X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przegieli z tym 500 g:):) chociaż ponoc do konca 36 rosnie szybko, a pozniej juz raczej tak wolniej, ale no nie aż tak, mam nadzieje:):)
    Madllene mojemu też nie przeszkadza, że chodzę, kopie na maksa, a jak sie poloze to swiruje jeszcze bardziej. Niedlugo nagramy takie filmiki jak ten, ktory wczoraj dodalas:)

Madllene lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też kopie kiedy ma ochotę. W nocy, w dzień, jak siedzę, chodzę, bez znaczenia :) Teraz wbija mi co jakiś czas coś w okolicy prawego jajnika :/

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    To niebolesne twardnienie brzucha to są właśnie te skurcze Braxtona- Hicksa :)

A przepowiadające?
    Bolą, czy nie?

Marisa lubi tę wiadomość

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    A przepowiadające?
    Bolą, czy nie?
    Mnie nie bolaly, ale poczatkowe porodowe tez nie, wiec noe wiem czy to norma:) Rachel z ,,Przyjaciol" byla w szpitalu z tymi Braxtona;)

Madllene, Deedee87 lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    A przepowiadające?
    Bolą, czy nie?
    Oj tego nie wiem, bo gin mi o nich nie mówiła. Ale poczytałam trochę w necie i trochę zgłupiałam, bo w niektórych artykułach te Braxtona- Hicksa są nazywane przepowiadającymi i jest napisane, że u większości kobiet za bezbolesne. To już nie wiem czy to jest w końcu to samo, czy coś innego.

A mam pytanie, ostatnio nie wiem czemu obsypało mi tyłek jakimiś drobnymi krostkami, macie na to jakiś sprawdzony sposób? Zdarzało mi się kiedyś, zwłaszcza w lecie, że wyskoczył mi na tyłku jakiś bolesny pryszcz i niestety zostawiał po sobie bliznę... tych krostek jest trochę, ale nie są bolące. Może to jakieś od częstszego leżenia i może jakaś maść na odparzenia byłaby pomocna?

Biedroneczka- też jesteś fanką Przyjaciół? Ja wszystkie sezony parę razy oglądałam i niemal każdy odcinek znam na pamięć:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 23:30

7u2290bvd63lv0ph.png
  • ahisma Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene może gatki nie takie?
    Nie wiem za ciasne, albo z tworzywa, które ma jakieś sztuczne domieszki.
    Może z przegrzania :)

Co do tych skurczy, to ja też już głupia jestem, bo właśnie czytałam, że przepowiadające i BH to niby to samo i powinny być bezbolesne...

atdco7est7svlfak.png
    9ltfxzdv75wjz8un.png

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene tak uwielbiam przyjaciół:) ostatnio oglądałam wlasnie odcinek z porodem Rachel, ale się naśmialam:D

Madllene lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Kochane z rana. Jadę na zajęcia 8-11 i wolna cała niedziela.
    Wczoraj miałam od 18-21, myślałam, że padnę ze zmęczenia, ale opłacało się, bo Olek za samo to, że jest w brzuszku, a w terminie egzaminu, prawdopodobnie będę w szpitalu, załatwił mi bdb hahaahahaha baaaardzo fajny gościu prowadzi zajęcia, ciekawie mówi, ale nie znosi tel kom, więc się nie odzywałam wczoraj :-)

Dzisiaj u nas zapowiadają 19° ciekawe... Jak wrócę to pewnie na spacer pójedziemy :-)

ahisma, Madllene lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Madllene Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahisma wrote:
    Madllene może gatki nie takie?
    Nie wiem za ciasne, albo z tworzywa, które ma jakieś sztuczne domieszki.
    Może z przegrzania :)

Co do tych skurczy, to ja też już głupia jestem, bo właśnie czytałam, że przepowiadające i BH to niby to samo i powinny być bezbolesne...
    Raczej nie gatki, bo bielizna to zawsze 100 % bawełny. Szybciej faktycznie z przegrzania. Ciekawe czy bepanthen by na to pomógł, ale szkoda mi otwierać tego zamówionego na gemini dla Młodego...

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    Raczej nie gatki, bo bielizna to zawsze 100 % bawełny. Szybciej faktycznie z przegrzania. Ciekawe czy bepanthen by na to pomógł, ale szkoda mi otwierać tego zamówionego na gemini dla Młodego...

To może być z bardziej siedzącego trybu życia, niestety.

tb7382c324e9cpbx.png
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    To niebolesne twardnienie brzucha to są właśnie te skurcze Braxtona- Hicksa :) u mnie się dość często wieczorem pojawiają, więc muszę zażywać na to magnez.

My dzisiaj zaczynamy 32 tc :) Mały kopie i się przeciąga. Ogólnie to dość aktywne dziecko. Nawet jak chodzę to czuję kopniaki i przeciągnie, a mowią że dziecko kołysane powinno spać. A Młodemu wręcz jakby to przeszkadza. Czasem jak z kimś stoję i rozmawiam a mam obcisłą bluzkę to mam wrażenie, że widać jak brzuch mi faluje i rozmówcę (zwlaszcza płeć męską) to dekoncentruje :D

AgaSY, ja to w ogóle nie czytam tych maili ;) dla mnie jedynym najwiarygodniejszym źródłem informacji jest mój lekarz, więc jak mówi, że waga jest ok to jest to dla mnie święte:) na obecnym etapie to każde dziecko rozwija się i przybiera na wadze w swoim indywidualnym tempie , a te 500 g to wydaje mi się mocno przesadzone, bo musiałabym urodzić chyba ponad 6 kg kolosa :D
    Dziewczyny ale to chodzi o przybieranie 500 g na tydz ale u nas a nie u dzieciaczkow ;-)

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytałam "W oczekiwaniu na dziecko", że w 8 i 9 miesiącu dziecku przybywa ok. 250g tygodniowo... Wow :) Ale na szczęście w 9 miesiącu waga mamy zwykle staje w miejscu, a nawet spada, bo zmniejsza się ilość wód płodowych i schodzi trochę zatrzymanej w organizmie wody.

Jeśli macie ochotę na lekturę z gatunku odpowiedź na KAŻDE pytanie z zakresu ciąży i porodu to szczerze tą cegłę polecam, tym bardziej że nie jest to bardzo droga rzecz.

tb7382c324e9cpbx.png

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annamaria83 wrote:
    Dziewczyny ale to chodzi o przybieranie 500 g na tydz ale u nas a nie u dzieciaczkow ;-)
    Też tak myslalam, ale w informacjach od nich napisane jest, ze dziecko: ,,Twoje dziecko z tygodnia na tydzień robi się coraz bardziej pulchne (przybiera teraz około 500 gramów tygodniowo!)"

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Też tak myslalam, ale w informacjach od nich napisane jest, ze dziecko: ,,Twoje dziecko z tygodnia na tydzień robi się coraz bardziej pulchne (przybiera teraz około 500 gramów tygodniowo!)"
    Co artykuł to inaczej pisze , ja wyczytalam ze tygodniowo przybiera 200-400 gram :)
    Co do skurczy to odczoeam te przepiwiadajace ale nie bola, odczuwam jedynie twardnienie brzucha i to zwłaszcza w nocy mam strasznie twardy brzuch nie wiem czy tez tak macie.
    U nas dzis piekna pogoda, mąż kupił mi bratki wiec zamierzam je wysadzić, od jutra ma byc chlodno i deszczowo.
    Dziewczyny jak idą u was przygotowania do świąt i porządki, ja dostałam przykaz od męża ze mam sie oszczędzać wiec co z grubsza posprzątam i oczywiście zakaz mycia okien , umówiłam sie z mama na majówkę i mi pomyje okna i pozmienia firany.
    Doszliśmy juz do siebie po szpitalu, mamy sie lepiej, musze pilnować ciśnienie bo zaczynaliśmy 120 , 130 a teraz 130 i nawy 140/90 niby nie jest jakos strasznie wysokie ale im ciaza starsza tym może byc wyższe, a jak u was z cisnieniem ?

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • annamaria83 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kontroluje swoje cisnienie codziennie i jest rozne Mam dni ze zssypiam na siedzac i cisnienie jest np 114/67 a mam dni ze skacze mi na 130/80 Mam nadzieje,ze tym razem nie bede miala z cisnieniem wiekszych problemow W poprzedniej ciazy z powodu zbyt wysokiego cisnienia musielismy rozwiazywac ciaze w 38 tyg Ale w sumie obecna ciaza tez ma byc zakonczona w okolicach 38 tyg Zobaczymy jak to wyjdzie A 38 tydz sooncze pod koniec maja :-o I jak tu nie panikowac Mam juz coraz wiekszego stracha i stresa Ale powoli wozualizuje sobie pobyt w szpitalu I jest mi łatwiej Oswajam sie z tym wszystkim zeby nie panikowac za bardzo

h84fanliowb3f7xd.png

Aleksander Jan ur. 01.06.2017 (8:30)- 3400/53 cm 10 pkt :-) <3. <3. <3

Karolek (aniołek) 38 tydz ciazy, ur.18.12.2014 r
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja zaczelam zwracać uwagę na ciśnienie, jak bylam w szpitalu to przyjechala dziewczyna z ciśnienie 200/100 po w cisgu doby zbili jej minimalnie do 180 i podjęli decyzję o cc byla 34/35 tydz

• Madllene Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też codziennie mierzę swoje ciśnienie. Początkowo gin była zaniepokojona moim wyższym ciśnieniem bo skurczowe bywało w okolicach 140 i 130. Potem w domu miałam w porządku bo zawsze w okolicy 120. Od ok 3 tygodni czuję się słabiej a ciśnienie skurczowe już tylko sto kilkanaście wynosi i nie jestem do takiego przyzwyczajona, bo samopoczucie mam słabsze- bardziej się męczę, szybciej robi mi się słabo. Ale według mojej gin to ciśnienie co mam teraz jest po prostu idealne, więc pozostaje się cieszyć...

Co do porządków przedświątecznych, ja mam od gin absolutny zakaz mycia okien, podłóg, dywanów... mąż był na wizycie, więc wziął to sobie bardzo dobrze serca i pozwala mi jedynie zrobić pranie i wycierać kurze. Okna ma sam pomyć... nikt wszystko jest ok, ale moja gin mówi że z doświadczenia wie, że najwięcej kobiet przyjeżdża na patologię ciąży w okresie okołoświątecznym. a chętnie bym się za to sprzątanie wzięła, ale mąż mi już powiedział, że jeśli skończyłoby się to poby temu w szpitalu albo co gorsza przedwczesnym porodem to będę sama sobie winna. Więc jestem grzeczna:)

W ogóle taka piękna pogoda dzisiaj, wcześniej zaplanowałam sobie założyć rabatę wrzośców w ogródku, ale dzisiaj nie jestem mobilna i nie mam jak przywieźć potrzebnych produktów... a jutro już ma być do dupy i do świąt też. Chciałam to zrobić jeszcze przed świętami, ale jak widać się nie uda. Poza tym, nie wiem czy to też nie byłaby za ciężka robota. Pozostaje siedzieć na balkonie w słoneczko jak stara babcia i poczytywać jakies gazetki. Wkurzające jest takie ograniczenie...

7u2290bvd63lv0ph.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene lepiej byc ostrożnym, tez nie przejmuje się nie umytymi oknami , dobro maluszka jest ważniejsze :) moj mąż tez mi pozwolił tylko kurze powycierac i poodkurzać i to jeszcze wszystko nie na raz :)

ahisma lubi tę wiadomość

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zmieniłam pościel, wystawiłam ja na balkon, stara wypralam razem z recznikami i szmatkami i podlalam kwiaty. Mąż przyjdzie z pracy to umyje okna i założy nowe firany, a ja będę za nim latać ścierać kurze itd :-). A wieczorem ostatnie zajęcia z SR i już mi smutno :-P

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, ja tak czytam o ty jak sprzątacie itd to Was podziwiam, okazuje się że jestem w porównaniu do Was mega leniem :d miałam dziś coś porobić i ogarnąć co do prania, bo wolna chata do wieczora, można coś porobić bez zbędnych komentarzy i cennych rad teściowej, a jak usiadłam tak siedzę :D

Madllene, ahisma lubią tę wiadomość

‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ