Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Obudziłam się o 7 i nie mogę już zasnąć, co jest bardzo dziwne bo ostatnio ciężko mi wstać o 11, a spać chodzę konkretnie późno bo między 1 a 2 w nocy...
Muszę dzisiaj chyba napisać do mojej gin o swędzeniu, z pewnością znowu grzybek się przyplątał, bo nawet maść Clotrimazolum nakładana na wargi sromowe niewiele pomaga. Kurcze jak miałam idealny wynik biocenozy pochwy przed akcją z nerką, tak po antybiotyku to dziadostwo nawraca. W ogóle nie wiem skąd się to może brać, skoro normalnie o higienę dbam jak trzeba, stosuje lactacyd przeciwko infekcjom grzybiczym, raczej nie przypominam sobie, żebym z jakiejś publicznej toalety ostatnio korzystała, więc już nie wiem jak tego unikać. Może tylko niepotrzebnie często w toalecie stosowałam chusteczki nawilżane do higieny intymnej... Tak czy siak, pewnie czopków dopochwowych nie uniknę.
No nic, może spróbuję zasnąć, bo nie wiem co robić o tak wczesnej porze, śniadania nie zjem, bo potem się nie położę, bo zgaga będzie dawać w tyłek. Mąż jeszcze śpi, ma dzisiaj popołudniówkę, czego nie cierpię. Pogoda zgodnie z prognozami totalnie się zepsuła, pada deszcz i zimno. Ech. -
małaMyszka wrote:Dziewczyny, gin zapisała mi letrox 200, a w aptece powiedzieli, że nie ma takiego leku, istnieje w ogóle letrox 200?
Letrox w tej dawce rzeczywiście nie jest produkowany. Jedynie euthyrox. Ewentualnie może Ci wypisać 100 po 2 tabletki jeśli musi to być letrox. OmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Madllene przybijam piątkę. Wstałam przed 7 do toalety, nakarmiłam koty i leżę i leżę...
Robię się coraz bardziej głodna, więc jak nie uda mi się zaraz zasnąć, to wstaję i uderzam do kuchni. Najwyżej w dzień utnę sobie drzemkę.
Pogoda do kitu, zimno i wieje -
A my juz na nogach i po sniadanku, maly chyba zadowolony bo sie wierci
U nas pogoda w miare, nawet słońce wygląda ale wieje, po poludniu ma padac i tak do swiat wiec nie zapowiadają sie ciekawe , samopoczucie dzis nawet niezle , noc tez przespanaStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Ja prałam w kapsułkach lovella i tym samym płynie. Mąż rozwieszał i mówił ze pachnie super. Dziś będę prasować. Mi tez zostało trochę wyprawki do kupienia ale torbę do szpitala mam już prawie gotowa a to czego mi brakuje można szybko dokupić. Miłego dnia Dziewczyny ja już momentami czuje się jak słoń
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Madllene z tym grzybkiem to jest maskara jest upierdliwy i ciągle lubi nawracać szczególnie po antybiotyku więc to nie twoja wina że się wrócił. Ja na długo przed ciążą leczyłam się półtora roku! Myślałam że oszaleje, większość lekarstw przetestowalam i nic nie działało bądź po kilku dniach wracało. Oprócz leczenia wdrożyłam w życie wszystkie zalecenia i wskazówki z Internetu i w końcu odpuścił
Madllene lubi tę wiadomość
-
Czesc i czołem witam sie wreszcie w 30tc , ale ten czas leci a pomyslez ze za miesiac juz zaczna sie porody :p
Ja tez wcZoraj pralam i prasowalam , plyn bobini i lovela super pachna , u starszej corki tez uzywalam
Jeszcze tylko kocyki , rożki które nie wiem czy sie przydadza , ale mam.
Co do wyprawki to jeszcze ttrochę mi brakuje
Miedzy innymi dla mnie do szpitala koszule , staniki , podklady , podpaski , kosmetyki a dla małego jakas butelka w razie w , octanisept do pepka , krem do pupy. Najważniejsze juz mam
Później jeszcze kupie materac u nas dobrze sie sprawdza kokos pianka kokos wiec pewnie taki zakupimy. No i pozniej poszyje poszewki na pościel ale to juz jak bedzie chlodniej
Pozdrawiam was kochane i zycze miłego dniaEzia90 lubi tę wiadomość
-
No faktycznie za miesiąc powoli my czerwcowki mozemy sie zaczac rozpakowywać, o kurczę to juz tak blisko bedzie ale to leci naprawde trzeba pakować torbe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 10:49
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
A właśnie chciałam Was spytać o łóżeczko - co z pościelą? Bo po pierwsze dziecka przykrywać niczym nie można, druga rzecz że to będzie środek lata, więc realnie jest sens teraz kupować jakąś pościel? Czy dziecko ma spać w jakimś rożku czy śpiworku?
Właśnie zamawiam różne okołodziecięce tekstylia (duuuża wyprzedaż Motherhood w empiku) i trochę nie wiem jak do tematu podejść. Na razie mam w koszyku zapisane (w temacie łóżka) podkłady pod prześcieradło, kocyki, rożki, poduszkę-klin i poduszkę z dziurą, tą żeby głowa nie była płaska na potylicy
Brać teraz pościel czy nie? -
Szaron ja kupiłam pościel bo była w Lidlu w promocji poduszka jest płaska, więc wyląduje obrazu w łóżeczku, koldra może na zimę. A na chłodniejsze letnie wieczory mam przewidziane flanelowe kocykiMama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Szaron ja narazie nie kupuje pościeli. mam 2 rożki, śpiworek który dostaliśmy no i kocyki. na początku i tak nie będziemy używać więc dokupie później. zobaczę co się w ogóle sprawdzi. ponoć pościel od około roczku, no ale zobaczymy. na pewno w pierwsze 2-3 miesiące nie będzie potrzebna bo raczej rożek i kocyki będą w użytku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 11:58
Szaron lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
My dostaliśmy pościel po mojej chrześnicy, miałam kupic nowy komplet ale jak piszecie ze aż tak nie bedzie pitrzebna to na początek zrezygnuje , ale na pewno zamówię podusie , kocyk, rożek i ochraniacze do łóżeczka z minky upatrzylam taki zestaw za 150 zl
Wogole spiworka nie biorę pod uwagę, ale widzę ze bedzie bardziej przydatny niz pościel wiec warto kupic ...Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Ja też nie planuję pościeli, myślę, że przyda się najwcześniej za około rok. Odpuszczam też póki co ochraniacze na łóżeczko. Wyczytałam na kilku blogach, że to zbędny łapać kurzu, dopóki dziecko jest malutkie, nie przekręca się, nie wędruje po łóżeczku. Myślę, że zakupie w okolicach jesieni a latem, w upały nie będę obwieszać łóżeczka, bo i bez tego w nocy bywa potwornie gorąco.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 16:34
Marijanu -
Hej, meldujemy sie po wizycie. Anielka waży 1600g i wszystko ok. Niestety mnie chyba dopadła jelitówka (syn przyniósł ze złobkaO), na razie tylko mnie mdli...
Co do pościeli to nie ma co szaleć... mój syn ma 1,5roku i nadal śpi w śpiworkach, kocyka/kołderki nie lubi, poduszkę dostał moze z 2 miesiace temu...19Biedroneczka91, caroline29, Karolina :*, makatka lubią tę wiadomość
-
Ja już po prasowaniu i przy prasowaniu pieluch porównałem te tańsze za 3-4 zł z tymi z Motherhood i niebo a ziemia. Otulacze tez mam z Motherhood i rożek bawełniany. Widzę ze wart swojej ceny. Prałam wszystko w 40 stopniach.
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Ja mam 2 śpiworki póki co, plus flanelka i kocyki. Z pościeli tylko prześcieradła zamawiam, myślę, że prawdziwa pościel długo się jeszcze nie przyda. Chyba, ze jest mega okazja to można kupić, niech leży. Ale w regularnej cenie bym nie brała.
Mój syn już szósty rok śpi na płaskim, poduchę dostał jakiś czas temu, w miarę płaską, ale i tak rano budzi się na prześcieradle. Nawet chciałam mu zabrać, ale nie pozwolił, bo mu tak się lepiej zasypia, no i wiadomo- bohater na pościeli też robi robotę Jak czasem do nas przyjdzie to śpi normalnie na poduszce, ale my też raczej nisko śpimy. -
Nika8686 wrote:Ja już po prasowaniu i przy prasowaniu pieluch porównałem te tańsze za 3-4 zł z tymi z Motherhood i niebo a ziemia. Otulacze tez mam z Motherhood i rożek bawełniany. Widzę ze wart swojej ceny. Prałam wszystko w 40 stopniach.
Ja właśnie w empiku kupiłam wszystkie pieluchy, otulacze, rożki, ręcznki, koce itd z Motherhood, bo są ponoć jakościowo nie do zdarcia, a w dodatku można teraz sporo oszczędzić (w sumie prawie 300 zł rabatu mi wyszło na zakupach za finalnie 700 zl).