X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • vvviola Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem w 29 tygodniu i mam +13 kg. też intensywnie tyje i tez bardzo się tym martwię, ale mój powtarza- najważniejsze, że z malutką i z Tobą jest wszystko w porządku a po porodzie sobie schudniesz :) i tego się trzymam :) - nie jem nie wiadomo ile nie opycham sie słodyczami - jem dużo owoców (może to one są winowajcą ? ) , spaceruje, pije wodę - w każdym razie nie mam nic sobie do zarzucenia a jednak tyje - no trudno się mówi - jeden przytyje 7 kg a drugi 27 :D Tylko jak ja te upały w czerwcu zniose... ?
    A co do wózka - moim zdaniem gondola musi być obowiązkowo - nie wyobrażam sobie takiego małego robaczka, który nie ma jak się wyprostować w tej drogiej spacerówce :/
    Zgaga ostatnio mnie nie opuszcza :/ Macie na nią jakieś sposoby ? po za migdałami i mlekiem ?

• pingui Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracja82 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was rozważała nie kupowanie gondoli? Może wystarczy spacerówka i nosidełko? Gondola wystarczy max do 6 miesiąca czyli większość z nas w listopadzie /grudniu przejdzie na spacerowe ze śpiworem,osłonki termoaktywne itp. Może warto wydać więcej na dobra spacerowe niż 3w1 z którego ledwo się skorzysta..

Ja osobiście tez preferuję gondolę. Sa foteliki z opcją rozkładania do leżenia, o czym wspomniała Szaron, ale sa tez takie spacerówki, do których wkłada się takie wyciągane za uszy nosidło. Chyba Graco ma taki w ofercie. Niestety takie nosidło jest dość wąskie i niestety trzeba się schylać dość nisko, wiec wg mnie wygodne to nie jest. W zasadzie ja tyle samo wykorzystywałam gondolę (ok 6 miesięcy) co wersje spacerową (tez 6 miesięcy). Po roku przechodziliśmy na lżejszą i wygodniejszą spacerówkę. Teraz wybraliśmy Maxi Cosi Mura 4 plus. Ma dużą gondolę i spacerówkę tez dość dużą. Zobaczymy jak długo pojeździmy.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 8 na plusie, ale to dlatego, ze od 7-14 tyg mialam okropne mdlosci i wymioty, nic nie moglam zjesc i wypic, dopiero tak w 16 tyg zaczelam tyc no i widac efekty, ale tak jak mowicie, po porodzie sie zgubi :) w 1 ciazy przytylam 15 kg i teraz tez chce tyle, bo sprzed ciazy mam juz 10 kg do zrzucenia ;D haha

A na zgage oprocz migdalow i mleka pomaga mi siemie lniane :)

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:) my tez szukalismy wózka z dużą gondolą, zeby udalo sie do wiosny ją eksploatować:)
    Pingui gratuluję już dużego Maluszka i życzę żeby łożysko zaczęło współpracować:*:*
    U mnie na razie 4 kg na plusie, ale ja na poczatku schudlam 3 wiec teraz zaczynam nadrabiac, taki chyba moj urok, bo w poprzedniej ciąży bylo identycznie.
    Zaczynam dziś 32 tydzien, wypralam pierwsze ubranka, tak slicznie pachna:D
    Pozdrawiam i cudownego weekendu życzę:)

Natka2, Madllene, ahisma, Merida86, małaMyszka lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Natusia_mamusia Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:
    Są foteliki samochodowe rozkładane na płasko, z funkcją gondoli. I to kilka firm je produkuje. Więc na upartego - tak, da się obyć bez wózka z gondolą :)
    Ja sobie tego nie wyobrażam-to moje zdanie,ale kazdy robi jak uważa..Jak dla mnie jaki ten fotelik by nie był nigdy gondoli nie zastąpi,bo ma po prostu inne zastosowanie..

Dziewczyna które woziły lub zamierzają wozić dzieci do 8msc życia w gondoli to moge tylko pozazdrościć spokojnych dzieci,bo ja po moim pierwszym dzikusie wiem,ze na wielkość gondoli nie mam co patrzeć,bo i tak dziecko długo jeździć nie bedzie chciało i to bedzie tylko męczarnia..my woziliśmy synka 6msc ale to juz było na maksa i jak nie spał to nie chciał leżeć

klz9tv73zduvfwch.png
    qb3c20mmbats3a28.png

Wysłany: 31 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia_mamusia wrote:
    Ja sobie tego nie wyobrażam-to moje zdanie,ale kazdy robi jak uważa..Jak dla mnie jaki ten fotelik by nie był nigdy gondoli nie zastąpi,bo ma po prostu inne zastosowanie..

Dziewczyna które woziły lub zamierzają wozić dzieci do 8msc życia w gondoli to moge tylko pozazdrościć spokojnych dzieci,bo ja po moim pierwszym dzikusie wiem,ze na wielkość gondoli nie mam co patrzeć,bo i tak dziecko długo jeździć nie bedzie chciało i to bedzie tylko męczarnia..my woziliśmy synka 6msc ale to juz było na maksa i jak nie spał to nie chciał leżeć
    Ja jeszcze doswiadczenia nie mam:):) pewnie zycie zweryfikuje:) ale w zimie zawsze mozna wozic w tych czadowych sankach ze spiworkiem:):) o ile śnieg będzie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 21:08

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tu leże, w myślach sie dręcze że nagle waga mi skoczyła a to okazuje się że sama nie jestem :D
    Nie wiem dlaczego, bo ostatnio często jem dopiero jak poczuje głód a tu taka niespodzianka na wadze:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 21:22

• Merida86 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!
    Wy tu wszystkie o wadze, to i ja jutro wskocze na to ustrojstwo... zobaczymy... ostatnio było +6,5kg.

Piszecie o wyjazdach na święta i aż mam ciarki jak pomyślę o tych 700-900km...
    My w tym roku zrezygnowaliśmy z wyjazdu do rodziców (200km). Nawet te 3h jazdy jest dla mnie męczące więc i radość z wyjazdu byłaby mniejsza. Nauczyliśmy rodzine ze nie ulegamy naciskom i temu co wypada...
    Zaprosiliśmy moją siostrę z rodziną na przyszły weekend a rodziców na 2 dzień świąt.

Dziś na promocji w Rossmannie dokupiłam ostatnie kosmetyki i pampersy. Wyprawka kosmetyczna tym samym została skompletowana ;)
    Jeśli nie slyszalyscie o tej promocji: -20% na pieluchy, mleko. 2+2 gratis na produkty pielęgnacyjne dla dzieci. Jeśli czegoś Wam brakuje to warto skorzystać :)

A na jutro planuje 1 duże dzieciowe pranie: pieluchy -ok 30szt i ubranka do szpitala ;)
    Asasasasaa ale fajnie, że to już ta faza przygotowań!!!
    Miłego, cieplutkiego weekendu :*

Szaron lubi tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • Gracja82 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marijanu wrote:
    Moim zdaniem gondola to podstawa (...)
    Mieszkam w domku, nie muszę wyprawia się do lasu czy na kilku godzinne przechadzki bo mam to przed płotem, dziecko będzie obok mnie na leżąco albo w łóżeczku turystycznym, dlatego zastanawiam się czy warto..

Wiem, że nic nie wiem...
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracja82 wrote:
    Marijanu wrote:
    Moim zdaniem gondola to podstawa (...)
    Mieszkam w domku, nie muszę wyprawia się do lasu czy na kilku godzinne przechadzki bo mam to przed płotem, dziecko będzie obok mnie na leżąco albo w łóżeczku turystycznym, dlatego zastanawiam się czy warto..
    Pytałaś, więc wyraziłam swoje zdanie, zaznaczając, że każdy ma swoje sposoby, wyobrażenia i zrobi jak mu najwygodniej. Też mieszkam w domu, z podwórka wchodzę do lasu i np.ja nie biorę pod uwagę siedzenia na tarasie skoro mogę spacerować po lesie...ale to ja, a ile nas tu jest tyle może być opini i zdań. Mam znajomą, która spacerowki użyła może z pięć razy, bo większość wyjść, to były wypady rowerowe,a dziecko w przyczepce za rowerem. Więc tak jak pisałam wcześniej, konieczność gondoli, to moja opinia a co kto potrzebuje, to inna sprawa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 08:12

Marijanu
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak ja chciałabym już prac te małe ciuszki! Ale muszę najpierw kupić deskę do prasowania :-P.

Dziś zaczynamy 31 tc i mamy 61,2 kg (tj +8,2 kg) i 98 cm w obwodzie :-). Dzidziuś ma jakieś 1,5 kg, więc chyba wszystko ok :-).

Madllene lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • vvviola Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie - jeśli jesteśmy w temacie promocji w rossmanie - aktualnie można kupić szumisia za 89 zł - ale zastanawiam się czy nie jest to produkt mocno przereklamowany - macie jakieś doświadczenie z szumisiami ? Co sądzicie na ten temat ?

• Szaron Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvviola wrote:
    A właśnie - jeśli jesteśmy w temacie promocji w rossmanie - aktualnie można kupić szumisia za 89 zł - ale zastanawiam się czy nie jest to produkt mocno przereklamowany - macie jakieś doświadczenie z szumisiami ? Co sądzicie na ten temat ?

Ja osobiście doświadczenie nie mam, ale dzieciate koleżanki nie mogą się nachwalić.

tb7382c324e9cpbx.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    O jak ja chciałabym już prac te małe ciuszki! Ale muszę najpierw kupić deskę do prasowania :-P.

Dziś zaczynamy 31 tc i mamy 61,2 kg (tj +8,2 kg) i 98 cm w obwodzie :-). Dzidziuś ma jakieś 1,5 kg, więc chyba wszystko ok :-).

AgaSY,
    jak Cię tak korci to pranie to leć z koksem! Na początek możesz ruszyć z kocykami, rożkami, pieluchami, prześcieradełkami... jest tego trochę, a nie musisz od razu prasowac ;)

U nas dziś właśnie pieluchowo na balkonie, 21st, lekki wiaterek -cudnie :)

Wskoczyłam na wagę: 56,5kg! Więc już +7,5. Czuję że dobijemy do 13-14 ;)

km5sdf9h28k60y12.png

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvviola wrote:
    Moja przyjaciolka jezdzila wszedzie ze swoja suszarka, bo jej syn bez tego dzwieki nie zasnal:) wiec ja mam szumisia:D

Merida86, AgaSY, vvviola, Madllene lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    AgaSY,
    jak Cię tak korci to pranie to leć z koksem! Na początek możesz ruszyć z kocykami, rożkami, pieluchami, prześcieradełkami... jest tego trochę, a nie musisz od razu prasowac ;)

U nas dziś właśnie pieluchowo na balkonie, 21st, lekki wiaterek -cudnie :)

Wskoczyłam na wagę: 56,5kg! Więc już +7,5. Czuję że dobijemy do 13-14 ;)
    Wypralam dziś koce po zimie i swoje trampki i adidasy na wiosne, u nas tez piękna pogoda <3
    Ale jesteś szczuplutka :-)

Merida86 lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po południu,
    Ja już dopakowałam torbę, ale nie wiem ile brać pieluszek do szpitala? 20?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:02

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Witam się po południu,
    Ja już dopakowałam torbę, ale nie wiem ile brać pieluszek do szpitala? 20?
    Ja wzięłam małą paczkę pampersów, czyli 22szt.
    Niby położna mówiła o 10-15 ale wolę mieć więcej...

Za to zastanawiam się ile ciuszkow wziąć... czy po 3 szt pajacyków i bodziaków starczy + kaftanik i półśpiochy... + 3 czapeczki i 3x skarpetki... ? Wydaje mi się, że powinno być ok.
    Co Wy na to? Nie przesadziłam? :p

km5sdf9h28k60y12.png

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida86 wrote:
    Ja wzięłam małą paczkę pampersów, czyli 22szt.
    Niby położna mówiła o 10-15 ale wolę mieć więcej...

Za to zastanawiam się ile ciuszkow wziąć... czy po 3 szt pajacyków i bodziaków starczy + kaftanik i półśpiochy... + 3 czapeczki i 3x skarpetki... ? Wydaje mi się, że powinno być ok.
    Co Wy na to? Nie przesadziłam? :p
    Myślę że bedzie oki taka ilosc:):)

Merida86 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam 17 szt. Zawsze można dokupić czy dowieźć.
    Po urodzeniu w rożek włożyłam pieluszkę dada, bo miałam jeszcze dwie szt., bodziaki z krótkim rękawem, pajacyka i czapeczkę.
    Do torby: resztę pieluch, dwie czapeczki, dwie pary niedrapek, dwa bodziaki, kaftanik ze śpioszkami, pajaca bawełnianego i welurowa w razie chlodniejszego dnia.
    Trzy pieluchy (2 tetrowe i 1 flanelową, żeby była np.do przykrycia?)
    Worek hermetyczny na brudną bieliznę, bo wątpię żeby mój mąż przyjeżdżał i codziennie pranie zabierał...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 22:05

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ