Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
małaMyszka wrote:Coś się stało? Przestraszyłam się dzisiejszej daty pod twoimi postami... Nie strasz... Wszystko ok?
małaMyszka, hops lubią tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Ja tez mam detektor, fajna sprawa, ale chyba od 13tc.
Totoja lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Pianistka wrote:Nie moja bajka z kolorkami aurory ale Indio fakt, cudne są
Ja mam 2 marzenia... ehawee monochrome i WW geo no i ankalia mako ale jest tak droga ze masakra a LF teraz wypuścił iluzje i jest dosc podobna do mako wiec zachorowałam na nią
No wlasnie aurora dla nas malo chlopieca wiec odpuscilam. Ale moze jak panienka bedzie.
-
Wczoraj byłam z plamieniami i lekarka jakaś ledwo po praktykach pewnie bo młodziutka, przed 30 na pewno... bada mnie i mówi, ze pęcherzyk ciążowy jest porównywalny jak 3 dni temu, a wtedy miał 5mm i brak ciałka żóltego ( które jednak 3 dni temu było!)
Pytam, ale jak to? nie urósł?
- jest porównywalny, ważne że nie zmalał.
Zostałam wypisana z pouczeniem, że jak plamienie znowu wystąpi mam się pojawić i całe szczęście, że pojechałam dzisiaj i przyjmował mnie inny lekarz.
Pęcherzyk ciążowy 12 mm! - według niej był porównywalny...
Ciałko żółte 4mm! - wczoraj podobno brak!
Lekarz mówi, ze jak jest ciałko żółte to raczej będzie zarodek!
Plamienia są, ale podczas badania jest wszystko czyste, w środku nic nie widać, wziernik czysty. Pęcherzyk głęboko osadzony, bez cech odklejania. Krwiaków brak!
Nie wiecie jak się cieszę, ze pojechałam jeszcze raz to sprawdzić. Ulżyło mi mega, a całą noc się zamartwiałam, że pęcherzyk nie rośnie nic i to zły znak...
Ile ja przepłakałam, nawet bałam się tutaj zaglądać...
Jednak warto mieć jednego zaufanego ginekologa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 21:24
hops lubi tę wiadomość
[*] 2014 i 2016 -
Totoja, znam dziewczyny które chłopaków noszą np w różowych stempelkach traktują to raczej jako element swojej stylizacji
Ja gustuje w turkusach, szarościach, granatach, zieleni nie dla mnie pastelowe barwy, aczkolwiek aurora podobno sama sie poleca dla noworodków
MalaMyszko, odpisuje z kom wiec nie odpalę linku bo cos mi nie idzie, jutro zerknę co do psa to tez mamy ale tylko wypuszczam do ogródka
I wiąże sie z tym historia która wydarzyła sie wczoraj
Mamy psa, prawie 6 letniego, mieszańca sznaucera i yorka, niecałe 3 kg wagi... 2 miesiace temu przeprowadziliśmy sie tutaj na wyspę. Wczoraj rano jak zwykle wypuściłam psa, ale a to mleko dla małej, a to drzemka, a to śniadanie i zapomniałam o psie gdzieś po godzinie wychodzę, wołam a jej nie ma! Nigdy nie zdarzyło sie jej uciec! Zawsze otwieram drzwi a ona juz pod nimi czeka z powrotem. Wczoraj jednak nie... przestraszyłam sie ze uciekła albo ktoś ją ukradł... ubrałam sie pędem i wychodzę przestraszona na ulice, szukam jej i wołam. Wychodzi do mnie nasza sąsiadka i pyta czy szukam psa? :o ja mowię ze tak! A ona ze znalazła przybłęde! pytam sie jej jak to?! A ona mowi ze taki zziębnięty (tak tak, Mijacz jak ma poniżej 15 st to marznie), zarośnięty (wyobrażacie sobie jak wyglądał nieczesany przez tydzień :x). Ona otwiera drzwi, ja patrzę a tak moj pies! :d ona mi sie tłumaczy, ze wyglądał jak bezdomny (przyznam, mozna było pomylić bo kąpiel była dopiero w planach). No i od słowa do słowa a ona zgarnęła mi go chwile po tym jak wypuściłam, Z MOJEGO podjazdu
A zeby było mało, to Mijacz zabawił u niej z pół godziny, a zdążył nażreć sie jak świnia ze ledwo wyszedł jak słowo daje, myslalam ze padnę... gdyby go nie zabrała to napewno wróciłby sobie za chwile pod drzwi, jak zawsze...małaMyszka, hops lubią tę wiadomość
-
belldandy wrote:Wczoraj byłam z plamieniami i lekarka jakaś ledwo po praktykach pewnie bo młodziutka, przed 30 na pewno... bada mnie i mówi, ze pęcherzyk ciążowy jest porównywalny jak 3 dni temu, a wtedy miał 5mm i brak ciałka żółtego..
Pytam, ale jak to? nie urósł?
- jest porównywalny, ważne że nie zmalał.
Zostałam wypisana z pouczeniem, że jak plamienie znowu wystąpi mam się pojawić i całe szczęście, że pojechałam dzisiaj i przyjmował mnie inny lekarz.
Pęcherzyk ciążowy 12 mm! - według niej był porównywalny...
Ciałko żółte 4mm! - wczoraj według niej brak!
Lekarz mówi, ze jak jest ciałko żółte to raczej będzie zarodek!
Plamienia są, ale podczas badania jest wszystko czyste, w środku nic nie widać, wziernik czysty. Pęcherzyk głęboko osadzony, bez cech odklejania. Krwiaków brak!
Nie wiecie jak się cieszę, ze pojechałam jeszcze raz to sprawdzić. Ulżyło mi mega, a całą noc się zamartwiałam, że pęcherzyk nie rośnie nic i to zły znak...
Ile ja przepłakałam, nawet bałam się tutaj zaglądać...
Jednak warto mieć jednego zaufanego ginekologa!
Całe szczęście!! Ale widzisz, jedna opinia niedoświadczonej lekarki a tyle stresu
Dobrze, ze nic sie nie dzieje. U mnie w poprzedniej ciazy tak było do 11 tc, na zmianę z krwawieniem... ale najważniejsze to wiesz, ze sie nic złego nie dzieje a fasol pieknie rośnie
-
Pianistko... i jedź tutaj do szpitala... jednej powiedzą, że serce nie bije, drugiej, że pęcherzyk się nie rozwija. Masakra!
Pianistka lubi tę wiadomość
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Pianistko... i jedź tutaj do szpitala... jednej powiedzą, że serce nie bije, drugiej, że pęcherzyk się nie rozwija. Masakra!
Kliknęłam lubię to przez pomyłkę głupi telefon...
mi tylko mówili, ze "tego" nie warto ratować a "to" jest teraz piękną mądra dzieeczynką, która jutro kończy 8 miesięcy.
Naprawde, nikt palcem nie kiwnął by choćby sprawdzić czy dziecko żyje. Wiec teraz mimo najgorszego plamienia nie pojechalabym na IP. Położyłabym sie i odpoczywała, czekała na usg prywatnie i juz. Bo na IP do 13 tc nikt nic nie zrobi...
ale na szczęście juz wiem ze mogę plamić bo to wszystko wyglada identycznie jak w ciazy z Emmą -
Pianistka, Chociaż głupiego USG nie można zrobić?! To tak wiele? A co jeśli to byłabym pozamaciczna, to co wtedy? Ma Ci pęknąć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 21:43
[*] 2014 i 2016 -
Belldandy, całe szczęście wszystko dobrze się skończyło To prawda, dobry lekarz jest podstawą Dlatego ja się trzymam mojego profesora, do którego trafiłam jak miałam stan przedrakowy szyjki macicy Ufam mu i dużo zawdzięczam. Wiem, że jest wybitny w swoim fachu. Poza tym jest szefem jednego z oddziałów szpitala ginekologiczno-położniczego w mieście, w którym mieszkam. To też plus bo jednak jak personel szpitala spojrzy kto prowadzi ciążę to wiadomo, inaczej patrzy
-
Witam dziewczyny chcialabym do was dolaczyc. Termin mam na 15.06.2017. Wpisalam sie juz na liste;)
Mamuska znow sie spotykamy;)jestesmy z tego samego miasta i chyba wiem o kim mowisz... Znam pewnego profesora i jest swietny, gdyby tylko maz pozwolil by mi isc do mezczyzny na pewno poszlabym do niego. Bylam kiedys jego pacjetka i szczerze polecam -
Anaitat wrote:Witam dziewczyny chcialabym do was dolaczyc. Termin mam na 15.06.2017. Wpisalam sie juz na liste;)
Mamuska znow sie spotykamy;)jestesmy z tego samego miasta i chyba wiem o kim mowisz... Znam pewnego profesora i jest swietny, gdyby tylko maz pozwolil by mi isc do mezczyzny na pewno poszlabym do niego. Bylam kiedys jego pacjetka i szczerze polecam
Witamy;)
Kiedy pierwsza wizyta?
No nie mów, że mąż Ci nie pozwala chodzić do lekarza tylko dlatego, że jest mężczyzną. Bez jaj, nie rozumiem tego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 23:30
[*] 2014 i 2016 -
witam się z rana z kawusia, chyba boję się spac przy takich snach,
śniło mi się że serduszko nie biło ;/, ostatnio jak mi sie sniło że zaczełam plamic to tak się stało ;/ że też nie mam o czym śnić, już wole erotyczne sny jak na żywo narazie zabronione2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
witam się też i Ja.
co do snów to mi dzis całą noc się siły wózki, poniewaz chyba z godzinę tłumaczyłam mężowi czym się różni gondola z misy a czym zwykła. w rezultacie chyba i tak nie zrozumiał tylko przytaknął że wie żebym głowy nie suszyła.