X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Nissiia Debiutantka

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie dla malucha kombinezonik jakiś cienki albo śpiworek do spania ?

Też już kompletuję wyprawkę i mam pajacyki, body długi i krótki rękaw, spodenki

Kombinuję czy też kupić jakieś bluzy cieplejsze itd

• ahisma Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki śpiworek 0-6 mies. Zobaczymy, czy się sprawdzi.
    1-2 bluzy chyba dobrze mieć, u nas z pogodą nigdy nie wiadomo. Nawet w lipcu potrafi być zimno :/

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1742928100c.jpg

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latynoska mam nadzieję, że nie odebrałaś tego, co wcześniej napisałam jako ataku na Ciebie :)
    Ja niestety na męża nie będę mogła liczyć, stąd też nieco przyspieszone kupowanie i szykowanie, a z odkładaniem pieniędzy to różnie bywa, zdarzało się, że najpierw odłożyliśmy, a potem wyciagaliśmy, bo nagle okazały się potrzebne, a uzupełnić już nie jest tak łatwo. Poza tym to mój mąż zawsze woli coś kupić póki mamy pieniądze, bo później często się kasa rozchodzi na drobniejsze rzeczy i już nie raz tak było, że nawet mieliśmy zainwestować w coś do domu i odkładając rzadko nam się udawało.
    Lubię mieć ostatnie zdanie, ale w kwestii wydatków często mu ustępuję, bo choć ciężko mi to przyznać to częściej on ma rację :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Produkujecie dzisiaj.
    Latynoska ja np to co mam przywiezc dla malego po Leonie przywioze pod koniec kwietnia czyli wanienka, lezaczek itp ubranka zwuize wczesniej bo jiz nie pamietam co mam a co sprzedalam. Co do resztt wyprawki typu kosmetyki, pieluchy itp to ja musze to sama ogarniac bo meza czesto nie ma i tak.sobie kupuje po malutku, bo wiem ze juz w kwietniu bedzie mi ciezko wybrac sie na zakupy z brzuchem i dzieckiem uwieszonym do nogi.

ahisma lubi tę wiadomość

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w sieprniu to w ogóle gradem lubi sypnąć :P
    ja jak na razie mam łóżeczko po synu, jakieś grzechotki też, karuzele z fisher price'a z misiami mam, ubranka sprawdzałam, bo miałam w kartonie ostreczowane, ale tak czy siak mi przez te 2 lata popleśniały i zwilgotniały. Poza tym, myślę zajechać do pepco i tesco kupić, myślę jak dowiem się płci już tak na pewne. Zostaje mi materac do łóżka i to kupię chyba w kwietniu, żeby wywietrzał mi z tego zapachu i żeby na spokojne przygotować pokoje ;D matę edukacyjną, ale to rozważam w ogóle jak urodzę, bo Wiktor jest jeszcze nie ochrzczony, więc rozważam ochrzcić 2 na raz jeśli fundusze pozwolą i kupić w prezencie C: dostawkę albo wózek cały czas rozważamy, szczerze z tym to ja do maja na spokojne, jak nie czerwca nawet (apropo co ja dziś znalazłam! https://www.olx.pl/oferta/wozek-peg-perego-duette-kompletny-zestaw-CID88-IDiCqMJ.html#9b00016e6c), no i leżaczek. chryste jak Boga kocham ten Tiny Love skradł moje serce, ale to też może jakoś na maj? tak żeby sobie rozłożyć to wszystko z kasą na spokojne?

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i pod koniec to faktycznie ciężko się przemieszczać, a gdzie po ciuchach latać ;D ale to chyba każda indywidualnie ma ;D z Witkiem miałam takie wicie gniazda od połowy, że pierdolca dostawałam na zakupach, a teraz - szkoda neeerwów ;D i tak miałam lekarza patałacha, teraz mogę spokojnie cieszyć się macierzyństwem razy 2! buziaki :*
    PS. Gracjanna, dalej nie mam pomysłu na sernik :c toć mi zagwostkę dałaś :D

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że jesteście takie obcykane w tych wózkach, a ja jak przeglądam to sama nie wiem na co patrzeć, nie znam się na tym :/ W ogóle jakiej firmy polecacie? Co myślicie o wózku używanym od kogoś? Czy lepiej zainwestować w nowy i dlaczego? A jeśli nowy, to czy to nie jest zwyczajne wyrzucenie pieniędzy do kosza, skoro można mieć używany co najmniej połowę tańszy? Pewnie fajnie jest mieć super ładny i dobry wózek, ale czy to jest warte ceny? Niektóre kosztują nawet 3000zł :/ Jak już miałabym kupić nowy to max do 1500zł, znajdę coś w ogóle w tej cenie? :) POMOCY ! :)

c55frjjgoufy31i7.png

Wysłany: 8 lutego 2017, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam rodzice kupili na wesele w sklepie camarelo carmela 3w1 za 1500 ;) jestem mega zadowolona :P na moją wiochę ukochaną idealny <3 co więcej, sprawdził mi się również w lesie, bo byłam parę razy ;D i mi bynajmniej jakoś nie brudził się mimo takich warunków, myłam go może...raz, dwa XD? a jest beżowo brązowy c:

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • Totoja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Poniewaz mamy juz dalej niz polowe ciazy za soba, lista czerwcowek jest bardzo dluga z czego polowa sie nie odzywa, czesc przenioslo sie na forum Pianistki a jak nie pamietam po nickach. Zerknijcie na 1.strone komu nie napisalam plci,i dajcie znac czy juz wiecie czy moze macie wstydziocha. Postaram sie pare dni ten post podbijac i za tydzien skasuje te ktore w ogole sie nie odezwaly. Bedzie nam.latwiej potem.ogarnac liste ;-) Amen

0d1ylqxwgj8ci0pf.png
    k0kdanli3ifomssb.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:
    Dziewczyny. Poniewaz mamy juz dalej niz polowe ciazy za soba, lista czerwcowek jest bardzo dluga z czego polowa sie nie odzywa, czesc przenioslo sie na forum Pianistki a jak nie pamietam po nickach. Zerknijcie na 1.strone komu nie napisalam plci,i dajcie znac czy juz wiecie czy moze macie wstydziocha. Postaram sie pare dni ten post podbijac i za tydzien skasuje te ktore w ogole sie nie odezwaly. Bedzie nam.latwiej potem.ogarnac liste ;-) Amen
    U mnie wszystko gra ;-)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja, u mnie wpisz synka Mikołaja :) ponoć według lekarki ma się to na pewno nie zmienić.

Odnośnie wózków używanych to powiem tak: to zależy :) U nas wózek -nowy- sponsorowała moja mama (kosztował 1700 zł, więc chyba nie tak sporo biorąc pod uwagę przekrój cenowy wózków). Ja raczej wolę wszystko nowe, ale to z tego też względu, że akurat co do wózków to mam dość niepowszechny gust, bo podobają mi się tylko klasyczne wózki z dużymi kołami- takie retro - i taki też kupiliśmy :) poza tym ja musiałam taki mieć, bo drogę dojazdową do nowego domu mamy baaaaardzo wyboistą i uważam, że tylko wózek o wielkich pompowanych kołach i dobrej amortyzacji sobie na niej poradzi- a tym wymaganiom wózek klasyczny sprosta :) nie mógłby mieć też skrętnych kół ;) Poza tym, to pewnie zależy na jaki wózek używany trafisz- jeśli bardzo solidny i niezbyt zniszczony to dobrze, ale ja mając na względzie, że to moje pierwsze dziecko i planujemy więcej to myślę, że nowy dłużej posłuży :) choć przy drugim pewnie chciałabym znowu nowy, ale szkoda kasy ;) Tak, że musisz przede wszystkim mieć na względzie: 1. na co pozwalają Twoje finanse; 2. czy wózek ma długo posłużyć; 3. czy masz jakieś szczególne wymagania od wózka w zakresie jego funkcjonalności; 4. czy wolisz mieć nowy, czy tolerujesz używany (kolejność ma znaczenie).

Ja już w robocie, przerwa na kawkę ;) Dzisiaj coś pobolewa mnie lewy jajnik albo to więzadła. Muszę się pochwalić- wczoraj spędziłam pierwszy wieczór bez zgagi !!! juuupi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 08:58

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja u mnie jest ok

dev167pf___.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja jestem ale nie wiem kto siedzi :)

• aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    Totoja, u mnie wpisz synka Mikołaja :) ponoć według lekarki ma się to na pewno nie zmienić.

Odnośnie wózków używanych to powiem tak: to zależy :) U nas wózek -nowy- sponsorowała moja mama (kosztował 1700 zł, więc chyba nie tak sporo biorąc pod uwagę przekrój cenowy wózków). Ja raczej wolę wszystko nowe, ale to z tego też względu, że akurat co do wózków to mam dość niepowszechny gust, bo podobają mi się tylko klasyczne wózki z dużymi kołami- takie retro - i taki też kupiliśmy :) poza tym ja musiałam taki mieć, bo drogę dojazdową do nowego domu mamy baaaaardzo wyboistą i uważam, że tylko wózek o wielkich pompowanych kołach i dobrej amortyzacji sobie na niej poradzi- a tym wymaganiom wózek klasyczny sprosta :) nie mógłby mieć też skrętnych kół ;) Poza tym, to pewnie zależy na jaki wózek używany trafisz- jeśli bardzo solidny i niezbyt zniszczony to dobrze, ale ja mając na względzie, że to moje pierwsze dziecko i planujemy więcej to myślę, że nowy dłużej posłuży :) choć przy drugim pewnie chciałabym znowu nowy, ale szkoda kasy ;) Tak, że musisz przede wszystkim mieć na względzie: 1. na co pozwalają Twoje finanse; 2. czy wózek ma długo posłużyć; 3. czy masz jakieś szczególne wymagania od wózka w zakresie jego funkcjonalności; 4. czy wolisz mieć nowy, czy tolerujesz używany (kolejność ma znaczenie).

Ja już w robocie, przerwa na kawkę ;) Dzisiaj coś pobolewa mnie lewy jajnik albo to więzadła. Muszę się pochwalić- wczoraj spędziłam pierwszy wieczór bez zgagi !!! juuupi :)

No właśnie my też chcemy mieć więcej dzieci i też tak myślałam, czy wtedy nowy nie mógłby posłużyć dwójce czy trójce dzieci :-) a jaki polecilabys kolor, żeby neutralny - i dla chłopca i dziewczynki? :-)

c55frjjgoufy31i7.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:

Ja poproszę o przepisanie mnie na 24.06 i dopisanie synka :-)

c55frjjgoufy31i7.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja mnie nie ma na 1 szej stronie mam termin na 1.06 syn

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• Marisa Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja , ja mam wstydziocha :)

km5st5odva4wb8we.png
    2nn3skjoo67ix2iz.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89, dla mnie ogólnie każdy kolor jest neutralny, no może oprócz różowego, ale tego po prostu nie lubię, więc nawet dla dziewczynki takiego bym nie kupowała ;) My mamy akurat wózeczek w kolorze czarno- brązowo- białym, więc w mojej ocenie - zupełnie neutralny :) On właściwie w każdym dostępnym kolorze jest moim zdaniem neutralny: https://tako.net.pl/pl/klasyczne/215-dalga-lift.html . Kieruj się najlepiej własnym gustem, tzn wybierz swój ulubiony kolor, dziecku i tak będzie to obojętne :)
    Nie jest też powiedziane, że wózek używany nie objeździ dwójki czy trójki dzieci, ale to trzeba sprawdzić jak z jego solidnością- zobaczyć, pooglądać, poczytać opinie :) Ja najpierw szukałam takiego, który mi się po prostu podobał, a potem dopiero o nim zaczęłam czytać. Do tego w sklepie zdecydowaliśmy się jednak na inny model, bo jednak wózki różnią się wyglądem na zdjęciu i w rzeczywistości, więc jak już wybierzesz jakiś to jedź do sklepu i go poobmacuj, sprawdź jak się go prowadzi. Jeśli mieszkasz w mieszkaniu i będziesz musiała go wynosić, to zwróć przede wszystkim uwagę na jego ciężar! U mnie akurat zupełnie nie miało to znaczenia, ale wózki klasyczne są cięższe od reszty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 09:50

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie możesz wpisac imię Daniel :)

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • avera27 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja wrote:

z 1 czerwca :) córeczka imię Liwia

avera27

Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ