X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline29 1450g. Dokładnie tyle samo co 6 dni temu u mojej gin, ale ona ma dużo słabszy aparat, więc pewnie było przeszacowane :-). Na badania prenatalne jeździliśmy do kliniki z bardzo dobrym sprzętem, więc pewnie właśnie tyle ma :-).

caroline29 lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • vvviola Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY - najważniejsze, że mały zdrowy :)
    eh u mnie to skomplikowane jestem z Dolnego Śląska mieszkam zaledwie 20 km. od niemieckiej granicy całą ciąże prowadzę tu w De (ubezpieczenie niemieckie) ale ze względu na powrót do PL dwa miesiące temu znalazłam nowego lekarza prowadzącego tuż przy granicy z PL a więc zjeżdżam te 750 km specjalnie na wizyty lekarskie :P
    chyba trochę zamieszałam :p :D

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po śniadaniu,
    Wczoraj zmieniałam pościel i trochę się przeliczyłam, a na koniec dnia, przed snem dostałam kopniaka prosto w brzuch, przez co nie spałam prawie wcale, a do tego nie czułam ruchów.
    Na szczęście mam detektor i właśnie się uspokoiłam.

Słońca nie ma, humor przez tą nockę fatalny, nerwowa jestem, najchętniej bym się zamknęła w kiblu i przeczekała...

Spaceru też nie będzie długiego, bo zimno :-(

Wczoraj znalazłam fryzurę i kolor jaki chciałabym mieć na głowie. W weekend pojadę i zapytam czy da się coś ze mną zrobić :-)

No to wyzaliłam się i idę pod prysznic :-)

Deedee87 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadaje jeszcze z łóżka.
    Śniadanie i prysznic jeszcze przede mną.
    Słońca nie ma, pogoda jak w Londynie. Mglisto i mokro :/

Dziś wizyta <3

caroline29, Madllene, Natka2 lubią tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie słońce i był kurier z łóżeczkiem szare z Bellamy :) moje marzenie mąż będzie miał robotę jak wróci z pracy :)

Idę dziś na ogród odkryć róże bo u mnie już naście stopni a w weekend ma być nawet 20.

Trzymajcie się dzielnie i uśmiechać się więcej!

Madllene, ahisma lubią tę wiadomość

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala myszka Glowa do góry :)
    Ahisma powodzenia na wizycie :) my jutro wizytujemy :)
    U nas od rana sliczna pogoda, słonko świeci , naprawde przyjemnie :)

ahisma lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też piękna pogoda i ma być dzisiaj bardzo cieplutko :) najchętniej pogrzebałabym w ogródku, ale nie mam sadzonek... chciałam dzisiaj umyć okna w naszym pokoju) ale mąż mi nie pozwolił, powiedział, że zrobi to sam... ciekawe kiedy to nastąpi, a żal nie wykorzystać takiej pięknej pogody.

Ja dzisiaj też wizytuję- usg III trymestru i staram się nie myśleć o wizycie i nie denerwować. Ciekawa jestem ile Młody już waży. Zaraz dopiero idziemy na śniadanie. Potem chyba wyjdziemy na balkonik. Fajnie będzie w taką pogodę jechać z malcem na spacerek albo chociaż wystawić go w ogródku w wózeczku i trochę odpocząć :)

Przed chwilą przyjechał kurier z paczką, a właściwie- paką z gemini :) po śniadaniu rozpakuję ;)

Miłego dnia Dziewczyny! Trzymajcie kciuki za wizytę!

ahisma lubi tę wiadomość

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Mam mały dylemat co do imienia...
    Na swiat w czerwcu ma przyjsc moja druga córka...
    I z mężem zastanawiamy się nad imieniem.
    Mamy dwa typy.....Iga i Lara
    Doradzcie które albo wymyslcie imie pasujace do imienia pierwszej corki Elizy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 11:08

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziewczynka miała być Emilka :-)

Na Śląsku piękna pogoda. Słońce i bardzo ciepło jak na tą porę roku :-). Właśnie ogarnęłam balkon i wywiesilam pranie na zewnątrz :-). W weekend ma być 20 i myślę czy nie otworzyć sezonu grillowego ;-)

ahisma, Madllene lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Hej Dziewczyny.
    Dla dziewczynki mieliśmy calkiem inne typy imion ale oba by pasowaly, jesli juz to Lara a nie wolicie Laura ?

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene będziemy mocno trzymać kciuki i czekamy na wieści.
    Dlugo czekałaś na ta paczke z gemini?

• 100noga Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też miała być Laura, ale będzie Adrianek. No chyba że zrobi nam na koniec niespodzianke :P

Mąż tak się martwił tymi słabymi ruchami że zamówił wczoraj detektor. Nie wiem czy jest sens kupować tak na sam koniec, tym bardziej że smyranie ciągle czułam, ale jak ma go to uspokoić to niech ma :) A Mały po kilku dniach nieruszania się dzisiaj rano tak się rozkopał jak nigdy. Akurat mąż wrócił z pracy i razem leżeliśmy z dłońmi na brzuchu jak zaczarowani. Mega ulga.... :D

Pogoda u mnie do dupy, ale jeszcze z 3-4 godzinki ma nie padać więc wstawiłam szybkie pranie, zdąży się jeszcze przewiać na dworze. Później mają być burze, mam nadzieję że chociaż takie porządne, bo lubię jak tak mocniej postrzela, skoro i tak mam siedzieć w domu :P

Miłego dnia i trzymam kciuki za wizyty :)

9f7janlii84l7liv.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa wrote:
    Hej Dziewczyny.
    LaUra byłoby chyba fajnie, tak jak sugeruje caroline29.
    AgaSY, czekam aż mąż skończy ten kurs i na stałe zjedzie do domu i wystawiam grilla. Już nie mogę się doczekać tych szaszłyków... mmm...

MałaMyszka śniło mi się,że byłam u Ciebie w domu :D
    Twój mąż miał zarost, ale nie jakiś taki mega wielki mikołajowy :) Taki może tygodniowy, czarny jak smoła :D Siedział przy laptopie z moim świadkiem z wesela i jakieś klamoty militarne oglądali na sprzedaż. Miałaś 2 dzieci, oboje blondaski, śpiące pod kocami na 2-óch kanapach - syn, ok. 10 lat i córa, na oko ze 4 latka. Ja z brzuchem, Ty chyba też i jakieś kartki ze starego kalendarza A4 mi pokazywałaś, że to taki super dla dzieci, bo z tyłu są kolorowanki, naklejki i inne bajery :D Potem Twój syn ze mną oglądał na łóżku te kratki, bo musiałam się położyć, na siedząco było mi już nie wygodnie. Młody mówił do mnie "proszę pani", jak w szkole :) A potem zaczęliśmy się wszyscy zbierać do wyjścia. :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, tak strasznie Wam zazdroszczę, że możecie się poruszać. Ja już zaczynam gnić w tym łóżku. Jutro dopiero tydzień jak leżę, ale mam już po dziurki w nosie. Pogoda cudna, byłoby co robić w ogrodzie czy w domu a tak to szlag mnie jasny trafia

Marijanu
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marijanu wrote:
    Jeju, tak strasznie Wam zazdroszczę, że możecie się poruszać. Ja już zaczynam gnić w tym łóżku. Jutro dopiero tydzień jak leżę, ale mam już po dziurki w nosie. Pogoda cudna, byłoby co robić w ogrodzie czy w domu a tak to szlag mnie jasny trafia
    Naprawde wspolczuje lezenia, ja wvobiad godzine lub dwie poleze i mam dosc. Miejmy nadzieje ze oszczędny tryb życia u ciebie jest chwilowy i wszystko się unormuje. Kiedy masz teraz wizytę?

Marijanu lubi tę wiadomość

• Madllene Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imienia to mnie dla odmiany bardziej podoba się Iga. Co do drugiej propozycji to już też bardziej Laura jak sugerują dziewczyny.

Marijanu, współczuję tego leżenia, bo rzeczywiście w taką pogodę chyba bym zwariowała w łóżku, a nie mogłabyś poleżeć na balkonie na leżaczku? Tylko trzeba uważać, żeby nie zawiało, bo taki wiaterek u nas zdradliwy jest...

Caroline29, szybko przyszło, chyba nie cały tydzień czekałam. Aż sama jestem zaskoczona.

Co do grilla, też już nie mogę doczekać się otwarcia sezonu, choć uważam, że trochę za wcześnie, bo u nas się to wiąże z wyciąganiem mebli ogrodowych, a nie wiadomo jak długo dobra pogoda się utrzyma... w górach to jest różnie;) najgorsze tylko to, że po tej pysznej kielbasce z grilla miałabym murowaną zgagę ;-(

100noga, nie uważam, że jest za późno z kupowaniem detektora, wręcz idealnie, bo dopiero teraz się zaczyna jazda z ktg, a poza tym znam takie tragiczny przypadek, że dziewczyna była w szpitalu oczekując na poród i robili jej ktg w nocy i było ok, a nad ranem już niestety pulsu dzidzi nie było. Mając ta sytuację w głowie, na samym końcu ciąży to sprawdzałabym tętno co 3h ... wiem, że nie da się wszystkiemu zapobiec, ale czułabym się z tym detektorem bezpieczniej. Niestety mąż uważa, że to zbędny wydatek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 13:00

7u2290bvd63lv0ph.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100noga maluszek miał poprostu ciche dni , moj maluch tez sie dzis rozszalal od rana czuje ze mam znowu obity caly brzuch, dzis to naprawde czułam ruchy dość wysoko i nawet widziałam tuz pod samymi cycuszkami po środku tez tak wysoko juz czujecie ruchy?

Marijanu, Madllene, 100noga lubią tę wiadomość

• Szaron Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam "gniazdować" na całego, dziś szoruję na kolanach podłogi po remoncie, coś co by mi wcześniej przez myśl nie przeszło... ;D Co prawda muszę co chwila robić przerwy bo mnie krzyż boli, ale bardzo mi się chce sprzątać, porządkować, poprawiać.

Imienia dalej nie mamy i się nie zapowiada żebyśmy szybko doszli do konsensusu... Ale zawsze możemy spontanicznie na porodówce wybrać :D

Nisia2901 lubi tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene to naprawde szybko paczka przyszla, a jak u nich jest z wysylka za pobraniem i jaki koszt?

• vvviola Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas będzie Marcelina - ale na naszej liście również pojawiła się Iga i Laura drogą redukcji szybciej z tej listy skreśliliśmy Ige
    U nas w De dziś pogoda za oknem zachęca do spacerów dlatego szybko się ogarniam i idziemy troszkę zaczerpnąć świeżego powietrza :)
    Marijanu - współczuję Ci tego leżenia - oby to było tylko chwilowe :/
    My dziś mamy sesje :P Mój mąż jest fotografem - więc chyba najwięcej zdjęć będe miała z okresu ciąży :D
    Powodzenia dziewczyny na wizytach no i czekamy na same dobre wieści ! :)

‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ