Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Latynoska mam nadzieję, że nie odebrałaś tego, co wcześniej napisałam jako ataku na Ciebie
Ja niestety na męża nie będę mogła liczyć, stąd też nieco przyspieszone kupowanie i szykowanie, a z odkładaniem pieniędzy to różnie bywa, zdarzało się, że najpierw odłożyliśmy, a potem wyciagaliśmy, bo nagle okazały się potrzebne, a uzupełnić już nie jest tak łatwo. Poza tym to mój mąż zawsze woli coś kupić póki mamy pieniądze, bo później często się kasa rozchodzi na drobniejsze rzeczy i już nie raz tak było, że nawet mieliśmy zainwestować w coś do domu i odkładając rzadko nam się udawało.
Lubię mieć ostatnie zdanie, ale w kwestii wydatków często mu ustępuję, bo choć ciężko mi to przyznać to częściej on ma rację
-
Produkujecie dzisiaj.
Latynoska ja np to co mam przywiezc dla malego po Leonie przywioze pod koniec kwietnia czyli wanienka, lezaczek itp ubranka zwuize wczesniej bo jiz nie pamietam co mam a co sprzedalam. Co do resztt wyprawki typu kosmetyki, pieluchy itp to ja musze to sama ogarniac bo meza czesto nie ma i tak.sobie kupuje po malutku, bo wiem ze juz w kwietniu bedzie mi ciezko wybrac sie na zakupy z brzuchem i dzieckiem uwieszonym do nogi.ahisma lubi tę wiadomość
-
a w sieprniu to w ogóle gradem lubi sypnąć
ja jak na razie mam łóżeczko po synu, jakieś grzechotki też, karuzele z fisher price'a z misiami mam, ubranka sprawdzałam, bo miałam w kartonie ostreczowane, ale tak czy siak mi przez te 2 lata popleśniały i zwilgotniały. Poza tym, myślę zajechać do pepco i tesco kupić, myślę jak dowiem się płci już tak na pewne. Zostaje mi materac do łóżka i to kupię chyba w kwietniu, żeby wywietrzał mi z tego zapachu i żeby na spokojne przygotować pokoje matę edukacyjną, ale to rozważam w ogóle jak urodzę, bo Wiktor jest jeszcze nie ochrzczony, więc rozważam ochrzcić 2 na raz jeśli fundusze pozwolą i kupić w prezencie C: dostawkę albo wózek cały czas rozważamy, szczerze z tym to ja do maja na spokojne, jak nie czerwca nawet (apropo co ja dziś znalazłam! https://www.olx.pl/oferta/wozek-peg-perego-duette-kompletny-zestaw-CID88-IDiCqMJ.html#9b00016e6c), no i leżaczek. chryste jak Boga kocham ten Tiny Love skradł moje serce, ale to też może jakoś na maj? tak żeby sobie rozłożyć to wszystko z kasą na spokojne?
-
a i pod koniec to faktycznie ciężko się przemieszczać, a gdzie po ciuchach latać ale to chyba każda indywidualnie ma z Witkiem miałam takie wicie gniazda od połowy, że pierdolca dostawałam na zakupach, a teraz - szkoda neeerwów i tak miałam lekarza patałacha, teraz mogę spokojnie cieszyć się macierzyństwem razy 2! buziaki :*
PS. Gracjanna, dalej nie mam pomysłu na sernik :c toć mi zagwostkę dałaś
-
Widzę, że jesteście takie obcykane w tych wózkach, a ja jak przeglądam to sama nie wiem na co patrzeć, nie znam się na tym W ogóle jakiej firmy polecacie? Co myślicie o wózku używanym od kogoś? Czy lepiej zainwestować w nowy i dlaczego? A jeśli nowy, to czy to nie jest zwyczajne wyrzucenie pieniędzy do kosza, skoro można mieć używany co najmniej połowę tańszy? Pewnie fajnie jest mieć super ładny i dobry wózek, ale czy to jest warte ceny? Niektóre kosztują nawet 3000zł Jak już miałabym kupić nowy to max do 1500zł, znajdę coś w ogóle w tej cenie? POMOCY !
-
Nam rodzice kupili na wesele w sklepie camarelo carmela 3w1 za 1500 jestem mega zadowolona na moją wiochę ukochaną idealny co więcej, sprawdził mi się również w lesie, bo byłam parę razy i mi bynajmniej jakoś nie brudził się mimo takich warunków, myłam go może...raz, dwa ? a jest beżowo brązowy c:
-
Dziewczyny. Poniewaz mamy juz dalej niz polowe ciazy za soba, lista czerwcowek jest bardzo dluga z czego polowa sie nie odzywa, czesc przenioslo sie na forum Pianistki a jak nie pamietam po nickach. Zerknijcie na 1.strone komu nie napisalam plci,i dajcie znac czy juz wiecie czy moze macie wstydziocha. Postaram sie pare dni ten post podbijac i za tydzien skasuje te ktore w ogole sie nie odezwaly. Bedzie nam.latwiej potem.ogarnac liste Amen
-
Totoja wrote:Dziewczyny. Poniewaz mamy juz dalej niz polowe ciazy za soba, lista czerwcowek jest bardzo dluga z czego polowa sie nie odzywa, czesc przenioslo sie na forum Pianistki a jak nie pamietam po nickach. Zerknijcie na 1.strone komu nie napisalam plci,i dajcie znac czy juz wiecie czy moze macie wstydziocha. Postaram sie pare dni ten post podbijac i za tydzien skasuje te ktore w ogole sie nie odezwaly. Bedzie nam.latwiej potem.ogarnac liste AmenMama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Totoja, u mnie wpisz synka Mikołaja ponoć według lekarki ma się to na pewno nie zmienić.
Odnośnie wózków używanych to powiem tak: to zależy U nas wózek -nowy- sponsorowała moja mama (kosztował 1700 zł, więc chyba nie tak sporo biorąc pod uwagę przekrój cenowy wózków). Ja raczej wolę wszystko nowe, ale to z tego też względu, że akurat co do wózków to mam dość niepowszechny gust, bo podobają mi się tylko klasyczne wózki z dużymi kołami- takie retro - i taki też kupiliśmy poza tym ja musiałam taki mieć, bo drogę dojazdową do nowego domu mamy baaaaardzo wyboistą i uważam, że tylko wózek o wielkich pompowanych kołach i dobrej amortyzacji sobie na niej poradzi- a tym wymaganiom wózek klasyczny sprosta nie mógłby mieć też skrętnych kół Poza tym, to pewnie zależy na jaki wózek używany trafisz- jeśli bardzo solidny i niezbyt zniszczony to dobrze, ale ja mając na względzie, że to moje pierwsze dziecko i planujemy więcej to myślę, że nowy dłużej posłuży choć przy drugim pewnie chciałabym znowu nowy, ale szkoda kasy Tak, że musisz przede wszystkim mieć na względzie: 1. na co pozwalają Twoje finanse; 2. czy wózek ma długo posłużyć; 3. czy masz jakieś szczególne wymagania od wózka w zakresie jego funkcjonalności; 4. czy wolisz mieć nowy, czy tolerujesz używany (kolejność ma znaczenie).
Ja już w robocie, przerwa na kawkę Dzisiaj coś pobolewa mnie lewy jajnik albo to więzadła. Muszę się pochwalić- wczoraj spędziłam pierwszy wieczór bez zgagi !!! juuupi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 08:58
-
nick nieaktualny
-
Madllene wrote:Totoja, u mnie wpisz synka Mikołaja ponoć według lekarki ma się to na pewno nie zmienić.
Odnośnie wózków używanych to powiem tak: to zależy U nas wózek -nowy- sponsorowała moja mama (kosztował 1700 zł, więc chyba nie tak sporo biorąc pod uwagę przekrój cenowy wózków). Ja raczej wolę wszystko nowe, ale to z tego też względu, że akurat co do wózków to mam dość niepowszechny gust, bo podobają mi się tylko klasyczne wózki z dużymi kołami- takie retro - i taki też kupiliśmy poza tym ja musiałam taki mieć, bo drogę dojazdową do nowego domu mamy baaaaardzo wyboistą i uważam, że tylko wózek o wielkich pompowanych kołach i dobrej amortyzacji sobie na niej poradzi- a tym wymaganiom wózek klasyczny sprosta nie mógłby mieć też skrętnych kół Poza tym, to pewnie zależy na jaki wózek używany trafisz- jeśli bardzo solidny i niezbyt zniszczony to dobrze, ale ja mając na względzie, że to moje pierwsze dziecko i planujemy więcej to myślę, że nowy dłużej posłuży choć przy drugim pewnie chciałabym znowu nowy, ale szkoda kasy Tak, że musisz przede wszystkim mieć na względzie: 1. na co pozwalają Twoje finanse; 2. czy wózek ma długo posłużyć; 3. czy masz jakieś szczególne wymagania od wózka w zakresie jego funkcjonalności; 4. czy wolisz mieć nowy, czy tolerujesz używany (kolejność ma znaczenie).
Ja już w robocie, przerwa na kawkę Dzisiaj coś pobolewa mnie lewy jajnik albo to więzadła. Muszę się pochwalić- wczoraj spędziłam pierwszy wieczór bez zgagi !!! juuupi
No właśnie my też chcemy mieć więcej dzieci i też tak myślałam, czy wtedy nowy nie mógłby posłużyć dwójce czy trójce dzieci a jaki polecilabys kolor, żeby neutralny - i dla chłopca i dziewczynki? -
Totoja wrote:Dziewczyny. Poniewaz mamy juz dalej niz polowe ciazy za soba, lista czerwcowek jest bardzo dluga z czego polowa sie nie odzywa, czesc przenioslo sie na forum Pianistki a jak nie pamietam po nickach. Zerknijcie na 1.strone komu nie napisalam plci,i dajcie znac czy juz wiecie czy moze macie wstydziocha. Postaram sie pare dni ten post podbijac i za tydzien skasuje te ktore w ogole sie nie odezwaly. Bedzie nam.latwiej potem.ogarnac liste Amen
Ja poproszę o przepisanie mnie na 24.06 i dopisanie synka -
aaagaaa89, dla mnie ogólnie każdy kolor jest neutralny, no może oprócz różowego, ale tego po prostu nie lubię, więc nawet dla dziewczynki takiego bym nie kupowała My mamy akurat wózeczek w kolorze czarno- brązowo- białym, więc w mojej ocenie - zupełnie neutralny On właściwie w każdym dostępnym kolorze jest moim zdaniem neutralny: https://tako.net.pl/pl/klasyczne/215-dalga-lift.html . Kieruj się najlepiej własnym gustem, tzn wybierz swój ulubiony kolor, dziecku i tak będzie to obojętne
Nie jest też powiedziane, że wózek używany nie objeździ dwójki czy trójki dzieci, ale to trzeba sprawdzić jak z jego solidnością- zobaczyć, pooglądać, poczytać opinie Ja najpierw szukałam takiego, który mi się po prostu podobał, a potem dopiero o nim zaczęłam czytać. Do tego w sklepie zdecydowaliśmy się jednak na inny model, bo jednak wózki różnią się wyglądem na zdjęciu i w rzeczywistości, więc jak już wybierzesz jakiś to jedź do sklepu i go poobmacuj, sprawdź jak się go prowadzi. Jeśli mieszkasz w mieszkaniu i będziesz musiała go wynosić, to zwróć przede wszystkim uwagę na jego ciężar! U mnie akurat zupełnie nie miało to znaczenia, ale wózki klasyczne są cięższe od resztyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 09:50
-
Totoja wrote:Dziewczyny. Poniewaz mamy juz dalej niz polowe ciazy za soba, lista czerwcowek jest bardzo dluga z czego polowa sie nie odzywa, czesc przenioslo sie na forum Pianistki a jak nie pamietam po nickach. Zerknijcie na 1.strone komu nie napisalam plci,i dajcie znac czy juz wiecie czy moze macie wstydziocha. Postaram sie pare dni ten post podbijac i za tydzien skasuje te ktore w ogole sie nie odezwaly. Bedzie nam.latwiej potem.ogarnac liste Amen
z 1 czerwca córeczka imię Liwiaavera27
Będzie córeczka - 1.06.2017 r. - Liwia