Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, witam sie i ja. Tez nielubie nadgorliwosci ale na szczescie rodzina meza daleka jest od tego... taka kultura tak mi sie wydaje... u ciotki zawsze bylo zebym czula sie jak w domu, na poczatku powiedziala gdzie czego szukac i jak czegos potrzebuje zebym brala i na tym byl koniec. Chce wody... wiem gdzie szklanki hehe. I w sumie bardzo szybko poczulam sie jak w domu. Polski zwyczaj jakos do mnie przemawial gdy byli u mnie zeby podawac i pytac czy wszystko ok ale szybko oduczuli...
Maz od zawsze mial bardzo dobry kontakt z kuzynkami, ktore sa bardzo male. I jak do nich zachodzilismy dziewczynki rzucaly sie na niego jakby ze 100 lat nie widzialy... mnie to tylko cieszylo bo wiedzialam ze ma podejscie do dzieci i ze swoimi tez bedzie bez problemu... i tak wlasnie jest
Co do pralek to uwielbiam samsunga i wszystkie jego opcje. Nie wiem jak z dostepnoscia w polsce, ale my chcemy zmienic niedlugo i wlasnie poluje na jeden z nowszych modeli tej firmy -
Niki69 wrote:O 16.20 połówkowe...stres oczywiście jest i jakieś głupie złe myśli...trzymajcie kciuki :*
Niki będzie dobrze !! Na pewno Trzymam za to kciuki !!
Wzruszającej wizyty życzę (ja na swojej dziś płakałam - ze szczęścia)Niki69 lubi tę wiadomość
Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt . .
Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r -
Napiszę bo zapomnę a potem doczytam do końca.
Właśnie kupowałam sobie więc chciałam zwrócić uwagę na maść majerankowa. Jak dla mnie jest niezbędna przy maluchu. Podczs kataru smaruje się pod noskiem i lepiej maluszkowi się oddychać. Można smarować nóżki, Plecki, klatkę piersiową podczas przeziębienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 15:11
-
100noga mi w necie sie upodobala pralka lg6motion turbo wash, ale swoja cene to to ma mi kolezanka oddala swoja boscha logixx8 sensitive 9kg bodajze, bo byla niesprawna, ale moj chlop jest tak techniczny ze czego sie nie tknie to zaraz naprawi przeczyscil ja, sprawdzil programator i okazalo sie ze styki w nim cos niedomagaly. Teraz jest na probie w Olecku, ale jak wroci to moge go zapytac co to moze byc, to moze uda sie wam ja naprawic ?
U nas dzis tak pieknie slonce grzalo ze jak dostalam kopa do dzialania to raz przeczyscilam od podstaw po okna cala chalupe, porobilam obiad i jestem w trakcie przemeblowywania dostalam opieprz od Bartka ze przynioslam sama fotel z chlewa, no ale kiedy on jest leciutki dla mnie, a stagnacji nie trawie. Wlasnie mysle ze jak wroci to moze byc szoczek xD
Nie moge doczekac sie wtorku! Judzicie tymi pepcami tylko ja zawitam jeszcze do tesco! Bo u nas i ja i maz i Witek z 56, takze samo przez sie.
100noga lubi tę wiadomość
-
Niki na pewno będzie (a właściwie to jest) dobrze
Dziewczyny, pamiętacie które witaminy prenatalne reklamują się zapobieganiem przed przedwczesnym porodem? Właśnie kompletuję wyprawkę w GeminiMama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Ja tez biorę vitaminer prenatal z dha, polecam.
Dla maluszka polecam tez kupić aromactiv lub depulol, do smarowania klatki piersiowej czy plecków. No i jakaś maść na zabkowanie np Dentinox.
Dla mam do karmienia polecam Maltan do brodawek. Szybko sie goja
Maść majerankowa super.
Woda morska do noska konieczna, sól fizjologiczna (sorry ale na iPadzie ńie otwiera mi sie lista wyprawkowa)
No i jeśli jest promo, to polecam kosmetyki Mustela żel do kąpieli, balsam, krem do twarzy (do tej pory używam dla córki mustela Cold na zime). Kupuje wlasnie w Gemini. -
Mi np nakładki sie nie sprawdziły wcale.
A ten Maltan do smarowania zdziałał cuda, a i nie trzeba zmywać przed karmieniem.
Mała usnela po całym dniu. Nie wiem skąd ona ma tyle energii. Ja juz padam. Nie zrobiłam w domu dziś nic prócz odkurzenia podłóg i obiadu.
Idę sie kapać i poleze przed tv. Rano jedziemy na zajecia na basen
Niki, jak po połówkowym? -
Cześć dziewczyny Miałam napisać wcześniej ale Dopiero teraz udało mi się na spokojnie usiąść... na badaniach wyszło już że na 100% będzie chłopak pani doktor mówiła że ma dużego siusiaka
19Biedroneczka91, 100noga, makatka, Madllene, ahisma, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Gracjanna wrote:Napiszę bo zapomnę a potem doczytam do końca.
Właśnie kupowałam sobie więc chciałam zwrócić uwagę na maść majerankowa. Jak dla mnie jest niezbędna przy maluchu. Podczs kataru smaruje się pod noskiem i lepiej maluszkowi się oddychać. Można smarować nóżki, Plecki, klatkę piersiową podczas przeziębienia. -
somebodytolove94 wrote:Do karmienia kupiłam sobie nakładki na piersi. Genialna sprawa. Depulol i aromactiv mam, bardzo sobie chwalę i sama używam na noc pod nosem nawet sobie smyrnę, żeby wdychać ;P
Gracjanna lubi tę wiadomość
-
AgaSY wrote:Niki na pewno będzie (a właściwie to jest) dobrze
Dziewczyny, pamiętacie które witaminy prenatalne reklamują się zapobieganiem przed przedwczesnym porodem? Właśnie kompletuję wyprawkę w Gemini
Dziękuję za miłe słowa i jak już wyżej napisałam na połówkowych wszystko OK -
Niki ja właśnie też mam problem ze znowu moje sutki sie chowają nie zawsze tylko czasem stercza czasem jeden schowa sie a drugi sobie sterczy... I nie ma tu zadnej zależności miedzy tym ze zimno czy ze podniecenie.... Poprostu robia jak im pasuje i to moze byc problem przy karmieniu....
-
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. :* Zapisałam modele, chociaż zastanawiam się teraz czy nie zaryzykować i nie kupić od razu pralko-suszarki. Słyszałam że dużo lepsza jest osobna suszarka, ale nie mam już miejsca w kuchni pod szafkami żeby ją wcisnąć, a nie chcę żeby zawalała mi miejsce w części jadalnej.
Jestem na etapie namawiania męża sam nieraz narzeka jak zimą 2 suszarki prania stoją w kuchni czy w salonie, a jak będzie dzidzia to już w ogóle będzie problem. Chyba się skuszę na jakąś
somebodytolove94 wrote:100noga mi w necie sie upodobala pralka lg6motion turbo wash, ale swoja cene to to ma mi kolezanka oddala swoja boscha logixx8 sensitive 9kg bodajze, bo byla niesprawna, ale moj chlop jest tak techniczny ze czego sie nie tknie to zaraz naprawi przeczyscil ja, sprawdzil programator i okazalo sie ze styki w nim cos niedomagaly. Teraz jest na probie w Olecku, ale jak wroci to moge go zapytac co to moze byc, to moze uda sie wam ja naprawic ?
Właśnie o to chodzi że ja już nie chcę jej naprawiać. 2 lata temu kupiliśmy dom i byli właściciele zostawili nam wszystko w kuchni (pralkę, zmywarkę, lodówkę). Planowaliśmy kupić wszystko nowe, ale sprzęt był w tak dobrym stanie, że szkoda nam było wyrzucić/oddać i zostawiliśmy. Pralka po kilku miesiącach zaczęła coraz głośniej chodzić przy wirowaniu. I stwierdziliśmy że wymienimy ją jtuż przed narodzinami maluszka, żeby wszystko już dla niego poprać w nowej, chyba że wcześniej ją zajeżdżę. No i zajeździłam
Może i dobrze, nie będziemy się w nieskończoność zastanawiać - teraz musimy kupić coś na szybko. Jedyny minus że musiałam się tyle nasprzątać, kuchnia do tej pory się wietrzy bo boję się że jeszcze coś pod szafkami zostało...