Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z kawusią...
Biorę się za pracowanie, bo mały jeszcze śpi.
Nadrobiłam wczorajszy wieczór...
Pianistka niezła historia z pieskiem hehehe przybłęda hihihi -
Ezia90 wrote:Witam się z rana prosto z pracy:) dziewczyny wybieram się w czwartek na wizytę. Jak myślicie czego mogę się spodziewać? Ze zobaczę moje dzieciątko?
będę wtedy w 6 tyg i 3 dn
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Hejo Hej!
Ezia, ja widziałam serduszko w 6t 1 dteraz się wybieram.... kiedyś, nie wiem
s1985 odganiamy takie sny! halooooo
Do mojej wizyty jeszcze trochę, pójdę "kiedyś"na samo USG pewnie za jakieś 2 tygodnie, po karte ciąży ok 9-10 tc
MałaMyszko odpaliłam filmik ale tylko przeleciałam.... POdstawowa różnica - chusty są od urodzenia, nosidła - od kiedy dziecko zacznie siadać. No bo w nosidle pozycja wymaga wyprostu kręgosłupa, bardzo szeroko rozstawionych nóżek i jest brak stabilizacji bocznej. O wisiadłach to w ogóle nie wspominam bo w tym się nie powinno nosić nikogo... No i oni tu w filmiku wsadzili takiego maluszka w takie usztywniane "nosidło"? czy co to było... w chuście dziecko przyjmuje pozycję fizjologiczną jak w brzuszku, to bardziej godzi się z moim podejściem i poglądem
belldandy tu gdzie mieszkam otwarcie mówią że do 13 tc ciąży się nie igeruje bo jak się straci to "trudno". Także krwawiąc słyszałam, że tak bywa... prywatnie jeździłam na USG co też nie jest ani tanie ani łatwe do ogarnięcia bo w całym, jednym z największych miast w No są 3 gabinety ginekologiczne
Anaitat hejwitamy, rozgość się
Mi się dzisiaj śniło, że uczestniczyłam w jakiejś grze. no wiecie, mafia, karty i duże pieniądzecyrk
Moja księżniczka kończy dziś 8 miesięcy i z racji tego mamy bilanstakże idziemy dziś do pielęgniarki
-
No właśnie to nosidełko jest trochę lepsze chyba od calej reszty... Boję się, że źle zawiąże chustę,pies mnie pociągnie, mały szarpnie,a ktosiek wypadnie :-o
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 08:29
-
Ja dziś od rana mam jakąś huśtawkę nastrojów. Albo mi się płakać chce, ale nie wiem o co, albo mi radośnie i tak na zmianę.
Widzę że instynkty gniazda już się włączyły, bo już tematy wózków i chust, a nawet zakupysuper!
Ja narazie rozkręcam się w pracy, bo zanim wypuszczę maluszka z brzuszka to muszę sporo zrobićbyle tylko wszystko było dobrze.
Pozdrawiam porannie i miłego dnia. Zaglądnę wieczorkiem. -
małaMyszka wrote:No właśnie to nosidełko jest trochę lepsze chyba od calej reszty... Boję się, że źle zawiąże chustę,pies mnie pociągnie, mały szarpnie,a ktosiek wypadnie :-o
Uwierz mi, w chuście mozna skakać i tańczyćteraz to ci sie wydaje nieprawdopodobne ale tak jest...
A nosidło po prostu jest nienajlepsze dla noworodka ze względu na kręgosłup. No ja bym swojego szkraba nie wsadziła w nosidło zanim usiądzie, z tym nie ma sie co spieszyć
Pingui, grunt to pozytywne nastawienie i tematymiłego dzionka
-
dzień dobry!!
Belldandy ..aż brak słów..nie wiem jak tak można. Ja rozumiem że lekarka młoda, może bez doświadczenia...ale no kurde!!!!!!!
Pianistka ja miałam kiedyś takiego psa którego cała wieś kochałaa on spryciula przeskakiwał sobie od czasu do czasu 2m ogrodzenie i wybierał do kogo dziś na obiad pójdzie..Ale uśmiałam się jakci sąsiadka powiedziała że wygląda jak bezdomny, haha!
Anaitat-witaj i powodzenia!
A ja właśnie przed chwilą zmieniłam termin wizyty na 13.10 na 9:45 (ten czwartek). Będzie to nasz 7t1d.Pierwsze usg
-
Dzień dobry
a ja już wróciłam z badań, wieczorkiem wynik zobaczymy czy beta przyrasta prawidłowo.
A zaraz po powrocie do zmiany u syna pampers z którego uciekala kupa i całe ubranko umazane... myślałam że w tym wieku to już się nie zdarza ale jednak.
A od czerwca wszystkie będziemy mieć takie "przyjemności" -
Ezia, zarodek już chyba powinien być widoczny, a może i nawet serduszko
Ja dzisiaj mam niestety niemiłą przyjemność w postaci dentystyPrzed ciążą wyleczyłam wszystkie zęby a tutaj jak na złość 3 dni temu, gdy jadłam bułkę, pękło mi wypełnienie w jednym zębie, oddzieliło się od zęba, a do tego ta ściana, od której wypełnienie się oddzieliło, niestety się rusza
Zobaczymy, co powie stomatolog
-
belldandy wrote:Witamy;)
Kiedy pierwsza wizyta?
No nie mów, że mąż Ci nie pozwala chodzić do lekarza tylko dlatego, że jest mężczyzną. Bez jaj, nie rozumiem tego...
Pierwsza wizyte mam jutro, pewnie jeszcze nic nie bedzie widac, chociaz beta rosnie jak glupia;)
Co do mojego meza, taki ma charakter ta paskuda, uprzedzal mnie przed slubem, ze takich rzeczy nie toleruje i tolerowal nie bedzie. Znalazlam fajna babke, takze spoko;) -
Ja mam jutro wizyte, ale pewnie bez usg tylko lekarz mi da skierowanie na badania I od razu je zrobie bo bede w szpitalu:) serduszkowa to dopiero 6+6tc -19pazdziernika.
Natomiast 7 listopad endokrynolog. Ciekawe czy zwiekszy mi leki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 09:32
Totoja lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Ja mam jutro wizyte, ale pewnie bez usg tylko lekarz mi da skierowanie na badania I od razu je zrobie bo bede w szpitalu:) serduszkowa to dopiero 6+6tc -19pazdziernika.
Natomiast 7 listopad endokrynolog. Ciekawe czy zwiekszy mi leki.
A co z tymi plamieniami? Cos Ci dali?
-
Ana a czym sie roznia te gondole? Wytlumacz i mi
Pianistka fajnie, ze tyle wiesz o chustach - pewnie bedziemy Cie pozniej o to zameczacja mieszkam na 3 pietrze bez windy, wiec chusta pewnie bedzie praktyczna.
Anaitat hejkurcze ja tez nie rozumiem co za roznica czy to mezczyzna czy kobieta - lekarz to lekarz.
A ja wlasnie siedze w poczekalni do alergologa. Zobaczymy co powie o lekach i astmie w ciazy. Troche sie denerwuje, choc nie ma czym.
A w srode wizyta serduszkowaoby juz sie pokazalo, to bedzie 6+4, ale owu mialam w 13dc, wiec szanse chyba spore
-
Totoja wrote:A co z tymi plamieniami? Cos Ci dali?
Tylko duphaston 3x1, no spa I asmag, a Tobie?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualny