X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Gracjanna, aromactiv jest tez od pierwszego dnia. Można używać :)

Tez mam/miałam wklęsłe sutki. Położna przyszła, ścisnęła tak ze łzy mi sie pojawiły i powiedziała ze mleka niet. No i ze generalnie bede mieć problem z karmieniem bo nie dość ze wklęsłe to i duże. Gdybym miała wiecej siły po cc to koplabym ja w dupę. Zamiast zachęcić i pomoc to doprowadziła mnie do lez. Ale mała przystawialam cały czas to do jednej, i do drugiej piersi. Wcześniej wyciągałam sutki i wkładałam A do buzi, z czasem same juz sterczały, a i laktator tez pomogl :) także nie ma sie co zamartwiać, a w razie w jeszcze w szpitalu szukać pomocy u doradcy laktacyjnego :) w każdym szpitalu powiem taki być :)

Ok wstaje i zbieramy sie niedługo na basen.

W nocy przy przewracaniu tak bardzo zabolało mnie w lewej stronie ze bałam sie ruszyć. Noe wiem co to....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa też mnie czasami coś zakuje przy zmianie pozycji w łóżku, pewnie mięśnie lub więzadła zaskoczone nagłym ruchem :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do smarowania brzucha i piersi miejsc narażonych na rozstępy używam oleju kokosowego bio. Pierwszy kupiłam w be organic ale wczoraj zauważyłam ze za 9,99 jest olej bio w lidlu taki słoiczek 200 ml. Dla mnie b dobry nawilżacz i zero chemii.

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że małe piersi to lepsze karmienie. Ja zawsze miałam czym oddychać i karmienie nie było wcale takie łatwe. Cycek 5x wiekszy od główki dziecka, a ja szczupła :( Początek to krew, pot i łzy i to na pewno nie ze wzruszenia. Ale się nie poddałam i karmiłam 1,5 roku. Nie potrafiłam sobie z gryzieniem poradzić i musiałam odstawić. Teraz planuję karmić do samoodstawienia :)

Mi teściowa w skepie ze zdrową żywnością kupiła olej kokosowy, nie wiem ile dała, ale jak się mały urodzi, to ją poproszę, żeby znowu kupiła, bo zamierzam go dla dziecka używac.

• Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Zawsze mnie to krępowało myslałam ze coś ze mna nie tak a okazuje aie ze to czesty przypadek i daje to trudności na poczatku karmienia bo potem dziecko wyciągnie sutki :) mam nadzieje że damy sobie radę kochana ;)

Wiem mnie tez to krepowalo zawsze ale najlepszy to byl K jak zobaczył to pierwszy raz to taka mina konsternacji... I mowi: a ty co sie draniu przede mna chowasz? No i padlam ze śmiechu.... Rozładowal napięcie w 3 sekundy :)

Ale teraz tez sie martwie czy bede mogla karmic

dev167pf___.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha też mam jeden raz wklesly a raz nie:) jak bedziemy miały problemy, to bedziemy sie wspierac;)

Deedee87 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Miłego dnia! Ja sprzątam i leżę, nie da rady już wszystkiego zrobić na raz ;)

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten ponury, zimny i deszczowy dzień :P

Ja nie używam oleju kokosowego, mama mi specjalnie sprezentowała na rozstępy, ale nie mogę znieść tego zapachu (mimo że wiórki kokosowe lubie) :P Znalazłam inne zastosowanie - raz na 2 tygodnie smaruję nim twarz na noc i mam spokój z suchymi skórkami - tak rzadko jeszcze ten smrodek zniosę :)

Mimo okropnej pogody zaraz wychodzę - nie mogę już patrzeć na tą zepsutą pralkę na środku kuchni :D

Miłego dnia Dziewczyny ;)

9f7janlii84l7liv.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Ciebie zimno i deszczowo a u nas pięknie słonecznie i zimowo:)
    Miłego dnia kochane!

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też piękna , słoneczna , zimowa pogoda ☆

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też słonko świeci, ale mroźno.

Od dwóch dni zgaga nie daje mi spokoju :(
    Jak tak dalej będzie, to Rennie zacznę jeść na kilogramy :/

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    U mnie też słonko świeci, ale mroźno.

Od dwóch dni zgaga nie daje mi spokoju :(
    Jak tak dalej będzie, to Rennie zacznę jeść na kilogramy :/

Lody zjedz :)

małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość

• Nika8686 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę polecają płatki migdałowe lub migdały bez skórki czyli tylko biała cześć.

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas również piekne słońce i wracamy z K właśnie z basenu :) humor dalej dppisuje i jest pięknie :)

dev167pf___.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody pomogą? Dobrze, że mam zapas...
    O migdałach słyszałam, jak lody się nie sprawdza, to chyba męża wyślę do sklepu :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zimowo i słonecznie, właśnie powiesiłam pranie, ogarniam się i idę na spacer z chłopakami :) mój ma w końcu wolną sobotę.

Zakaz pisania o lodach :) ileż ja bym za nie dała, ale nie takie sklepowe z biedry tylko z lodziarni. Mamy taką jedną w mieście, gdzie jak się zje 2 gałki to jest się najedzonym porządnie, a ten smak niesamowity :) Borówkowe smakują jak borówki <3 AAAAAA ja chcę lato :)

małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość

• ahisma Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgMB czekam do majówki właśnie na takie pyszne lody na porcje, a nie gałki <3 chociaż i gofrem też bym nie pogardziła z bitą śmietaną i truskawkami :D

U mnie pieczarkowa dochodzi, mąż odkurza, a ja skorzystałam z porady jednej z Was (przepraszam, nie pamiętam kto to pisał :( ) i posmarowałam suche miejsca na twarzy (okolice ust/nosa) olejem kokosowym. Przy okazji odkryłam, że pół słoika, które mi zostało jest ważne do 10 marca, więc pora zużyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 14:09

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja ja to tak zaglądam raz na kilka dni, szczególnie jak młody nie idzie do złobka albo weekend. TP 13.06.17 będzie dziewczynka - Anielka :)

ahisma, 19Biedroneczka91 lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic się nie martwie jeśli chodzi o wklesle sutki, miałam to sama po pierwszym porodzie (bo teraz to istna mleczernia z sutkami jak wetyle od stara:))Położna w szpitalu tez jak zobaczyła to skomentowała ze gdzie z takimi piersiami do karmienia, na szczęście przyszła zmiana i pomogła, początki nie były łatwe bo młoda pozarla mi piersi i były jedną wielką rana, potem używałam juz tylko nakładek bo mała się przyzwyczaiła a po drugim porodzie żadnych nakładek juz i problemu nie było, to prawda że sporo pomaga laktator.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy, masakra, niby piękna pogoda, a mroźno jak cholera. Jutro nosa z domu nie wystawiamy :)

Ashima narobiłaś mi smaka na dojrzałe w słońcu truskawki, teraz idę mężowi pomarudzić, żeby mu się udzieliły moje humorki :) niech wie, że ciąża to nie przelewki :P

Jak nie masz co z olejem zrobić to można go użyć na całe ciało, do twarzy, do włosów, do kąpieli, no gdzie tam chcesz :)

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ