz mialam za dużą przeziernosc karku - no i to niestety jest już gorsza sprawa. Ale puki co jest ok.

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania to nie jestem fanką proszków, bo mimo nowej, dobrej pralki czasami coś tam się nie doprało, stąd też płyny w ciągłym użyciu.
    Jak myślicie, chyba pora wyjść z piżamy, bo przy gotowaniu obiadu jakoś nie pasuje :P :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    Co do prania to nie jestem fanką proszków, bo mimo nowej, dobrej pralki czasami coś tam się nie doprało, stąd też płyny w ciągłym użyciu.
    Jak myślicie, chyba pora wyjść z piżamy, bo przy gotowaniu obiadu jakoś nie pasuje :P :)

eee tam, nie pasuje :D wyjdziesz z pidżamy i co? przyjdzie 17 i się w nią ubierzesz?? :D

ahisma, małaMyszka lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulkaa identyko ;D lilith swieta prawda. Ja tam zasuwam w bokserkach i koszulce. Na zewnatrz sniegiem na wszystkie strony pizga, -10na termometrze a mnie goraca ;D a w Holandii tez 10 tylko ze na + zero sniegu i piekne slonce. Dzieciski w samych bluzach do szkoly rowerami jada ;D

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam progres :D wyszłam na zakupy :) na szczęście nie pizga złem, jest chłodno, przyjemnie :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto by pomyslal zawsze zima the best a teraz tak za slonkiem tesknie :c w ogole mam plan wydupiec po porodzie. W sumie przy Witku tez takowy mialam xD i wydupialam..teraz jakos za rzezbe trzeba sie wziac ;D

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee no u nas jeszcze te 3 dni 0, slonce, trawka sie pojawila, dzisiaj wstaje a tu dachy biale, parapet zasypany w tym roku jeszcze tak nie byl, listonoszka jak brodzila to w sumie..smiesznie tak ;D

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis wylazlam z wyra po 10 i ruszyłam na zakupy. Wlasnie wrocilam, zaraz biore sie za obiad, bo maz o 16 wraca z pracy:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • małamigotka Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, jutro prenatalne, powoli zaczynam się stresować ale wierzę,że wszystko będzie dobrze.
    W ostatni weekend lutego wybieramy się na ślub i wesele ale nie mam za bardzo ochoty ale mąż jest świadkiem więc mus :/

Zwm strasznie mi przykro ;(

hchyyx8dax6r5i5c.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laseczki, nie wiem, czy temat był, nie kojarzę, ale rozważałyście jak ubierzecie niemowlaka do wyjścia ze szpitala :D? no bo czerwiec, wiadomo, zależy od pogody..ale mi mama rzuciła propozycję body z krótkim rękawkiem, cienki kombinezon i cienka czapeczka. Syn we wrześniu rodzony to nie było problemu, bo akurat deszcz siąpił ;D no i już ubierałam go na dłuższy rękaw. Ale lata to ja się powiem szczerze boję :c

Szaron, Merida86 lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Somebodytolove - też o tym myślałam ostatnio, ja mam termin na połowę czerwca, a wtedy już lubią być większe upały (taka moja obserwacja z ostatnich kilku lat). Bardziej myślę o nie przegrzaniu tak małego dziecka, jak myślę o czapeczce (?!) przy np 28 stopniach to mi się słabo robi ;)

Deedee87 lubi tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy wroce jeszcze na chwile do tematu prania :D czy kupujecie osobno płyn/proszek do białych i płyn/proszek do koloru?

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie stąd pytanie ;D Mnie jeszcze czapeczka ale to też z wielkim oporem chodziła po głowie bo uszka. Krzyczą tak teraz że uszka i o. Ale ten kombinezonik? Ja mam niby 11 czerwca. Wydaje mi się, że to już żar z nieba się lał, choć pogoda lubiła jeszcze być zdradliwa. Szczególnie, że będziemy 20 km. jechać samochodem do domu. Tutaj jeszcze może i tak, bo na polu wiadomo :D wiatr lubi powiać, ale to już raczej raz zapytam położną jak do nas przyjedzie, a dwa sprawdzę na ganku ;p gorzej z tym szpitalem właśnie :/

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż jak tak teraz pomyślałam o tej czapeczce raz jeszcze i padło hasło 20km. samochodem..to chyba już wiem XD

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Yyy wroce jeszcze na chwile do tematu prania :D czy kupujecie osobno płyn/proszek do białych i płyn/proszek do koloru?
    Ja mam jeden uniwersalny, ale biale mam zamiar prac osobno:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ