Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej:)
Makatka na pewno na facebooku sobie poradzisz:) pomozemy:)fajnie ze dla nas zalozylas konto:)
Co do ubranek to jak mi przyjdzie ta paka która zamowilam to posegreguje i 56-62 popiore i poprasuje jakos w marcu:) jak tylko sloneczko nas zaszczyci:)
Na razie znow u nas snieg sypie, cos ta zima nie ma ochoty spadac na drzewo. A ja mam dosyc zimowych butow, wskoczylabym juz w adidaski:)
Sieemanko
Ja miałam dzidziusia bodajże bo preferuję płyny ogólnie
i prałam wszystko. Razem. Tak. Co do ubrań - legginsy zawsze spoko! Akurat znalazłam duże rozmiary na nowej dostawie w lumpku i mi tam wygodnie
a że ja człowiek czerni jestem, także koszulki czarne i do tego narzuty jakieś też bezproblemowo.
No i mam i ja! Lekarz przyjmie mnie we wtorek o 18! HurraaaChociaż! Mam swoje głupie intuicje i nawet mi się przyśniło, że faktycznie mnie przyjął, ale stwierdził, że mam tak mało badań i jeszcze od grudnia ta infekcja, że wypisał mnie do szpitala. I wiecie co? Wczoraj musiałam siedzieć, tak mi się w głowie pierdzieliło. Nogi jak z waty miałam. Martwię się, bo niby biorę ten vitaminer dha ale zawsze miałam problemy z anemią.
-
nick nieaktualny
-
Nika8686 wrote:Odnośnie ubrań dla mam ja kupiłam 3 pary spodni ciążowych na zalando w niskich cenach bo dwie pary za 76 a jedna za 119zl. New look Maternity. Tam często są wyprzedaże i w weekendy bywają obniżki. T shirty dla mam tez nawet po 30zl tylko trzeba trochę poszukać poprzeglądać. Rozmiar brałam spodni jak przed ciąża o były ok bo maja te pasy na brzuch
-
makatka wrote:Karolina, bardzo dziękuję za wsparcie. To bardzo pocieszające, że u Twojego synka historia z torbielkami skończyła się pozytywnie. Jutro z samego rana idziemy na echo serduszka. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Na badaniu połówkowym pani dr wymieniła chyba wszystkie choroby (łącznie z trisomią 18), z którymi wiążą się te torbielki, więc się trochę przeraziłam:/ Póki co wszystkie inne badania są prawidłowe, dzidzia ładnie się rozwija i nie ma innych markerów chorobowych. Serduszko też wygląda prawidłowo, ale dla pewności robimy echo, żeby wykluczyć wszystkie wady.
Najważniejsze czy występuja jakieś inne anomalie jesli nie to z tego co mówiła mi lekarka te torbielki to żaden marker także glowa do góry. Ja to miałam u synka a teraz mialam za dużą przeziernosc karku - no i to niestety jest już gorsza sprawa. Ale puki co jest ok.
-
ahisma wrote:Co do prania to nie jestem fanką proszków, bo mimo nowej, dobrej pralki czasami coś tam się nie doprało, stąd też płyny w ciągłym użyciu.
Jak myślicie, chyba pora wyjść z piżamy, bo przy gotowaniu obiadu jakoś nie pasuje
eee tam, nie pasujewyjdziesz z pidżamy i co? przyjdzie 17 i się w nią ubierzesz??
ahisma, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ulkaa identyko
lilith swieta prawda. Ja tam zasuwam w bokserkach i koszulce. Na zewnatrz sniegiem na wszystkie strony pizga, -10na termometrze a mnie goraca
a w Holandii tez 10 tylko ze na + zero sniegu i piekne slonce. Dzieciski w samych bluzach do szkoly rowerami jada
-
Ej laseczki, nie wiem, czy temat był, nie kojarzę, ale rozważałyście jak ubierzecie niemowlaka do wyjścia ze szpitala
? no bo czerwiec, wiadomo, zależy od pogody..ale mi mama rzuciła propozycję body z krótkim rękawkiem, cienki kombinezon i cienka czapeczka. Syn we wrześniu rodzony to nie było problemu, bo akurat deszcz siąpił
no i już ubierałam go na dłuższy rękaw. Ale lata to ja się powiem szczerze boję :c
Szaron, Merida86 lubią tę wiadomość
-
Somebodytolove - też o tym myślałam ostatnio, ja mam termin na połowę czerwca, a wtedy już lubią być większe upały (taka moja obserwacja z ostatnich kilku lat). Bardziej myślę o nie przegrzaniu tak małego dziecka, jak myślę o czapeczce (?!) przy np 28 stopniach to mi się słabo robi
Deedee87 lubi tę wiadomość
-
No właśnie stąd pytanie
Mnie jeszcze czapeczka ale to też z wielkim oporem chodziła po głowie bo uszka. Krzyczą tak teraz że uszka i o. Ale ten kombinezonik? Ja mam niby 11 czerwca. Wydaje mi się, że to już żar z nieba się lał, choć pogoda lubiła jeszcze być zdradliwa. Szczególnie, że będziemy 20 km. jechać samochodem do domu. Tutaj jeszcze może i tak, bo na polu wiadomo
wiatr lubi powiać, ale to już raczej raz zapytam położną jak do nas przyjedzie, a dwa sprawdzę na ganku ;p gorzej z tym szpitalem właśnie
-
Ezia90 wrote:Yyy wroce jeszcze na chwile do tematu prania
czy kupujecie osobno płyn/proszek do białych i płyn/proszek do koloru?