Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi juz od jakiegos tygodnia moze z hakiem siara cieknie wczoraj wieczorem tak mnie kosci bolaly i katar meczyl ze ledwo zylam. Jeszcze maly do 2 pajacowal. Rano jak powera dostalam tak mi wszelkie bole przeszly choc katar czasem daje o sobie znac. Ide na goraca kapiel :p buzka!
Ps. Kotka mi marcuje...boze.
-
Ktoś pisał o misiach szumisiach ostatnio. Mi szwagierka polecała zabawki sensoryczne dla niemowląt takie 0+ firmy HENCZ i jest między innymi fajna ośmiornica, która nie tylko wydaje odgłos szumu, ale tez bicia serca. Jej dziecko bardzo lubiło tą ośmiornicę. Noworodki widzą tylko bardzo kontrastowe barwy:czarny/biały/czerwony i w odległości do 20 cm. Dlatego zabawki powinny być wyraziste nie pastelowe.
-
Dzien bry
Misie szumicie to jak dla mnie temat przereklamowany, nigdy nie wiadomo czy dziecko to zaakceptuje. Polecam na początek aplikacje z rożnymi dźwiękami, jeśli to bedzie pomagało to można sie w szumisia zaopatrzyć, inaczej nigdy nie wiadomo czy maluchowi to podpasuje.
Osobiście polecam aplikacje sleep baby. Jest tam kilka fajnych dźwięków. Mi to ratowało tyłek np na spacerze. A teraz mała sama sobie chętnie to włącza, pamięta i sie cieszy
Kciuki za wizytujące dzis.
Moje małe szćzescie obudziło sie przed 6 (jak nigdy) to bedzie ciężki i dluuuuugimdzien.... -
Gracja82 wrote:Dziewczyny o co chodzi z kocykami bambusowymi, muslinowymi.. czy to jakaś to coś super? lepszego niż bawełna albo polar? Jaka jest różnica?
Hej. No podobno jest mega roznica. Bambusowe sa antyalergizujace, przewiewne, dziecko sie pod nimi nie zgrzewa. Muslimowe podobnie.
A wlasnie teraz w empiku maja pieluszki muslinowe babyono (opinie maja super) 3 po 19.90. Mialam nie zamawiac a jednak wczoraj wzielam paczke.Na lato idealne do przykrycia pdzy 30 stopniach.
-
A u mnie dzisiaj dość ciężka noc- budziłam się ze 3 razy na siku, za każdym razem jak kładłam się później spać, to mały szalał i było ciężko. Ok. 6 rano dostałam takiego skurczu łydki, że mąż musiał mi pomóc się go pozbyć. Do tej pory mnie trochę ta noga pobolewa.
Mało tego, od kilku dni mam coś takiego dziwnego, że jak wsiadam do samochodu i jadę i skręcam w lewo (zakręt nie musi być ostry) to coś mnie boli lekko po lewej stronie w podbrzuszu i ciężko mi podnieść lewą nogę, a za każdym razem jak ją podniosę to coś mi w tym miejscu przeskakuje... Boję się, że to rozchodzące się spojenie... ciężko mi przez to kierować autem nie wiem jak będę dojeżdżać do roboty... jakoś teraz przejechałam, ale jest to bardzo nieprzyjemne uczucie, bo boję się, że w pewnym momencie coś tam "strzeli" i będzie niesamowity ból. Chyba muszę napisać do mojej gin, że potrzebna mi wizyta i chyba będę musiała wziąć chorobowe wcześniej, a teraz mi to tak nie na rękę, że masakra, bo chciałam w pracy trochę roboty nadgonić, bo jestem na cholernym minusie... -
Madlene nic nie poradzisz. Wizyta u gin jest konieczna i dobrze wszystkie wiemy ze nie zawsze uklada sie jak zaplanowalysmy więc trudno... Jak będzie taka potrzeba to zawsze wybierzesz dziecko nad prace i pojdziesz na to l4 i trudno. W pracy będa mysieli sobie poradzić. W koncu nie jesteś w ciąży od wczoraj... Chyba sobie zdaja sprawe ze niedługo i tak pojdziesz na chorobowe
-
Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Napisałam smsa do mojej gin, może zaprosi mnie na wizytę jeszcze dziś. Najpewniej wezmę to zwolnienie na razie na jakiś tydzień, może dwa, a jak przejdzie to jeszcze wrócę. Mam tylko nadzieję, że to nic poważnego.
Deedee87 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Co myślicie o rożkach nieusztywnionych ? Jakie Wy kupicie? Ja sama już nie wiem, z Miłoszem miałam dwa usztywnione a teraz zastanawiam się jakie kupić. Ja wczoraj za dużo zjadłam i dziś czuję się fatalnie
Madllene trzymaj się i daj znać co powiedziała Ci lekarka , mam nadzieję, że Cię przyjmie !
Miłego dnia -
Nika8686 wrote:Bellamy ma bardzo fajne meble dla dzieci ja planuje łóżeczko good night szare i meble ines. Łóżeczko zmienia się w tapczanik i służy nawet 5 lat.
Nika8686 lubi tę wiadomość
-
Niki 69 ja te meble upatrzyłam kiedyś i mimo oglądania innych zakochałam się w tym zestawie. Od jutra rusza u mnie remont 3 sypialni by każdy miał swoją chociaż syn na początku będzie z nami w chicco next to me.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 09:35
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Odnosnie muslinowych Otulacz i fajnych pieluch Empik miał rabat 35 % na pieluchy, Otulacze i rożki z mothercare. Kupiłam trochę i czekam na paczki. Rożek wzięłam bawełniany bo liczę ze będzie już ciepło jak urodzę i może być rozkiełznane mata lub kołderka. Empik ma tez fajne ciuszki z Pinokio. Ostatnio tez były przeceny i ceny takie same jak na Allegro.
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Ezia ja już dawno mam siarę.
Madllene lepiej siedzieć na l4 niż się martwić, najlepiej pogadać z gin
Duszka ja w ogóle rożka nie kupuję, dla mnie jest zbędny.
Kurde, odwożąc chłopaków przebiłam oponę i całe powietrze mi zleciało. Niech to szlag! mam nakaz oszczędzania się,dużo leżenia, a na piechotę muszę iść po syna do przedszkola i to spory kawałek. -
AgmB, to jest właśnie złośliwość rzeczy martwych, jakieś awarie dzieją się w najmniej odpowiednich momentach. Współczuję, że musiałaś się tak forsować.
Moja gin przyjmie mnie jutro o 19, więc muszę jeszcze dzisiaj i jutro wytrzymać. Ale napisała mi, że to może być kolka albo ucisk i żebym spróbowała wziąć nospę i zobaczymy czy przejdzie. Wzięłam już i czekam na efekty... -
Staram sie do Was zagladać ale jakoś mi ostatnio cieżko... powróciła mi masakryczna sennosć, zasypiam normalnie o 20 na siedząco!!!
Ezia co do siary to pewnie to tyle tylko ze jeszcze tego malutko i dlatego kolor i konsystencja inne niz internet opisują... ja w pierwszej ciazy na tym etapie też juz miałam a bliżej końca ciazy to po nocy koszulka moja i męża oraz poducha były do wymiany bo tak mnie zalewało Teraz jak przycisnę pierś to też juz cos sie pojawia ale ja do października jeszcze karmiłam puiersią wiec u mnie nie było momentu zupełnej suszy
Widze ze szał zakupowy trwa... ja jakos nie mogę sie zebrać do zrobienia listy tego co mam i tego co potrzebuje...