X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Gracjanna, aromactiv jest tez od pierwszego dnia. Można używać :)

Tez mam/miałam wklęsłe sutki. Położna przyszła, ścisnęła tak ze łzy mi sie pojawiły i powiedziała ze mleka niet. No i ze generalnie bede mieć problem z karmieniem bo nie dość ze wklęsłe to i duże. Gdybym miała wiecej siły po cc to koplabym ja w dupę. Zamiast zachęcić i pomoc to doprowadziła mnie do lez. Ale mała przystawialam cały czas to do jednej, i do drugiej piersi. Wcześniej wyciągałam sutki i wkładałam A do buzi, z czasem same juz sterczały, a i laktator tez pomogl :) także nie ma sie co zamartwiać, a w razie w jeszcze w szpitalu szukać pomocy u doradcy laktacyjnego :) w każdym szpitalu powiem taki być :)

Ok wstaje i zbieramy sie niedługo na basen.

W nocy przy przewracaniu tak bardzo zabolało mnie w lewej stronie ze bałam sie ruszyć. Noe wiem co to....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa też mnie czasami coś zakuje przy zmianie pozycji w łóżku, pewnie mięśnie lub więzadła zaskoczone nagłym ruchem :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do smarowania brzucha i piersi miejsc narażonych na rozstępy używam oleju kokosowego bio. Pierwszy kupiłam w be organic ale wczoraj zauważyłam ze za 9,99 jest olej bio w lidlu taki słoiczek 200 ml. Dla mnie b dobry nawilżacz i zero chemii.

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że małe piersi to lepsze karmienie. Ja zawsze miałam czym oddychać i karmienie nie było wcale takie łatwe. Cycek 5x wiekszy od główki dziecka, a ja szczupła :( Początek to krew, pot i łzy i to na pewno nie ze wzruszenia. Ale się nie poddałam i karmiłam 1,5 roku. Nie potrafiłam sobie z gryzieniem poradzić i musiałam odstawić. Teraz planuję karmić do samoodstawienia :)

Mi teściowa w skepie ze zdrową żywnością kupiła olej kokosowy, nie wiem ile dała, ale jak się mały urodzi, to ją poproszę, żeby znowu kupiła, bo zamierzam go dla dziecka używac.

• Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Zawsze mnie to krępowało myslałam ze coś ze mna nie tak a okazuje aie ze to czesty przypadek i daje to trudności na poczatku karmienia bo potem dziecko wyciągnie sutki :) mam nadzieje że damy sobie radę kochana ;)

Wiem mnie tez to krepowalo zawsze ale najlepszy to byl K jak zobaczył to pierwszy raz to taka mina konsternacji... I mowi: a ty co sie draniu przede mna chowasz? No i padlam ze śmiechu.... Rozładowal napięcie w 3 sekundy :)

Ale teraz tez sie martwie czy bede mogla karmic

dev167pf___.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha też mam jeden raz wklesly a raz nie:) jak bedziemy miały problemy, to bedziemy sie wspierac;)

Deedee87 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Miłego dnia! Ja sprzątam i leżę, nie da rady już wszystkiego zrobić na raz ;)

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten ponury, zimny i deszczowy dzień :P

Ja nie używam oleju kokosowego, mama mi specjalnie sprezentowała na rozstępy, ale nie mogę znieść tego zapachu (mimo że wiórki kokosowe lubie) :P Znalazłam inne zastosowanie - raz na 2 tygodnie smaruję nim twarz na noc i mam spokój z suchymi skórkami - tak rzadko jeszcze ten smrodek zniosę :)

Mimo okropnej pogody zaraz wychodzę - nie mogę już patrzeć na tą zepsutą pralkę na środku kuchni :D

Miłego dnia Dziewczyny ;)

9f7janlii84l7liv.png
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Ciebie zimno i deszczowo a u nas pięknie słonecznie i zimowo:)
    Miłego dnia kochane!

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • duszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też piękna , słoneczna , zimowa pogoda ☆

gIM3p1.png
    X9Kyp1.png
    3Fi4p1.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też słonko świeci, ale mroźno.

Od dwóch dni zgaga nie daje mi spokoju :(
    Jak tak dalej będzie, to Rennie zacznę jeść na kilogramy :/

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    U mnie też słonko świeci, ale mroźno.

Od dwóch dni zgaga nie daje mi spokoju :(
    Jak tak dalej będzie, to Rennie zacznę jeść na kilogramy :/

Lody zjedz :)

małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość

• Nika8686 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę polecają płatki migdałowe lub migdały bez skórki czyli tylko biała cześć.

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas również piekne słońce i wracamy z K właśnie z basenu :) humor dalej dppisuje i jest pięknie :)

dev167pf___.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody pomogą? Dobrze, że mam zapas...
    O migdałach słyszałam, jak lody się nie sprawdza, to chyba męża wyślę do sklepu :)

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zimowo i słonecznie, właśnie powiesiłam pranie, ogarniam się i idę na spacer z chłopakami :) mój ma w końcu wolną sobotę.

Zakaz pisania o lodach :) ileż ja bym za nie dała, ale nie takie sklepowe z biedry tylko z lodziarni. Mamy taką jedną w mieście, gdzie jak się zje 2 gałki to jest się najedzonym porządnie, a ten smak niesamowity :) Borówkowe smakują jak borówki <3 AAAAAA ja chcę lato :)

małaMyszka, somebodytolove94 lubią tę wiadomość

• ahisma Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgMB czekam do majówki właśnie na takie pyszne lody na porcje, a nie gałki <3 chociaż i gofrem też bym nie pogardziła z bitą śmietaną i truskawkami :D

U mnie pieczarkowa dochodzi, mąż odkurza, a ja skorzystałam z porady jednej z Was (przepraszam, nie pamiętam kto to pisał :( ) i posmarowałam suche miejsca na twarzy (okolice ust/nosa) olejem kokosowym. Przy okazji odkryłam, że pół słoika, które mi zostało jest ważne do 10 marca, więc pora zużyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 14:09

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoja ja to tak zaglądam raz na kilka dni, szczególnie jak młody nie idzie do złobka albo weekend. TP 13.06.17 będzie dziewczynka - Anielka :)

ahisma, 19Biedroneczka91 lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic się nie martwie jeśli chodzi o wklesle sutki, miałam to sama po pierwszym porodzie (bo teraz to istna mleczernia z sutkami jak wetyle od stara:))Położna w szpitalu tez jak zobaczyła to skomentowała ze gdzie z takimi piersiami do karmienia, na szczęście przyszła zmiana i pomogła, początki nie były łatwe bo młoda pozarla mi piersi i były jedną wielką rana, potem używałam juz tylko nakładek bo mała się przyzwyczaiła a po drugim porodzie żadnych nakładek juz i problemu nie było, to prawda że sporo pomaga laktator.

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy, masakra, niby piękna pogoda, a mroźno jak cholera. Jutro nosa z domu nie wystawiamy :)

Ashima narobiłaś mi smaka na dojrzałe w słońcu truskawki, teraz idę mężowi pomarudzić, żeby mu się udzieliły moje humorki :) niech wie, że ciąża to nie przelewki :P

Jak nie masz co z olejem zrobić to można go użyć na całe ciało, do twarzy, do włosów, do kąpieli, no gdzie tam chcesz :)

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ