Czerwiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Marijanu wrote:Dziewczynki jestem po wizycie, cala szczęśliwa. Szyjka ma 4 cm, więc wróciła do normy. Mimo to gin założył mi pessar, bo mały jest tak bardzo nisko, że lekarz czuł go podczas badania.trochę się wahał, zastanawiał ale powiedział, że dla spokoju sumienia założy, bo przy tak niskim ułożeniu malucha nacisk jest naprawdę duży, no a skoro ostatnio ta szyjka aż tak się skróciła, to jak przestanę leżeć, może się powtórzyć. Mam prowadzić normalny tryb życia ale na pół gwizdka- takie zalecenie.Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
caroline29 wrote:Dziewczyny a jaki wybieracie materac pianka kokos czy gryka kokos?
Tez wam puchną nogi ? Oj mi to strasznie, i pieka, po poludniu ledwo chodzę , rano się jakos czlapie, chyba szpital sie do tego przyczynił bo caly dzien niemal ze na wyrkua w domu tak nie ma
-
caroline29 wrote:Dziewczyny a jaki wybieracie materac pianka kokos czy gryka kokos?
Tez wam puchną nogi ? Oj mi to strasznie, i pieka, po poludniu ledwo chodzę , rano się jakos czlapie, chyba szpital sie do tego przyczynił bo caly dzien niemal ze na wyrkua w domu tak nie ma
Mi bardziej puchną dłonie niż nogi, musialam już ściągnąć pierścionek i obrączke. Za to mam takie piekielne skurcze w prawym udzie, że żyć nie dają, po kilka razy dziennie. Zawsze lapaly jak długo chodziłam, a wczoraj nawet w nocy... Zwiększyłam magnez z 3 tabletek dziennie na 5,zobaczymy czy coś się zmieni...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 09:37
caroline29 lubi tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Mnie skurcze łapią teraz sporadycznie (może raz, dwa razy w tygodniu), a nie kupiłam w końcu tego magnezu. Codziennie piję sok pomarańczowy 1-2 szklany i jem 1 banana, pomidory do kanapek, co drugi dzień ziemniaki. Także dieta chyba pomogła
Dłonie mam spuchnięte codziennie rano. Czuję to szczególnie jak trzymam szczoteczkę do zębów - takie jakieś wielgachne paluchy jakby nie mojeNo i pod koniec spania nad ranem strasznie mi drętwieją.
A nogi od jakiegoś tygodnia puchną mi już codziennie. Jak się dużo nachodzę to obie nogi po obu stronach kostek (tak że wcale tych kostek nie widać). Jak uda mi się w ciągu dnia chociaż na chwilę położyć z nogami do góry, to dużo mniej, albo tylko jedna noga. W nocy podkładam poduszkę - wałek pod nogi. Mąż się śmieje że niedługo nie będzie dla niego miejsca, bo śpię z tą ogromną poduchą dla ciężarnych, do tego jasiek i teraz jeszcze wałekWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 10:46
AgaSY lubi tę wiadomość
-
AgaSY wrote:Ja też mam pianka/lateks.
Mi bardziej puchną dłonie niż nogi, musialam już ściągnąć pierścionek i obrączke. Za to mam takie piekielne skurcze w prawym udzie, że żyć nie dają, po kilka razy dziennie. Zawsze lapaly jak długo chodziłam, a wczoraj nawet w nocy... Zwiększyłam magnez z 3 tabletek dziennie na 5,zobaczymy czy coś się zmieni...
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
100noga to nie jest śmieszne, powinno sie nogi miec lekko uniesione bo krew lepiej doplywa. Ja sobie kupiłam zapas soku pomidorowego, wyczytalam ze powinno sie go pic , bo po pomidorach to mam zgagę
i ich raczej unikam ...
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
caroline29 wrote:Właśnie tez się zastanawiam żeby zwiększyć dawkę magnezu , myślicie ze nie zaszkodzi i nie przedawkuje, ostatnio jak zlapal mnie skurcz w lydke to trzeci dzien boli mnie ta lydka.Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Dziewczyny dzięki za dobre słowa, oczywiście będę się pilnować i dbać o siebie.
Jeśli chodzi o puchniecie nóg czy skurcze nóg, to póki co nie mam tego problemu. Ale dzisiaj się podlamalam trochę jak zobaczyłam swój brzuch. Leżałam te dwa tygodnie więc się za bardzo nie przyglądałam ale dziś stwierdziłam, że urósł chyba więcej przez ostatnie kilka dni niż wcześniej przez miesiąc. Wiem, że nie będzie coraz mniejszyale takiego tempa się nie spodziewałam.
Marijanu -
Marijanu - Świetne wieści
Co do materaca to ja wprawdzie jeszcze nie kupiłam ale zdecydowałam się na piankę latex zakupy będe robić w przyszłym tygodniu po powrocie do Pl.
Oj ja obrączki też nie założę i w nocy bardzo często cierpną mi ręce - eh i te spacery jak tylko natrafi się górka to mimo tego że ide bardzo wolno - brzuch zaczyna mnie boleć jak na okres
A jak u Was z wyborem wózka ? bo ja to się chyba do porodu nie zdecyduję co już mi wpadnie w oko to zaraz mąż kręci nosem, że np. za ciemnya to spacerówka nie taka
a to gondola brzydka
a to nie ma pompowanych kół - albo za drogi i tak ciągle coś - olaboga zwariować idzie...
-
Ja tez mam materac lateksowy z poszyciem aloe vera. Wózek tez już w domu Stokke nowy ale dostałam rabat 700 zł wiec zadowolona jestem. Fotelik Maxi Cosi Pebble plus i baza 2 wayfix. Jeszcze tylko laktator mi został
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
vvviola wrote:Marijanu - Świetne wieści
Co do materaca to ja wprawdzie jeszcze nie kupiłam ale zdecydowałam się na piankę latex zakupy będe robić w przyszłym tygodniu po powrocie do Pl.
Oj ja obrączki też nie założę i w nocy bardzo często cierpną mi ręce - eh i te spacery jak tylko natrafi się górka to mimo tego że ide bardzo wolno - brzuch zaczyna mnie boleć jak na okres
A jak u Was z wyborem wózka ? bo ja to się chyba do porodu nie zdecyduję co już mi wpadnie w oko to zaraz mąż kręci nosem, że np. za ciemnya to spacerówka nie taka
a to gondola brzydka
a to nie ma pompowanych kół - albo za drogi i tak ciągle coś - olaboga zwariować idzie...
więc spokojnie mogę nosić.
Co do wózka to wydaje mi się, że większość ma zamówiony albo stoi już w domu -
Marijanu wrote:Podrzucicie jakieś linki do materacyków, które wybralyscie. Jak wyglądają ceny piankowo-lateksowych? Wstępnie wybrałam Hevea Duo Activia ale może jeszcze zmienie.
https://www.dwaniedzwiadki.pl/pl/p/Materac-pianka-lateks-120x60-HEVEA-BabyMAX-Aegis/7402 -
Marijanu wrote:Podrzucicie jakieś linki do materacyków, które wybralyscie. Jak wyglądają ceny piankowo-lateksowych? Wstępnie wybrałam Hevea Duo Activia ale może jeszcze zmienie.
ja kupiłam havea baby lateksowy. dokładnie to ten: https://mjakmaterac.pl/dla-niemowlat-dzieci-i-mlodziezy/29-materac-lateksowy-hevea-baby.htmlCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Hej Mamusie właśnie wracam od lekarza.
Maluch ma się dobrze, waży 1870 g. Niestety zaczęła mi się skracać szyjka i jest miękka, dodatkowo maluch jest już główką dosyć nisko.
Lekarz mówi że może być to spowodowane tym że przeszłam dwa poronienia z łyżeczkowaniem co mechanicznie już uszkodziło szyjkę. Lekarz mówił że dobrze byłoby gdyby jeszcze maluch te 1,5 miesiąca posiedział w brzuchu i mam się bardzo oszczędzać.
Czy którejś z Was też się szyjka już skróciła i jest miękka ?
Jak zapisać się do grupy na facebooku ? Jakiś link ?Nika8686, ines., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marisa wrote:Dziewczyny czym kierowałyście się przy wyborze materaca, ja co prawda mam wybrany kokos-lateks ale rozważam jeszcze lateks pianka , dlatego przydałaby mi się jeszcze jakaś podpowiedz, bo wciąż się waham.