X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wózki jakie kupujecie lub kupiliście, 3 w 1 czy raczej 2 w 1 a fotelik osobno ?

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    A wózki jakie kupujecie lub kupiliście, 3 w 1 czy raczej 2 w 1 a fotelik osobno ?

My kupiliśmy 3w1 z firmy Abdor. Jest fajny bo ma już wszystkie wpięcia do stelaża także nie trzeba bawić się w dodatkowe adaptery.

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Ja kupiłam wózek Roan 2 w 1 + osobno fotelik Cybex z adapterami.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wózek 2 w 1 firmy Tako, fotelik kupiliśmy oddzielnie Maxi Cosi Pebble i musimy dokupić jeszcze adaptery. My zwracaliśmy uwagę jakie wyniki fotelik osiągnął w testach ADAC, wolelismy więcej dać za fotelik, byle był bezpieczniejszy, bo taka jest jego podstawowa funkcja.

Kurcze, a ja bym dzisiaj poprała dzidziusiowe akcesoria, ale nie mam jeszcze komody, więc szkoda byłoby włożyć je czysciutkie z powrotem do pudeł. A poza tym nie mam jeszcze proszku specjalnego dla niemowląt. W jakich Wy pierzecie? Dzidziuś, Lovela, Jelp czy jeszcze jakieś inne? Fajnie by było jakby ładnie pachniało- takim dzidziusiem :D

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    My mamy wózek 2 w 1 firmy Tako, fotelik kupiliśmy oddzielnie Maxi Cosi Pebble i musimy dokupić jeszcze adaptery. My zwracaliśmy uwagę jakie wyniki fotelik osiągnął w testach ADAC, wolelismy więcej dać za fotelik, byle był bezpieczniejszy, bo taka jest jego podstawowa funkcja.

Kurcze, a ja bym dzisiaj poprała dzidziusiowe akcesoria, ale nie mam jeszcze komody, więc szkoda byłoby włożyć je czysciutkie z powrotem do pudeł. A poza tym nie mam jeszcze proszku specjalnego dla niemowląt. W jakich Wy pierzecie? Dzidziuś, Lovela, Jelp czy jeszcze jakieś inne? Fajnie by było jakby ładnie pachniało- takim dzidziusiem :D

Ja mam już wszystko poprane i przygotowane w komodzie (dodatkowo nakryłam wszystkie ciuszki pieluszką)
    prałam w proszku do prania z biedronki - niemowlak był na nim namalowany, hipoalergiczny + płyn do płukania lenor sensitive + podwójne płukanie oraz prasowanie na największej mocy żelazka.

Madllene lubi tę wiadomość

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki czy któraś z Was ma może taką dolegliwość jak ja albo miała przy wcześniejszych ciążach?

Mianowicie od wczorajszego popołudnia boli mnie kręgosłup jak stoję, ból co jakiś czas promieniuje mi na nogi, czasem podbrzusze zaboli. Kiedyś tak miała zwykle w czasie miesiączki. Czy mam się czegoś obawiać ? Czy to normalne ?
    Na ostatniej wizycie lekarz mówił że mam szyjkę skrócona i miękka.

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia a ile cm ma szyjka?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś śpi, to napiszę co na wizycie :-)

Mniejszy ma ok.1600 g, waga z piątku się zgadza mniej więcej. 135 ud/min

Mam brać letrox 200 od jutra, bo strasznie dużo tarczyca potrzebuje.

Pilnować wagi heheeheh

27 kwietnia następna wizyta plus KTG, bo dr chce mnie zobaczyć przed majówka.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Nisia2901 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Nisia a ile cm ma szyjka?

takiej informacji lekarz mi nie podał, chyba nawet nie mierzył. Poprzez badanie powiedział że jest skrócona i miękka. A maluszek dodatkowo jest juz główka nisko

oar8vfxmb84zoiiv.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Independent nie martw się, ja też nie jestem perfekcyjną panią domu. Moje sprzątanie ogranicza się do ścierania kurzy, ogarniania zmywarki, wstawiania prania i prasowania + mycia łazienki (czego nie znoszę:/) i oczywiście nigdy to wszystko na raz odkąd jestem w ciąży :)
    Jak mąż odkurzy mi chałupę to przelecę mopem podłogi.
    Nie ma co się nadwyrężać ;)
    Poza tym uwielbiam hasło "dom to nie muzeum", z którym w pełni się zgadzam i nie szaleję ze ścierą :D

caroline29 my mamy 2w1 (roan bass soft) i osobno kupiliśmy fotelik (maxi cosi citi) + adaptery do stelarza, ale nie wiem czy w ogóle kiedyś z nich skorzystamy :)

madllene ja na razie używam bobini (płyn do prania + płyn do płukania). według mnie ma taki specyficzny, dzieciowy zapach :) Ale wg małejMyszki śmierdzi, więc wszystko zależy od Ciebie, czy Ci podpasuje. Musisz powąchać w sklepie. W zapasie mam płyn do prania z Loveli, bo często widzę w biedrze w korzystnej cenie.

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas materac kokos-pianka-kokos, myślę, ze będzie ok, dziecko i tak mało będzie spędzać czasu w łóżeczku :) coś około 100zł dałam, więc w razie czego nie będzie zal wyrzucić

W tym tygodniu zamawiamy wózek :) nie wiemy jeszcze na 100% jaki, ale w końcu trzeba się ogarnąć, bo tp na początek czerwca. No i fotelik oczywiście jakiś bezpieczny, albo MC Citi albo MC Cabriofix albo Cybex Aton 5, też wybierzemy w tym tygodniu :) Czas oczekiwania na wózek to około 3 tygodnie, więc trzeba nogi zaciskać na ten czas :)

a po świętach zaczynam pranie, bo meble stoją od lutego, łóżeczko od miesiąca złożone, a ja ani razu jeszcze nie prałam.

U mnie ciśnienie po mocnej kawie 105/60 ostatnio, tak więc raczej niskie, chociaż na początku ciąży wysokie miałam

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene ja mam kupiony Bobini płyn do prania + płyn do płukania. Z butelki pachnie fajnie, nie wiem jeszcze jak na wypranych ciuszkach :-). Po świętach jak tylko pogoda pozwoli to będę szaleć :-).

My wizytujemy jutro, mam nadzieje, że będzie wszystko w porządku.

Zmobilizowalam meza, wiec okna umyte, firanki zalozone :-). Kuchnia i sypialnia posprzątane po zimie, jutro ogarnę salon i łazienkę. Uwielbiam taki czysty, pachnący dom (jestem leniem i mam lek wysokosci, więc jest taki 2 razy w roku :-P).

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala myszka to duzo przytylas? Cieszę sie ze maluszek rośnie :) aby tak dalej :)
    Misia uważaj i na ciebie tym bardziej ze szyjka miekka i sie skróciła, kazdyprzypadek jest inny ale bole miesiączki mam od terminu @ i biorę caly czas nospe, do tego jak pochodze to boli mnie cale krocze, a i bol pleców jak pochodzę lub postoje za dlugo to tez dokucza zwłaszcza na dole .

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam proszek, plyn do prania i płukania Bobini bo byla promocja w Rossmanie a jak zapachowo to sie okaże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 17:24

• AgMB Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a któraś używała Dada kłębuszek z biedry do prania?
    jakiś czas temu widziałam i tak się nad nim zastanawiałam. Ja póki co mam kupiona lovelę do prania, płyn do płukania muszę kupić na dniach.

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gin zapisała mi letrox 200, a w aptece powiedzieli, że nie ma takiego leku, istnieje w ogóle letrox 200?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już z grubsza ogarnięte przed świętami. Dzisiaj rano była u nas Health Visitor, więc trzeba było się zmobilizować i ruszyć trochę tyłek. Mąż był wczoraj w pracy, a ja stwierdziłam że jak już mam sprzątać na jej wizytę to posprzątam tak żebym przed świętami już za dużo nie robiła. Odkurzyłam cały dom, pomyłam wszystkie podłogi, pościerałam kurze, umyłam 2 łazienki, zrobiłam porządek w szafie, na półkach, zrobiłam pranie, itd. A w nocy do kibelka prawie na czworaka zasuwałam :( Zawsze obiecuję sobie że nie przegnę i za każdym razem przeginam. Jak się lenię to na maxa, a jak zacznę sprzątać to nie wiem kiedy skończyć...

9f7janlii84l7liv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś kupiłam kapsułki do prania dada biedronkowe, akurat były na promocji za 10,99 szczerze mówiać nie znam żadnych opinii o nich, poszłam na żywioł :D w razie co mogę prać swoje rzeczy w tych kapsułkach :d niby napisane z tyłu, że są dla dzidzi, idealny na pierwsze pranie, no ale zobaczymy jak zapach

Nisia2901 lubi tę wiadomość

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam bobini i uwielbiam ten zapach:):) ciągle wacham wyprane ubranka:)

caroline29 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od dziś zaczynamy zwolnienie i narazie nie wiem w co ręce włożyć. Z pracy dzwonili chyba 6 razy, ale mam nadzieję że im minie.
    Jak tak w sumie dziś popatrzyłam na wyprawkę, to prawie wszystko mamy. Szwagierka z bratem przywieźli kołyskę, leżaczek i prawie "kontener " ubranek na pierwszy rok życia. Nie wiem po co im były takie ilości, bo samych body z krótkim rękawem w rozmiarze 62 jest ponad 40 szt. Aż nie miałam gdzie ich dać i mąż cześć na poddasze wyniósł. Ubranka posegregowane rozmiarami, wiec zostawiłam tylko 56 i 62.
    Poprzednim razem 56 były za małe od początku, bo nasze dzieci długie się rodziły (58 i 59 cm), choć wagowo raczej mniejsze (3040 i 3260). Teraz tez dzidź ma nóżki tydzień starsze niż reszta ciała :-) wiec pewnie bardziej 62 się przyda.
    Łóżeczka tez kupione, ale narazie na poddaszu i wózek tez. Kupiliśmy Maxi Cosi 3 w 1 z fotelikiem Cabrio fix.
    Co do płynu to tez kupiłam bobini, wyprałam kocyki i rożek w nim, ale Jak dla mnie ma strasznie mdły zapach, wiec jeszcze raz wypadłam w płynie lovelli i resztę już raczej w nim będę prała.
    Zostały drobne zakupy w aptece typu szczepionka, maść do pupy itp, ale to już na sam koniec, bo maść kupię robioną a ona ze względu na brak środków konserwujących ma bardzo ograniczoną przydatność.
    Zmykam do spania, bo mimo, że w pracy nie byłam to zmęczona się trochę czuję :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 00:56

Szaron, ines. lubią tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ