X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2017
Odpowiedz

Czerwiec 2017

Oceń ten wątek:
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to absolutnie rozumiem, sama ryczała bym w nieboglosy :-). Ale nie rozumiem czemu nie idzie spać jak mu się chce? :-P
    Dziś nie śpimy od 6.30, nie chce jeść... Oczy mu się same zamykają ale jak tylko go ululam, obojętnie czy na rękach czy w łóżeczku, to budzi się po 5 minutach i płacze... Jeszcze kilka tygodni mam nadzieję :-P

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Czemu Wasze dzieci leżą sobie grzecznie i potrafią się same "zabawic"? Leon od razy się drze...
    No właśnie Karol ma to samo. Wstaje i od razu syrena.

AgaSY lubi tę wiadomość

Marijanu
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Marijanu karmisz go i swoim mlekiem i dokarmiasz mm ?
    Jesteśmy już tylko na mm.

Marijanu
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Czemu Wasze dzieci leżą sobie grzecznie i potrafią się same "zabawic"? Leon od razy się drze...
    Staś w sobotę skończy juz 3,miesiące :) naprawde umie polerzec i sie troszke zabawić sam na macie albo jak wlacze karuzele w łóżeczku ale to tez do pewnego czasu i zalezy kiedy.

AgaSY lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj minął miesiąc :)

Ogólnie chłopaczek jest bardzo aktywny - trzyma główkę już kilka sekund, potrafi z leżenia na brzuchu przewrócić się na bok. Lubi na brzuchu leżeć i wtedy wyraźnie się uspokaja.
    Z rzeczy które mnie martwią to niekończące się karmienia - wciąż... Godzina jedzenia, potem nie do końca chce spać, bardziej zabawa i oglądanie świata - w najlepszym wypadku, jeśli nie ryk. Na spacerach w miarę się wycisza i w dynamicznie jadącym aucie ;) Dalej się martwię że się nie najada, bo szarpie pierś, często walczy, je długo i mam wrażenie - nie do syta. Rzadko zasypia na piersi.
    Trądzik dalej na buzi, choć troszkę lżejszy, i o dziwo - pępek. Niby wisi na ostatnim włosku, ale dalej jest.

tb7382c324e9cpbx.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Leona kikut wisiał na ostatniej niteczce to odcielismy odkazonymi nozyczkami :-P

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marijanu wrote:
    Jesteśmy już tylko na mm.
    A jakie mleko podajesz malemu? Moze trzeba zmienić na inne. Mojej kolexanki córeczce 4 razy zmieniali mleko.

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marijanu, Spróbuj się poratować tym:
    http://www.wymagajace.pl/metoda-5s-doktora-karpa-jak-sprawdzila-sie-u-nas/
    Skoro śpi w samochodzie, to myślę że to może być dobry trop. Cisza i bezruch są dla noworodków nienaturalne. Polecam biały szum z Youtube, suszarkę, lub wyciąg znad kuchenki.
    Trzymaj się!

Szaron lubi tę wiadomość

• Ezia90 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marijanu, jeju to faktycznie jazda bez trzymanki i ewidentnie nie tak powinno być. Po pierwsze doradz się lekarza co on o tym myśli?
    Przyczyn może być wiele.
    Co do chodzenia na paluszkach ja staram się funkcjonować zupełnie normalnie żeby mały nie nauczył się spać w absolutnej ciszy bo wiem jak siostra córkę nauczyła że uwaga... oddychała przez usta żeby szelestu nosem nie wydawać. Chore to było.
    A może twojego boli brzuszek? Ma kolkę? Potrzebuje bliskości, przytulania? A może Byłaś nerwowa przez okres ciąży? Nie wiadomo. Życzę ci żeby wszystko się uspokoiło a ty żebyś się cieszyła macierzyństwen

dqprpx9i7rkxsl4h.pngex2b8ribq1mpge8u.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Marijanu, Spróbuj się poratować tym:
    http://www.wymagajace.pl/metoda-5s-doktora-karpa-jak-sprawdzila-sie-u-nas/
    Skoro śpi w samochodzie, to myślę że to może być dobry trop. Cisza i bezruch są dla noworodków nienaturalne. Polecam biały szum z Youtube, suszarkę, lub wyciąg znad kuchenki.
    Trzymaj się!

Dzięki za tego linka, ta strona jest niesamowita - nawet na tle innych blogow eksperckich o rodzicielstwie.
    U mnie dziś mały sukces - nosidło zadziałało!!! Co prawda walczył przy wkładaniu, walczył z faktem nie widzenia nic poza moją klatką piersiową ale po chwili lulania i skakania - zasnął :)

Matka Rocku lubi tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś chłodniej i mały tez spokojniejszy. Spał w ogrodzie 2 godziny bez ruszania wózkiem. On chyba jest z tych gorących co nie lubią upałów. Niestety w nocy karmilismy się co dwie godziny, wiec była godzina karmienia, odbijanie, wymiana pieluchy i chwila snu :-/ trochę zmięta jestem, a mąż dziś dyżuruje wiec wróci jutro :-/

atdci09ktbgklgiz.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje rady, zostawiłam na chwile wozek na dworze i na chwile odeszlam i na glowce Stasia siedziala mucha , ugryzla go bo zostały dwie plamki, myślicie ze cos może sie stać, oktaniseptem na waciku to przetarlam. Teraz będę sie martwic :(

• Marijanu Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję za wsparcie i porady. Wybaczcie jeśli nie zawsze odpowiem, każdą radę biorę sobie do serca ale nie zawsze dam radę odpisać czy odpowiedzieć. W piątek idziemy do lekarza, zobaczymy co powie. Jeśli chodzi o mleko, to właśnie zmieniliśmy ale efektów nie ma. Karol dostaje krople esputicon już przeszło tydzień, kupa jest raz dziennie co przy mm jest raczej dobrym wynikiem

Marijanu
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zasnął po karmieniu o 12.30, pojechaliśmy do sklepu wózkiem, w drodze spał. Po powrocie troszkę pomarudzil i z malutkimi przerwami śpi do teraz jednak oczy tylko na pół zamknięte. Nie jest to twardy sen. Roboty domowe raczej nie wchodzą w grę. I robi się trochę błędne koło, bo ja chodzę na palcach aby on troszkę tego snu złapał a tym samym coraz bardziej przyzwyczajam go do takiej ciszy,co na dłużsZą metę będzie nie do zniesienia dla nas. Z drugiej strony, jak zacznę w miarę normalnie się zachowywać, od razu będzie pobudka. No i jeszcze jedno. Czy jak minęło trzy godZiny, czyli pora karmienia to mam go wzbudzać czy pozwolić spać i czekać aż sam wstanie.

Marijanu
  • pingui Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Potrzebuje rady, zostawiłam na chwile wozek na dworze i na chwile odeszlam i na glowce Stasia siedziala mucha , ugryzla go bo zostały dwie plamki, myślicie ze cos może sie stać, oktaniseptem na waciku to przetarlam. Teraz będę sie martwic :(

Nic się nie stało :-) na szczęście nie mieszkamy w tropiku gdzie muchy roznoszą choroby. Gdyby był duży odczyn możesz posmarować żelem Fenistil.

atdci09ktbgklgiz.png
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze...okap, suszarka, kołysanki, szum sciagny z internetu- to wszystko już przerabialiśmy i poza tym, że nam głowy rozsadzalo na Karola nie działa.

Marijanu
  • pingui Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marijanu wrote:
    Dzisiaj zasnął po karmieniu o 12.30, pojechaliśmy do sklepu wózkiem, w drodze spał. Po powrocie troszkę pomarudzil i z malutkimi przerwami śpi do teraz jednak oczy tylko na pół zamknięte. Nie jest to twardy sen. Roboty domowe raczej nie wchodzą w grę. I robi się trochę błędne koło, bo ja chodzę na palcach aby on troszkę tego snu złapał a tym samym coraz bardziej przyzwyczajam go do takiej ciszy,co na dłużsZą metę będzie nie do zniesienia dla nas. Z drugiej strony, jak zacznę w miarę normalnie się zachowywać, od razu będzie pobudka. No i jeszcze jedno. Czy jak minęło trzy godZiny, czyli pora karmienia to mam go wzbudzać czy pozwolić spać i czekać aż sam wstanie.

Wybudza się raczej noworodki. Daj mu pospać :-)

atdci09ktbgklgiz.png
  • Marijanu Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline29 wrote:
    Myślę, że nic Stasiowi nie będzie. Obserwuj tylko czy te plamki nie zmieniają się w jakiś bąbel. Jak nie płacze, nie denerwuje się, to pewnie go nie swędzi, nie boli i nie wydaje mi się aby coś złego mogło się stać poza swędzeniem. Gorsze są meszki albo jakieś inne dziady

Marijanu
  • pingui Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprawdza się spowijanie otulaczem. Nie robię tego ciasno i w czasie snu mały trochę się wygrzebuje, ale zasypia szybciej. Zakochałam się w tych muslinowych Lulujo. Mięciutkie, duże (120x120) i śliczne wzory mają. Kupiłam już 4 :-) i używam do wózka, łóżeczka, po kąpieli itp. Kupiłam tez Mothercare ale są twarde i mniejsze.

atdci09ktbgklgiz.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę obserwować czy aby sie nie czerwieni .
    U nas się rozpadało ale mamy pogodę :(

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ