X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to absolutnie rozumiem, sama ryczała bym w nieboglosy :-). Ale nie rozumiem czemu nie idzie spać jak mu się chce? :-P
    Dziś nie śpimy od 6.30, nie chce jeść... Oczy mu się same zamykają ale jak tylko go ululam, obojętnie czy na rękach czy w łóżeczku, to budzi się po 5 minutach i płacze... Jeszcze kilka tygodni mam nadzieję :-P

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Czemu Wasze dzieci leżą sobie grzecznie i potrafią się same "zabawic"? Leon od razy się drze...
    No właśnie Karol ma to samo. Wstaje i od razu syrena.

AgaSY lubi tę wiadomość

Marijanu
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Marijanu karmisz go i swoim mlekiem i dokarmiasz mm ?
    Jesteśmy już tylko na mm.

Marijanu
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Czemu Wasze dzieci leżą sobie grzecznie i potrafią się same "zabawic"? Leon od razy się drze...
    Staś w sobotę skończy juz 3,miesiące :) naprawde umie polerzec i sie troszke zabawić sam na macie albo jak wlacze karuzele w łóżeczku ale to tez do pewnego czasu i zalezy kiedy.

AgaSY lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj minął miesiąc :)

Ogólnie chłopaczek jest bardzo aktywny - trzyma główkę już kilka sekund, potrafi z leżenia na brzuchu przewrócić się na bok. Lubi na brzuchu leżeć i wtedy wyraźnie się uspokaja.
    Z rzeczy które mnie martwią to niekończące się karmienia - wciąż... Godzina jedzenia, potem nie do końca chce spać, bardziej zabawa i oglądanie świata - w najlepszym wypadku, jeśli nie ryk. Na spacerach w miarę się wycisza i w dynamicznie jadącym aucie ;) Dalej się martwię że się nie najada, bo szarpie pierś, często walczy, je długo i mam wrażenie - nie do syta. Rzadko zasypia na piersi.
    Trądzik dalej na buzi, choć troszkę lżejszy, i o dziwo - pępek. Niby wisi na ostatnim włosku, ale dalej jest.

tb7382c324e9cpbx.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Leona kikut wisiał na ostatniej niteczce to odcielismy odkazonymi nozyczkami :-P

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marijanu wrote:
    Jesteśmy już tylko na mm.
    A jakie mleko podajesz malemu? Moze trzeba zmienić na inne. Mojej kolexanki córeczce 4 razy zmieniali mleko.

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marijanu, Spróbuj się poratować tym:
    http://www.wymagajace.pl/metoda-5s-doktora-karpa-jak-sprawdzila-sie-u-nas/
    Skoro śpi w samochodzie, to myślę że to może być dobry trop. Cisza i bezruch są dla noworodków nienaturalne. Polecam biały szum z Youtube, suszarkę, lub wyciąg znad kuchenki.
    Trzymaj się!

Szaron lubi tę wiadomość

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marijanu, jeju to faktycznie jazda bez trzymanki i ewidentnie nie tak powinno być. Po pierwsze doradz się lekarza co on o tym myśli?
    Przyczyn może być wiele.
    Co do chodzenia na paluszkach ja staram się funkcjonować zupełnie normalnie żeby mały nie nauczył się spać w absolutnej ciszy bo wiem jak siostra córkę nauczyła że uwaga... oddychała przez usta żeby szelestu nosem nie wydawać. Chore to było.
    A może twojego boli brzuszek? Ma kolkę? Potrzebuje bliskości, przytulania? A może Byłaś nerwowa przez okres ciąży? Nie wiadomo. Życzę ci żeby wszystko się uspokoiło a ty żebyś się cieszyła macierzyństwen

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Marijanu, Spróbuj się poratować tym:
    http://www.wymagajace.pl/metoda-5s-doktora-karpa-jak-sprawdzila-sie-u-nas/
    Skoro śpi w samochodzie, to myślę że to może być dobry trop. Cisza i bezruch są dla noworodków nienaturalne. Polecam biały szum z Youtube, suszarkę, lub wyciąg znad kuchenki.
    Trzymaj się!

Dzięki za tego linka, ta strona jest niesamowita - nawet na tle innych blogow eksperckich o rodzicielstwie.
    U mnie dziś mały sukces - nosidło zadziałało!!! Co prawda walczył przy wkładaniu, walczył z faktem nie widzenia nic poza moją klatką piersiową ale po chwili lulania i skakania - zasnął :)

Matka Rocku lubi tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś chłodniej i mały tez spokojniejszy. Spał w ogrodzie 2 godziny bez ruszania wózkiem. On chyba jest z tych gorących co nie lubią upałów. Niestety w nocy karmilismy się co dwie godziny, wiec była godzina karmienia, odbijanie, wymiana pieluchy i chwila snu :-/ trochę zmięta jestem, a mąż dziś dyżuruje wiec wróci jutro :-/

atdci09ktbgklgiz.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje rady, zostawiłam na chwile wozek na dworze i na chwile odeszlam i na glowce Stasia siedziala mucha , ugryzla go bo zostały dwie plamki, myślicie ze cos może sie stać, oktaniseptem na waciku to przetarlam. Teraz będę sie martwic :(

• Marijanu Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję za wsparcie i porady. Wybaczcie jeśli nie zawsze odpowiem, każdą radę biorę sobie do serca ale nie zawsze dam radę odpisać czy odpowiedzieć. W piątek idziemy do lekarza, zobaczymy co powie. Jeśli chodzi o mleko, to właśnie zmieniliśmy ale efektów nie ma. Karol dostaje krople esputicon już przeszło tydzień, kupa jest raz dziennie co przy mm jest raczej dobrym wynikiem

Marijanu
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zasnął po karmieniu o 12.30, pojechaliśmy do sklepu wózkiem, w drodze spał. Po powrocie troszkę pomarudzil i z malutkimi przerwami śpi do teraz jednak oczy tylko na pół zamknięte. Nie jest to twardy sen. Roboty domowe raczej nie wchodzą w grę. I robi się trochę błędne koło, bo ja chodzę na palcach aby on troszkę tego snu złapał a tym samym coraz bardziej przyzwyczajam go do takiej ciszy,co na dłużsZą metę będzie nie do zniesienia dla nas. Z drugiej strony, jak zacznę w miarę normalnie się zachowywać, od razu będzie pobudka. No i jeszcze jedno. Czy jak minęło trzy godZiny, czyli pora karmienia to mam go wzbudzać czy pozwolić spać i czekać aż sam wstanie.

Marijanu
  • pingui Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Potrzebuje rady, zostawiłam na chwile wozek na dworze i na chwile odeszlam i na glowce Stasia siedziala mucha , ugryzla go bo zostały dwie plamki, myślicie ze cos może sie stać, oktaniseptem na waciku to przetarlam. Teraz będę sie martwic :(

Nic się nie stało :-) na szczęście nie mieszkamy w tropiku gdzie muchy roznoszą choroby. Gdyby był duży odczyn możesz posmarować żelem Fenistil.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze...okap, suszarka, kołysanki, szum sciagny z internetu- to wszystko już przerabialiśmy i poza tym, że nam głowy rozsadzalo na Karola nie działa.

Marijanu
  • pingui Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marijanu wrote:
    Dzisiaj zasnął po karmieniu o 12.30, pojechaliśmy do sklepu wózkiem, w drodze spał. Po powrocie troszkę pomarudzil i z malutkimi przerwami śpi do teraz jednak oczy tylko na pół zamknięte. Nie jest to twardy sen. Roboty domowe raczej nie wchodzą w grę. I robi się trochę błędne koło, bo ja chodzę na palcach aby on troszkę tego snu złapał a tym samym coraz bardziej przyzwyczajam go do takiej ciszy,co na dłużsZą metę będzie nie do zniesienia dla nas. Z drugiej strony, jak zacznę w miarę normalnie się zachowywać, od razu będzie pobudka. No i jeszcze jedno. Czy jak minęło trzy godZiny, czyli pora karmienia to mam go wzbudzać czy pozwolić spać i czekać aż sam wstanie.

Wybudza się raczej noworodki. Daj mu pospać :-)

atdci09ktbgklgiz.png
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Myślę, że nic Stasiowi nie będzie. Obserwuj tylko czy te plamki nie zmieniają się w jakiś bąbel. Jak nie płacze, nie denerwuje się, to pewnie go nie swędzi, nie boli i nie wydaje mi się aby coś złego mogło się stać poza swędzeniem. Gorsze są meszki albo jakieś inne dziady

Marijanu
  • pingui Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprawdza się spowijanie otulaczem. Nie robię tego ciasno i w czasie snu mały trochę się wygrzebuje, ale zasypia szybciej. Zakochałam się w tych muslinowych Lulujo. Mięciutkie, duże (120x120) i śliczne wzory mają. Kupiłam już 4 :-) i używam do wózka, łóżeczka, po kąpieli itp. Kupiłam tez Mothercare ale są twarde i mniejsze.

atdci09ktbgklgiz.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę obserwować czy aby sie nie czerwieni .
    U nas się rozpadało ale mamy pogodę :(

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ