X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido nigdy nie bylo jakos szczegolnie wysokie, teraz to jest chyba ponizej zera :) Przez cała ciaze kochalismy sie moze kilka tylko razy. Nie mam kompleksow odnosnie mojego wygladu w ciazy, maz chcialby sie kochac codziennie, ale ja poprostu nie mam ochoty, nawet gdybym chciala to nie dam rady. Czuje sie czasem z tym zle, bo wiem ze mezowi jest przykro jak za kazdym razem slyszy odemnie nie. Chcialabym to zmienic ale nie wiem czy sie da

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvviola wrote:
    Szaron ja mam rozmiar 75 B więc u mnie nie ma co opadać :D jedyny plus małego biustu choć problem ze stanikami mam równie duży :/
    Jeśli chodzi o wyprawkę to ja mam tylko ciuszki, ręczniki, kocyki, kołderkę z podusią i ostatnio zaczęłam kompletować kosmetyki :)
    Nisia2901 - mam to samo tez czuje się mało atrakcyjna choć robię wszystko żeby to zmienić - ale przytyłam już 13 kg. no i niestety z każdej strony się zaokrągliłam - tez często użalam się nad sobą, że źle wyglądam- mąż oczywiście zapewnia, że wcale tak nie uważa, że jestem w ciąży i to normalne, ale prawda jest taka, że to ja nalegam na sex - on po prostu boi się zrobić krzywdę dziecku - jak już dochodzi do zbliżenia to szybko rach ciach i po sprawie "żeby brzuszkowi się nic nie stało" więc jest bardzo asekuracyjnie....

Mój też jak pytam czy jestem ładna, czy jestem dla niego kobieca czy nawet atrakcyjna to oczywiście odpowiedz brzmi TAK= ale powiedzmy sobie szczerze czy facet powie nam w ciąży z wielkim "bębenem" że coś mu nie pasuje? Chyba raczej nie ma takiego żeby nas po prostu nie "urazić"
    U nas nie ma czegoś takiego "żeby brzuszkowi nic się nie stało" - mimo że mój mąż czuje ruchy małego poprzez dotyk czy wzrok to raczej wie, że dziecku nic nie grozi podczas seksu i wydaje mi się że nie tutaj tkwi problem.
    Ja przytyłam 11 kg a gdzie tam koniec ciąży - za niedługo będzie coraz cieplej więc zacznę jak zwykle puchnąć bo zawsze późna wiosna/lato woda zatrzymuje mi się w organizmie. :(

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny libido jest wysokie, ale brak totalnie akceptacji samej siebie. Chciałabym żeby był już czerwiec, mały przyszedł na świat a ja żebym wróciła to stanu przed ciąża. Jeszcze wczoraj byłam na mieście, pochodzić po sklepach a że było ładnie to wszyscy już wiosennie poubierani i w jednym sklepie były laski z taką figurą, z taką "dupą", że nawet ja jako kobieta zawiesiłam na nie oko. I jak tu siebie akceptować ? tym bardziej że jest moda na fit itd więc za niedługo krótkie spodenki, bikini a po ciąży obawiam się że szybko też w szorty nie wskoczę...ach...

vvviola lubi tę wiadomość

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • Paula2806 Nowa

Wysłany: 24 marca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie wiem czy mogę jeszcze do Was dołączyć. Czytam Was od samego początku, ale nie miałam odwagi dołączyć. To jest moja 3 ciąża, dwie poprzednie poroniłam. Obecnie jestem w 27 tygodniu, od 15 tygodnia mam założony profilaktycznie szew, przeleżałam w szpitalu ponad 2 miesiące. Teraz jestem w domu i ciągle panikuje. Mam nakaz prowadzenia oszczędnego trybu życia ale do końca nie wiem na co mogę sobie pozwolić,mżeby nie doszło do przedwczesnego porodu. Możecie mi napisać co rozumiecie pt oszczędny tryb życia. Po moich przejściach panikuje ze wszystkim, jakieś bóle w pachwinach, są ponoć normalne a ja za każdym razem panikuje. Mam nadzieje że z Wami będą mi przyjemniej upływać dni do porodu:)

Paula2806
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia2901 wrote:
    U mnie dziewczyny libido jest wysokie, ale brak totalnie akceptacji samej siebie. Chciałabym żeby był już czerwiec, mały przyszedł na świat a ja żebym wróciła to stanu przed ciąża. Jeszcze wczoraj byłam na mieście, pochodzić po sklepach a że było ładnie to wszyscy już wiosennie poubierani i w jednym sklepie były laski z taką figurą, z taką "dupą", że nawet ja jako kobieta zawiesiłam na nie oko. I jak tu siebie akceptować ? tym bardziej że jest moda na fit itd więc za niedługo krótkie spodenki, bikini a po ciąży obawiam się że szybko też w szorty nie wskoczę...ach...

Nisia spróbuj wrzucić na luz - ciąża to jednak stan szczególny, wyjątkowy, no i na szczęście Z OKREŚLONYM TERMINEM KOŃCA :) Już możesz planować jak po połogu będziesz dochodzić do formy czy jakie ciuchy będziesz nosić na letnich spacerach z małym.
    Nie dobijaj się porównaniami z innymi laskami, które nie są w ciąży, potraktuj przez chwilę swoje ciało jako troszkę "nie-swoje", tylko służące innemu celowi.

Co do libido u mnie jest zerowe, a mąż ekhm... się boi ;) Mimo tłumaczeń że nic złego się nie stanie, to on po prostu nie może, bo traktuje moje ciało jako podwójnie zamieszkane, że "tam" jest jego syn i że jak to... ;) Trochę mnie to śmieszy, trochę rozczula, ale w sumie jako że sama nie mam potrzeb pod tym względem wystarcza mi na razie przytulanie i pieszczoty.
    Za to obraz swojego ciała w trakcie ciąży mam bardzo pozytywny. Wręcz lepszy niż przed ;) Nic się nie zmieniło poza brzuchem (i trochę większym biustem), który jest fajny, napięty, chwilowo bez rozstępów. Lubię dbać o ciało i - jakkolwiek to może patetycznie zabrzmieć - jestem pełna podziwu co ono obecnie robi :) poza moją kontrolą i bez większego wysiłku. Ten bęben to w końcu DZIECKO.

Baaardzo Wam polecam przepiękny teledysk z ciężarną Natalie Portman, jeśli macie jakikolwiek problem z określeniem ciała w ciąży jako piękne :)

https://www.youtube.com/watch?v=otYHF8jaLjw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 18:25

tb7382c324e9cpbx.png
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u nas libido jest za wysokie, zebym miala patrzec na swoj wyglad. Ja juz przed ciaza po poronieniu przytylam 10 kg i teraz w ciazy 8, takze sama na siebie patrzec nie moge, ale jestesmy w takim stanie, ze trzeba nam wybaczyc ;)
    Nisia, na to nie ma rady, musisz sie z tym sama uporac, jestes atrakcyjna i koniec kropka! Moze kup sobie jakas ladna bielizne chociaz i zaloz dla meza, zrob romantyczna kolacje czy kapiel. My wlasnoe ostatnio mimo, ze brzuch juz duzy to kąpalismy sie razem, a maz mial frajde, ze trzymal za brzuch i maly go kopal w wannie ;) musisz pomyslec nad takimi atrakcjami, moze to was jakos zmobilizuje do dzialania? ;)

Paula czesc ;) dla mnie oszczedny tryb zycia to znaczy duzo lezec, odpoczywac, czytac ksiazki czy rozwiazywac krzyzowki czy co tam wolisz i wstawac tylko do lazienki czy porobic jakies proste domowe rzeczy ;) co prawda ja poronilam jedna ciaze, ale wiem co czujesz, bo sama w tej ciazy boje sie o wszystko...

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Paula2806 Nowa

Wysłany: 24 marca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Natka2, mamy podobny termin porodu, ja dziś mam 26 i 2.

Paula2806
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2806 wrote:
    Dzięki Natka2, mamy podobny termin porodu, ja dziś mam 26 i 2.
    O widzisz ;) bedzie wesoly czerwiec ;)

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, staraj sie nie przemeczac:* duzo lez, odpoczywaj, nie wykonuj jakichs bardzo wymagajacych czynnosci. Korzystaj z ostatnich tygodni lenistwa:)
    Co do naszego życia seksualnego, to jest ok:) my codziennie bierzemy wspólnie prysznic, wiec mąż troche musi sie mnie naogladac:) ale widze, ze mu sie podobam. Po prysznicu, to on smaruje mi brzuszek kremem przeciwko rozstepom, często przytula sie do mnie, mowi ze mu sie podobam i uroczo komentuje moj powiekszajacy sie biust:):) myślę wiec ze dzięki jego postawie, nawet nie przychodzi mi do glowy, ze jestem nieatrakcyjna. A w łóżku hmm jest w miare czesto, mogloby byc czesciej, ale mam problem ze spojeniem lonowym i jak czasem za mocno boli to w zadnej pozycji nie jest mi wygodnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 20:13

Marisa, Merida86 lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Paula, staraj sie nie przemeczac:* duzo lez, odpoczywaj, nie wykonuj jakichs bardzo wymagajacych czynnosci. Korzystaj z ostatnich tygodni lenistwa:)
    Co do naszego życia seksualnego, to jest ok:) my codziennie bierzemy wspólnie prysznic, wiec mąż troche musi sie mnie naogladac:) ale widze, ze mu sie podobam. Po prysznicu, to on smaruje mi brzuszek kremem przeciwko rozstepom, często przytula sie do mnie, mowi ze mu sie podobam i uroczo komentuje moj powiekszajacy sie biust:):) myślę wiec ze dzięki jego postawie, nawet nie przychodzi mi do glowy, ze jestem nieatrakcyjna. A w łóżku hmm jest w miare czesto, mogloby byc czesciej, ale mam problem ze spojeniem lonowym i jak czasem za mocno boli to w zadnej pozycji nie jest mi wygodnie...
    witam, witam dawno mnie tutaj nie bylo...na pewno nie nadgonię wpisow :/
    Twoj post wpadl mmi w oczy...Twój mąż jest kochany, dba o Ciebie a to jak razem z Tobą się kąpie i pomaga mega mnie wzrusza :) nic dziwnego, że czujesz się atrakcyjna :) mój też mii mówi, że jestem ladna mam super brzuszek niestety ciągle jest zapracowany więc nie poświęca mi tyle czasu i nie mamy takich chwil jak Wy <3

Marisa lubi tę wiadomość

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    witam, witam dawno mnie tutaj nie bylo...na pewno nie nadgonię wpisow :/
    Twoj post wpadl mmi w oczy...Twój mąż jest kochany, dba o Ciebie a to jak razem z Tobą się kąpie i pomaga mega mnie wzrusza :) nic dziwnego, że czujesz się atrakcyjna :) mój też mii mówi, że jestem ladna mam super brzuszek niestety ciągle jest zapracowany więc nie poświęca mi tyle czasu i nie mamy takich chwil jak Wy <3
    To jednak prawda, ze najlepszym lustrem dla kobiety są oczy ukochanego mężczyzny:) mój naprawde jest kochany, najlepszy na swiecie:):) a Ty korzystaj z tych chwil kiedy masz męża blisko:):) kazda minuta razem jest wartościowa:):)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz to mam ochotę niemal codziennie :-), ale z mężem musimy się zgrać. On oprócz pracy od 7.30 ma 1-2 dyżurów w tygodniu plus dwa razy popołudniu gabinet i wraca wtedy późno. A nawet jak nie są to te dni, to czasem jak spędzi na bloku 10 godzin to w domu pada. Ja już nie dyżuruje, wiec trochę mi się dłuży czas kiedy go nie ma, ale przynajmniej jestem w domu jak dzieci wracają ze szkoły. Tym sposobem jak uda nam się kochać 2-3 razy w tygodniu to super :-)
    Oj pomarzyć mogę o codziennych wspolnych prysznicach, masażach itp. Znając nas oboje to chyba na emeryturze :-) ha ha ha Wiec biedroneczka zazdroszczę Ci, ale tak pozytywnie oczywiście. Co do samooceny to nie czuje się brzydka i nieatrakcyjna. Wręcz przeciwnie, estrogeny w moim wieku dobrze robią ha ha ha, a oprócz brzusia to inne wymiary mi się narazie nie zmieniły i mam 6,5 kg na plusie. Pewnie jak na zwolnienie pójdę to więcej przybiorę z nudów :-)

atdci09ktbgklgiz.png
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak trochę zmieniając temat, macie już materace do łóżeczka? Jestem na etapie wybierania, czytam, czytam i coraz mniej wiem. Pianka, lateks, kokos-gryka? Ratunku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 06:18

Marijanu
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lateks, najbardziej bezpieczny :-). Coś w stylu szczoteczek do włoskow. Wszyscy twierdzą, że muszą być z naturalnego włosia, a lepsze są te że sztucznego. We wszystkim co naturalne dużo szybciej rozwijają się bakterie, roztocza i grzyby.

Ale się rozczulilam wczoraj dziewczyny :-). Wpadła do nas wieczorem siostra mojego męża, która na stałe mieszka w Londynie i przywiozła Leonkowi cała torbę ubrań z Next, Gap i czegoś tam jeszcze. Ale są przecudne! Już mi się jego szuflada nie zamyka <3
    P. S. Chyba będę go przebierala przy każdym przewijaniu żeby nie było, że czegoś nie zdarzył założyć :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 08:39

małaMyszka lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • pingui Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marijanu wrote:
    A tak trochę zmieniając temat, macie już materace do łóżeczka? Jestem na etapie wybierania, czytam, czytam i coraz mniej wiem. Pianka, lateks, kokos-gryka? Ratunku!

Z Kokos-gryka nie można prac pokrowca i ponoć rozwijają się w nich różne żyjątka :-) dla mnie odpada. Albo pianka albo pianka latex mi wydaje się być najlepszym rozwiązaniem. My jeszcze mamy taką pikowaną matę z Ikei Vyssa tulta 1,5 cm która nie ma ceraty, a można ja prać.

atdci09ktbgklgiz.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dzień dobry w 30 tygodniu ciazy - wow! :-D

Madllene, caroline29, małaMyszka lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 11:24

• Nika8686 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Hevea lateksowy. Dziś czytałam na mamaginekog ze po powrocie ze szpitala należy wszystkie rzeczy wyprać w wysokiej temp wykapać siebie i dziecko, wymyć włosy zaraz po przybyciu do domu by zabić bakterie szpitalne. Cenna rada ze trzeba to zrobić b szybko. Jako 1 sza czynność od powrotu.

Madllene, Merida86 lubią tę wiadomość

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• Marijanu Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, rozjaśniło mi się trochę z tymi materacami

Marijanu
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przymierzam się do kupna materaca pianka/lateks.
    Raz, że obawiam się żyjątek w tym kokosowym, a dwa kupujemy łóżeczko tapczanik, więc mam nadzieję, że 2-stronny materac, z różnym stopniem twardości się sprawdzi.

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ