X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Makatka na pewno na facebooku sobie poradzisz:) pomozemy:):) fajnie ze dla nas zalozylas konto:)
    Co do ubranek to jak mi przyjdzie ta paka która zamowilam to posegreguje i 56-62 popiore i poprasuje jakos w marcu:) jak tylko sloneczko nas zaszczyci:)
    Na razie znow u nas snieg sypie, cos ta zima nie ma ochoty spadac na drzewo. A ja mam dosyc zimowych butow, wskoczylabym juz w adidaski:):)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sieemanko :D Ja miałam dzidziusia bodajże bo preferuję płyny ogólnie :D i prałam wszystko. Razem. Tak. Co do ubrań - legginsy zawsze spoko! Akurat znalazłam duże rozmiary na nowej dostawie w lumpku i mi tam wygodnie :D a że ja człowiek czerni jestem, także koszulki czarne i do tego narzuty jakieś też bezproblemowo.
    No i mam i ja! Lekarz przyjmie mnie we wtorek o 18! Hurraaa :D Chociaż! Mam swoje głupie intuicje i nawet mi się przyśniło, że faktycznie mnie przyjął, ale stwierdził, że mam tak mało badań i jeszcze od grudnia ta infekcja, że wypisał mnie do szpitala. I wiecie co? Wczoraj musiałam siedzieć, tak mi się w głowie pierdzieliło. Nogi jak z waty miałam. Martwię się, bo niby biorę ten vitaminer dha ale zawsze miałam problemy z anemią.

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie skompletuje wszystko a potem jak słonko zacznie grzać, to wypiorę i powywieszam sobie na podwórku. małego puszczę niech sobie lata, a ja wezmę przedłużacz to od razu poprasuję sobie na werandzie ^^

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 23:18

• ahisma Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika8686 wrote:
    Odnośnie ubrań dla mam ja kupiłam 3 pary spodni ciążowych na zalando w niskich cenach bo dwie pary za 76 a jedna za 119zl. New look Maternity. Tam często są wyprzedaże i w weekendy bywają obniżki. T shirty dla mam tez nawet po 30zl tylko trzeba trochę poszukać poprzeglądać. Rozmiar brałam spodni jak przed ciąża o były ok bo maja te pasy na brzuch
    Ja pod koniec roku kupiłam jedne z C&A, gdy była przecena prawie o połowę, też w rozmiarze jaki dotąd nosiłam i póki co leżą, jeszcze ten pas na brzuch jest za luźny :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Karolina :* Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makatka wrote:
    Karolina, bardzo dziękuję za wsparcie. To bardzo pocieszające, że u Twojego synka historia z torbielkami skończyła się pozytywnie. Jutro z samego rana idziemy na echo serduszka. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Na badaniu połówkowym pani dr wymieniła chyba wszystkie choroby (łącznie z trisomią 18), z którymi wiążą się te torbielki, więc się trochę przeraziłam:/ Póki co wszystkie inne badania są prawidłowe, dzidzia ładnie się rozwija i nie ma innych markerów chorobowych. Serduszko też wygląda prawidłowo, ale dla pewności robimy echo, żeby wykluczyć wszystkie wady.

Najważniejsze czy występuja jakieś inne anomalie jesli nie to z tego co mówiła mi lekarka te torbielki to żaden marker także glowa do góry :). Ja to miałam u synka a teraz mialam za dużą przeziernosc karku - no i to niestety jest już gorsza sprawa. Ale puki co jest ok.

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania to nie jestem fanką proszków, bo mimo nowej, dobrej pralki czasami coś tam się nie doprało, stąd też płyny w ciągłym użyciu.
    Jak myślicie, chyba pora wyjść z piżamy, bo przy gotowaniu obiadu jakoś nie pasuje :P :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    Co do prania to nie jestem fanką proszków, bo mimo nowej, dobrej pralki czasami coś tam się nie doprało, stąd też płyny w ciągłym użyciu.
    Jak myślicie, chyba pora wyjść z piżamy, bo przy gotowaniu obiadu jakoś nie pasuje :P :)

eee tam, nie pasuje :D wyjdziesz z pidżamy i co? przyjdzie 17 i się w nią ubierzesz?? :D

ahisma, małaMyszka lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulkaa identyko ;D lilith swieta prawda. Ja tam zasuwam w bokserkach i koszulce. Na zewnatrz sniegiem na wszystkie strony pizga, -10na termometrze a mnie goraca ;D a w Holandii tez 10 tylko ze na + zero sniegu i piekne slonce. Dzieciski w samych bluzach do szkoly rowerami jada ;D

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam progres :D wyszłam na zakupy :) na szczęście nie pizga złem, jest chłodno, przyjemnie :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto by pomyslal zawsze zima the best a teraz tak za slonkiem tesknie :c w ogole mam plan wydupiec po porodzie. W sumie przy Witku tez takowy mialam xD i wydupialam..teraz jakos za rzezbe trzeba sie wziac ;D

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee no u nas jeszcze te 3 dni 0, slonce, trawka sie pojawila, dzisiaj wstaje a tu dachy biale, parapet zasypany w tym roku jeszcze tak nie byl, listonoszka jak brodzila to w sumie..smiesznie tak ;D

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis wylazlam z wyra po 10 i ruszyłam na zakupy. Wlasnie wrocilam, zaraz biore sie za obiad, bo maz o 16 wraca z pracy:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • małamigotka Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, jutro prenatalne, powoli zaczynam się stresować ale wierzę,że wszystko będzie dobrze.
    W ostatni weekend lutego wybieramy się na ślub i wesele ale nie mam za bardzo ochoty ale mąż jest świadkiem więc mus :/

Zwm strasznie mi przykro ;(

hchyyx8dax6r5i5c.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laseczki, nie wiem, czy temat był, nie kojarzę, ale rozważałyście jak ubierzecie niemowlaka do wyjścia ze szpitala :D? no bo czerwiec, wiadomo, zależy od pogody..ale mi mama rzuciła propozycję body z krótkim rękawkiem, cienki kombinezon i cienka czapeczka. Syn we wrześniu rodzony to nie było problemu, bo akurat deszcz siąpił ;D no i już ubierałam go na dłuższy rękaw. Ale lata to ja się powiem szczerze boję :c

Szaron, Merida86 lubią tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Somebodytolove - też o tym myślałam ostatnio, ja mam termin na połowę czerwca, a wtedy już lubią być większe upały (taka moja obserwacja z ostatnich kilku lat). Bardziej myślę o nie przegrzaniu tak małego dziecka, jak myślę o czapeczce (?!) przy np 28 stopniach to mi się słabo robi ;)

Deedee87 lubi tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy wroce jeszcze na chwile do tematu prania :D czy kupujecie osobno płyn/proszek do białych i płyn/proszek do koloru?

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie stąd pytanie ;D Mnie jeszcze czapeczka ale to też z wielkim oporem chodziła po głowie bo uszka. Krzyczą tak teraz że uszka i o. Ale ten kombinezonik? Ja mam niby 11 czerwca. Wydaje mi się, że to już żar z nieba się lał, choć pogoda lubiła jeszcze być zdradliwa. Szczególnie, że będziemy 20 km. jechać samochodem do domu. Tutaj jeszcze może i tak, bo na polu wiadomo :D wiatr lubi powiać, ale to już raczej raz zapytam położną jak do nas przyjedzie, a dwa sprawdzę na ganku ;p gorzej z tym szpitalem właśnie :/

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż jak tak teraz pomyślałam o tej czapeczce raz jeszcze i padło hasło 20km. samochodem..to chyba już wiem XD

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Yyy wroce jeszcze na chwile do tematu prania :D czy kupujecie osobno płyn/proszek do białych i płyn/proszek do koloru?
    Ja mam jeden uniwersalny, ale biale mam zamiar prac osobno:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ