X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Szatynka to pewnie czop :D lepiej nie szalej zbytnio na tych urodzinach :)

U mnie dalej cisza na froncie. Ani czopa, ani skurczy, zupełnie nic...ciekawe czy syn w ogole mysli o opuszczeniu kawalerki w niedługim czasie :)

Szaleć nie zamierzam bo tańców nie będzie :)
    Przyjeżdża moja siostra ze swoją rodzinką, mój tata no i chyba teściowa (o ile zechce). Szału nie będzie bo wiedzą że ja na tzw. wylocie. Będzie tort, ciasto, sałatka, wędlinki, owoce, szampan i kawka. Posiedzimy, porozmawiamy. A mi póki co zostało zetrzeć kurze w pokoju, odkurzyć i łazienkę posprzątać, nie ma dużo. Za to jutro leżę plackiem.

To że u Ciebie cisza to jeszcze nic nie oznacza, bo może wszystko rozkręcić się z nienacka. Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Czułam się świetnie, pełna energi bez skurczy. Obudziłam się w nocy jakby nigdy nic wsio ok.idę do łazienki a tu czuję płynące ciepełko po nogach ... Wody poszły, no i jazda do szpitala w nocy od razu na porodówkę. Także widzisz może być cisza a tu tadam :) Pierworodnego urodziłam w 38t i5dniu ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 10:19

Merida86, ines. lubią tę wiadomość

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    To że u Ciebie cisza to jeszcze nic nie oznacza, bo może wszystko rozkręcić się z nienacka. Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Czułam się świetnie, pełna energi bez skurczy. Obudziłam się w nocy jakby nigdy nic wsio ok.idę do łazienki a tu czuję płynące ciepełko po nogach ... Wody poszły, no i jazda do szpitala w nocy od razu na porodówkę. Także widzisz może być cisza a tu tadam :) Pierworodnego urodziłam w 38t i5dniu ciąży

Uff mi to jakoś pomaga, że poród może być bez wcześniejszych sygnałów, bo u mnie też zero objawów, poza regularnym twardnieniem brzucha. Jak myślę że mogę się tak katurlać jak wańka-wstańka w upale do ostatniego tygodnia czerwca to mi skóra cierpnie.
    Napięcie sięga zenitu, próbuję wyluzować i siebie, i męża (bo on już popada w stany nerwowe po moim jednym westchnięciu w nocy ;)), ale ta "nagłość" i nieprzewidywalność to nie jest coś co tygrysy lubią najbardziej.
    Ja jestem człowiek-plan, człowiek-organizator, a nie że jakiś spontan podyktowany przez naturę... :)

nitta32 lubi tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szaroan "Ja jestem człowiek-plan, człowiek-organizator, a nie że jakiś spontan podyktowany przez naturę.."

To swietne słowa. Mam to samo.

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratulacje! Niech się zdrowo chowa!

Karolina :* lubi tę wiadomość

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:):) my juz prawie dwa tygodnie razem z synkiem:):) jest cudowny i kochany:*:*
    Z kosmetykow uzywamy hippa, zel i mleczko, bepanthen i octenisept. Dodatkowo disnemar do noska i krem z filtrem 50 na spacerki. Z lekow jeszcze konieczna jest vit d- polecam juvit D z pompka, fajnie latwo sie aplikuje:):)
    Pozdrawiam Was wszystkie gorąco:):)

Szaron, AgaSY, Madllene, Merida86, ahisma, ines., Marisa lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nie ma jakis objawow, czasem wieczorem podbzusze troche poboli czy w ciagu dnia jak chodze to cos mnie ukuje w pachwinach a tak to nic. Nawet twardnienie brzucha kiedys mialam czesciej niz teraz pomimo ze od prawie 2 tyg nie biore juz magnezu. Najgorsze jest to czekanie :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, przyłaczam się z doskoku do grona, bo termin z om mam 28.06 :) poza tym, przyszłam Was też opieprzyć - wstyd :D lipcówki się już rozpakowują, a u Was cisza. Szmatka i ścierać podłogi na klęczkach! :D

Malinkaa lubi tę wiadomość

• Madllene Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj rozpoczęty 40 tc (39+0), za równy tydzień TP z OM... a objawów również brak. Tylko bezbolesne twardnienie brzucha często i tyle... do tego chyba złapała mnie jakąś infekcja, bo od 3 dni katar, kaszel, wcześniej też z rana bolało mnie gardło, ale dzisiaj już nie, za to jedna dziurką w nosie przytkana, a jak się odetka to katar niekontrolowanie leci przy każdym schyleniu... no masakra. Najgorsze, że jak nie urodzimy do 10.06.to gin chce nas położyć na Oddział, więc tak bardzo chciałabym, żeby wcześniej ruszyło naturalnie...

PannaNatalia, nie jest tak ze u nas zupełna cisza- już chyba kilkanaście dziewczyn się rozpakowała a kolejne lada moment się rozpakują, bo planowane CC, tylko że cześć z nas jest na tajnej grupie na fb i tam się dzielimy wiadomościami na bieżąco ;)

Karolina, gratulacje!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 16:03

Karolina :* lubi tę wiadomość

7u2290bvd63lv0ph.png
  • Merida86 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron, nitta32 -współczuje tej niepewności na końcówce. Ja nie wiem co to człowiek plan i organizator a sama przeżywam jak to będzie, kiedy się zacznie, czy mnie zaskoczy? Wy to musicie dopiero być w stresie, że tak ważnego wydarzenia nie możecie zaplanować...
    Ja od 2-3 dni się nie spinam, powiem więcej-lecę na totalnej wyjebce :p Chyba mam trochę dość tego ciągłego czekania i wypatrywania objawów porodu- reakcją obronną jest pewnie owy luzik :)
    Nie powiem że zaprzestalam aktywności mających przyspieszyć poród i totalnie odpuscilam, ooooo nieee... Ale jakoś tak inaczej podchodze do tematu :)

Biedroneczko- dzięki za rady :*

Szaron lubi tę wiadomość

km5sdf9h28k60y12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madllene wrote:
    U nas dzisiaj rozpoczęty 40 tc (39+0), za równy tydzień TP z OM... a objawów również brak. Tylko bezbolesne twardnienie brzucha często i tyle... do tego chyba złapała mnie jakąś infekcja, bo od 3 dni katar, kaszel, wcześniej też z rana bolało mnie gardło, ale dzisiaj już nie, za to jedna dziurką w nosie przytkana, a jak się odetka to katar niekontrolowanie leci przy każdym schyleniu... no masakra. Najgorsze, że jak nie urodzimy do 10.06.to gin chce nas położyć na Oddział, więc tak bardzo chciałabym, żeby wcześniej ruszyło naturalnie...

PannaNatalia, nie jest tak ze u nas zupełna cisza- już chyba kilkanaście dziewczyn się rozpakowała a kolejne lada moment się rozpakują, bo planowane CC, tylko że cześć z nas jest na tajnej grupie na fb i tam się dzielimy wiadomościami na bieżąco ;)

Karolina, gratulacje!!
    MADLENE też właśnie zaczełyśmy z małą 40 tc. I tak jak Ty dopadła nas infekcja, udałam się z tym do lekarza we wtorek i okazało się że złapało mnie zapalenie gardła i odrazu antybiotyk ze względu na to by infekcja nie przeszła na dziecko podczas porodu ;) może sprawdź to również? Buziaki dla was :*

Madllene lubi tę wiadomość

• Madllene Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Malinkaa za info, we wtorek mam wizytę, jak do poniedziałku nie przejdzie to napiszę do gin. Może wcześniej nic się nie zacznie...

7u2290bvd63lv0ph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda by później maluszek się męczył ;) a sprawdzić zawsze warto :D ja właśnie wizytuje, czekam w kolejce. Ciekawa jestem czy wkoncu coś się ruszy

• LaRa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Jesteśmy juz z Oskarkiem w domu :)
    Teraz tylko musze sie nauczyć dzielić czas pomiędzy dwójkę :) a nie jest to proste ponieważ starsza jest mega zazdrosna :/ na sam widok ze to nie lalka wpadła w szał :/ No ale z czasem sie nauczy ze to braciszek i zacznie współpracowac :)

AgaSY, Ginka, Madllene, Malinkaa, caroline29, Niki69, Marisa lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa super wiadomości, gratulacje! Szybko Was wypuścili :-)

LaRa lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 4 dni po terminie... byłam przekonana, że urodzę wcześniej a tu proszę malutkiemu się nie spieszy. A więc czekamy dalej. Dziś mam koszmarny dzień czuję się spuchnięta mimo, że nie jestem ale spuchnięta od środka. To czekanie mnie wykańcza, mężowi tydzień urlopu zleciał...a ja nic.

Lara cudownie, że już w domku, w domku najlepiej. A siostrzyczka oswoi się z braciszkiem i będzie dobrze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 18:27

LaRa lubi tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Nika8686 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My skończyliśmy wczoraj tydzień <3 synek ma się dobrze pije mleko mamy i dodatkowo hipp combiotic. Karmienie po cesarce to jednak wyzwanie ja pokarm dostałam normalny dopiero w domu czyli ok 4 dobry. Tak wiec jak spotka was cesarka a mleczka nie będzie lub będzie mało skorzystajcie z dokarmiania ja przeżyłam najazd położnych w szpitalu ze to złe itd ale jak mi dziecko płakało z głodu to serce mi pękało.

Trzymam kciuki szczególnie za te po terminie, wierze ze jest wam cholernie ciężko!

Na pocieszenie dodam ze spadło mi 11 kg w ciągu tygodnia i jest mi o niebo lepiej. Good luck !

nitta32, Ginka, Szaron, ahisma, Madllene, caroline29, makatka, Merida86, Marisa lubią tę wiadomość

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• ines. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Ja jestem 4 dni po terminie... byłam przekonana, że urodzę wcześniej a tu proszę malutkiemu się nie spieszy. A więc czekamy dalej. Dziś mam koszmarny dzień czuję się spuchnięta mimo, że nie jestem ale spuchnięta od środka. To czekanie mnie wykańcza, mężowi tydzień urlopu zleciał...a ja nic.

Lara cudownie, że już w domku, w domku najlepiej. A siostrzyczka oswoi się z braciszkiem i będzie dobrze <3

Ginka i co dalej? Jaki plan? Do kiedy każą czekać?

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Ginka i co dalej? Jaki plan? Do kiedy każą czekać?

do jutra. Jak nic się nie zacznie dziś to jutro będą wywolywac. A tak bardzo chciałam żeby samo się zaczęło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 08:05

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zaczynamy 41tc i termin porodu na dziś a tu cisza! Wszystkie dziewczynki jak do tej pory rozpakowaly się przed czasem a ja oczywiście pierwsza do przenoszenia co mnie niesamowicie drażni. Jutro już szpital więc wspaniale że będę tam siedzieć sama i się stresować i wyczekiwać...

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 nie martw sie. My my termin za 5 dni i też się nic nie zapowiada... Ale 9ego jest pelnia i podobno wtedy jest dużo porodów haha :-D.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ