Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny odnośnie listy do szpitala oprócz tego co już pisałyście warto zabrać nakładki na wc takie "turystyczne". Salowe w szpitalach zwykle sprzątają rano a potem zaglądają. Bywa, że wc jest mało świeże a w końcu czasami trzeba usiąść na kibelku. Można tez kupić takie chusteczki dezynfekujące. Oprócz tego warto zabrać rolkę papieru i ręczniki papierowe zamiast zwykłego ręcznika do krocza osuszania.
Madllene lubi tę wiadomość
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Waga jebut d góry, od dzisiaj jestem 10,3 kg cięższa, fuck.
No nic, może nie dojadę do 25 kg przez 10 tyg.
Pogoda się robi, więcej ruchu będzie, to może nie będzie tak źle. -
MałaMyszka ja do tej pory przybrałam 13 kg jestem w 27 tygodniu - i tez bardzo martwię się tym że tak szybko tyje choć wcale nie jem dużo ograniczam słodycze na maxa nie pije słodkich napoji nie wiem już co robić żeby waga tak szybko nie rosła wydaje mi się, że jest to niestety uwarunkowane genetycznie moja mama przybrała prawie 30 kg....
-
Obudziłam się dzisiaj po 5 i po wizycie w toalecie koniec spania, przemęczyłam się ponad godzinę leżąc, wstałam, zjadłam śniadanie, przebrałam się i przed 10 zamknęłam w sypialni pod kocykiem.
Wiecie do której spałam?
Do 13:30
ma-sa-kra!!
A jakie miałam sny... uhuhu... baardzo nieprzyzwoite.
Gardło już mnie dzisiaj nie boli, ale zatoki dają znać o sobie i mam katar.
Za oknem piękne słońce, kusi żeby się przewietrzyć, ale z tymi zatokami to chyba lepiej wygrzać się w domu. I tak jeszcze w tym tygodniu czeka mnie wycieczka do przychodni, żeby porobić wyniki badań na wizyty.
Przyszły tydzień aż kipi od lekarzy:
wtorek - gin
środa - endo
+ USG piersi (miałam iść w styczniu...)
Chęć robienia czegokolwiek nadal poszukiwana.Madllene lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny doradzcie czy coś jeszcze warto kupić z ubranek ? Aktualnie mam
pajacyki 12 szt
pajacyk welurowy 1 szt
body z krótkim rękawem 18 szt
body z długim rękawem 5 szt
spodenki 7 szt
sweterek 5 szt
skarpetki 6 szt
rajstopki 1szt
rękawiczki niedrapki 1p
cienkie czapeczki 5 szt (1 gruba)
śpiworek do spanie
śliniak
Ciągle mam wrażenie że czegoś mam mało, myślę nad bodziakami z długim rekawem ale z drugiej strony będzie lato więc upał jak nic...
Myślę też o kurteczce takiej cienkiej ale pytanie czy ma sens ?
-
Gracjanna wrote:Dziewczyny mam głupie pytanie czy w rosanie są podkłady poporodowe bo dIsiaj chciałam zobaczyć jak to cenowo wychodzi i nie mogłam tego znaleŹć
PS: rossman na wirtualną drogerie można zobaczyc sobie wszystko jak i gdzie jest ułożone -
Nisia2901 wrote:Dziewczyny doradzcie czy coś jeszcze warto kupić z ubranek ? Aktualnie mam
pajacyki 12 szt
pajacyk welurowy 1 szt
spodenki 7 szt
sweterek 5 szt
skarpetki 6 szt
rajstopki 1szt
rękawiczki niedrapki 1p
śpiworek do spanie
śliniak
Ciągle mam wrażenie że czegoś mam mało, myślę nad bodziakami z długim rekawem ale z drugiej strony będzie lato więc upał jak nic...
Wg mnie wystarczy Jak sie boisz czy ci wystarczy bodziakow z dl. Rękawem kup sobie pare sztuk ale juz z wiekszego rozmiaru. Najwyzej podwiniesz rekawki
-
Nisia2901 wrote:Dziewczyny doradzcie czy coś jeszcze warto kupić z ubranek ? Aktualnie mam
pajacyki 12 szt
pajacyk welurowy 1 szt
spodenki 7 szt
sweterek 5 szt
skarpetki 6 szt
rajstopki 1szt
rękawiczki niedrapki 1p
śpiworek do spanie
śliniak
Mało? Wow, to ja chyba jestem odklejona i jeszcze w ogóle się nie brałam za temat bodziaków, nie bodziaków i nie liczyłam jeszcze ile czego w jakim rozmiarze brać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 16:44
Madllene, blondas_, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Nisia mało? Ja nie m am chyba nawet połowy tego, a uważam, że wyprawka ubraniowa zakończona a nie, muszę jeszcze kupić śpiochy oraz kaftaniki i polspiochy, bo tego wymaga mój szpital .
A ja właśnie po kolejnej wizycie. Maluszek nie jest już taki mały bo waży 1440g! Cały czas się wiercil, a jak ginka chciała podejrzeć buzie to się zawstydzil . Jest ułożony głową do dołu, łożysko na tylnej ścianie . Duża ilość śluzu w ciąży jest normalna, nie mamy się czym martwić .
A jednym mnie dziś ginka zaskoczyła. Powiedziała, że nie będziemy już powtarzać żadnych badań. Tylko GBS, morfo i mocz. Żadnych hbsow czy vdrlow już się nie powtarza, jeśli ciąża nie jest zagrożona, a ciężarna nie pracuje/nie żyje w trudnych warunkach.Madllene, Merida86, małaMyszka lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
pajacyki 12 szt
pajacyk welurowy 1 szt
spodenki 7 szt
sweterek 5 szt
skarpetki 6 szt
rajstopki 1szt
rękawiczki niedrapki 1p
śpiworek do spanie
śliniak
Jestem w szoku... ja nawet połowy tego miała nie będę, więc Tobie na pewno wystarczy -
Ahisma, to widzę drzemka bardzo przyjemna a spać możesz do której tylko chcesz, korzystaj póki nie musisz się zajmować mężem i dzieckiem;) chociaż wiem, że takie drzemki trochę rozleniwiają i nic się później nie chce, a i czasem samopoczucie bywa gorsze. Chociaż przy takich miłych snach, to całkiem niezła opcja co do usg piersi- masz jakieś wskazania do ich robienia, czy tylko tak profilaktycznie ? Ja mam mnóstwo torbiel i to niemałych + gruczolako- włókniak do pakietu, dlatego jestem pod stałą kontrolą, obecnie usg robię raz do roku. Miałam już dwie biopsje, wyszły w porządku. W ogóle ja to jestem podatna na takie torbiele/ cysty, bo jak nie w cyckach, to chyba w nerce ( chociaż cholera wie, co w tej nerce tak naprawdę...).
Nysia2901, też jestem pod wrażeniem Twojej wyprawki ubraniowej, bo też połowy z tego nie mam, a nawet tyle nie planowałam kupić
AgaSY, pięknie Twój maluch rośnie:) super ze wszytko w porządku:) no i uspokoiłaś mnie z tym śluzem, choć na wszelki wypadek też wspomnę za tydzień o tym mojej gin, bo może będzie chciała robić biocenozę pochwy...
U nas dzisiaj po południu ładnie się zrobiło. Niestety tylko się werandowałam, a właściwie balkonowałam, bo męża do 15 nie było i nie miał mnie kto wyprowadzić na spacer jak mu zaproponowałam spacer po powrocie to powiedział przez telefon, że nie ma siły, co strasznie mnie wkurzyło i nie omieszkałam zrobić mu wyrzutów. Potem mnie namawiał na ten spacer i poszłam w zaparte, że teraz to ja już nie chce- wiecie jak to jest;) jak przyjechał to nie mógł mnie znaleźć, bo byłam na balkonie, a telefon miałam podłączony do ładowarki i myślał) że sama poszłam na ten spacer i już chciał iść mnie szukać na swoje szczęście w końcu dostrzegł, że siedzę jak ta starazie babcia opatulona w kocyk na balkonie i wystawiam mordkę do słoneczka:) teraz humor mi się poprawił, przyszły prześcieradła do gondoli i łóżeczka:), ale przez te hormony obawiam się, że to tylko chwilowa poprawa nastroju i zaraz znowu zacznę marudzić na cały świat
Aha, dzisiaj znowu zapomniałam zadzwonić do mojej SR i chyba już odpuszczę, bo zapisy od 28 tc, czyli powinnam dzisiaj już chyba być na zajęciach... w sumie, żadna moja znajoma nie korzystała ze SR o dały radę, radziły mieć tylko swoją położną i to planuję załatwić, ale mam dzwonić dopiero w kwietniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 17:50
-
Madllene podczas wczesnych starań o dziecko ginekolog, do której chodziłam u siebie w mieście ręcznie wyczuła coś pod palcem w lewej piersi, jak pojechałam na badanie do innego miasta do faceta, który ma super opinie jeśli chodzi o sprawy związane z piersiami powiedział mi, że to nie możliwe, ze ona wyczuła cokolwiek w badaniu manualnym, bo jak się okazało mam torbiele w lewej piersi mniej więcej pod sutkiem. W każdym razie kazał mi pokazywać się na kontrolę co pół roku, a ostatnio byłam w lipcu... więc najwyższa pora.
Z dobrych wieści dzwonił mąż i przyjeżdża na ten weekend
A z problemów życiowych na dziś - mam ochotę na kebaba i waham się, czy zamawiać...Madllene lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o położną, to ja dzwoniłam 2 tygodnie temu do babeczki, kazała wysłać smsem swój adres i miała się odezwać po tym jak zobaczy, jak w tyg. pracuje.
Do tej pory cisza.
Poczekam do przyszłego tygodnia, jak będę po wizycie u gina to jeszcze raz do niej zadzwonię. -
Cześć dziewczynki:) my dziś mieliśmy wizytę moj Klebuszek waży juz 1,5kg:) ułożony glowkowo, wszystko w porządku, wiec cudownie:)
ahisma, Szaron, Ezia90, AgaSY, ines., Madllene, Nika8686, Karolina :*, Deedee87, annamaria83, Merida86, małaMyszka, 100noga, ataeb lubią tę wiadomość
Dziewczyny w dniu wczorajszym o 9:27 przez cc przyszedł na świat moj synio. Zdecydowanie za wcześnie ale nie dało się zatrzymać akcji porodowej
Trzymajcie się jak najdłużej. Pozdrawiam i odezwe sie jak troche ogarne. -
19Biedroneczka91 wrote:Cześć dziewczynki:) my dziś mieliśmy wizytę moj Klebuszek waży juz 1,5kg:) ułożony glowkowo, wszystko w porządku, wiec cudownie:)Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Aga_502 wrote:Dziewczyny w dniu wczorajszym o 9:27 przez cc przyszedł na świat moj synio. Zdecydowanie za wcześnie ale nie dało się zatrzymać akcji porodowej
Trzymajcie się jak najdłużej. Pozdrawiam i odezwe sie jak troche ogarne.Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość