Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Gracjanna, aromactiv jest tez od pierwszego dnia. Można używać
Tez mam/miałam wklęsłe sutki. Położna przyszła, ścisnęła tak ze łzy mi sie pojawiły i powiedziała ze mleka niet. No i ze generalnie bede mieć problem z karmieniem bo nie dość ze wklęsłe to i duże. Gdybym miała wiecej siły po cc to koplabym ja w dupę. Zamiast zachęcić i pomoc to doprowadziła mnie do lez. Ale mała przystawialam cały czas to do jednej, i do drugiej piersi. Wcześniej wyciągałam sutki i wkładałam A do buzi, z czasem same juz sterczały, a i laktator tez pomogl także nie ma sie co zamartwiać, a w razie w jeszcze w szpitalu szukać pomocy u doradcy laktacyjnego w każdym szpitalu powiem taki być
Ok wstaje i zbieramy sie niedługo na basen.
W nocy przy przewracaniu tak bardzo zabolało mnie w lewej stronie ze bałam sie ruszyć. Noe wiem co to.... -
Do smarowania brzucha i piersi miejsc narażonych na rozstępy używam oleju kokosowego bio. Pierwszy kupiłam w be organic ale wczoraj zauważyłam ze za 9,99 jest olej bio w lidlu taki słoiczek 200 ml. Dla mnie b dobry nawilżacz i zero chemii.
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Mi się wydaje, że małe piersi to lepsze karmienie. Ja zawsze miałam czym oddychać i karmienie nie było wcale takie łatwe. Cycek 5x wiekszy od główki dziecka, a ja szczupła Początek to krew, pot i łzy i to na pewno nie ze wzruszenia. Ale się nie poddałam i karmiłam 1,5 roku. Nie potrafiłam sobie z gryzieniem poradzić i musiałam odstawić. Teraz planuję karmić do samoodstawienia
Mi teściowa w skepie ze zdrową żywnością kupiła olej kokosowy, nie wiem ile dała, ale jak się mały urodzi, to ją poproszę, żeby znowu kupiła, bo zamierzam go dla dziecka używac. -
Niki69 wrote:Zawsze mnie to krępowało myslałam ze coś ze mna nie tak a okazuje aie ze to czesty przypadek i daje to trudności na poczatku karmienia bo potem dziecko wyciągnie sutki mam nadzieje że damy sobie radę kochana
Wiem mnie tez to krepowalo zawsze ale najlepszy to byl K jak zobaczył to pierwszy raz to taka mina konsternacji... I mowi: a ty co sie draniu przede mna chowasz? No i padlam ze śmiechu.... Rozładowal napięcie w 3 sekundy
Ale teraz tez sie martwie czy bede mogla karmic -
Witam w ten ponury, zimny i deszczowy dzień
Ja nie używam oleju kokosowego, mama mi specjalnie sprezentowała na rozstępy, ale nie mogę znieść tego zapachu (mimo że wiórki kokosowe lubie) Znalazłam inne zastosowanie - raz na 2 tygodnie smaruję nim twarz na noc i mam spokój z suchymi skórkami - tak rzadko jeszcze ten smrodek zniosę
Mimo okropnej pogody zaraz wychodzę - nie mogę już patrzeć na tą zepsutą pralkę na środku kuchni
Miłego dnia Dziewczyny -
nick nieaktualny
-
U nas też zimowo i słonecznie, właśnie powiesiłam pranie, ogarniam się i idę na spacer z chłopakami mój ma w końcu wolną sobotę.
Zakaz pisania o lodach ileż ja bym za nie dała, ale nie takie sklepowe z biedry tylko z lodziarni. Mamy taką jedną w mieście, gdzie jak się zje 2 gałki to jest się najedzonym porządnie, a ten smak niesamowity Borówkowe smakują jak borówki AAAAAA ja chcę latomałaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość
-
AgMB czekam do majówki właśnie na takie pyszne lody na porcje, a nie gałki chociaż i gofrem też bym nie pogardziła z bitą śmietaną i truskawkami
U mnie pieczarkowa dochodzi, mąż odkurza, a ja skorzystałam z porady jednej z Was (przepraszam, nie pamiętam kto to pisał ) i posmarowałam suche miejsca na twarzy (okolice ust/nosa) olejem kokosowym. Przy okazji odkryłam, że pół słoika, które mi zostało jest ważne do 10 marca, więc pora zużyćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 14:09
-
Dziewczyny nic się nie martwie jeśli chodzi o wklesle sutki, miałam to sama po pierwszym porodzie (bo teraz to istna mleczernia z sutkami jak wetyle od stara:))Położna w szpitalu tez jak zobaczyła to skomentowała ze gdzie z takimi piersiami do karmienia, na szczęście przyszła zmiana i pomogła, początki nie były łatwe bo młoda pozarla mi piersi i były jedną wielką rana, potem używałam juz tylko nakładek bo mała się przyzwyczaiła a po drugim porodzie żadnych nakładek juz i problemu nie było, to prawda że sporo pomaga laktator.
-
Właśnie wróciliśmy, masakra, niby piękna pogoda, a mroźno jak cholera. Jutro nosa z domu nie wystawiamy
Ashima narobiłaś mi smaka na dojrzałe w słońcu truskawki, teraz idę mężowi pomarudzić, żeby mu się udzieliły moje humorki niech wie, że ciąża to nie przelewki
Jak nie masz co z olejem zrobić to można go użyć na całe ciało, do twarzy, do włosów, do kąpieli, no gdzie tam chcesz