X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 8 miesiącu :-)
    Odliczanie czas zacząć :-)

Dzisiaj robię pranie, oczywiście przez Was, ale tak naprawdę to szkoda mi pogody, jutro poprasuje i ułoże do szafy. Po wczorajszym stresie, będę spokojna, że chociaż w pieluchę tetrowa zawine mniejszego w razie czego.

Boli mnie lewa strona. Uczucie jakby ktoś mi przez dupę ciągnął za jajnik... Dosłownie...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Witam się w 8 miesiącu :-)
    Odliczanie czas zacząć :-)

Dzisiaj robię pranie, oczywiście przez Was, ale tak naprawdę to szkoda mi pogody, jutro poprasuje i ułoże do szafy. Po wczorajszym stresie, będę spokojna, że chociaż w pieluchę tetrowa zawine mniejszego w razie czego.

Boli mnie lewa strona. Uczucie jakby ktoś mi przez dupę ciągnął za jajnik... Dosłownie...
    Miałam takie uczucie chyba przez dwa dni. Co prawda nikt mnie za jajnik nie ciągnął, ale miałam wrażenie, że ktoś mi przez tyłek grzebie w brzuchu. Podejrzewam, że to bobofrutek tak głęboko wiercił nóżką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 13:35

Marijanu
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my , zaczynamy 30 tydz :)
    Cieszę sie z udanych wizyt :) madllene spory maluszek :)
    My tez po wizycie, wszystko ok , ułożony główkowo, dokladna wizyta bedzie za 3 tyg wiec niestety nie wiem ile maluszek wazy a tak sie chcialam dowiedziec .
    U nas rano bylo calkiem przyjemnie a teraz zerwał sie okropny wiatr.
    Dziewczyny tez nieraz miewam nieraz takie uklucie w pochwie przez kilka sekund a nieraz to jajnik mnie zaboli ze gorąco mi sie robi ale zaraz przechodzi.

100noga, małaMyszka lubią tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Ezia90 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100noga, ja też odczuwam ruchy takie jak Ty opisujesz: albo u dołu gmeranie, albo po boku albo na środku brzucha, wiec lezy sobie:
    poprzecznie
    pośladkowo
    albo skośnie bo fikał kiedys nóziami pod prawym żebrem i juz miałam nadzieje, że sie niuniuś obraca głową w dół, ale skądże, dalej leży w najwygodniejszej pozie bo co sie bedzie meczył do góry nogami:D

100noga lubi tę wiadomość

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • vvviola Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natusia_mamusia - Mima Xari <3 piękna :)
    Wspaniałe wieści wszystkie maluszki rosną sobie przykładowo ! :)
    Ja również myślałam nad leżaczkiem - bujaczkiem od bright starts - wczoraj wynalazłam jeszcze bujaczek z lionelo- Ruben - ale potem doczytałam, że jak dziecko w nim uśnie i chcemy wyłączyć melodyjkę to najpierw trzeba ją podkręcić na maxa przez co dziecko się budzi ;/ a więc Ruben odpada :/
    Marijanu a Ty kiedy masz następną wizytę ? kiedy jest szansa na odwołanie zakazu leżakowania ?

caroline29 lubi tę wiadomość

• Marijanu Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vvviola wizyta w środę za tydzień i nie dopuszczam do siebie innej myśli, niż ta , że to będzie koniec leżenia. Już nawet nie muszę mieć pozwolenia na normalny tryb życia ale choćby trochę się pokręcić, jakieś drobne prace zrobić w domu.

vvviola lubi tę wiadomość

Marijanu
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:
    Zaczęłam "gniazdować" na całego, dziś szoruję na kolanach podłogi po remoncie, coś co by mi wcześniej przez myśl nie przeszło... ;D Co prawda muszę co chwila robić przerwy bo mnie krzyż boli, ale bardzo mi się chce sprzątać, porządkować, poprawiać.

Imienia dalej nie mamy i się nie zapowiada żebyśmy szybko doszli do konsensusu... Ale zawsze możemy spontanicznie na porodówce wybrać :D

Ja też zaczęłam wić gniazdo, wszystko piorę, sprzątam, myję okna. Jutro chce zacząć malować pokój dla młodego a w przyszłym tygodniu z mężem robimy przemeblowanie więc też roboty co nie miara.

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po śniadaniu przy kawce :-)

Od kilku dni mam kiepskie nocki :-(

Ale pozytywne jest to, że część prania już jest sucha, biorę się za prasowanie :-)

Wrzucę ciemne pranie mniejszego i nasze zaległe hehehe także do weekendu będę miała wszystko ogarnięte, poukładane i zostanie odliczanie :-)

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Gracjanna Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja już mam poukładane ubranka ale obu Panienek, zostało mi ogarniecie tego syfy co u nas został po przenoszeniu wszystkich rzeczy i aż mi się nie chce :p

Ja już po I śniadaniu i czegam do II aby kawę wypić he he

małaMyszka lubi tę wiadomość

201706107251.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaleee pospałam <3
    Może dlatego, że za oknem znów zgnilizna :/
    Pora się ogarnąć, bo kurier w drodze :D

Edit:
    Zdążyłam tylko w biegu przebrać krótkie gatki w zebrę od piżamy na spodnie dresowe i przyklepać potargane włosy opaską. Czarna bluzka z fioletową kokardką musiała zostać. Ciekawe, czy pan się zorientował, że:
    a) to bluzka od piżamy?
    b) nie miałam stanika?
    c) przed chwilą wstałam? :D

Jeszcze jedna paczka w drodze, może tym razem lepiej wypadnę? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 10:38

vvviola, Madllene, Merida86, Deedee87 lubią tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to od wczoraj woda w kranie strasznie capi.
    Taki metaliczny smrodek.
    No nie idzie zębów umyć, bo mi się cofa :/

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do porodu coraz bliżej i zastanawiam się jak to jest z tą oxytocyną.
    Wszędzie ją podają często nawet bez pozwolenia od pacjentki żeby przyspieszyć akcję porodową ale czy jest ona faktycznie konieczna?
    Co jeśli odmówię jej przyjęcia? Bedę rodzić dłużej ale mniej będzie bolało (bo z tego co słyszałam oxytocyna potęguje ból porodowy).
    Jakie są Wasze opinie na ww kroplóweczkę :)
    Czy są mamusie które przy jednym porodzie miały ją podawaną a przy drugim nie ?

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna mówiła, że nigdzie nie udowodniono, że oksytocyna powoduje większy ból. Ból jest taki sam, ale skurcze są częstsze i dłuższe, bo akcja przyspiesza, więc dlatego pacjentki mówią, że boli bardziej. Moim zdaniem lepiej męczyć się "bardziej" i krócej niż tak samo tylko rozłożone w czasie...

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Karolina :* Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam podana. I powiem tak. Do podania bylo ok a po podaniu bylo koszmarnie ;) tak bylo w moim przypadku. Wolalabym bez :) Porod trwal 14h i zakonczyl sie kleszczowo wiec nie wiem czy oksy przyspiesza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 14:43

f2wlo7esqzuxwfsr.png
    zem3e6ydilxbgffb.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotkałam się dziś ze swoją położną środowiskową, poszłam specjalnie na spotkanie zapoznawcze, bo w sumie panią wybrałam zupełnie przypadkowo (była w mojej najbliższej przychodni na NFZ). Okazało się, że pani jest przemiła i kompetentna, pracuje w szpitalu w którym bym chciała rodzić, poświęciła mi z 45 minut na rozmowę, dała swoją komórkę "w razie czego" i ogólnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczona :)

Co prawda powiedziała mi, że mam małe szanse rodzić w szpitalu w którym chcę, bo tam są głównie przypadki specjalne i ciąży fizjologicznych mają może 30% :( ale ogólnie jestem bardzo szczęśliwa że tak mi się z tą położoną pofarciło ;)
    Powiedziała jak rozpoznać skurcze porodowe od tych przepowiadających, kiedy jechać od razu do szpitala, a które objawy lepiej poobserwować i się nimi nie martwić, itd.

Madllene, ahisma lubią tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie organizm dobrze zareagowal na oksy, ale pytali mnie czy chce czy nie. A ze nie mialam nic do stracenia to sie zgodzilam. Poszlo szybko. Czy dzieki kroplowce czy nie, nie wiem. Ale silniejsze bole pojawily sie juz z godzine po rozpoczeciu kroplowki wiec nie wiem czy to ona je spowodowala czy po prostu postep porodu

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:
    Spotkałam się dziś ze swoją położną środowiskową, poszłam specjalnie na spotkanie zapoznawcze, bo w sumie panią wybrałam zupełnie przypadkowo (była w mojej najbliższej przychodni na NFZ). Okazało się, że pani jest przemiła i kompetentna, pracuje w szpitalu w którym bym chciała rodzić, poświęciła mi z 45 minut na rozmowę, dała swoją komórkę "w razie czego" i ogólnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczona :)

Co prawda powiedziała mi, że mam małe szanse rodzić w szpitalu w którym chcę, bo tam są głównie przypadki specjalne i ciąży fizjologicznych mają może 30% :( ale ogólnie jestem bardzo szczęśliwa że tak mi się z tą położoną pofarciło ;)
    Powiedziała jak rozpoznać skurcze porodowe od tych przepowiadających, kiedy jechać od razu do szpitala, a które objawy lepiej poobserwować i się nimi nie martwić, itd.
    A co mówiła o tych skurczach, ciekawa jestem, bo mam z nimi problem i generalnie które objawy można troszkę bardziej na luzie potraktować?

Marijanu
  • Gracja82 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2017, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was rozważała nie kupowanie gondoli? Może wystarczy spacerówka i nosidełko? Gondola wystarczy max do 6 miesiąca czyli większość z nas w listopadzie /grudniu przejdzie na spacerowe ze śpiworem,osłonki termoaktywne itp. Może warto wydać więcej na dobra spacerowe niż 3w1 z którego ledwo się skorzysta..

Wiem, że nic nie wiem...
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gracja82 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was rozważała nie kupowanie gondoli? Może wystarczy spacerówka i nosidełko? Gondola wystarczy max do 6 miesiąca czyli większość z nas w listopadzie /grudniu przejdzie na spacerowe ze śpiworem,osłonki termoaktywne itp. Może warto wydać więcej na dobra spacerowe niż 3w1 z którego ledwo się skorzysta..
    Moim zdaniem gondola to podstawa. Nie wyobrażam sobie takiego maleństwa kilkutygodniowego męczyć w nosidelku/foteliku. Wiadomo podróż to podróż ale spacery? Mi się serce kraje jak widzę te biedne dzieci poskręcane w dziesięć stron w fotelikach w upał na spacerze, czasem kilkugodzinnym. Oczywiście każdy ma swoje zdanie, swoje sposoby ale dla mnie duża, szeroka gondola z przewiewnych materiałów była jednym z kryteriów przy wyborze wózka. No ale my jesteśmy trochę powsinogi i nie zamierzamy tego zmieniać jak się mały urodzi więc wiem, że spędzi on w gondoli bardzo dużo czasu i może mam inne spojrzenie na temat.

vvviola, małaMyszka lubią tę wiadomość

Marijanu
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! ;)

Ja nie mialam oksytocyny, akcja rozwijala sie sama, caly porod trwal 11 h i bole byly straszne, ale do wytrzymania, natomiast mialam na sali dziewczyne, ktora od tygodnia miala wywolywany porod i byla juz nie do zycia... A ja z gory zaznaczylam, ze nie chce znieczulenia i oksytocyny i nie pytali wiecej ;)

Co do wozka tak jak ww. nie wyobrazam sobie dziecka w foteliku na spacerach, tym bardziej, ze bedzie cieplo i dziecko w gondoli ma mnostwo miejsca, wiec i przewiew, a w foteliku biedactwo sie zapoci wg mnie.

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ