Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Caroline29 1450g. Dokładnie tyle samo co 6 dni temu u mojej gin, ale ona ma dużo słabszy aparat, więc pewnie było przeszacowane . Na badania prenatalne jeździliśmy do kliniki z bardzo dobrym sprzętem, więc pewnie właśnie tyle ma .
caroline29 lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSY - najważniejsze, że mały zdrowy
eh u mnie to skomplikowane jestem z Dolnego Śląska mieszkam zaledwie 20 km. od niemieckiej granicy całą ciąże prowadzę tu w De (ubezpieczenie niemieckie) ale ze względu na powrót do PL dwa miesiące temu znalazłam nowego lekarza prowadzącego tuż przy granicy z PL a więc zjeżdżam te 750 km specjalnie na wizyty lekarskie
chyba trochę zamieszałam :p -
Witam się po śniadaniu,
Wczoraj zmieniałam pościel i trochę się przeliczyłam, a na koniec dnia, przed snem dostałam kopniaka prosto w brzuch, przez co nie spałam prawie wcale, a do tego nie czułam ruchów.
Na szczęście mam detektor i właśnie się uspokoiłam.
Słońca nie ma, humor przez tą nockę fatalny, nerwowa jestem, najchętniej bym się zamknęła w kiblu i przeczekała...
Spaceru też nie będzie długiego, bo zimno
Wczoraj znalazłam fryzurę i kolor jaki chciałabym mieć na głowie. W weekend pojadę i zapytam czy da się coś ze mną zrobić
No to wyzaliłam się i idę pod prysznicDeedee87 lubi tę wiadomość
-
U mnie słońce i był kurier z łóżeczkiem szare z Bellamy moje marzenie mąż będzie miał robotę jak wróci z pracy
Idę dziś na ogród odkryć róże bo u mnie już naście stopni a w weekend ma być nawet 20.
Trzymajcie się dzielnie i uśmiechać się więcej!Madllene, ahisma lubią tę wiadomość
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
U nas też piękna pogoda i ma być dzisiaj bardzo cieplutko najchętniej pogrzebałabym w ogródku, ale nie mam sadzonek... chciałam dzisiaj umyć okna w naszym pokoju) ale mąż mi nie pozwolił, powiedział, że zrobi to sam... ciekawe kiedy to nastąpi, a żal nie wykorzystać takiej pięknej pogody.
Ja dzisiaj też wizytuję- usg III trymestru i staram się nie myśleć o wizycie i nie denerwować. Ciekawa jestem ile Młody już waży. Zaraz dopiero idziemy na śniadanie. Potem chyba wyjdziemy na balkonik. Fajnie będzie w taką pogodę jechać z malcem na spacerek albo chociaż wystawić go w ogródku w wózeczku i trochę odpocząć
Przed chwilą przyjechał kurier z paczką, a właściwie- paką z gemini po śniadaniu rozpakuję
Miłego dnia Dziewczyny! Trzymajcie kciuki za wizytę!ahisma lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny.
Mam mały dylemat co do imienia...
Na swiat w czerwcu ma przyjsc moja druga córka...
I z mężem zastanawiamy się nad imieniem.
Mamy dwa typy.....Iga i Lara
Doradzcie które albo wymyslcie imie pasujace do imienia pierwszej corki ElizyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 11:08
-
U nas dziewczynka miała być Emilka
Na Śląsku piękna pogoda. Słońce i bardzo ciepło jak na tą porę roku . Właśnie ogarnęłam balkon i wywiesilam pranie na zewnątrz . W weekend ma być 20 i myślę czy nie otworzyć sezonu grillowegoahisma, Madllene lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Oluniaaa wrote:Hej Dziewczyny.
Doradzcie które albo wymyslcie imie pasujace do imienia pierwszej corki ElizyStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
U nas też miała być Laura, ale będzie Adrianek. No chyba że zrobi nam na koniec niespodzianke
Mąż tak się martwił tymi słabymi ruchami że zamówił wczoraj detektor. Nie wiem czy jest sens kupować tak na sam koniec, tym bardziej że smyranie ciągle czułam, ale jak ma go to uspokoić to niech ma A Mały po kilku dniach nieruszania się dzisiaj rano tak się rozkopał jak nigdy. Akurat mąż wrócił z pracy i razem leżeliśmy z dłońmi na brzuchu jak zaczarowani. Mega ulga....
Pogoda u mnie do dupy, ale jeszcze z 3-4 godzinki ma nie padać więc wstawiłam szybkie pranie, zdąży się jeszcze przewiać na dworze. Później mają być burze, mam nadzieję że chociaż takie porządne, bo lubię jak tak mocniej postrzela, skoro i tak mam siedzieć w domu
Miłego dnia i trzymam kciuki za wizyty -
Oluniaaa wrote:Hej Dziewczyny.
Doradzcie które albo wymyslcie imie pasujace do imienia pierwszej corki Elizy
AgaSY, czekam aż mąż skończy ten kurs i na stałe zjedzie do domu i wystawiam grilla. Już nie mogę się doczekać tych szaszłyków... mmm...
MałaMyszka śniło mi się,że byłam u Ciebie w domu
Twój mąż miał zarost, ale nie jakiś taki mega wielki mikołajowy Taki może tygodniowy, czarny jak smoła Siedział przy laptopie z moim świadkiem z wesela i jakieś klamoty militarne oglądali na sprzedaż. Miałaś 2 dzieci, oboje blondaski, śpiące pod kocami na 2-óch kanapach - syn, ok. 10 lat i córa, na oko ze 4 latka. Ja z brzuchem, Ty chyba też i jakieś kartki ze starego kalendarza A4 mi pokazywałaś, że to taki super dla dzieci, bo z tyłu są kolorowanki, naklejki i inne bajery Potem Twój syn ze mną oglądał na łóżku te kratki, bo musiałam się położyć, na siedząco było mi już nie wygodnie. Młody mówił do mnie "proszę pani", jak w szkole A potem zaczęliśmy się wszyscy zbierać do wyjścia.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Jeju, tak strasznie Wam zazdroszczę, że możecie się poruszać. Ja już zaczynam gnić w tym łóżku. Jutro dopiero tydzień jak leżę, ale mam już po dziurki w nosie. Pogoda cudna, byłoby co robić w ogrodzie czy w domu a tak to szlag mnie jasny trafiaMarijanu
-
Marijanu wrote:Jeju, tak strasznie Wam zazdroszczę, że możecie się poruszać. Ja już zaczynam gnić w tym łóżku. Jutro dopiero tydzień jak leżę, ale mam już po dziurki w nosie. Pogoda cudna, byłoby co robić w ogrodzie czy w domu a tak to szlag mnie jasny trafia
Marijanu lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Co do imienia to mnie dla odmiany bardziej podoba się Iga. Co do drugiej propozycji to już też bardziej Laura jak sugerują dziewczyny.
Marijanu, współczuję tego leżenia, bo rzeczywiście w taką pogodę chyba bym zwariowała w łóżku, a nie mogłabyś poleżeć na balkonie na leżaczku? Tylko trzeba uważać, żeby nie zawiało, bo taki wiaterek u nas zdradliwy jest...
Caroline29, szybko przyszło, chyba nie cały tydzień czekałam. Aż sama jestem zaskoczona.
Co do grilla, też już nie mogę doczekać się otwarcia sezonu, choć uważam, że trochę za wcześnie, bo u nas się to wiąże z wyciąganiem mebli ogrodowych, a nie wiadomo jak długo dobra pogoda się utrzyma... w górach to jest różnie;) najgorsze tylko to, że po tej pysznej kielbasce z grilla miałabym murowaną zgagę ;-(
100noga, nie uważam, że jest za późno z kupowaniem detektora, wręcz idealnie, bo dopiero teraz się zaczyna jazda z ktg, a poza tym znam takie tragiczny przypadek, że dziewczyna była w szpitalu oczekując na poród i robili jej ktg w nocy i było ok, a nad ranem już niestety pulsu dzidzi nie było. Mając ta sytuację w głowie, na samym końcu ciąży to sprawdzałabym tętno co 3h ... wiem, że nie da się wszystkiemu zapobiec, ale czułabym się z tym detektorem bezpieczniej. Niestety mąż uważa, że to zbędny wydatek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 13:00
Marijanu lubi tę wiadomość
-
100noga maluszek miał poprostu ciche dni , moj maluch tez sie dzis rozszalal od rana czuje ze mam znowu obity caly brzuch, dzis to naprawde czułam ruchy dość wysoko i nawet widziałam tuz pod samymi cycuszkami po środku tez tak wysoko juz czujecie ruchy?
Marijanu, Madllene, 100noga lubią tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Zaczęłam "gniazdować" na całego, dziś szoruję na kolanach podłogi po remoncie, coś co by mi wcześniej przez myśl nie przeszło... Co prawda muszę co chwila robić przerwy bo mnie krzyż boli, ale bardzo mi się chce sprzątać, porządkować, poprawiać.
Imienia dalej nie mamy i się nie zapowiada żebyśmy szybko doszli do konsensusu... Ale zawsze możemy spontanicznie na porodówce wybraćNisia2901 lubi tę wiadomość
-
u nas będzie Marcelina - ale na naszej liście również pojawiła się Iga i Laura drogą redukcji szybciej z tej listy skreśliliśmy Ige
U nas w De dziś pogoda za oknem zachęca do spacerów dlatego szybko się ogarniam i idziemy troszkę zaczerpnąć świeżego powietrza
Marijanu - współczuję Ci tego leżenia - oby to było tylko chwilowe
My dziś mamy sesje Mój mąż jest fotografem - więc chyba najwięcej zdjęć będe miała z okresu ciąży
Powodzenia dziewczyny na wizytach no i czekamy na same dobre wieści !Marijanu lubi tę wiadomość