Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
pingui wrote:Letrox w tej dawce rzeczywiście nie jest produkowany. Jedynie euthyrox. Ewentualnie może Ci wypisać 100 po 2 tabletki jeśli musi to być letrox. O
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 18:22
ahisma lubi tę wiadomość
-
My właśnie po wizycie! Łożysko na ścianie tylnej, szyjka 4 cm zamknięta, głową na dole. Waży szacunkowo aż 2128 g!
Szaron, 19Biedroneczka91, caroline29, ahisma, pingui, Madllene, Karolina :*, małaMyszka, Marisa, 100noga, makatka, ines. lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
AgaSY wrote:My właśnie po wizycie! Łożysko na ścianie tylnej, szyjka 4 cm zamknięta, głową na dole. Waży szacunkowo aż 2128 g!
AgaSY lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Koniec radości, właśnie dostałam wyniki badania wymazu z pochwy w kierunku GBS, ale w labo chyba się pomylili i zrobili mi ogólne badanie. Wyszly m.in. liczne drożdżaki i aż mnie z nóg ścielo. Wysłałam już smsa do gin ale moze macie jakieś preparaty bez recepty które mi pomoga? Plyny, żele, inne?Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Czesc kobitki. Dawno mnie nie bylo ale synek wciaz daje w kosc a ja przeziebiona hmm.
Styczniowa gratuluje udanej wizyty
AgaSy spory maluszek!! A co do infekcji. Ja mam provag gel to mozna uzywac w ciazy. Smarowac w srodku. Plus możesz kupic jakieś globulki z kwasem mlekowym - ja osobiscie nie lubie wolalam tym zelem kilka razy sobie posmarowac . Clotrimazol na zewnatrz ale jak miałam infekcje to lekarka mowila zeby w srodku normalnie tez smarowac. Plus ja biore probiotyki doustnie typu lacibios femina. Aha no i zakwaszenie organizmu. Jak najmniej cukru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 22:22
AgaSY, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Przy grzybku gin mi zaleciła maść Clotrimazolum na wargi sromowe (bez recepty), potem brałam już na receptę tabletki dopochwowe też chyba Clotrimazolum. Mam też żel do higieny intymnej Lactacyd specjalny przy infekcjach grzybiczych. Pomimo to, najbardziej skuteczne były te tabletki dopochwowe na receptę ( 6 tabletek pomogło, ale teraz znowu jakieś świństwo wróciło). Poza tym, gratuluję udanej wizyty duży dzieciaczek ciekawe ile mój już waży, ale na pewno 2 kg już przeszedł, bo 2 tygodnie temu było 1700 g... Duże te nasze dzieciaki chyba będą...
AgaSY, caroline29 lubią tę wiadomość
-
Witam z rana!!!
My dzis obudziliśmy sie przed 4 i nie śpimy a ostatnie nocki naprawde ladnie przesypialismy
Mysle ze clotrimazolum na różne grzybki napewno nie zaszkodzi
Dzis zaczynamy 32 tydz , 8 miesiącMadllene lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
caroline29 wrote:Witam z rana!!!
My dzis obudziliśmy sie przed 4 i nie śpimy a ostatnie nocki naprawde ladnie przesypialismy
Mysle ze clotrimazolum na różne grzybki napewno nie zaszkodzi
Dzis zaczynamy 32 tydz , 8 miesiąccaroline29 lubi tę wiadomość
Marijanu -
Nie wiem czy też tak macie, ale kilka tygodni temu byłam spokojna, zadowolona, że właściwie już wszystko mamy,że drobiazgi, których brakuje można spokojnie kupić nawet po porodzie jak się okaże, że jednak są potrzebne a od kilku dni jakaś panika. Mam wrażenie, że niczego nie mam, że brakuje nam podstawowych rzeczy. Te 9 tygodni brzmi dla mnie jak 9 dni. Tłumaczę sobie, że to przecież jeszcze przeszło 2 miesiące, ale jednak przestawiłam się na liczenie w tygodniach i te 9 przy 30, które mam za sobą brzmi trochę przerażająco. W głowie mam ciągle myśli o tym ile jeszcze roboty, prania, prasowania a ja nie mam siły na to. Co najgorsze mam do ogarnięcia położoną i z dnia na dzień odkładam temat, bo chociaż wiem, że to ostatni dzwonek, to nie mam weny do tego. Niby wszystko bym chciała zrobić, mieć pod kontrolą, ale z drugiej strony palcem mi się nie chce kiwnać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 08:17
Marijanu -
Dzięki dziewczyny!
Madlenne a leczyłas od razu partnera? Nas położna uczulila, że jak tylko pojawi się właśnie infekcja grzybicza to leczyć od razu siebie i chłopa, żeby to świństwo się nie bujalo między nami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 08:22
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Maryjanu nic nie mów bo ja to w ogóle nie mam nic naszykowane, za pranie biorę sie po świętach , a co najważniejsze za kompletowanie wyprawki, oprócz smoczka butelki, paru pieluszek, zestawu do włosków to nie mam nic , nawet nic dla siebie, narazie stanelo na liście dla mnie i do maluszkaStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Ja w pierwszej ciąży się męczyłam z tym świństwem, potem parę razy miałam, ale od kilku lat spokój. Mój sposób to lactovaginal raz na jakiś czas, jogurty naturalne, kefiry i używam żelu do hig. int. tego różowego z ziaji. Laktacyd był dla mnie porażką, tak mnie uczulił, że płakałam przy każdym myciu, aż ranki mi się porobiły, używałam jeszcze AA, ale też mi nie podpasował.
Jest specjalny żel przy takich problemach- drogi, ale dobry, PLIVAfem F, około 25zł kosztuje. Miałam go ze 2 razy i właśnie jak go używałam to pożegnałam się raz a dobrze z tym paskudztwem teraz przy staraniach go kupiłam i raz na jakiś czas używałam i odpukać- ani razu nic się nie przyczepiło.
No i ważne jest to, żeby facet takich specyfików używał, ja kupuje albo z AA albo właśnie z Ziaji dla męża, on różnicy nie widzi, ale to facet, on nawet nie zauważa, ze użył mojego czekoladowego płynu do kąpieli zamiast swojego męskiego nivea haha
AgaSY lubi tę wiadomość
-
AgMB mój by się poszedł 2 raz myć gdyby żele pomylił, bo to takie niemeskie .
Dzwoniłam do mojej gin i powiem Wam (może dzięki temu niektóre z Was nie będą się niepotrzebnie stresowaly jak ja), że jeśli w wyniku badania na czystość pochwy wyjdą jakieś grzybki, ale nie ma żadnych objawów grzybicy to nie ma się czym martwić i nic nie trzeba leczyć! To mnie właśnie dziwiło, że tu liczne drozdzaki, a tu ani serowatego śluzu, ani świądu czy pieczenia... Nie jesteśmy organizmem jałowym, jakieś bakterie zawsze się znajdą, a jeśli nie ma objawów choroby to nie trzeba ich leczyc, bo występują naturalnie i widocznie tak ma być .
Ale na pewno kupię dla siebie i dla męża dobre preparaty do higieny intymnej, bo póki co używam Ziaji Mamma Mia, ale tam nie pisze nic o działaniu przeciwgrzybiczym czy przeciwbakteryjnym .Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Dziewczyny bez paniki 9 tyg to 2 miesiące, a to kupa czasu żeby POWOLI sobie pokupować, poprać, poukładać. Też jak sobie spojrzałam ostatnio do aplikacji ciążowej w telefonie to mnie zmroziły te 9 tygodni, ale dużo koleżanek radzi zostawiać sporo prac domowych (byle nie za ciężkich) właśnie na finał ciąży, gdy już się ciężko chodzi, a taki "ruch" w domu jak: poprać, rozwiesić, wyprasować, poskładać jest akurat
Plus nie ma co za wcześnie prać, żeby ciuszki były świeże dla dziecka, a nie leżące od kwartału w szafie.
U mnie mebelki będą w najlepszym wypadku za miesiąc, nie mam jeszcze nic z rzeczy aptecznych/higienicznych. Ciuszki niepoprane, nieposkładane. I najwcześniej się zabiorę za to za miesiąc, a teraz póki jeszcze jako-tako mogę, wolę pospacerować, spotkać się z koleżankami, pójść na jogę.annamaria83 lubi tę wiadomość
-
Ja nic nie myślę bo się nie znam, ale położna nam powiedziała,że najlepsze smoczki produkuje NUK, mają najbardziej anatomiczny kształt. Jak byliśmy w sklepie to faktycznie te były inne i kupiliśmy jednego .Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
caroline29 wrote:Dziewczyny a co myślicie o smoczka h ortodontycznych dla niemowląt?
Ja nie kupuję żadnego smoczka, ale myślę, ze jak wszystko jest ok, to lepiej kupić taki normalny, byle przypominał pierś mamy, np te z lovi są takie. Na inne nie patrzyłam, bo nie mam takiej potrzeby, ale myślę, ze avent czy inne też się sprawdzą. -
Czesć dziewczyny. Ja też zamierzam wziąć się za pranie/prasowanie za ok 3-4 tygodnie, bo pokój nadal nie zrobiony...
Co do pościeli itp jak była u nas ta Health Visitor to mówiła że kołderka i poduszka dopiero od roczku i żadnych otulaczy. Miałam w planie kupić ze 2, ale wybiła mi to z głowy, mówiła że to niezdrowe dla maluszka, że rączki ma mieć zawsze odkryte tak żeby swobodnie mógł nimi machać. Jedyne co to przykrywać kocykiem na wysokości paszek i boki kocyka zawijać pod materacyk. Ewentualnie śpiworek ale koniecznie dopasowany do temperatury w pokoju (czyli jak rodzimy latem to najlepiej cieniutki z bawełny). -
Dziewczyny, jestem beznadziejna. Pojechałam do sklepu z zamiarem dużych zakupów. Łaziłam jak obłąkana przez 1,5 godziny a kupiłam jedynie płyn do prania i płukania, jeden bodziak ( tego akurat już mam aż za dużo) i spiworek do spania na rozmiar 90-więc tak przyszlosciowo, ale był przeceniony z 65 na 20 zł. Normalnie żal. Nienawidzę swojego niezdecydowania. Wczoraj na allegro kupowałam smoczek imusiałam prosić męża by wybrał kolor, bo sama nie umiałam tego zrobić. Śmieszne jest to, że wybrał ten który moim zdaniem był najbrzydszy ale dla mnie ważniejsze, że ktoś dokonał wyboru i ja mam z głowy niż to, że inne były ładniejsze.Marijanu