X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Niki, pisz co tam wiecej:) jaki duzy już twn Twoj Synuś:*?
    Kurcze kopiowakam cały duzy tekst z fb zeby dwa razy nie pisać a ucieło mi tyle ze szok...wazy 426g czyli zgodnie z terminem z miesiaczki...serce prawidlowo zbudowane i bije jak dzwon :) ktęgoslup ładny mózg prawidłowy przeplywy też wargi bez rozszczepu ale ledwo dalo sie je zlapać bo uparciuch rylem fo nas leżał i nic go nie ruszalo takze zero zdj buźki :/ Pani doktor mówi ze wszystko prawidłowe i nie ma się czym martwić :) wody płodowe w normie :) i dodala przy sercu ze piękny łuk aorty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 21:40

100noga, 19Biedroneczka91 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już jesteście przy sutkach to ja się boję pękającej skóry, podrażnień. Już teraz jak rosną mi piersi to od czasu do czasu zauważam takie małe suche skórki - mimo że smaruję regularnie piersi i brzuch balsamem. A co dopiero będzie przy karmieniu...

Poza tym moje piersi zrobiły się jakieś dziwne i zaczyna mnie to niepokoić. Wyglądają tak jakby ten barwnik z sutków rozlał się dookoła, na pierś, tak na powierzchnię 50% piersi (kolor jaśniejszy od sutków, ale ciemniejszy od normalnej skóry). Kiedyś czytałam na jakimś forum że ktoś miał coś podobnego i uważał że w ciąży może tak być. Ale sama nie wiem. Dziwnie to wygląda...

9f7janlii84l7liv.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100noga, jesteś pewna, że to nie rozstępy? U mnie właśnie tak wyglądają jak mówisz, bo jeden przy drugim właściwie. Na początku nie wiedziałam, że to to, ale mąż stwierdził, że niestety to rozstępy i rzeczywiście jak się przypatrzyłam to ma rację. Trochę teraz te sutki z rozstępami wyglądają jak takie słoneczko z promieniami :D najwięcej pod sutkiem,w górnej części mniej.

7u2290bvd63lv0ph.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak patrze sobie na listę dzieciaczków na 1 stronie i zostałam już w mniejszości któa nie zna płci :D haha , naszczeście nie długo połówkowe (oby się pokazało)

• ahisma Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100noga wrote:
    A jak już jesteście przy sutkach to ja się boję pękającej skóry, podrażnień. Już teraz jak rosną mi piersi to od czasu do czasu zauważam takie małe suche skórki - mimo że smaruję regularnie piersi i brzuch balsamem. A co dopiero będzie przy karmieniu...

Poza tym moje piersi zrobiły się jakieś dziwne i zaczyna mnie to niepokoić. Wyglądają tak jakby ten barwnik z sutków rozlał się dookoła, na pierś, tak na powierzchnię 50% piersi (kolor jaśniejszy od sutków, ale ciemniejszy od normalnej skóry). Kiedyś czytałam na jakimś forum że ktoś miał coś podobnego i uważał że w ciąży może tak być. Ale sama nie wiem. Dziwnie to wygląda...

Też czytałam, że takie zmiany barwnikowe się zdarzają. U mnie jeden sutek zrobił się ciemniejszy w połowie, a druga jego część jest blada jak skóra na piersi :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 23:19

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogłabym prosić o zmianę na pierwszej: poki co płeć nie jest potwierdzona, wiec ta dziewczynkę proszę wykreślić.

Co do pralki polecam samsung Eco Bubble.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie maść majerankową taka 25 g czy 10 g?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu jest olejek migdałowy w Gemini!!!! Jupi

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Kupujecie maść majerankową taka 25 g czy 10 g?
    A na co taka maść?

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100noga wrote:

100noga nie przejmuj sie. Ja mialam tak w pierwszej ciazy. Na koniec strasznie nieladnie to wygladalo bo ciemny kolor wyszedl mocno poza sutki wokolo i tak naprawde zlal sie z sutkami ktore zrobily sie mocno ciemne. U mnie pojawilo sie to prawie na rowni z paskiem na brzuchu i tak samo jak on, po jakims czasie od porodu wszystko wrocilo do normy, takze spokojnie, to nic trwalego. Pytalam wtedy tez lekarza i tylko sie ze mnie smiala ze tak sie czasem dzieje i tyle...

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    A na co taka maść?
    Na katar. Można smarowac pod nosem. Pomaga:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z piersiami wsio spoko (poza tym ze zawsze mialam czym oddychac, nie powiem cycki marzenie :D, a z synem w 6 miesiacu szukalam do slubu stanika...100e) ale mlody mi brodawki ze tak powiem zuzyl. Nie byly pogryzione czy pekniete - nic. Poza tym ze jak mlodego przystawialam to zmeczenie materialu az mnie przyprawialo o bardzo nieprzyjemne czucie :p stad nakladki ;p
    Moja mama na katar kupowala tez kotka. To taka masc w jakby kapslu. Ona by polecila bo wszystkim przechodzilo szybko. A jeszcze szybciej przechodzilo jak pedzlowala nocha mlekiem z piersi :D
    Co do chorobska...syn mnie chyba poczestowal. Wpierniczam czosnek.

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na spotkaniu z ludźmi ode mnie z pracy.
    Dziewczyny oczywiście "pokaż brzuszek", no i macanie, ale jakoś mi to nie przeszkadzało, może dlatego, że jedna z nich stara się już dość długo i nie może zaskoczyć, więc śmiałam się że może uda jej się zarazić :)
    W pracy dziewczyny boją się siadać na moim miejscu - mówią, że to "gorące krzesło" :D A jak babki zaczęły planować co mi kupić po porodzie, to tak się rozpędziły z pomysłami, że od elektronicznej niani, przez matę i karuzelę doszły aż do krzesełka do karmienia :)

Gracjanna, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszo ja dzisiaj kupiłam 10g.

Ezia pisał na co maść dwie strony wcześniej.

100noga w pierwszej ciąży też.myslalm że schodzi mi suchą skóra na skutkach aż obczailam że to grudki mleka.

Somebody jakby cię mocniej złapalo to polecam apap przeziębienie.

Co do tych ciemnych linii ja nie.miałam w ciąży za to czasami wydaje mi się że Julii widać na brzuszku. Mam nadzieję że Nie jest to związane z hormonami i nie Bedzie miała problemów. Nie wiem dlaczego mogłoby się to pokazywać.

A aromactiv też uwielbiam ale on chyba jest po 1 roku zycia? Chyba że teraz jest inny jeszcze.

małaMyszka lubi tę wiadomość

201706107251.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonprix ma darmową dostawę do wtorku, więc może się skusicie na coś dla siebie lub dla maluszków :)
    Ja zamówiłam dzisiaj kurtkę z wypinanym polarem z myślą o wiośnie, bo jak mi brzuch wywali to się za miesiąc w żadną kurtkę nie zmieszczę:P
    A kurtka mi się spodobała, bo ma wstawkę na zamek, gdy brzucho większe, a po porodzie można wypiąć i nosić bez, więc liczę na to, że dłużej mi posłuży :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deedee87 wrote:
    Niki ja właśnie też mam problem ze znowu moje sutki sie chowają nie zawsze tylko czasem stercza czasem jeden schowa sie a drugi sobie sterczy... I nie ma tu zadnej zależności miedzy tym ze zimno czy ze podniecenie.... Poprostu robia jak im pasuje :/ i to moze byc problem przy karmieniu....
    Zawsze mnie to krępowało myslałam ze coś ze mna nie tak a okazuje aie ze to czesty przypadek i daje to trudności na poczatku karmienia bo potem dziecko wyciągnie sutki :) mam nadzieje że damy sobie radę kochana ;)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahisma, w bon prix zamawiałam już kurtkę na zimę,bardzo fajna,mogę polecić. Ma zamki po bokach,które po otwarciu dodają większej objętości, więc kurtka dopasowuje się do brzucha. Ja już niestety musiałam sobie sprawić z 2 miesiące temu,bo do normalnych już nie wchodziłam... teraz też myślę,czy sobie jakieje parki u nich nie zamówić.
    I ja też mam zasadniczo wklęsłe sutki,więc spodziewam się, że przy karmieniu będzie zabawa... ale może jakoś przetrwać te 6 miesięcy karmienia,bo raczej nie zamierzam dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 00:50

7u2290bvd63lv0ph.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, to raczej nie rozstępy bo skóra jest równiutko tym pokryta. Raczej ten barwnik. Tym bardziej że sutki zrobiły się jaśniejsze, tak jakby ten pigment uciekł z nich na piersi.

Mam nadzieję że zniknie, a jak nie to trudno, mężowi nie przeszkadza, a nie będę przed nikim innym cycami świecić :P cieszę się że chociaż urosły i w końcu mam takie jakie zawsze chciałam mieć hehe :D

Co do pralki to już na 100% jestem pewna że pralko-suszarka. Najwyżej będę w niej suszyć to czego nie będę bała się zniszczyć (ręczniki, pościel, spodnie, bluzy). Delikatniejsze rzeczy - tak jak do tej pory.

9f7janlii84l7liv.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene ta, którą zamówiłam ma taką wstawkę po środku, wygląda fajnie i cenowo atrakcyjna. Mam nadzieję, że będę zadowolona, bo nie byłam do końca przekonana co do jej zakupu.

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ