Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 16.20 połówkowe...stres oczywiście jest i jakieś głupie złe myśli...trzymajcie kciuki :*

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam sie i ja. Tez nielubie nadgorliwosci ale na szczescie rodzina meza daleka jest od tego... taka kultura tak mi sie wydaje... u ciotki zawsze bylo zebym czula sie jak w domu, na poczatku powiedziala gdzie czego szukac i jak czegos potrzebuje zebym brala i na tym byl koniec. Chce wody... wiem gdzie szklanki hehe. I w sumie bardzo szybko poczulam sie jak w domu. Polski zwyczaj jakos do mnie przemawial gdy byli u mnie zeby podawac i pytac czy wszystko ok ale szybko oduczuli...

Maz od zawsze mial bardzo dobry kontakt z kuzynkami, ktore sa bardzo male. I jak do nich zachodzilismy dziewczynki rzucaly sie na niego jakby ze 100 lat nie widzialy... mnie to tylko cieszylo bo wiedzialam ze ma podejscie do dzieci i ze swoimi tez bedzie bez problemu... i tak wlasnie jest :)

Co do pralek to uwielbiam samsunga i wszystkie jego opcje. Nie wiem jak z dostepnoscia w polsce, ale my chcemy zmienic niedlugo i wlasnie poluje na jeden z nowszych modeli tej firmy

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • ahisma Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki będzie dobrze!

Niki69 lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • mala latynoska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 bedzie dobrze :) trzymam kciuki

Niki69 lubi tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    O 16.20 połówkowe...stres oczywiście jest i jakieś głupie złe myśli...trzymajcie kciuki :*

Niki będzie dobrze !! Na pewno :) :) Trzymam za to kciuki !!

Wzruszającej wizyty życzę (ja na swojej dziś płakałam - ze szczęścia)

Niki69 lubi tę wiadomość

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę bo zapomnę a potem doczytam do końca.

Właśnie kupowałam sobie więc chciałam zwrócić uwagę na maść majerankowa. Jak dla mnie jest niezbędna przy maluchu. Podczs kataru smaruje się pod noskiem i lepiej maluszkowi się oddychać. Można smarować nóżki, Plecki, klatkę piersiową podczas przeziębienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 15:11

201706107251.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki jestem z Toba i zaciskam kciuki:)

Niki69 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100noga mi w necie sie upodobala pralka lg6motion turbo wash, ale swoja cene to to ma :/ mi kolezanka oddala swoja boscha logixx8 sensitive 9kg bodajze, bo byla niesprawna, ale moj chlop jest tak techniczny ze czego sie nie tknie to zaraz naprawi ;D przeczyscil ja, sprawdzil programator i okazalo sie ze styki w nim cos niedomagaly. Teraz jest na probie w Olecku, ale jak wroci to moge go zapytac co to moze byc, to moze uda sie wam ja naprawic ;D?
    U nas dzis tak pieknie slonce grzalo ze jak dostalam kopa do dzialania to raz przeczyscilam od podstaw po okna cala chalupe, porobilam obiad i jestem w trakcie przemeblowywania ;D dostalam opieprz od Bartka ze przynioslam sama fotel z chlewa, no ale kiedy on jest leciutki dla mnie, a stagnacji nie trawie. Wlasnie mysle ze jak wroci to moze byc szoczek xD
    Nie moge doczekac sie wtorku! Judzicie tymi pepcami ;D tylko ja zawitam jeszcze do tesco! Bo u nas i ja i maz i Witek z 56, takze samo przez sie.

100noga lubi tę wiadomość

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki na pewno będzie (a właściwie to jest) dobrze :)

Dziewczyny, pamiętacie które witaminy prenatalne reklamują się zapobieganiem przed przedwczesnym porodem? Właśnie kompletuję wyprawkę w Gemini :)

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasy pierwszy raz o czymś takim słyszę.
    Ja biorę vitaminer prenatal dha, w pierwszej ciąży brałam prenatal classic

Gracjanna o tak maść majerankowa jest super, skuteczna i tania

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę vitaminer prenatal z dha, polecam.

Dla maluszka polecam tez kupić aromactiv lub depulol, do smarowania klatki piersiowej czy plecków. No i jakaś maść na zabkowanie np Dentinox.
    Dla mam do karmienia polecam Maltan do brodawek. Szybko sie goja :)
    Maść majerankowa super.
    Woda morska do noska konieczna, sól fizjologiczna (sorry ale na iPadzie ńie otwiera mi sie lista wyprawkowa)
    No i jeśli jest promo, to polecam kosmetyki Mustela :) żel do kąpieli, balsam, krem do twarzy (do tej pory używam dla córki mustela Cold na zime). Kupuje wlasnie w Gemini.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • somebodytolove94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do karmienia kupiłam sobie nakładki na piersi. Genialna sprawa. Depulol i aromactiv mam, bardzo sobie chwalę i sama używam :D na noc pod nosem nawet sobie smyrnę, żeby wdychać ;P

n59ytrd8vprkwr09.png
    0d1yqqmz0mxdy3yr.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi np nakładki sie nie sprawdziły wcale.
    A ten Maltan do smarowania zdziałał cuda, a i nie trzeba zmywać przed karmieniem.

Mała usnela po całym dniu. Nie wiem skąd ona ma tyle energii. Ja juz padam. Nie zrobiłam w domu dziś nic prócz odkurzenia podłóg i obiadu.

Idę sie kapać i poleze przed tv. Rano jedziemy na zajecia na basen :)

Niki, jak po połówkowym?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny Miałam napisać wcześniej ale Dopiero teraz udało mi się na spokojnie usiąść... na badaniach wyszło już że na 100% będzie chłopak pani doktor mówiła że ma dużego siusiaka

19Biedroneczka91, 100noga, makatka, Madllene, ahisma, małaMyszka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracjanna wrote:
    Napiszę bo zapomnę a potem doczytam do końca.

Właśnie kupowałam sobie więc chciałam zwrócić uwagę na maść majerankowa. Jak dla mnie jest niezbędna przy maluchu. Podczs kataru smaruje się pod noskiem i lepiej maluszkowi się oddychać. Można smarować nóżki, Plecki, klatkę piersiową podczas przeziębienia.
    Ja ze względu na swoje problemy z katarem zaopatrzyłam się w maść majerankowa także mogę już odhaczyć na liście rzeczywiście pomaga w oddychaniu i myślę że będzie dobra dla maluszka ;)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    somebodytolove94 wrote:
    Do karmienia kupiłam sobie nakładki na piersi. Genialna sprawa. Depulol i aromactiv mam, bardzo sobie chwalę i sama używam :D na noc pod nosem nawet sobie smyrnę, żeby wdychać ;P
    Też mocno zastanawiam się nad tymi nakładkami mam mega wrażliwe sutki i już się boję co to będzie przy karmieniu Zresztą mam też taki problem że one są trochę wklęsłe a czytałam że wtedy gorzej karmić dziecko Mam nadzieję że chociaż maluch Wyciągnie mi te sutki na wierzch już na stałe bo nigdy mi się nie podobały :) jeśli chodzi o pielęgnacje sutków to zaopatrzy się wszystko co polecają bo już się boję jak one to przeżyją hehe

Gracjanna lubi tę wiadomość

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Niki na pewno będzie (a właściwie to jest) dobrze :)

Dziewczyny, pamiętacie które witaminy prenatalne reklamują się zapobieganiem przed przedwczesnym porodem? Właśnie kompletuję wyprawkę w Gemini :)
    Nie wiem jakie to witaminy Ale dzisiaj czytałam że po prostu ten kwas dha zażywany regularnie właśnie zapobiega przedwczesnemu porodowi... No i jak tam ci idzie kompletowanie wyprawki? Muszę też zajrzeć na to Gemini ;)
    Dziękuję za miłe słowa i jak już wyżej napisałam na połówkowych wszystko OK ;)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki, pisz co tam wiecej:) jaki duzy już twn Twoj Synuś:*?

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Deedee87 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki ja właśnie też mam problem ze znowu moje sutki sie chowają nie zawsze tylko czasem stercza czasem jeden schowa sie a drugi sobie sterczy... I nie ma tu zadnej zależności miedzy tym ze zimno czy ze podniecenie.... Poprostu robia jak im pasuje :/ i to moze byc problem przy karmieniu....

dev167pf___.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. :* Zapisałam modele, chociaż zastanawiam się teraz czy nie zaryzykować i nie kupić od razu pralko-suszarki. Słyszałam że dużo lepsza jest osobna suszarka, ale nie mam już miejsca w kuchni pod szafkami żeby ją wcisnąć, a nie chcę żeby zawalała mi miejsce w części jadalnej.
    Jestem na etapie namawiania męża :P sam nieraz narzeka jak zimą 2 suszarki prania stoją w kuchni czy w salonie, a jak będzie dzidzia to już w ogóle będzie problem. Chyba się skuszę na jakąś :P

somebodytolove94 wrote:
    100noga mi w necie sie upodobala pralka lg6motion turbo wash, ale swoja cene to to ma :/ mi kolezanka oddala swoja boscha logixx8 sensitive 9kg bodajze, bo byla niesprawna, ale moj chlop jest tak techniczny ze czego sie nie tknie to zaraz naprawi ;D przeczyscil ja, sprawdzil programator i okazalo sie ze styki w nim cos niedomagaly. Teraz jest na probie w Olecku, ale jak wroci to moge go zapytac co to moze byc, to moze uda sie wam ja naprawic ;D?

Właśnie o to chodzi że ja już nie chcę jej naprawiać. 2 lata temu kupiliśmy dom i byli właściciele zostawili nam wszystko w kuchni (pralkę, zmywarkę, lodówkę). Planowaliśmy kupić wszystko nowe, ale sprzęt był w tak dobrym stanie, że szkoda nam było wyrzucić/oddać i zostawiliśmy. Pralka po kilku miesiącach zaczęła coraz głośniej chodzić przy wirowaniu. I stwierdziliśmy że wymienimy ją jtuż przed narodzinami maluszka, żeby wszystko już dla niego poprać w nowej, chyba że wcześniej ją zajeżdżę. No i zajeździłam :P

Może i dobrze, nie będziemy się w nieskończoność zastanawiać - teraz musimy kupić coś na szybko. Jedyny minus że musiałam się tyle nasprzątać, kuchnia do tej pory się wietrzy bo boję się że jeszcze coś pod szafkami zostało...

9f7janlii84l7liv.png
‹‹ ‹ 615 616 617 618 619 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ